Reviews Judgment
PS4  
Comments (2)

Judgment Hot

"Θα γίνω δικαστής σου και δήμιός σου αλήτη!".

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/a2/7f/2d/220px-Judgment-43-1562870382.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

"Θα γίνω δικαστής σου και δήμιός σου αλήτη!".

Από τότε που ακούσαμε ότι το Judgment (ή Judge Eyes όπως ονομάζεται στην Ιαπωνία) έρχεται στην Ευρώπη, αναμέναμε με ανυπομονησία. Το βασανιστικό διάστημα μέχρι να κυκλοφορήσει στον δυτικό κόσμο παρόμοιο με αυτό της αναμονής για τα Χριστούγεννα. Δεν είναι και λίγο το συγκεκριμένο τμήμα της Sega που είναι υπεύθυνο για την δημιουργία της σειράς Yakuza, το Ryu Ga Gotoku studio (που έχει το όνομα της σειράς Yakuza ή Like a Dragon όπως λέγεται στα Ιαπωνικά), να αναπτύσσει ένα spin-off της σειράς Yakuza στο οποίο δεν θα είστε Yakuza, yakuza yakuza yakuza.

Το συγκεκριμένο studio της Sega από το 2006 μας χαρίζει απλόχερα υπέροχες, μακροτενείς, δακρύβρεχτες, γεμάτες δράση περιπέτειες που περιπλέκονται με μυστήριους τρόπους αναμιγνύοντας ακόμα και την κυρά Κούλα της γειτονίας κάπως μέσα, πριν φτάσουν στο μαεστρικά οργανωμένο τέλος τους και το δέσουν με έναν κόμπο επίτευξης και μεγάλης δόσης συναισθημάτων και σας το δώσουν να το κοιτάτε με υπερηφάνεια όταν ψάχνετε να δείτε που πήγαν 70 ώρες από την ζωή σας. Έτσι και το Judgment όσο διαφορετικό και να περιμέναμε να είναι, το μήλο δεν έπεσε και πολύ μακριά από την μηλιά. Στην τελική αυτό είναι η καλύτερη εκδοχή, αφού παίρνει μια ήδη καταξιωμένη σειρά που έχουμε αγαπήσει μέσα στα χρόνια και την μπουκώνει με επιπλέον mechanics και περιεχόμενο. Εδώ δεν παραπονιόμαστε.

Judgment 1 new

Βάλε στην τεράστια κατσαρόλα του ήδη επιτυχημένου μαγικού ζωμού τα έξτρα mechanics, την άλλη οπτική του κόσμου των Yakuza και το μυστικό συστατικό Χ, που δεν είναι άλλο από τα νέα σύλληψης του Pierre Taki, έχουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Όχι δεν είναι αστείο. Πραγματικά αυτό το γεγονός απλά επιβεβαίωσε το πόσο σωστές επιλογές κάνει η Sega στον τομέα των voice over. Με την έξτρα επιβεβαίωση ότι ίσως μπορεί και να έχουμε αληθινούς Yakuza να κάνουν τις φωνές μέσα στο παιχνίδι, ακόμα και φήμες να είναι, έδωσε στο Judgment ένα placebo effect και αμέσως αμέσως ανέβηκε στα μάτια μας. Σαν ένα καλό combo λοιπόν η Sega, αφού τον τελευταίο καιρό μας έχει δώσει μπόλικα remaster ώστε να οικειοποιηθούμε πάλι με το σύμπαν των Yakuza, μας πετάει και ένα Judgment σαν γυριστή κλωτσιά στην μάπα και μας στέλνει στο πάνθεον των βιντεοπαιχνιδιών.

Με τύφλωσε ο Κανένας
Το σενάριο του Judgment θα έλεγε κανείς είναι καλύτερα οργανωμένο και από την οικονομία της Ελλάδας. Και η λέξη οργανωμένο ως γνωστόν μας παραπέμπει στο οργανωμένο έγκλημα, εκεί που εντάσσεται και η Yakuza. Βέβαια στο Judgment δεν παίζετε ως Yakuza, αλλά όπως μπορείτε να συμπεράνετε δεν γινόταν να μείνουν στην απέξω οι αγαπητοί μας εγκληματίες. Έτσι έχουμε λοιπόν τον Takayuki Yagami, ο οποίος εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Genda Law Office στο Kamurocho ως… δικηγόρος το μαντέψατε. Καλείται λοιπόν να υπερασπιστεί τον Shinpei Okubo, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία της κοπέλας. Προηγουμένως ο Yagami είχε υπερασπιστεί επιτυχώς τον Okubo σε μία υπόθεση στην οποία κατηγορούνταν για την δολοφονία ενός ηλικιωμένου που έπασχε από Alzheimer.

Προκατειλημμένοι οι δικαστές από το ιστορικό του Okubo τον καταδικάζουν σε ισόβια κάθειρξη, αφού και ο Yagami δεν είχε κάποιο απτό στοιχείο ώστε να πιστέψει τον Okubo, αηδιασμένος από τις πράξεις του τον καταδίκασε με την στάση του. Αυτή ήταν και η τελευταία παρουσία του Yagami στα δικαστήρια ως δικηγόρος υπεράσπισης, μιας και τώρα θα είναι αναγκασμένος να ζει για το υπόλοιπο της ζωής του με τον θάνατο της Emi Terasawa (της κοπέλας του Okubo) στην συνείδησή του, αφού θεωρεί τον εαυτό του υπαίτιο για της πράξεις του Okubo επειδή τον αθώωσε στο πρώτο δικαστήριο.

Fast Forward τρία χρόνια αργότερα, ο Yagami αποφασίζει να γίνει detective και ανοίγει το δικό του γραφείο, το Yagami Detective Agency. Καταλαβαίνεται πως πλέον έχει γίνει διάσημος στον υπόκοσμο ως υπερασπιστής των δολοφόνων, έχοντας καταφέρει να υπερασπιστεί με επιτυχία τον Okubo στην πρώτη του δίκη. Έτσι μέσω του Genda Law Office όσοι φίλοι μας Yakuza έχουν πρόβλημα καλούν τον Yagami. Αξίζει να διευκρινιστεί ότι ο Yagami αν και δεν έχει ορκιστεί σε κάποια φατριά Yakuza, έχει τον πατριάρχη της οικογένειας Matsugane ως πατέρα του και είναι κολλητός με τον Masaharu Kaito, που ήταν μέλος της οικογένειας αλλά τον απέβαλαν. Πάει μια μέρα λοιπόν ο Καπιτάν Hamura στον Genda και του λέει θέλω τον Yagami να με ξελασπώσει. Ο Hamura κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία και ο Yagami, γνωστός για τις δικηγορικές του ικανότητες να σώζει άθελά του εγκληματίες, αποτελούσε την πρώτη επιλογή.

Judgment 2 new

Καθώς όμως προσπαθείτε να βρείτε στοιχεία για να αποδείξετε ένα άλλοθι για τον Captain Hamura, θα ανακαλύψετε ότι ο φόνος για τον οποίο κατηγορείται ο Hamura είναι ένας από τους τρείς φόνους που έγιναν εκείνη την περίοδο στο Kamurocho. Και οι τρείς φόνοι είχαν ένα κοινό, τα μάτια των θυμάτων είχαν αφαιρεθεί. Αυτό κάνει τον Yagami να αρχίζει να αναζητάει την σύνδεση που υπάρχει μεταξύ των θυμάτων και του Hamura. Στην αρχή πιστεύει, όπως και όλοι, ότι απλά πρόκειται για μια διαμάχη μεταξύ φατριών, αφού τα θύματα ήταν low-level Yakuza thugs της αντίπαλης φατριάς από αυτή που είναι ο Hamura.

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο βρίσκει πως τελικά ο Hamura δεν ήταν υπεύθυνος για την δολοφονία και τον αθωώνει. Όμως ο Yagami δεν είναι πλέον δικηγόρος, έτσι η δουλειά του δεν σταματάει στο δικαστήριο. Αντίθετα αρχίζει ένα ανθρωποκυνηγητό σαν αιμοδιψής βρικόλακας, αλλά σε αντίθεση με τους βρικόλακες διψάει για την αλήθεια. Βαφτίζει τον δολοφόνο “Τhe Mole” και ξεκινάει την έρευνα για να βρει τι σχέση έχουν τα θύματα μεταξύ τους και πως σχετίζεται ο Hamura με αυτούς. Στην διάρκεια της έρευνάς του κάθε βήμα που θα κάνει μπροστά, δύο θα κάνει πίσω, αφού το σκηνικό είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φανταζόταν και οι δολοφονίες είναι μια κουκίδα σε ένα μεγαλύτερο σχέδιο.

Αποφασισμένος όμως να τα δώσει όλα ώστε να αποκαλύψει την υπέρτατη αλήθεια μια για πάντα, ο Yagami θα προσπεράσει κάθε εμπόδιο που θα εμφανιστεί στον διάβα του, είτε αυτό είναι Yakuza, είτε “The Mole” ή κάτι πολυυυ μεγαλύτερο. Το σενάριο στα αρχικά στάδια αναπτύσσεται φαινομενικά αργά και μέχρι να το καταλάβετε βρίσκεστε στο στομάχι της φάλαινας που τη λένε Judgment και σας ρουφάει τον χρόνο σαν μαύρη τρύπα. Τα επόμενα 2/3 της ιστορίας δεν θα τα αναλύσω στο review για την αποφυγή spoiler.

Yυπαgami Detective Agency
Πάμε τώρα στο μέσο διάδοσης της υπέροχης και πολύπλοκης αυτής ιστορίας. Εδώ το Judgment μόνο λειψό δεν είναι. Όπως μας έχει συνηθίσει και η Sega με την σειρά Yakuza, το gameplay πλέον θεωρείται κορεσμένο στον κόσμο του Kamurocho. Γεμάτο δράση, βία, χιουμοριστικά side quests και πληθώρα από mini games πιστεύαμε ότι δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά. Έλα όμως που άλλαξε. Στο Judgment μην ξεχνάτε δεν είστε Yakuza, αλλά detective, έτσι αρχίζει το δένδρο του gameplay και διακλαδίζεται και μεγαλώνει. Έχουμε λοιπόν “δανειστεί” τον πυρήνα των Yakuza και τον έχουμε τοποθετήσει ως βάση για να χτίσουμε το παιχνίδι μας, έτσι το Judgment χτίζει πάνω στα γερά θεμέλια των καταξιωμένων Yakuza. Το combat system παρόμοιο με αυτό των Yakuza, δεν είναι τόσο ωμή βία και τσαμπουκάς, αλλά περισσότερο εστιάζει στις πολεμικές τέχνες, αφού ο Yagami χρησιμοποιεί την βία μόνο για να αμυνθεί και ποτέ δεν ξεκινάει μάχες.

Ο Yagami έχει δύο playstyles, το Crane και το Tiger. To Crane-style χρησιμοποιείται για να κάνει damage σε πολλούς εχθρούς μαζί, ενώ το Tiger-style κάνει ισχυρές επιθέσεις σε μεμονωμένους στόχους, προφανώς το Tiger-style είναι πιο ισχυρό από το Crane-style. Καθώς σπάτε τα κεφάλια των εχθρών σας θα γεμίζετε το EX gauge, το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε EX-moves, που είναι πανίσχυρες cinematic επιθέσεις, ή πατώντας το R2 να μπείτε σε κατάσταση super saiyan, καταναλώνοντας το EX gauge για να πάρετε δύναμη για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο στις μεγάλες μάχες και εκεί που υπήρχαν πολλά αντικείμενα, τα frames έπεφταν αρκετά και η μάχη έχανε λίγο από την αίγλη της. 

Judgment 3 new

Μπορείτε να αναβαθμίσετε τις κινήσεις σας ή τα stats σας μέσα από το skill tree το οποίο έχει τρείς κατηγορίες, τις Ability, Battle και Special. Στις Ability ανεβάζετε τα stats σας, στο Battle μαθαίνετε νέες κινήσεις (μερικές για να τις ξεκλειδώσετε χρειάζεται να βρείτε booklets μέσα στο Kamurocho) και στο Special αναβαθμίζετε όλα τα υπόλοιπα, όπως lockpick, πόσο χρόνο θα έχετε στην παρακολούθηση και τι επιτυχία θα έχουν τα μηνύματά σας με το άλλο φύλο. Αναπτύσσοντας λίγο τα στοιχεία που ξεχωρίζουν το Judgment από τα Yakuza γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θα στηρίζονται στις ικανότητες του Yagami ως detective. Έτσι λοιπόν στον κόσμο του Judgment σαν καλοί detective διεξάγουμε έρευνες στους τόπους των εγκλημάτων, είτε πεζοί είτε με την βοήθεια drone. Εστιάζουμε σε αντικείμενα που πιθανόν να αποτελούν στοιχεία για την επίλυση της εκάστοτε υπόθεσης και τελειώνουμε την έρευνά μας όταν έχουμε βρει αρκετά από δαύτα.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε όμως μερικά στοιχεία έχουν δυο ποδαράκια και τρέχουν σαν τον Bolt, επομένως ο κακόμοιρος καπνιστής Yagami αναγκάζεται να τους κυνηγήσει μέσα από διάφορα στενά, στρίβοντας εκεί που πρέπει και πατώντας Δ και Ο τις κατάλληλες στιγμές ώστε να αποφύγει τα εμπόδια, προκειμένου να πιάσει το κινούμενο στοιχείο. Άλλοι προτιμούν να περπατούν αντί για να τρέχουν, έτσι δεν είναι και λίγες οι φορές που θα χρειαστεί να παρακολουθήσετε κάποιον για να βρείτε επιπλέον στοιχεία. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι απλά να τον ακολουθείτε και να κρύβεστε ώστε να μην σας καταλάβει. Ακόμα μπορείτε να εξάγετε στοιχεία από διάφορες συνομιλίες σας με την βοήθεια της πειθώς σας, σαν καλοί δικηγόροι που είστε. Σας δίνονται κάποιες πιθανές επιλογές και εσείς πρέπει να μπείτε στον ρόλο του Yagami ώστε να επιλέξετε αυτή που θα σας δώσει τα στοιχεία πιο αποτελεσματικά και αν επιλέξετε δυο ή τρείς απαντήσεις ή ερωτήσεις σωστά στη σειρά παίρνετε κάποιους έξτρα ability πόντους.

Judgment 4 new

Στον ελεύθερο σας χρόνο, όταν είστε εκτός γραφείου δηλαδή, μπορείτε να αναλαμβάνετε διάφορα side cases από το γραφείο του Genda μέχρι να ανέβει η δημοτικότητά σας και αργότερα από το δικό σας γραφείο. Τα side cases όσο κουλά όσο ήταν και των Yakuza, από το να κυνηγάτε περούκες μέχρι ανώμαλους με το όνομα Ass Catchem από την πόλη Pallet. Ακόμα, σε κάθε κατάστημα που θα πηγαίνετε, είτε για φαγητό για να αναπληρώσετε την ζωή σας, είτε για να αγοράσετε εσώρουχα για την(τις) κοπέλα(ες) σας, θα κάνετε φιλίες με όλους του καταστηματάρχες και μέσω της ανάπτυξης αυτών των σχέσεων ή θα ξεκλειδώσετε νέα quests ή θα σας δίνουν τσάμπα items ή μπορείτε να κάνετε μαζί τους EX moves. Εδώ να δεις pr o Yagami.. Ο κύριος Yυπαgami μπορεί να κάνει ότι του καπνίσει, αφού γνωρίζει 15χρονα και μη από τα διάφορα side cases και τον ταράζουν στα μηνύματα. Αγοράζοντάς τους δώρα και βγάζοντάς τες ραντεβού ανεβάζετε την μπάρα του intimacy και μπορείτε να έχετε μέχρι τέσσερις κοπέλες για να σας κάνουν παρέα στα minigames και να σας δίνουν έξτρα quests. Βέβαια η άβολη σιωπή στα side cases ακόμα παραμένει σαν κατάρα στην σειρά.

Και θα σε τιμωρήσω κατά τα έργα σου … ΒΡΩΜΙΆΡΗ 

Οι βόλτες σας μέσα στο Kamurocho θα γίνουν αρκετά πιο άνετες, αφού πλέον δεν χρειάζεται να κρατάτε πατημένο το X για να τρέχετε, αλλά απλά να το πατήσετε μια φορά και ουσιαστικά το κάνετε toggle. Χρήσιμη προσθήκη ήταν και το waypoint στο minimap. Ωστόσο το χρώμα που χρησιμοποιήθηκε δεν έκανε μεγάλη αντίθεση με το background του παιχνιδιού και δύσκολα διακρίνεις που ακριβώς είναι τα βελάκια του waypoint. Ακόμα μέσα στο Kamurocho μπορείτε να κάνετε αγώνες με το drone σας και να παίξετε VR. Ο χειρισμός τόσο του drone όσο και της first-person κάμερας κατά τη διάρκεια των ερευνών φαίνεται αρκετά ξένος, αφού για κάποιο λόγο μειώνεται αρκετά το sensitivity του δεξιού μοχλού, ενώ του αριστερού παραμένει σταθερό. Όσο εμείς κάναμε τις βόλτες μας ανέμελοι στο Kamurocho και περιμέναμε να λάβουμε κάποια κλήση για κάποιο main quest ή περισσότερο πριν από cutscenes παρατηρήσαμε μια καθυστέρηση και stutter πριν πεταχτεί το cutscene ή η βιντεοκλήση. 

Βρε σαν να είμαι στο Kamurocho
Δείτε το Kamurocho να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας! Δεν θα χρειαστείτε VR, αφού μέσα σε λίγες μόλις ώρες θα έχετε μπει κυριολεκτικά μέσα στο παιχνίδι. Το Kamurocho όπως δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ, γεμάτο στα φώτα, με ρεαλιστικές λιμνούλες και ακριβείς σκιές. Βέβαια γενικά θα θέλαμε λίγο παραπάνω anti-alliasing αλλά για κονσόλα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Λόγω του μεγάλου όγκου των NPC καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να γίνει λεπτομερής μοντελοποίηση σε όλους τους χαρακτήρες. Οι κύριοι χαρακτήρες λοιπόν λάμπουν σαν θεοί ανάμεσα στους πληβείους. Τα μοντέλα τους εντελώς ρεαλιστικά και έχουν το πακέτο όλο, το μόνο που τους μένει είναι να μάθουν να κουνάν ….. Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ακόμα και στην κίνηση του jacket του Yagami καθώς τρέχει και παίζει ξύλο. Οι NPC από την άλλη αν και διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, άλλοι yakuza, άλλοι thugs και άλλοι απλοί πολίτες, μετά από αρκετές ώρες ενασχόλησης με το παιχνίδι αρχίζουν και κουράζουν στο μάτι, αφού οι διαφορές τους είναι απλά στα ρούχα, ενώ τα πρόσωπα πάνω κάτω παραμένουν ίδια.

Ωστόσο αυτό που δίνει στο Judgment το edge όπως λένε, εκτός του ρεαλιστικού κόσμου και των λεπτομερών μοντέλων, είναι ότι έχει δοθεί αρκετή έμφαση και στους εσωτερικούς χώρους. Πλέον στο Judgment μπορείτε να μπαίνετε σε αρκετά περισσότερες περιοχές, είτε αυτά είναι κλαμπ, είτε καταστήματα, έτσι είναι ωραίο να βλέπουμε την λεπτομέρεια τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους. Δίνει έναν άλλο αέρα στο Kamurocho. Όπως ανέφερα και παραπάνω, οι σκιές είναι αρκετά ακριβείς, τόσο στους χαρακτήρες όσο και στα κτήρια, αλλά, πείτε με ψυχαναγκαστικό αν θέλετε, για κάποιο λόγο η σκιά του πρωταγωνιστή, όχι κάποιου NPC, δεν είχε μαλλιά! Κατανοητό να γίνει αυτό στους ΝPC, αλλά δεν γίνεται στον πρωταγωνιστή να μην έχουν μπει στον κόπο να μοντελοποιήσουν δυο τούφες μαλλιά. Λεπτομέρειες …

Judgment 5 new

KONOYAROO
Παιχνίδι Yakuza ή spin-off της σειράς χωρίς 1500 konoyaro και τα συναφή, δεν υφίσταται. Έτσι και εδώ, αν προτιμήσετε το ιαπωνικό voice over, θα βομβαρδιστείτε από τις έντονες, γεμάτες ζωντάνια κραυγές των γιαπωνέζων και τα διάφορα ah και οh που λένε και μεταφράζονται σε ολόκληρα κείμενα. Σε κάθε σκηνή θα νιώσετε την ένταση και το συναίσθημα και σαν οπαδοί θα αρχίζετε να φωνάζετε και εσείς. Στην αγγλική εκδοχή ωστόσο, όσο καλή δουλειά και να έγινε, αντικειμενικά δεν μπορεί να σταθεί ισάξια δίπλα στην ιαπωνική εκδοχή. Δηλαδή όσες φορές και να ακούσεις τα Yagami sensei -kun -mun sun κλπ, στα ιαπωνικά δεν κουράζουν. Αντίθετα στα αγγλικά το νιώθεις σαν κάτι ξένο κάθε φορά, ωστόσο μερικοί το προτιμούν και η προσθήκη του ικανοποιεί και τις δυο πλευρές.

Καθώς όμως θα κάνετε τις βόλτες σας ανέμελοι στο τεράστιο Kamurocho δεν θα ακούτε konoyaro από δεξιά και αριστερά. Εκεί θα ακούτε τα ρεαλιστικά εφέ του να τρέχεις ή να περπατάς μέσα σε μια πόλη και να πέφτεις πάνω σε πινακίδες. Ακόμα κατά την διάρκεια μιας καταδίωξης, παρακολούθησης ή έρευνας θα έχετε το κατάλληλο soundtrack για να σας συνοδεύσει. Από χαλαρή τζαζ στις έρευνες, μέχρι έντονη, γρήγορη μουσική στις καταδιώξεις. Σαν κομμάτια ενός μεγάλου puzzle, το κάθε soundtrack έχει την θέση του και ταιριάζουν όλα τέλεια μεταξύ τους, δίνοντας ένα ομοιόμορφο και ευχάριστο αποτέλεσμα.

Judgment 6 new

Αφήνει πίσω ένα μεγάλο κενό
Το Judgment φέρνει νέα στοιχεία στον κόσμο των Yakuza. Με μικρές αλλαγές στο σύστημα μάχης, κλασσικά ένα τόνο side quests και minigames, εκπληκτικά voice over (και οι δυο εκδοχές) και μια ιστορία που στην αρχή ξεκινάει αργά αλλά μετά σε πιάνει από τα μούτρα και δεν σε αφήνει να ανασάνεις, το Judgment αξίζει ακόμα και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Υπάρχουν πράγματα, κυρίως στον τεχνικό τομέα, που θα μπορούσε να βελτιώσει, όπως τα frame drops, τα stutters και οι μισοτελειωμένες σκιές των μοντέλων.

Ωστόσο, μπροστά στην εκπληκτική εμπειρία που προσφέρει και το καλογραμμένο σενάριο της ιστορίας, που θα χρειαστείτε γύρω στις 30 ώρες για να τελειώσετε, αυτές οι “ατέλειες” εξαφανίζονται. Ακόμα περισσότερο αν ασχοληθείτε και με τα διάφορα sidecases, friend quests και minigames, η διάρκεια του παιχνιδιού εκτοξεύεται στις 40-45 ώρες. Συνολικά το Judgment αποτελεί ένα παιχνίδι που άξια στέκεται δίπλα στην σειρά Yakuza, με τα καινούργια στοιχεία που προσφέρει να το ανεβάζουν, αν και μη ρεαλιστικά σε περιπτώσεις, στο τέλος θα σας αφήσει το γνωστό σε όλους συναίσθημα του ότι έχετε παίξει ένα καλό παιχνίδι, ένα μεγάλο κενό δηλαδή που θα πρέπει να το γεμίσετε με το επόμενο καλό παιχνίδι.

Θετικά:
-
Υπέροχη ιστορία
-
Εξαιρετικό voice over
-
Ρεαλιστικά γραφικά
-
Πληθώρα από sidecases και mingames
-
Non-stop σπάσιμο κεφαλιών
-
Ιδανικά soundtrack για κάθε περίσταση
-
Εξελίσσει την σειρά Yakuza

Αρνητικά:
-
Frame Drops - Stutters
-
Άβολη σιωπή στα sidecases
-
Μη ρεαλιστικό το ερευνητικό κομμάτι

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Σενάριο: 8.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.2

Ένα εξαιρετικό Yakuza spin-off που μας δείχνει μια άλλη οπτική του Kamurocho, όμως ένα μη ρεαλιστικό detective game.
Υ.Γ: Τα αστυνόμος Θεοχάρης quotes είναι side effect.

Σταμάτης Καράμπογας 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Geonick (Level 19) 12/07/2019 21:15
Έχω παίξει το Yakuza πολύ λίγο και δεν με τρελαίνει ως σειρά αλλά το σενάριο του συγκεκριμένου σε συνδυασμό με τον ήρωα με τραβάει και θέλω κάποια στιγμή να το δοκιμάσω.Ωραίο review.
#2 Smoses (Level 23) 12/07/2019 22:16
Quoting Geonick:
Έχω παίξει το Yakuza πολύ λίγο και δεν με τρελαίνει ως σειρά αλλά το σενάριο του συγκεκριμένου σε συνδυασμό με τον ήρωα με τραβάει και θέλω κάποια στιγμή να το δοκιμάσω.Ωραίο review.

Σε ευχαριστώ! Τα Yakuza γενικά έχουν μια περίεργη καμπύλη χρόνου-ενδιαφέρ οντος, δηλαδή συνήθως στις πρώτες ώρες πάνε πολύ γενικά και αργά και όταν φτάνουν κάπου στις 8-10 ώρες αρχίζουν τα plot twist, αναλύσεις κλπ και εκεί είναι που σε κρατάνε μέχρι τέλους. Το Judgment μιας και είναι μικρότερο σε διάρκεια, παρόλο που ακολουθεί την ίδια καμπύλη, δεν θεωρώ ότι αργεί τόσο να σου δώσει αυτό το πάτημα του να κολλήσεις. Είναι ιδανικό για το καλοκαίρι.
Score 8.2
User Score ( 6 votes ) 8.5
User Reviews 0
Genre: Action, Adventure
Developer: Sega
Publisher: Sega
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Players: 1
Requirements:
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 25/6/19
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification