Reviews Surgeon Simulator 2013
Comments (16)

Surgeon Simulator 2013 Hot

Ποια θέλει να παίξουμε τον Γιατρό;

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/c4/61/02/bdf88a1d546dc69b24618e245440568a_Generic.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ποια θέλει να παίξουμε τον Γιατρό;

Το Steam της Valve έχει προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στην αγαπημένη μας βιομηχανία, επιτρέποντας σε ανεξάρτητους developers και πλήθος ταλαντούχων προγραμματιστών να διοχετεύουν τα πρωτοποριακά τους προϊόντα και να γίνονται γνωστοί. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Bossa Studios, δημιουργός του καινοτόμου Surgeon Simulator 2013.

Η Bossa Studios «γεννήθηκε» το 2010, εδράζεται στην Βρετανία και οι «γονείς» της είναι οι Henrique Olifiers, Imre Jele και Roberta Lucca. Το πρώτο της video game ήταν το Monstermind για το Facebook. Μιλάμε για ένα RTS που άγγιξε συνολικά το ένα εκατομμύριο users και απόσπασε βραβείο BAFTA στην κατηγορία "Online – Browser".

Απ’ την άλλη, τo Surgeon Simulator είναι μια ειδική περίπτωση. Συμμετείχε στο φετινό διαγωνισμό Global Game Jam στη Μ. Βρετανία, εκεί όπου developers καλούνται να φτιάξουν ένα video game μέσα σε 48 ώρες (αντίστοιχα στην Ελλάδα υπάρχει το Hellenic Game Jam, ενώ συμμετέχουμε κάθε χρόνο και στο Global Game Jam). Οι…τρελαμένοι προγραμματιστές της Bossa Studios έφτιαξαν σε ένα τριήμερο αυτό το παιχνίδι που βλέπετε. Στη συνέχεια το εξέλιξαν, έκαναν αίτηση στο Steam Greenlight και μέσα σε λίγα 24ωρα πήραν την έγκριση για να το πουλήσουν μέσω Steam. Αν είχατε διαβάσει το πρώτο άρθρο του GameWorld θα θυμάστε σίγουρα ότι ο τίτλος του παιχνιδιού…αποδίδει επακριβώς το περιεχόμενό του!

The Doctor is In
Στο Surgeon Simulator 2013 αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός χειρουργού σε μια σειρά από επικίνδυνες και αφάνταστα…διασκεδαστικές επεμβάσεις! Αυτό είναι όλο και όλο το σενάριο του αφού από την αρχική κιόλας οθόνη ξεκινά το gameplay του. Το πρώτο πράγμα που αντικρίζετε ανοίγοντάς το είναι ένα…πλαδαρό αριστερό χέρι που κινείται με το mouse σας και που αντικατοπτρίζει τον χειρουργό. 

Ο χειρισμός φαίνεται απλός αλλά στην πράξη κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το χέρι κινείται με το mouse, με το αριστερό button να το ωθεί στο να πλησιάσει τα αντικείμενα και το δεξί να το περιστρέφει. Φυσικά, αφού μια ανοιχτή παλάμη θα σας ήταν χρήσιμη μόνο για να ρίχνετε…μούντζες, τα δάχτυλα του χεριού ανοιγοκλείνουν με το space και τα πλήκτρα QWER.

Σε πρώτη φάση βλέπετε το γραφείο σας που είναι ελαφρώς ακατάστατο, σαν να μην έχει περάσει γυναικείο χέρι από εκεί. Τα περισσότερα αντικείμενα πάνω στο γραφείο θα σας χρησιμεύσουν ανάλογα με την περίσταση. Αρχικά μπροστά σας βρίσκεται η κλασική ιατρική καρτέλα που λειτουργεί σαν βασικό μενού. Εκεί καταγράφονται οι επεμβάσεις που έχετε προγραμματίσει και τα options που αφορούν εικόνα, ήχο κ.τ.λ. Στην αριστερή πλευρά του γραφείου βρίσκεται ένας υπολογιστής-παλιατζούρα που δέχεται floppy discs.

Όσες δισκέτες βρείτε μπροστά σας, σας συμβουλεύω να τις βάλετε στον υπολογιστή. Ορισμένες προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τα χειρουργικά σας εργαλεία και άλλες έχουν εκπλήξεις. Στην δεξιά πλευρά του γραφείου πάρτε την βιντεοκασέτα και τοποθετήστε την στο βίντεο για να ξεκινήσει μια hardcore εγχείρηση στην οποία προσπαθείτε να μεταμοσχεύσετε καρδιά σε έναν τραυματισμένο στρατιώτη από το Team Fortress 2!

Περισσότερο χασάπης παρά γιατρός!
Εκτός από την παλαβή εγχείρηση που προανέφερα, στο Surgeon Simulator θα εκτελέσετε έξι βασικές εγχειρήσεις και μια bonus. Οι τρεις πρώτες εκτελούνται σε κανονικό ιατρείο ενώ οι επόμενες τρεις στο ασθενοφόρο την ώρα που μεταφέρεται ο ασθενής στο νοσοκομείο με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Συνολικά θα εκτελέσετε μεταμοσχεύσεις καρδιάς, νεφρών και εγκεφάλου. Ο χειρισμός είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζετε. Το χέρι που ελέγχετε μοιάζει περισσότερο με εκείνα τα τεράστια πλαστικά χέρια που κουνάνε οι φίλαθλοι στα στάδια παρά με ανθρώπινο, δηλαδή είναι εξαιρετικά δυσκίνητο.

Κάθε εγχείρηση απαιτεί ιδιαίτερη προσέγγιση. Για παράδειγμα, η αφαίρεση της καρδιάς επιβάλλει το σπάσιμο του θώρακα, την αφαίρεση εντέρων και στομαχιού και κατόπιν την εξαγωγή της καρδιάς. Στόχος σας λοιπόν είναι να αφαιρείτε όλα τα όργανα που καλύπτουν εκείνο που χρειάζεται μεταμόσχευση και στη συνέχεια να τοποθετείτε το νέο όργανο στην θέση του.

Θεωρώ απαράδεκτο το ότι το παιχνίδι δεν έχει achievement “Jack the Ripper”. Τζάμπα ξεκοίλιασα τόσο κόσμο δηλαδή;

Το χειρουργικό σας τραπέζι είναι πάντοτε εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας: νυστέρια, ειδικά πριόνια για κόκκαλα, ηλεκτρικά πριόνια, σφυριά, λαβίδες και ότι άλλο χρειαστείτε υπάρχει εκεί. Το δύσκολο είναι να τα πιάσετε με την πλαδαρή χερούκλα (πολλές φορές θα καταριέστε τους developers που δεν σας έδωσαν την δυνατότητα να κόψετε το… κουλό σας και να το κάνετε σαν το "Thing" της Adams Family). Ακόμη πιο δύσκολη είναι η χρησιμοποίησή τους, καθώς θα πρέπει να αποφύγετε να αγγίξετε τις ευαίσθητες αρτηρίες του ασθενή. Αν τρυπήσετε ή κόψετε κατά λάθος κάτι που δεν έπρεπε να κοπεί, ο ασθενής αρχίζει να αιμορραγεί και τότε χρειάζεται να του καρφώσετε την ένεση με το πράσινο υγρό. Το μυστικό του Surgeon Simulator είναι η εξοικείωση με το ψηφιακό χέρι σας. Τα υπόλοιπα είναι απλή υπόθεση.

Από πλευράς διασκέδασης, το Surgeon Simulator είναι από τα ξεκαρδιστικότερα games που έχω παίξει ποτέ. Πέφτει άγριο γέλιο όταν προσπαθείτε να πιάσετε ένα εργαλείο, καρφώνεστε κατά λάθος με την σύριγγα του πράσινου υγρού και αρχίζετε να έχετε παραισθήσεις από την ντόπα! Εξίσου χοντρό γέλιο θα ρίξετε όταν προσπαθείτε να κόψετε μια αρτηρία και το ρολόι σας φεύγει από το χέρι και πέφτει μέσα στα σπλάχνα του φουκαρά. Το αποκορύφωμα είναι η bonus εγχείρηση με μηδενική βαρύτητα σε διαστημικό σταθμό. Aντε να πιάσεις τα εργαλεία σου εκεί.

Τα achievements που ξεκλειδώνετε παίζοντας ενισχύουν τον χαβαλέ με τους πανέξυπνους τίτλους τους (π.χ. το “Kali Mah!” Είναι η φράση που ξεστόμιζε ο παρανοϊκός ιερέας Mola Ram στο Indiana Jones and the Temple of Doom, όταν ξερίζωνε καρδιές) και τα τρελά πράγματα που απαιτούν. Ένα achievement σας ωθεί να εκτελέσετε εγχείρηση υπό την επήρεια ντόπας, άλλο να σφάξετε τον ασθενή σε 15 δευτερόλεπτα, ένα τρίτο να προξενήσετε μπόλικο damage με το σφυρί κ.ο.κ. Πέραν αυτού, θα συναντήσετε αποστολές που σας βάζουν να χειρουργήσετε μέχρι και εξωγήινους, μεταμοσχεύοντάς τους τα αντίστοιχα virtual εμφυτεύματα.


Κατάλληλο για όλους
Τα γραφικά του Surgeon Simulator 2013 απαρτίζονται από απλά textures, ενώ τα physics προχωρούν σε ρυθμούς slow motion, για τις ανάγκες του χιουμοριστικού ύφους του gameplay. Το μάτι σας θα πήξει από τα ανθρώπινα όργανα και το αναβλύζον αίμα των ασθενών, το οποίο φυσικά είναι πηκτό και σε στάνταρ απόχρωση, χωρίς να έχει κανένα στοιχείο ρεαλισμού. Η οπτική θυμίζει minigames σε καρτουνίστικα Adventures, γι’ αυτό άλλωστε το παιχνίδι απευθύνεται σε περισσότερα ηλικιακά target group και όχι μόνο στους ενήλικους.

Τα ηχητικά εφέ είναι τα αναμενόμενα, δηλαδή τα σπλατς-σπλουτς που κάνουν τα όργανα όταν τα αγγίζετε, τον ήχο των ηλεκτρικών χειρουργικών εργαλείων, την σειρήνα του νοσοκομειακού κ.ο.κ. Η μουσική του Surgeon Simulator τονίζει πολύ την ατμόσφαιρα του. Ξεκινώντας ακούτε τον ανατριχιαστικό ήχο του μηχανήματος υποστήριξης ζωής ενώ εντός των επεμβάσεων θα ακούσετε απροσδόκητης ποιότητας new age κομμάτια που θα σας κάνουν να καθυστερείτε την επέμβαση μόνο και μόνο για να τα απολαύσετε.

Χειρουργήστε, είναι μεταδοτικό!
Το Surgeon Simulator 2013 δεν έχει καμία σχέση με εξομοίωση του λειτουργήματος που ασκούν οι χειρουργοί, ούτε με games σαν το Life & Death της Amiga. Αντίθετα είναι κάτι το μοναδικό. Ίσως θα μπορούσαμε να σχετίσουμε το χιούμορ του με το αντίστοιχο του Theme Hospital, αφού στοχεύει στο να σατιρίσει τον χώρο του χειρουργείου και να αναδείξει κωμικοτραγικές καταστάσεις που…ελπίζουμε να μην έχουν συμβεί ποτέ. Κατά συνέπεια αποτελεί ένα απλό και συνάμα πρωτότυπο video game που θα σας χαρίσει μερικές ώρες γέλιου.

Θετικά:
- New Age soundtrack
- Χαρίζει άφθονο γέλιο
- Μετατρέπει σε διασκέδαση το ψυχοφθόρο χειρουργικό επάγγελμα

Αρνητικά:
- Δύσκολος χειρισμός
- Πολύ μικρή διάρκεια
- Οι επεμβάσεις καταντούν επαναλαμβανόμενες

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 7
Gameplay: 7
Αντοχή: 3
Γενικά: 6.5

Θα μπορέσετε επιτέλους να ικανοποιήσετε τα ιατρικά απωθημένα σας με τον πιο χαβαλεδιάρικο τρόπο.

Γιάννης Μοσχονάς  

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 Manos (Level 38) 18/11/2013 17:52
To έπαιξα 10 ολόκληρα λεπτά, σκότωσα έναν άνθρωπο και μετά Uninstall.
#2 Lordwinter (Level 28) 18/11/2013 18:06
Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω προτιμώ χίλιες φορές την σειρά Trauma Center της Atlus, η οποία μάλιστα ασχολήθηκε με αυτό το θέμα αρκετά χρόνια πριν.
#3 geololj (Level 28) 18/11/2013 18:21
Σε "co-op" στο ίδιο PC πάντως βγάζει τρομερό γέλιο το παιχνίδι :D
#4 johnnoukos13 (Level 7) 18/11/2013 18:32
το επαιξα και το γεγονος οτι στην πρωτη αποστολη ενω τν εχω αδειασει κυριολεκτικα τν τυπο και του εχω αποσυνδεσει τις αρτηριες αυτη η κωλοκαρδια δν λεει να βγει...ειχα τοσα νευρα μετα που αφοτου σκοτωσα τον bob ηθελα να σκοτωσω και κανονικο ανθρωπο...αν καποια στιγμη νιωσω πιο γαληνιος θα το ξαναδοκιμασω
#5 -2 Antonis-211 (Level 8) 18/11/2013 18:33
Χειρουργός, οχι χειρούργος κύριε συντάκτα.
Διαβάζουν και πιτσιρικάδες.

:-)
#6 foxmulder13 (Level 4) 18/11/2013 19:01
Συγχαρητήρια για ένα ακόμα πολύ κατατοπιστικό άρθρο! :-)
#7 -2 amel_04 (Level 9) 18/11/2013 19:04
ο δύσκολος χειρισμός δεν νομίζω ότι είναι κάτι αρνητικό στο συγκεκριμένο game
#8 +1 Placebo Effect (Level 15) 18/11/2013 20:02
Πολυ καλο και διασκεδαστικο παιχνιδι. :-)
#9 +1 Vasilis (Level 25) 18/11/2013 21:57
Απίστευτο σαν ιδέα και αρκετά διασκεδαστικο.
#10 +1 Zaratoth (Level 28) 18/11/2013 22:24
Έχω δει βίντεο και το θεωρώ πραγματικά ηλίθιο και προσβλητικό σαν παρουσίαση. Αν μου το χάριζαν θα το έδινα σε άλλον.
#11 +2 Lordwinter (Level 28) 18/11/2013 22:48
Quoting Antonis-211:
Χειρουργός, οχι χειρούργος κύριε συντάκτα.
Διαβάζουν και πιτσιρικάδες.

:-)

Διορθώθηκε. Σωστή η παρατήρηση, αλλά δεν νομίζω ότι θα νοιαστεί κανένας πιτσιρικάς για το που μπαίνει ο τόνος, όπως αναφέρεις, πόσο μάλλον όταν ο περισσότερος κόσμος δεν τονίζει την λέξη στη λήγουσα στην καθομιλουμένη. Εξαίρεση φυσικά αποτελούν όσοι έχουν εντρυφήσει στο λεξικό του Μπαμπινιώτη. ;-). Μάλιστα τα μικρά παιδιά ή οι πιτσιρικάδες αν προτιμάς κάνουν πολύ σοβαρότερα λάθη που αγγίζουν τα επίπεδα της δυσλεξίας.
#12 Blood King (Level 24) 19/11/2013 00:31
Quoting Antonis-211:
Χειρουργός, οχι χειρούργος κύριε συντάκτα.
Διαβάζουν και πιτσιρικάδες.

:-)


Πράγματι σωστή η παρατήρηση αγαπητέ Αντώνη,
Σε μια περίοδο που η αμάθεια έχει φτάσει στο απροχώρητο και ακούς διάσημους συναδέλφους στην τηλεόραση να λένε "με δάνεισες", "σε δάνεισα" , πρέπει να χρησιμοποιούμε τέλεια την ωραία μας γλώσσα με τις 8 εκατομμύρια λέξεις :-)

Quoting Zaratoth:
Έχω δει βίντεο και το θεωρώ πραγματικά ηλίθιο και προσβλητικό σαν παρουσίαση. Αν μου το χάριζαν θα το έδινα σε άλλον.


Είναι αλήθεια ότι ένα τέτοιο παιχνίδι ή θα το λατρέψεις ή θα το μισήσεις, είναι καθαρά θέμα γούστου. Προσωπικά το αντιμετώπισα σαν ένα παλιό παιδικό παιχνίδι στο οποίο αφαιρούσα και προσέθετα όργανα, είχε μπόλικο χαβαλέ και καμία σχέση με εξομοιωτή φυσικά 8)
#13 +1 Jaded (Level 13) 19/11/2013 01:36
Ενταξει αυτο δεν περιμενα να το κανετε review! Επαιξα μερικες επεμβασεις κι ειχε πολυ γελιο ελιωσα και εξεπλαγην οταν εμαθα οτι το εφτιαξαν σε ενα ΣΚ για το Global Game Jam. Βεβαια αυτο ταυτοχρονα δεν δικαιολογει και την τιμη του καθως το gameplay time ειναι πααααρα πολυ συντομο.
#14 Antonakis1990 (Level 11) 04/02/2014 23:27
όποιος καταφέρει να το παίξει τί να πώ.μπράβο του..trauma center.
#15 Bloodytearss (Level 7) 07/08/2014 17:29
Είναι εξαιρετικά δύσκολο,έχει την πλάκα του.Αλλά δεν είναι και για χόρταση.
#16 supermario644ever (Level 20) 22/09/2015 21:51
Καλό το game αλλά όχι γιαπολύ χρόνο
Score 6.5
User Score ( 24 votes ) 6.4
User Reviews 0
Genre: Simulation
Developer: Bossa Studios
Publisher: Valve
Διάθεση: Bossa Studios
Players:
Requirements: 1GB RAM, Επεξεργαστής Pentium ή Athlon στα 1.8GHz, Κάρτα γραφικών 512ΜΒ, Χώρος στο σκληρό δίσκο 1GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Full Game: Download
Release Date: 19/4/2013
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification