Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Επιλογή ονόματος χαρακτήρα

Press Start: Επιλογή ονόματος χαρακτήρα

Monday, 30 Jun 2014  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (8 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/f4/38/aa/pressstart18-19-1404098720.jpg
 

Press Start: Επιλογή ονόματος χαρακτήρα

Ένα όνομα, μια ιστορία.

Βρίσκεστε στην διαδικασία δημιουργίας του χαρακτήρα σας στο αγαπημένο σας παιχνίδι. Αφού έχετε περάσει τα τελευταία λεπτά επιλέγοντας τα φρύδια που του πάνε καλύτερα και έχετε αποφασίσει πως θα είναι εξωτερικά η εμφάνισή του, έρχεται η στιγμή που πρέπει να επιλέξετε το όνομά του. Ένας ήρωας που θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο, πρέπει να έχει ένα όνομα που θα μείνει στην ιστορία. Δε μπορείς να τον βαφτίσεις για παράδειγμα "BestMageEver"!

Πόσες φορές σας έχει τύχει να κοιτάζετε την οθόνη επί μισή ώρα προσπαθώντας να βρείτε το σωστό όνομα και ειδικότερα στα MMORPG όπου το name σας μπορούν να το δουν όλοι; Κάποιες φορές βέβαια, χρησιμοποιούμε και γνωστά ονόματα από ήρωες ταινιών ή βιβλίων. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχα δει στο World of Warcraft μπροστά μου τον Legolas (από το Lord of the Rings) και αρκετές παραλλαγές του. Κάποιες άλλες φορές χρησιμοποιούμε και διάφορα name generators, αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούμε ένα όνομα  που το σκεφτήκαμε μόνοι μας, έχοντας "χτίσει" μάλιστα και ολόκληρο background story για τον χαρακτήρα μας.

Στην τελευταία κατηγορία περιλαμβάνεται και ο τελευταίος μου χαρακτήρας θηλυκού γένους με το όνομα "Qisna" (διαβάζεται Κίσνα), το οποίο το επέλεξα επειδή... ήταν μικρό, εύηχο και γιατί πάντα ήθελα έναν χαρακτήρα που το όνομά του να ξεκινάει από το γράμμα Q. Η Qisna είναι ένας κατά βάση κλασικός Rogue που θα εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που θα της δοθούν ώστε να πιάσει στα χέρια της οτιδήποτε πολύτιμο δει, παρόλα αυτά πολλές φορές δε θα το κάνει για τα χρήματα, αφού ίσως τα χαρίσει σε κάποιον άλλον που τα χρειάζεται. Όντας ορφανή από μικρή ηλικία, έμαθε να είναι δίκαια με τους ανθρώπους, αλλά ταυτόχρονα να χρησιμοποιεί τα skills της όταν χρειάζεται.

Εσείς πως επιλέγετε το όνομα του χαρακτήρα σας; Δημιουργείτε κάποιο ιστορικό υπόβαθρο για αυτόν; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 Celebrongr (Level 15) 30/06/2014 19:54
CelebronGr απο τον Celeborn τον ξωτικοβασιλια, συζυγο της Galadriel στο Lord of the Rings!
Το είχα επιλέξει μια φορα στο πρώτο μου mmo και από τότε το καθιέρωσα σε όλα τα games με ίσως κάποιες παραλλαγές πχ Celebron, CelebronGr, Celebrons, Celebronis ,Cele και Celenia αν πάρω female κτλ
#2 +2 Manos (Level 38) 30/06/2014 20:53
Καλή εβδομάδα σε όλους.
Mythral the Mystic . Μage που χρησιμοποίησα στο The Elder Scrolls Online.
Προέρχεται από το θρυλικό Moonstone στην Amiga. Είναι ένας NPC-μάντης που πήγαινες, του έδινες gold και υποσχόταν ότι θα σου ανεβάσει τα stats ή θα σου τα ρίξει αν fail-αρε. Πολλές φορές είχα κλάψει λεφτά και stats.
#3 +1 Dineil (Level 9) 30/06/2014 21:18
Aziraphael ήταν ο πρώτος Draenei paladin που είχα στο WoW και ήταν βασισμένος στο βιβλίο Good Omens όπου ένας άγγελος και ένας δαίμονας προσπαθούσαν να σταματήσουν την αποκάλυψη. Το όνομα ήταν βασισμένο με μικροδιαφορές στον όνομα του αγγέλου
#4 +3 cmpaxd (Level 16) 01/07/2014 02:26
Μερικά από τα ονόματα που έχω χρησιμοποιήσει σε games (τα περισσότερα που θυμάμαι έστω, τουλάχιστον στην MMO εποχή, πιο πριν δεν έδινα και μεγάλη σημασία)

Tyrael: ήταν από τα πρώτα που χρησιμοποίησα σε MMO, φυσικά από τον αρχάγγελο του Diablo, μιας και γενικά οι αρχάγγελοι σαν πλάσματα μου αρέσουν πολύ. Το χρησιμοποίησα πρώτη φορά για Paladin στο WoW.
Celestia: ελληνιστί η Ουρανία, συνήθως με παραλλαγή λόγω του κοινού του ονόματος (ήταν ήδη πιασμένο 99%). Χρησιμοποιημένο σε Priest ή Mage ή κάτι τέτοιο γυναίκα
ChampionAXD ή cmpaxd εν συντομία, το nickname μου (προσωπικό) Χρησιμοποιημένο στα πάντα :P συνήθως για άντρες
Qadr: επειδή κι εγώ ήθελα να έχω ένα nick από Q, έβαλα αυτό. Σημαίνει πεπρωμένο στα Αράβικα και το χρησιμοποιώ για Ranger συνήθως.
Malika: η βασίλισσα στα Αράβικα. συνήθως το χρησιμοποιώ για γυναίκες warrior ή paladin
Kane: o main χαρακτήρας της σειράς Command and Conquer, και παράλληλα ο Cain της Βίβλου, τελευταία το χρησιμοποιώ αρκετά όποτε έχω την ευκαιρία.

ΥΓ το Qisna ή Kisna είναι Ινδικό όνομα για άνδρες :P και βγαίνει από το Khrisna!
#5 +1 geololj (Level 28) 01/07/2014 03:03
Quoting cmpaxd:
ΥΓ το Qisna ή Kisna είναι Ινδικό όνομα για άνδρες :P και βγαίνει από το Khrisna!


Χαχαχαχαχα κάτι πήγε στραβά :P
#6 +2 tsoukos1979 (Level 6) 01/07/2014 16:22
Ως λάτρης των pen&paper rpg και του γλωσσολογικού πλούτου που ανέπτυξε ο Tolkien στον κόσμο της Μέσης Γης, πάντα σκιαγραφώ μια "ιστορία" του ποιος είμαι και τα ονόματα θυμίζουν αυτά των Dwarves των Elves ή των Dunedain...

ένα από τα τελευταία: Weroc, νάνος πολεμιστής με αυστηρό κώδικα τιμής, που μισεί θανάσιμα τους αρχαίους εχθρούς της φυλής του, τους δράκους και ψάχνει μέσα από τα ταξίδια του τη δόξα, αλλά και τα όπλα για να τους κερδίσει
#7 +2 alucard1984 (Level 13) 03/07/2014 00:33
Συνήθως τον ονομάζω τον εκάστοτε χαρακτήρα που φτιάχνω σε διάφορα games alucard από τον all time αγαπημένο μου χαρακτήρα του castlevania symphony of the night ,;ή αν φτιάχω οποιοδήποτε elf πάντα τον ονομάζω drizzt από τον αγαπημένο μου ήρωα της forgotten realms (και αν έχει το game και dark elf class ταιριάζει γάντι) ή και τέλος το πολύ standar jonny :-)
#8 +1 Misfit (Level 20) 06/07/2014 12:34
Για μία ακόμα φορά πολύ ενδιαφέρον το θέμα που θίγεις Γιώργο, η επιλογή ονόματος είναι ολόκληρη επιστήμη σε κάποιες περιπτώσεις :-)
Προσωπικά την καταβρήκα με το XCOM όπου στους στρατιώτες έδινα ονόματα από υπαρκτά (μισητά ή αγαπημένα) πρόσωπα, έτσι για να υπάρχει έξτρα ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα, σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιώ παραλλαγές του Misfit. Μάλιστα, μία φορά ξαναβρέθηκα με έναν φίλο που είχαμε χαθεί για 10+ χρόνια, επειδή είδε το MisfitGR σαν username και μου μίλησε.
Notification