Quantum Break

Hot
Λίγο πριν ο χρόνος πεθάνει.

Λίγο πριν ο χρόνος πεθάνει.

Λίγο πριν ο χρόνος πεθάνει.

Έξι χρόνια μετά το μνημειώδες Alan Wake και τέσσερα χρόνια μετά το Alan Wake's American Nightmare η Remedy Entertainment επιστρέφει στο προσκήνιο με έναν από τους πολυαναμενόμενους τίτλους των τελευταίων ετών, το Quantum Break. Όσο μακρόχρονη όμως ήταν η απουσία της Φινλανδικής εταιρείας που μεταξύ άλλων μας έχει χαρίσει και το Max Payne, άλλο τόσο μακρόχρονος ήταν και ο κύκλος ανάπτυξης της τελευταίας δημιουργίας της. Από την πρώτη παρουσίαση του Quantum Break στα επίσημα αποκαλυπτήρια του Xbox One τον Μάιο του 2013 μέχρι και σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και όπως είναι φυσικό η αγωνία των κατόχων του Xbox One για την τελική έκδοση του έχει φτάσει πλέον στο απόγειό της.

Βέβαια δεν είναι μόνο οι κάτοχοι του Xbox One αυτοί που περιμένουν το Quantum Break, καθώς πριν από μερικούς μήνες η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα το δούμε και στα PC, όπου και θα διατεθεί μέσω του Windows Store. To κατά πόσο αυτή της απόφαση θα έχει κάποιο αντίκτυπο στις πωλήσεις του Xbox One ή κατά πόσο είναι πρέπον να δούμε το Quantum Break μόνο στα PC με λειτουργικό σύστημα Windows 10 είναι κάτι που θα συζητηθεί τους προσεχείς μήνες. Εντούτοις, αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι αν η επερχόμενη κυκλοφορία του Quantum Break στα PC είχε κάποιο αντίκτυπο στην συνολική ποιότητα την δημιουργίας της Remedy Entertainment.


Πέρα από τις αναβολές στην ημερομηνία κυκλοφορίας του και την ανακοίνωση της PC έκδοσης όμως υπάρχουν αρκετοί ακόμη λόγοι που μας κάνουν να αντιμετωπίζουμε με σκεπτικισμό το νέο πόνημα των δημιουργών του Alan Wake και του Max Payne. Ένας από αυτούς είναι και η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά που την συνοδεύει. Ο χρόνος έδειξε ότι η αρχική στρατηγική της Microsoft όσον αφορά την προώθηση του Xbox One (Kinect, τηλεοπτικές σειρές και έμφαση στις multimedia δυνατότητες της κονσόλας) ήταν ένα τεράστιο φιάσκο. Κάποια κατάλοιπα αυτής της στρατηγικής όμως παραμένουν στο Quantum Break. Σαφώς και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν τα τέσσερα live action επεισόδια συνολικής διάρκειας 90 περίπου λεπτών που θα συναντήσετε στο Action-Adventure της Remedy Entertainment εκφράζουν απόλυτα το αρχικό όραμα των δημιουργών του, αλλά είναι γεγονός ότι η ύπαρξη τους και μόνο θα ξενίσει μια σημαντική μερίδα παικτών.

Λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω εύκολα κάποιος μπορεί να καταλάβει ότι η ανάπτυξη του Quantum Break δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία. Ακόμη και το πρόσωπο του Jack Joyce, του κεντρικού πρωταγωνιστή της ιστορίας άλλαξε, καθώς η Remedy Entertainment προσέλαβε τον ηθοποιό Shawn Ashmore (o Iceman της κινηματογραφικής σειράς X-Men) για να τον ενσαρκώσει. Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες εβδομάδες ακούστηκαν διάφορες απόψεις για το κατά πόσο το Quantum Break τρέχει στα 1080p ή στα 720p. Αδυνατεί άραγε το hardware του Xbox One να αποδώσει στα 1080p ή οι developers δεν φρόντισαν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του με δεδομένο ότι θα έπρεπε να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα και στα PC; Οι απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα που ενδεχομένως να σας βασανίζουν ακολουθούν παρακάτω.


Ο χρόνος είναι σύμμαχος ή μήπως εχθρός;
Σε γενικές γραμμές το Quantum Break μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα αρχετυπικό Action-Adventure με έντονα Third-Person Shooter στοιχεία και πράγματι θα συναντήσετε αρκετές ομοιότητες με τις προηγούμενες δημιουργίες της Φινλανδικής εταιρείας. Αυτό που διαφοροποιεί το νέο πόνημα της Remedy Entrainment σε σχέση με τις αντίστοιχες κυκλοφορίες του χώρου είναι αναμφισβήτητα το σενάριό της και ο τρόπος με τον οποίο η ιστορία αποδίδεται στην οθόνη σας.

Τα γεγονότα ξεκινάνε στο πανεπιστήμιο του Riverport, καθώς ο Jack Joyce βγαίνει από ένα ταξί στις τέσσερις τα χαράματα για να συναντήσει έναν παλιό φίλο του, τον Paul Serene. O τελευταίος χρειάζεται τη βοήθειά σας σε ένα πείραμα που σχετίζεται με το ταξίδι στον χρόνο. Το πείραμα αυτό δεν έχει την καλύτερη δυνατή κατάληξη, καθώς προκαλείται ένα χάσμα στον χωροχρόνο που απειλεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Παράλληλα, τόσο ο Jack, όσο και Paul αποκτούν μια σειρά από υπεράνθρωπες δυνάμεις. Αμέσως μετά εισβάλλουν στο πανεπιστήμιο οι στρατιώτες της Monarch, μιας αδίστακτης πολυεθνικής εταιρείας και παίρνουν τον Jack στο κυνήγι.


Από το σημείο αυτό και μετά ακολουθεί ένα πραγματικό γαϊτανάκι, καθώς το σενάριο του Quantum Break ξεδιπλώνεται σταδιακά στην οθόνη σας. Η Remedy Entertainment μάλιστα σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η ιστορία μέσω των αποφάσεων που θα πάρετε σε συγκεκριμένα κομβικά σημεία. Μάλιστα οι αποφάσεις αυτές καθορίζουν και την εξέλιξη της μίνι τηλεοπτικής σειράς. Η τελευταία επικεντρώνεται στους villains της ιστορίας, κοινώς τον Paul Serene και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της Monarch Corporation.

Εν τω μεταξύ, η θεματολογία του time travel, του ταξιδιού στον χρόνο δηλαδή είναι αναμφισβήτητα γοητευτική, εντούτοις απαιτείται και μια αντίστοιχη επιστημονική εξήγηση για να υπάρχει και μια δόση αληθοφάνειας, κάτι που αν μη τι άλλο ευνοεί και το immersion. Γνωστοί συγγραφείς του φανταστικού άλλωστε όπως ο H.P Lovecraft είναι φροντίσει να διανθίσουν τα διηγήματά τους με πραγματικά γεγονότα, ώστε να σας βάλουν στο πετσί του ρόλου. Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν το Quantum Break τα καταφέρνει περίφημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Remedy Entertainment εργάστηκε με διάφορους επιστήμονες της Θεωρητικής φυσικής, καθώς πολλά από τα γεγονότα του έχουν ως βάση την θεωρία της “σκουληκότρυπας” (wormhole), γνωστή και ως γέφυρα Einstein-Rosen.


Στην δική μας περίπτωση πάντως αυτό που μας κέρδισε είναι ο τρόπος με τον οποίο σκιαγραφείται η προσωπικότητα του Paul Serene και του Martin Hatch, του συμβούλου του και... public face της Monarch Corporation. Για να πούμε την αλήθεια τόσο ο Jack, όσο και ο Paul έχουν τον ίδιο σκοπό, ο οποίος δεν είναι να σώσουν την ανθρωπότητα από το επικείμενο τέλος της. Αυτό που διαφέρει είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί ο καθένας. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην πλευρά της Monarch Corporation και στα παιχνίδια εξουσίας μεταξύ του Paul και του Martin.

Εσύ έχεις τον έλεγχο
Όπως προαναφέραμε βέβαια η εξέλιξη της ιστορίας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις σας. Για παράδειγμα, στο τέλος του πρώτου εκ των πέντε συνολικών Act του Quantum Break αναλαμβάνετε τον ρόλο του Paul Serene και καλείστε να επιλέξετε την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Monarch Corporation μετά το συμβάν στο πανεπιστήμιο του Riverport. H λεγόμενη “Hardline” προσέγγιση έχει ως άμεσο αντίκτυπο την εξολόθρευση των μαρτύρων, αλλά και την κοινωνική κατακραυγής προς την εταιρεία σας. Από την άλλη όμως με την “PR” προσέγγιση μπορείτε να παρουσιάσετε τον Jack ως μοναδικό υπαίτιο για το δυστύχημα και να θέσετε την κοινή γνώμη εναντίον του.


Κρίσιμες επιλογές σαν και αυτές που αναφέραμε παραπάνω θα συναντήσετε και στα υπόλοιπα τρία Acts. Ανάλογα με τις αποφάσεις σας καθορίζεται τόσο η εξέλιξη του σεναρίου, αλλά και οι NPC που θα συναντήσετε κατά την διάρκεια της περιπέτειάς σας. Ακόμη και κάποια από τα collectables που θα βρείτε στο δρόμο σας (intel, documents, computers κτλ) είναι διαφορετικά ανάλογα με τις επιλογές σας στο τέλος του κάθε Act. Κατόπιν αυτού, ένα playthrough δεν αρκεί σε καμία περίπτωση για να δείτε όλες τις εκδοχές της ιστορίας. Η συνολική διάρκεια του Quantum Break κυμαίνεται στις 10 περίπου ώρες αν ασχοληθείτε με την συλλογή των collectables και δείτε τα τέσσερα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς.

Σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες
Ερχόμενοι στο σύστημα μάχης τώρα είναι γεγονός ότι το Quantum Break δεν διαφέρει σημαντικά σε σχέση με τα υπόλοιπα Third-Person Shooters της αγοράς. Ο Jack μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα όπλα για να εξουδετερώσει τους αντιπάλους του, αλλά και να καλυφθεί πίσω από διάφορα σημεία κάλυψης (κιβώτια, τοίχους, τραπέζια κτλ.) για να αποφύγει τα πυρά των αντιπάλων του, οι οποίοι απαρτίζονται αποκλειστικά από τους στρατιώτες της Monarch Corporation. To σύστημα κάλυψης που συναντάμε εδώ είναι άμεσο και λειτουργικό, αφού αρκεί να πλησιάσετε σε κάποιο σημείο για να καλυφτείτε. Δεν χρειάζεται δηλαδή να πατήσετε κάποιο κουμπί για να εκτελέσετε την όλη διαδικασία.


Το οπλοστάσιό σας είναι κάπως περιορισμένο, καθώς υπάρχουν ελάχιστες κατηγορίες όπλων, όπως πιστόλια, submachine guns, assault rifles και καραμπίνες. Θα συναντήσετε πάντως διαφορετικές παραλλαγές των όπλων αυτών. Το gunplay πάντως είναι αρκετά στιβαρό, καθώς όλα τα όπλα έχουν ρεαλιστική ανάκρουση και το ανάλογο feedback από τα Impulse Triggers του χειριστηρίου του Xbox One. Έλλειψη ποικιλίας συναντάται και στις κατηγορίες εχθρών, καθώς πέρα από τους Strikers που έχουν ανάλογες υπερδυνάμεις με εσάς και τους Juggernauts που είναι άτρωτοι στα πυρά σας εκτός κι αν τους επιτεθείτε από πίσω, όλοι οι υπόλοιποι εχθροί μοιάζουν υπερβολικά μεταξύ τους.

H κινηματογραφική αφήγηση του Alan Wake παντρεύεται το ανελέητο πιστολίδι του Max Payne.


O βασικός πυρήνας του gameplay πάντως στηρίζεται στις διάφορες υπεράνθρωπες δυνάμεις του Jack. Για παράδειγμα, με το Time Stop μπορείτε να παγώσετε προσωρινά τον χρόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ενώ με το Time Shield δημιουργείτε μια “ασπίδα” προστασίας που αποκρούει τις σφαίρες των αντιπάλων σας. Ο Jack μπορεί επίσης να κινηθεί με αστραπιαία ταχύτητα για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα πραγματοποιώντας melee takedowns στις περισσότερες κατηγορίες εχθρών ή να προκαλέσει μια έκρηξη σε ένα συγκεκριμένο σημείο με το λεγόμενο Time Blast.


Για να είμαστε ειλικρινείς το Quantum Break μπορεί να χαρακτηριστεί ως “one-trick pony” τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με το gameplay. Κάτι αντίστοιχο βέβαια ισχύει και στην σειρά Max Payne. Οι διάφορες δυνάμεις του πρωταγωνιστή δίνουν λίγη παραπάνω ποικιλία στο gameplay, αλλά από όποια πλευρά κι αν το εξετάσει κάποιος είναι δεδομένο ότι το Quantum Break είναι άκρως επαναλαμβανόμενο. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά οι developers αν λάβουμε υπόψη μας κάποιες από τις δηλώσεις του έκαναν στο παρελθόν.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι οι παραπάνω ιδιότητες του κεντρικού πρωταγωνιστή μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την επίλυση διάφορων περιβαλλοντικών γρίφων. Για παράδειγμα, σε κάποιες περιπτώσεις καλείστε να κάνετε rewind τον χρόνο για να επαναφέρετε κάποια αντικείμενα στην αρχική θέση τους. Αντίστοιχα μπορείτε να παγώσετε τον χρόνο για να περπατήσετε πάνω σε μια ετοιμόρροπη πλατφόρμα ή με το Time Rush να κινηθείτε αστραπιαία για να προλάβετε να περάσετε μέσα από μια πόρτα πριν αυτή κλείσει. Οι γρίφοι αυτοί, αν μπορούν καν να χαρακτηριστούν με αυτό τον όρο, είναι φανερό ότι είναι εξαιρετικά υποτυπώδεις τόσο στην σύλληψη, όσο και στην εκτέλεσή τους και το γεγονός ότι η λύση τους είναι εξαιρετικά προφανής δεν βοηθά ιδιαίτερα τα πράγματα. Κοινώς το gameplay πάσχει σημαντικά από έλλειψη ποικιλίας.


Ένα ακόμη πρόβλημα αφορά τον συνολικό βαθμό πρόκλησης, ο οποίος με εξαίρεση το τελικό boss fight είναι χαμηλότατος είτε παίζετε στο Normal, είτε στο Hard επίπεδο δυσκολίας. Στο τελικό boss fight ισχύει το ακριβώς αντίθετο και μάλιστα αν πεθάνετε θα πρέπει να ολοκληρώσετε και τα τρία στάδιά του από την αρχή. Ενδεχομένως αν υπήρχαν περισσότερες κατηγορίες εχθρών τα πράγματα να ήταν καλύτερα. Παραδόξως το A.I είναι υψηλότατο, καθώς οι αντίπαλοι σας προσπαθούν να σας περικυκλώσουν με κάθε ευκαιρία, καταστρέφουν τα σημεία κάλυψης σας με τα πυρά τους ή επιχειρούν να σας ξετρυπώσουν με χειροβομβίδες. Εντούτοις, αν παίξετε σωστά και εκμεταλλευτείτε τις ομολογουμένως πανίσχυρες ιδιότητες σας δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Ετοιμάστε το ποπ κορν
Όπως αναφέραμε προηγουμένως στο Quantum Break υπάρχουν τέσσερα επεισόδια της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς, στα οποία μπορείτε να δείτε το αντίκτυπο των διαφόρων αποφάσεων σας. Η τηλεοπτική σειρά επικεντρώνεται κυρίως στους villains της ιστορίας και σε μερικούς ακόμη NPC, όπως τον Liam Burke, o οποίος προδίδει την Monarch για να σώσει την οικογένειά του και τον Charlie Wincott, έναν τεχνολογικό υπάλληλο της εταιρείας που προσφέρει το απαραίτητο comic relief στοιχείο.


Ο τρόπος αυτός αφήγησης σίγουρα ξενίζει, αλλά στην τελική η όλη εμπειρία είναι σίγουρα πιο διασκεδαστική από το να βλέπατε cutscenes. Σε αυτό βοηθούν οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, οι οποίες είναι άκρως πειστικές χωρίς να γίνονται cheesy. H διάρκεια των επεισοδίων βέβαια (20-25 λεπτά έκαστο) είναι αναμφισβήτητα μεγάλη, οπότε αν ανήκετε στην κατηγορία των παικτών που βρήκαν αφόρητο το Metal Gear Solid 4 εξαιτίας των μακρόσυρτων cutscenes τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα τα κάνετε skip. H Remedy Entertainment πάντως -όπως και εμείς- σας προτείνει να τα παρακολουθήσετε για να αποκτήσετε μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα του σεναρίου.

Κινηματογραφική εμπειρία
Στον οπτικό τομέα το Quantum Break παρουσιάζει μια θετική εικόνα, εντούτοις υπάρχουν κάποια... σκοτεινά σημεία όσον αφορά την ανάλυση. Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανακοίνωση της Remedy Entertainment, το 1080p output προκύπτει μέσω temporal reconstruction από τέσσερα 720p frames στα οποία έχει εφαρμοστεί post processing anti-aliasing (4x MSAA). Κοινώς δεν μιλάμε για καθαρό 1080p. Αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα, καθώς τα lighting effects είναι χαμηλής ανάλυσης και χτυπούν άσχημα στο μάτι. Καθίστε για παράδειγμα κάτω από μια λάμπα ηλεκτροδότησης και θα καταλάβετε ακριβώς για ποιο πράγμα μιλάμε. Από πλευράς performance η Xbox One έκδοση τρέχει στα 30fps με ενεργοποιημένο το v-sync και σε γενικές γραμμές η engine ανταποκρίνεται εξαιρετικά όσο βρίσκεστε σε κλειστούς χώρους. Αντίθετα στους εξωτερικούς χώρους παρατηρούνται μικρές πτώσεις της τάξεως των 2-3 fps και ενίοτε screen tearing. To τελευταίο φαινόμενο βέβαια είναι ορατό μόνο στο έμπειρο μάτι.


Με βάση τα παραπάνω είναι πιθανό να έχετε σχηματίσει μια αρνητική άποψη για τον τεχνικό τομέα του Quantum Break, εντούτοις υπάρχουν αρκετοί τομείς στους οποίους έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Ένας από αυτός είναι και το motion capture, καθώς τα μοντέλα των ηθοποιών Shawn Ashmore και Aiden Gillen αποδίδονται με εξαιρετική ακρίβεια. Χωρίς υπερβολή είναι σημεία που δεν ξέρετε αν παρακολουθείτε ταινία ή παίζετε video game, τόσο πιστά έχουν μεταφερθεί οι εν λόγω ηθοποιοί στο Quantum Break. Επίσης, τα animations είναι εξαιρετικά, καθώς οι εκφράσεις των προσώπων των κεντρικών χαρακτήρων είναι άκρως ρεαλιστικές, ενώ το lip sync είναι απλά απαράμιλλο.


Περνώντας στον ηχητικό τομέα, όπως είναι φυσικό δεσπόζει το εξαιρετικό voice acting, αν και είναι η αλήθεια ότι δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από ένα τόσο εντυπωσιακό cast ηθοποιών. Και το soundtrack όμως δεν πάει πίσω, καθώς σας συντροφεύει ιδανικά στην περιπέτειά σας, όντας διακριτικό ή up tempo ανάλογα με τις περιστάσεις. Το “πακέτο” συμπληρώνεται από την πολύ καλή δουλειά των developers στο κομμάτι των ηχητικών εφέ, καθώς κάθε όπλο έχει ξεχωριστό ήχο εκπυρσοκρότησης, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τους ήχους που συνοδεύουν τα abilities του Jack Joyce.

Το εγχείρημα δεν στέφεται με απόλυτη επιτυχία
Η Remedy Entertainment προτίμησε να ακολουθήσει έναν δύσβατο δρόμο και να μας παρουσιάσει ένα νέο IP, ενώ θα μπορούσε πολύ εύκολα και με λιγότερο ρίσκο να μας παρουσιάσει τον διάδοχο του Alan Wake, υιοθετώντας την τακτική των sequels που αποτελεί μια από τις μάστιγες της σύγχρονης βιομηχανίας. Το Quantum Break, παρά τις όποιες “παραχωρήσεις” στον τεχνικό τομέα και το επαναλαμβανόμενο gameplay, παραμένει μια αξιόλογη κυκλοφορία, αλλά δύσκολα θα καταφέρει να αφήσει το στίγμα του και να σταθεί επάξια πλάι στα Alan Wake και Max Payne, τις καλύτερες δηλαδή κυκλοφορίες της Φινλανδικής εταιρείας. Αυτό που μένει στο τέλος είναι ένα game που διακρίνεται αναμφισβήτητα στον σεναριακό τομέα, μαρτυρά τα υψηλά production values του και προσφέρει μια εξαιρετική cinematic εμπειρία, αλλά δεν παύει να θυμίζει τα υπόλοιπα Third-Person Shooters της αγοράς.

Θετικά:
- Πλήρης έλεγχος στην εξέλιξη της ιστορίας
- Συγκλονιστικό σενάριο με πολλές ανατροπές
- Voice acting για Όσκαρ
- Αξιόλογο soundtrack
- Ικανοποιητική διάρκεια και replayability
- Τα τηλεοπτικά επεισόδια συμπληρώνουν ιδανικά την ροή της αφήγησης
- Κορυφαία δουλειά στο motion capture
- Υψηλό Α.Ι.

Αρνητικά:
- Δεν τρέχει σε native 1080p, lightning effects χαμηλής ανάλυσης
- Κάποιες πτώσεις του frame rate
- Χαμηλός βαθμός πρόκλησης
- Ελάχιστες κατηγορίες εχθρών και όπλων
- Επαναλαμβανόμενο gameplay
- Ανέμπνευστοι και άκρως υποτυπώδεις γρίφοι

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9.5
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 8

Αναμφίβολα ποιοτικό, αλλά δεν πλησιάζει τα επίπεδα των προηγούμενων δημιουργιών της Remedy Entertainment.

Παντελής Δασκαλέλος 

NEWS   VIEW ALL

Quantum Break

[Αρχική δημοσίευση: 21/5/13] Μερικά χρόνια μετά την κυκλοφορία του Alan Wake η φινλανδική εταιρεία ανάπτυξης επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο με έναν νέο τίτλο για τον διάδοχο του Xbox 360. Στ...
Posted (29 Mar 2016)

Quantum Break: Τα μπόνους προπαραγγελίας

Πριν από λίγες ώρες η Microsoft επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν το Quantum Break να κυκλοφορεί και στα PC. Επιπροσθέτως, ο κολοσσός από το Redmond της Washington ανακοίνωσε ότι όσοι προπαραγγείλου...
Posted (11 Feb 2016)

Φήμη: Quantum Break στα PC

Συνήθως όταν κάποια games λαμβάνουν ηλικιακή αξιολόγηση, το πιθανότερο είναι πως μελλοντικά κυκλοφορούν στα αντίστοιχα format. Κάτι τέτοιο ισχύει και για το Quantum Break, το οποίο μέχρι στιγμής έχει ...
Posted (26 Jan 2016)

Scalebound, Quantum Break, Crackdown 3 στα PC

Με την έλευση των Windows 10 η Microsoft έχει κάνει φανερή την πρόθεσή της να μπει και πάλι δυνατά στον χώρο του PC gaming. Κατόπιν αυτού, δεν είναι απίθανο να δούμε κάποια από τα επερχόμενα exclusi...
Posted (14 Aug 2015)

Quantum Break: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Το Quantum Break, ένα από τα πιο δυνατά exclusives της Microsoft, είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει την κυκλοφορία του μέχρι το 2016. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε μέσω Twitter ο Community και Social Med...
Posted (04 Aug 2015)

Quantum Break: Gameplay βίντεο

Κατά την διάρκεια των VGX Awards, η Remedy Interactive, δημιουργός των Max Payne και Alan Wake, παρουσίασε το πρώτο gameplay βίντεο του Quantum Break. Σε αυτό μπορείτε να δείτε το σύστημα κάλυψ...
Posted (08 Dec 2013)

Quantum Break: Άψογη σύλληψη εκφράσεων προσώπου

Η Remedy Entertainment συμφώνησε με τη σκωτσέζικη εταιρεία Dimensional Imaging για να εφαρμοστεί για πρώτη φορά η τεχνολογία σύλληψης εκφράσεων προσώπου που φέρει τον τίτλο DI4D, στον επερ...
Posted (25 Nov 2013)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 jimmy1663 (Level 13) 01/04/2016 10:50
Πολύ hype για ένα παιχνίδι που περίμενα πιο φούσκα από ότι πιθανώς να είναι... Θα το δούμε στο pc ελπίζω να μην κλαίω τα λεφτά μου :P Το review ήταν τέλειο πάντως!!
#2 abtr (Level 10) 01/04/2016 12:46
Αν και κάποτε ειχα πει διάφορα σονυφανμποιστικ α πράγματα στον Παντελή για ενα preview/review του the order παραδέχομαι ότι κανει πολλή καλά review όπως όλοι εδώ μέσα.
Πολύ καλό το QB με ωραίο story
#3 Verbal (Level 14) 01/04/2016 14:08
Παρά τα μερικά του στραβοπατήματα πιστεύω θα είναι άκρως απολαυστικό. Προσωπικά η φράση "H κινηματογραφική αφήγηση του Alan Wake παντρεύεται το ανελέητο πιστολίδι του Max Payne" με έπεισε από μόνη της.
#4 Lordwinter (Level 28) 01/04/2016 16:42
Quoting abtr:
Αν και κάποτε ειχα πει διάφορα σονυφανμποιστικα πράγματα στον Παντελή για ενα preview/review του the order παραδέχομαι ότι κανει πολλή καλά review όπως όλοι εδώ μέσα.
Πολύ καλό το QB με ωραίο story

Δεν πειράζει καλή καρδιά να υπάρχει. Η ιστορία απέδειξε τι είναι το The Order άλλωστε.
#5 Efane (Level 24) 01/04/2016 17:44
Πολυ καλό review,thanks. Με χάλασε ότι έχει λίγες κατηγορίες όπλων και η πτώση στα frame rate είναι ότι πιο ενοχλητικό.χαλά ει την εικόνα του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά θα το αποκτήσω σύντομα αφού το σενάριο προσφέρει συγκινήσεις και οι αποφάσεις θα παίζουν σημαντικό ρόλο.
#6 +1 Blood King (Level 25) 01/04/2016 21:13
Η δράση είναι εντυπωσιακή σε συνδυασμό με τις υπερδυνάμεις του ήρωα και το χορταστικό review μου δείχνει ότι πρόκειται για σημαντική ψηφιακή εμπειρία που δεν πρέπει να χάσουμε.
#7 aims (Level 20) 03/04/2016 11:02
ωραιο review Παντελη!
Λογικα,θα περιμενω να πεσει η τιμουλα και να διορθωθουν με patch τα εκνευριστικα(γι α εμενα) frame drops
#8 KINGxCOOLZ (Level 13) 04/04/2016 20:19
Έχοντας παίξει το QB, μου άρεσε αρκέτα αλλά προτιμώ τις προηγούμενες δουλειές της Remedy Entertainment.
#9 hulkGR (Level 5) 11/04/2016 19:15
Ειναι ενα παιχνιδι με ωραια ιστορια αλλα εχω διαβασει οτι εχει πολλα θεματα με τα γραφικα λογο του Directx12 το οποιο δεν ειναι ακομα 100% συμβατο με windows 10 θελει πολη δουλεια για να δουλεψει ομαλα.Συν οτι για να το αποκτησης θελει ολοκληρη ταλαιπωρια.
#10 Justinian (Level 1) 11/04/2016 23:11
Προσωπικα ειναι το μονο game που ζηλευω 100% σαν κατοχος ps4. Ειναι σπανιο να βλεπεις ενα game με σινεματικο σεναριο και δραση. Αναγκαζομαι να βλεπω εκνευριστηκα walkthrough απλα για να δω την ιστορια. Κριμα και φαινετε εκπληκτικο εστω και αν το gameplay δεν ειναι τρομερο.
Score 8
8.13 User Score
(16 votes )
User Reviews 0
Genre: Action-Adventure/Third-Person Shooter
Developer: Remedy Entertainment
Publisher: Microsoft Studios
Διάθεση: Microsoft Hellas
Players: 1
Requirements: 8GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5-4460 2.70 GHz ή AMD FX-6300, Κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 760 ή AMD Radeon R7 260x με 2GB VRAM, Χώρος στο σκληρό δίσκο: 55GB, Λειτουργικό σύστημα: Windows 10 64-bit
Release Date: 5/4/2016
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.