Reviews Metro Redux
Comments (20)

Metro Redux Hot

Επιστροφή στις κατακόμβες της post-apocalyptic Ρωσίας.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/34/ac/f1/metro-redux-box-3-1409479245.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Επιστροφή στις κατακόμβες της post-apocalyptic Ρωσίας.


Το Metro 2033 αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του 2010 και καθιερώθηκε στην συνείδηση των φίλων των FPS, αλλά και των Survival Horror. Με δεδομένο ότι το ντεμπούτο της ουκρανικής 4A Games κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο, η κυκλοφορία ενός sequel ήταν αναπόφευκτη και έτσι τρία χρόνια μετά είχαμε την τύχη να απολαύσουμε το Metro: Last Light. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνθήκες που επικρατούσαν κατά την ανάπτυξη του δεύτερου κεφαλαίου της σειράς δεν ήταν σε καμία περίπτωση ιδανικές. Από την μία πλευρά η χρεωκοπία της THQ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναβολή της κυκλοφορίας του και από την άλλη τα στελέχη της 4A Games έπρεπε να εργαστούν σε ένα πραγματικά άσχημο εργασιακό περιβάλλον.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο 2014 και στην κυκλοφορία της συλλογής Metro Redux για τα PC και τις next-gen κονσόλες, η οποία περιλαμβάνει τις δύο προαναφερθείσες δημιουργίες της 4A Games. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε κατακλυστεί από ένα πλήθος next-gen επανακυκλοφοριών, κάτι που όπως είναι λογικό θα πρέπει να μας προβληματίσει. Παρόλα αυτά, όπως θα δείτε και παρακάτω εδώ έχουμε να κάνουμε με μία τίμια προσπάθεια που αξίζει την προσοχή σας. Ας μην μακρηγορούμε περαιτέρω όμως, καθώς ήρθε η ώρα να φορέσετε τις αντιασφυξιογόνες μάσκες και να επιστρέψετε στο post-apocalyptic σύμπαν της σειράς Metro.


Μια Metro ανθολογία

Μέσα στο πακέτο περιλαμβάνονται τα Metro 2033 Redux και Metro: Last Light Redux, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα να τα αποκτήσετε ξεχωριστά σε ψηφιακή μορφή. Με δεδομένο ότι το Metro: Last Light κυκλοφόρησε πέρυσι θα επικεντρώσουμε κυρίως το ενδιαφέρον μας στον προκάτοχό του, καθώς ούτως ή άλλως σε αυτόν συναντάμε τις περισσότερες προσθήκες-βελτιώσεις.

H νέα έκδοση του Metro 2033 χρησιμοποιεί τη νεότερη έκδοση της 4A Engine που είδαμε στο Metro: Last Light και όπως είναι λογικό στον οπτικό τομέα παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές. Επιπλέον και στα δύο games συναντάμε δύο νέα modes που ονομάζονται Survival και Spartan. Στο Survival οι εχθροί προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά, απαιτείται περισσότερος χρόνος για να κάνετε reload και παράλληλα οι προμήθειες (πυρομαχικά, medkits, φίλτρα για τις αντιασφυξιογόνες μάσκες) είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Αντίθετα στο Spartan mode έχετε περισσότερα πυρομαχικά στην διάθεσή σας. Με δεδομένο ότι το gameplay της σειράς ακροβατεί περίτεχνα μεταξύ των FPS και Survival Horror μηχανισμών, θα λέγαμε ότι το Spartan και το Survival mode αντίστοιχα προσπαθούν να αναδείξουν αυτούς τους μηχανισμούς με στόχο να σας προσφέρουν μία εμπειρία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας.

Συν τις άλλοις, στο Metro Redux διατίθεται χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος το Ranger mode, το οποίο γνωρίσαμε στο Metro: Last Light. To τελευταίο δίχως αμφιβολία προσφέρει την απόλυτη Metro εμπειρία, καθώς το HUD είναι απενεργοποιημένο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ρεαλισμό, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για τα πυρομαχικά σας και παράλληλα οι όποιες προμήθειες σας παρέχονται με το...σταγονόμετρο. Επιπροσθέτως, τόσο οι δικές σας επιθέσεις, όσο και αυτές των αντιπάλων σας προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά.

Εν τω μεταξύ, το Metro: Last Light Redux περιλαμβάνει και όλα τα DLC που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής για το δημοφιλές FPS. Πέρα από το Ranger mode που προαναφέραμε έχουμε επίσης τo RPK, ένα νέο όπλο, καθώς και τα Chronicles, Developer, Faction και Tower packs. Τα Chronicles και Faction Packs μάλιστα παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αναλαμβάνετε τον ρόλο νέων playable χαρακτήρων, πέρα από αυτόν του Artyom του κεντρικού πρωταγωνιστή της σειράς Metro. Συγκεκριμένα στο Chronicles pack περιλαμβάνονται τρεις νέες αποστολές στις οποίες καλείστε να αναλάβετε τον έλεγχο των Anna, Pavel και Khan, ενώ στο Faction pack θα παίξετε ως sniper των Reds, ως Ranger του Polis Station, αλλά και ως Heavy Squad Soldier των Ναζί.

Το Metro Redux είναι ένας φόρος τιμής σε δύο εξαιρετικά FPS και δεν θα πρέπει να λείπει από την συλλογή σας.

Ένα εξαιρετικό next-gen port
Τόσο το Metro 2033 Redux, όσο και το Metro: Last Light Redux χρησιμοποιούν τη νεότερη έκδοση της μηχανής γραφικών 4A Engine. H τελευταία μας έδωσε εξαιρετικά δείγματα γραφής στο περυσινό Metro: Last Light και όπως είναι φυσικό και εδώ στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Οι διαφορές πάντως σε σχέση με την πρωτότυπη έκδοση είναι ελάχιστες και περιορίζονται σε ορισμένα νέα animations.


Όσον αφορά το Metro 2033 Redux, πάντως το συνολικό οπτικό αποτέλεσμα είναι σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με τον ομώνυμο τίτλο που κυκλοφόρησε το 2010. Συγκεκριμένα συναντάμε textures μεγαλύτερης ανάλυσης, ενώ ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι σαφώς πιο λεπτομερής και παράλληλα έχουν προστεθεί νέα animations. Συν τις άλλοις, βελτιώσεις έχει υποστεί και το bump mapping. Φυσικά ανάλογες βελτιώσεις συναντάμε και στα lighting και particle effects, κυρίως στα εφέ καπνού και φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Metro 2033 Redux έχει μία ιδιαίτερη "βαρύτητα" για τους κατόχους του PS4, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος τίτλος μεταφέρεται στις κονσόλες της Sony. Θυμίζουμε ότι το Metro 2033 είχε κυκλοφορήσει αποκλειστικά για τα PC και το Xbox 360. Με χαρά μας διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι σαφώς καλύτερη από την αντίστοιχη PC έκδοση του 2010 και ισάξια με την τωρινή Redux επανακυκλοφορία. Το Metro 2033 Redux στο PS4 τρέχει σε native 1080p ανάλυση (912p στο Xbox One) στα 60fps και αν μη τι άλλο σε οπτικό επίπεδο δεν έχει να ζηλέψει κάτι σε σχέση με τα σύγχρονα FPS της αγοράς.

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να αναφερθούμε και σε ένα αποκλειστικό χαρακτηριστικό της PS4 έκδοσης, το οποίο μας προκάλεσε θετική εντύπωση. Συγκεκριμένα στα stealth σημεία του Metro: Last Light Redux η light bar ανάβει και σβήνει ανάλογα με το αν είστε ή όχι αντιληπτός από τους εχθρούς σας. Αντίστοιχη λειτουργία είχαμε συναντήσει στην πρωτότυπη έκδοση του Metro: Last Light στα PC της Alienware, αλλά και στην έκδοση του Thief για το PS4.

Αξίζει ή όχι να το αγοράσετε;
Η ποιότητα των δύο δημιουργών της ουκρανικής 4Α Games είναι δεδομένη, όπως μπορείτε να δείτε στο review του Metro 2033 και στο review του Metro: Last Light, οπότε το κύριο κριτήριο αγοράς αυτής της συλλογής θα λέγαμε ότι είναι το κόστος της και φυσικά το κατά πόσο αυτό δικαιολογείται από τις προσθήκες που υπάρχουν εδώ. Το Metro Redux κοστολογείται στα 40 ευρώ (ενδεχομένως να το βρείτε και λίγο φθηνότερα σε κάποιο κατάστημα), ενώ στο Steam υπάρχει η δυνατότητα να το αποκτήσετε δαπανώντας 20 ευρώ αν έχετε στην κατοχή σας τις πρωτότυπες εκδόσεις. Εάν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι όλα τα DLC του Metro: Last Light κοστίζουν 25 ευρώ περίπου είναι φανερό ότι το Metro Redux προσφέρει εξαιρετικό value for money ακόμη και για όσους έχουν ήδη παίξει τα δύο κεφάλαια της σειράς.

Φυσικά για τους αμύητους στο κλειστοφοβικό σύμπαν του Metro, η αγορά του Metro Redux αποτελεί μονόδρομο, καθώς είναι σε θέση να σας προσφέρει περισσότερες από 20 ώρες διασκέδασης. Eνδεχομένως ακόμη περισσότερες αν θελήσετε να το ολοκληρώσετε σε όλα τα διαφορετικά modes (Ranger, Survival, Spartan). Εν κατακλείδι λοιπόν έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά “τίμιο” πακέτο που θα ικανοποιήσει όσους ψάχνουν μία συγκλονιστική FPS/Survival Horror εμπειρία για τo PS4 και το Xbox One.

Θετικά:
- Τεχνικά άρτιο
- Ποικιλία από modes
- Ικανοποιητική διάρκεια

Αρνητικά:
- Μέτρια Α.Ι.

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8

Όλη η Metro εμπειρία "συμπυκνωμένη" σε ένα πακέτο.

Παντελής Δασκαλέλος 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 apovag (Level 13) 31/08/2014 13:08
Με τιμή 40 ευρώ που το βρήκα και που παίρνεις 2 games + DLC το σκέφτομαι να το πάρω στο PS4 αν και...θεωρώ ότι στο PC μου θα τρέχει πολύ καλύτερα.Εξαιρε τικό review Παντελή.
#2 +1 euris13 (Level 22) 31/08/2014 13:10
Πολύ ωραίο review αλλά δυστυχώς τα Metro δεν με συγκλονίζουν... :(
#3 +2 palex94 (Level 12) 31/08/2014 13:22
πραγματικα θα το σκεφτω αρκετα αν θα το παρω γτ και καλη τιμη εχει και καλα γραφικα και ωραιο gameplay ειναι ενα πολυ καλο πακετο πραγματικα ωραιος Παντελη πραγματικα!!! :)
το μονο αρνητικο ισως να ειναι οτι ειναι λιγο παραπανω απο 20ωρες αλλα εχει αρκετα Mode που δν νομιζω να το κανει θεμα
#4 +1 geololj (Level 28) 31/08/2014 14:21
Και τα δύο games του πακέτου είναι εξαιρετικά, δε θα πρέπει να λείπουν από την συλλογή κανενός, όντως.
#5 +1 Badlorg (Level 25) 31/08/2014 16:36
Εξαιρετικο review! Σκοπευω να το παιξω για το pc!
#6 Onimusha (Level 5) 01/09/2014 02:56
Ανατριχιαστική σειρά, φοβερή ατμόσφαιρα και story και σε αυτή την τιμή νομίζω είναι μία must αγορά.
#7 +1 DoUzOs (Level 27) 01/09/2014 18:33
Έχω "ερωτευθεί" την σειρά Metro από τότε που διάβασα το πρώτο βιβλίο. Όταν, βέβαια, έπαιξα και το παιχνίδι, έμεινα άναυδος. Καταπληκτική σειρά, καταπληκτικό review. Αξίζει να το πάρουν όλοι.
#8 soulreaver1 (Level 8) 02/09/2014 01:16
Νομίζω το Metro: Last Light "αδικήθηκε" το θεωρώ έναν από τους triple A τίτλους της περυσινής χρονιάς. Τα 40 ευρώ της συλλογής είναι πραγματικά ξεφτίλα για τα games που παίρνεις. Μπράβο στην Deep Silver για την τιμολογιακή πολιτική της αφού δείχνει ότι σέβεται την τσέπη μας.
#9 luffiansunny (Level 9) 05/09/2014 08:13
Πολύ καλό Review για μία εξαιρετική συλλογή που διατίθεται σε χαμηλή τιμή. Όπως αναφέρεται σωστά στο review μόνο το κόστος των DLC του Metro Last Light είναι 25 ευρώ, ενώ στο Redux με 40 ευρώ παίρνεις δύο games συν τα DLC.
#10 Necron (Level 9) 05/09/2014 08:34
Φανταστική σειρά και μία πολύ καλή προσθήκη στην next-gen συλλογή οποιουδήποτε gamer.
#11 +1 KINGxCOOLZ (Level 13) 05/09/2014 23:38
Εξαιρετικό review Παντελή. Θέλω πάρα πολύ να το αγοράσω για PS4.
#12 al_kiou (Level 6) 06/09/2014 00:10
Επιτέλους ένα remake της προκοπής.


Υ.Γ. Το παραπάνω μήνυμα θεωρείται πολύ μικρό και δεν μπορούσα να το κοινοποιήσω και γι' αυτό έγραψα υ.γ.
#13 limbonicart (Level 4) 07/09/2014 05:36
Νομίζω ότι είναι μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη HD συλλογή των τελευταίων χρόνων.
#14 Vampiria (Level 8) 07/09/2014 05:43
Μακάρι κι άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της 4A γιατί έχει παραγίνει το κακό με τις χωρίς λόγο επανακυκλοφορίε ς.
#15 Ripos (Level 7) 09/09/2014 20:26
Πολύ καλή μεταφορά στις next- gen κονσόλες ενός εκπληκτικού παιχνιδιού με εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και υψηλή παραγωγή! Must- play για όλους!
#16 Alex DK 11/09/2014 12:55
Πολύ καλό το πακέτο, ειδικά για όσους δεν έχουν παίξει κανένα από τα δύο παιχνίδια. Σε συνδυασμό με την τιμή το κάνουν πολύ καλή ευκαιρία.
#17 Efane (Level 24) 14/09/2014 21:49
πολύ καλό το πρώτο μέρος στο pc,τώρα για το Redux έχω μία επιφύλαξη.
#18 olimpiakara24 (Level 3) 16/09/2014 21:15
ωραιο game και ωραιο review :-) :-) :-) :-)
#19 Badou21 (Level 1) 23/04/2015 15:17
Re paidia pios einai o teleutaios titlos ths seiras giati exw mperdeutei?
#20 supermario644ever (Level 20) 03/06/2015 14:55
Αρκετά καλό game.... :-)
Score 8
User Score ( 17 votes ) 8.38
User Reviews 0
Genre: FPS, Survival Horror
Developer: 4A Games
Publisher: Deep Silver
Διάθεση: Enarxis Dynamic Media (210-9011900)
Players: 1
Requirements: 2 GB RAM, Επεξεργαστής Dual Core στα 2.2 GHz, Κάρτα γραφικών 512MB, 10GB χώρος στον σκληρό δίσκο, Λειτουργικό σύστημα Windows Vista/7/8
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 29/8/2014
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification