Ειδήσεις RPG Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Tuesday, 20 Oct 2020  | in RPG | Γράφτηκε από τον Γιώργος Τζίτζιφας   | (5 σχόλια)
Γιώργος Τζίτζιφας

Γιώργος Τζίτζιφας  

My mom says I'm special.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/db/23/f5/main-17-1553248406.jpg
 

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Η senior narrative designer, Cara Ellison αποχωρεί από το project. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 25/2/19Η Paradox Interactive έχει αγοράσει από το 2015 τα δικαιώματα της σειράς Vampire: The Masquerade, καθώς και του ευρύτερου κόσμου του, του World of Darkness.

Πρόσφατα εμφανίστηκε στο Tender, ένα ARG (Alternate Reality Game)/dating app της εταιρείας (Tender, όχι Tinder), μια δημοσίευση η οποία πολλοί πιστεύουν πως παραπέμπει σε ένα πιθανό νέο video game Vampire: The Masquerade, καθώς το app περιείχε πολλές αναφορές σε αίμα. Ένα event που αργότερα μεταδόθηκε στο Twitch, φαινόταν να ήταν επαναλήψεις εικόνας από κάμερα ασφαλείας σε έναν χώρο που θύμιζε escape room. Αργότερα εμφανίστηκε στο stream ένα μήνυμα που έγραφε "Project Chimera" και στο τέλος το βίντεο έδειχνε μια προβλήτα σε επανάληψη, η οποία σε πολλούς θύμισε το Santa Monica Pier από το Vampire: The Masquerade - Bloodlines. 

Κατά την διάρκεια του stream εμφανίστηκε μια αλληλογραφία μεταξύ δύο μελών του προσωπικού του Tender, στο οποίο οι γνώστες του World of Darkness αναγνώρισαν κάποιες λέξεις που παραπέμπουν στον κόσμο αυτό, όπως "Regent", "Hunter" κ.α. Η αλληλογραφία αυτή αναρτήθηκε αργότερα στο Twitter. 

 

 

To tweet αναφέρεται σε κάποιο event στην Νέα Υόρκη στις 21 Μαρτίου, όπου μάλλον και θα γίνει γνωστό πέρι τίνος πρόκειται τελικά. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πρόκειται για ένα νέο game της σειράς, ή για ένα remake του Bloodlines.

 

[UPDATE: 22/3/19 Κυκλοφόρησε announcement trailer] H Paradox Interactive ανακοίνωσε επίσημα το Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 κυκλοφορώντας το πρώτο τρέιλερ του παιχνιδιού καθώς και μερικά screenshots.

Το παιχνίδι θα λαμβάνει χώρα στο Σιάτλ του σήμερα με σενάριο του Brian Mitsoda, ο οποίος ευθύνεται και για το σενάριο του πρώτου παιχνιδιού. Το παιχνίδι ξεκινάει με εξέγερση των βαμπίρ στην οποία οι παίκτες καλούνται να σχηματίσουν συμμαχίες με αντίπαλες μεταξύ τους clans σε ένα εχθρικό πολιτικά κλίμα. Το development του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Hardsuits Labs και είναι ήδη διαθέσιμο για pre-order στα Paradox Store, Steam, GOG και Epic Games Store. Δείτε το τρέιλερ.

[UPDATE 2: 25/4/19  Γνωρίστε τους Thinbloods] To Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 έχει ένα νέο τρέιλερ και αυτή τη φορά μας δείχνει τους Thinbloods, μια ομάδα vampire που θεωρούνται κατώτερης φύσης και αδικημένη. Δείτε το τρέιλερ με λίγο από το lore αυτής της clan.

Oι Thinbloods χωρίζονται σε Chiropteran, Mentalism και Nebulation. Οι Chiropteran έχουν τα ειδικά abilities Glide και Bat Swarm, οι Mentalism παλεύουν με τα Pull και Levitate ενώ οι Nebulation λειτουργούν με Mist Shroud και Envelop.

[UPDATE 3: 3/5/19  Γνωρίστε τους Brujah] To Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 έχει ένα νέο τρέιλερ και αυτή τη φορά μας δείχνει τους Brujah. Τους Brujah αποτελούν μέλη αναρχικών κινημάτων και τυχοδιώκτες που ψάχνουν ανωνυμία. Είναι οι πιο σκληραγωγημένη clan στον κόσμο του παιχνιδιού με την μεγαλύτερη σωματική δύναμη συγκριτικά με τα άλλα clans. Δείτε το τρέιλερ με λίγο από το lore αυτής της clan.

Με την είσοδό σας στην Brujah clan ξεκλειδώνετε 2 νέα disciplines, τα Potence και Celerity. To Potence διαθέτει τα ειδικά abilites Fist of Cain και Earthshock και το Celerity τα ειδικά abilites Unseen Storm και Accelerate.

[UPDATE 4: 16/5/19  Γνωρίστε τους Toreador] Mε ένα νέο τρέιλερ, μαθαίνουμε για την Clan of the Rose, ή αλλιώς τους αρκετά ιδιαίτερους Toreadors. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες clans στο σύμπαν του παιχνιδιού και ίσως τους πιο περίεργους καθώς χρησιμοποιούν την...γοητεία τους για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν.

Με τους Toreador, θα ξεκλειδώσετε τα disciplines Presence και Celerity τα οποία έχουν αντίστοιχα τα εξής abilities: Awe και Entrance για το Presence και Unseen Storm και Accelerate για το Celerity αντίστοιχα.

[UPDATE 5: 29/5/19  Γνωρίστε τους Malkavian] 

Οι αγαπητοί Malkavian από τον προηγούμενο τίτλο θα δώσουν το παρόν στο Vampire: The Masquarade - Bloodlines 2.

Κάθε Malkavian έχει τον δικό του τρόπο να βλέπει τον κόσμο, από το να βλέπει το μέλλον μέχρι να ακούει φωνές στο κεφάλι του, που είναι τόσο ενοχλητικές όσο και βοηθητικές. Στο original Bloodline οι Malkavians είχαν ξεχωριστούς διαλόγους και αντιπαραθέσεις με τους NPCs κατι που θα επιστρέψει στο Bloodlines 2 όπως δήλωσε ο Brian Mitsoda.

Οι ικανότητες των Malkavian περιλαμβάνουν τα, Dementation, η οποία τους επιτρέπει να τρομοκρατούν ανθρώπους, κάνοντας του να το βάζουν στα πόδια, και αργότερα να τους κάνει να τρελαίνονται. Το Auspex, το οποίο είναι ίδιο με αυτό των Tremere, όπου μπορούν να δουν μέσα από τοίχους, να εντοπίσουν αδυναμίες στους εχθρούς, ακόμα και να αφήσουν προβολές των εαυτών τους να αιωρούνται

[UPDATE 6: 31/5/19  Γνωρίστε τους Ventrue] To Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 έχει ένα νέο τρέιλερ και αυτή τη φορά μας δείχνει τους Ventrue.

Οι Ventrue είναι ιδρυτές της Camarilla και αριστοκρατικής φύσης. Όπως λέει και ο Florian Schwarzer της Paradox στο τρέιλερ που θα δείτε ''Οι Ventrue είναι το vampire clan που έχει ήδη κερδίσει.'' Επηρεάζουν κυβερνήσεις, βρίσκονται στο τιμόνι μεγάλων επιχειρήσεων και προσπαθούν να διατηρήσουν άθικτο το Masquerade. Οι Ventrue είναι εξαιρετικοί στην χειραγώγηση και μπορούν να κυριαρχήσουν πάνω σε ανθρώπους και εχθρούς. Διαθέτουν επίσης μεγάλη αντοχή έχοντας την δυνατότητα να απορροφήσουν μεγάλο ποσό damage στην μάχη. Δείτε την παρουσίαση.

Με την είσοδό σας στην Ventrue clan ξεκλειδώνετε 2 νέα disciplines, τα Dominate και Fortitude. To Dominate διαθέτει τα ειδικά abilites Mesmerize και Command και το Fortitude τα ειδικά abilites Absorb και Personal Armour.

Το Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020 για PC, Xbox One και PS4.

[UPDATE 7: 20/8/19  Νέο trailer αναδεικνύει την RTX technology] Στο νέο τρέιλερ του Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 μας παρουσιάζει την δουλεία που έχουν κάνει οι developers του παιχνιδιού ακόμα και στην αντανάκλαση που έχει το νερό στο πάτωμα.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ένα από αυτά που περιμένουμε κάποιες ανακοινώσεις στην φετινή Gamescom. Φαίνεται ότι η Nvidia και η Paradox μας παρουσιάζουν μια πρώτη ματιά στην RTX technology που χρησιμοποιούν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα το Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 θα χρησιμοποιεί μια τεχνολογία η οποία αναγνωρίζει τις ακτίνες του ηλίου και δημιουργεί μια αρκετά ρεαλιστική αντανάκλαση ακόμα και στο νερό που βρίσκεται στο έδαφος. Ωστόσο η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί και στην ανάπτυξη του Battlefield 5.

Παρακάτω μπορεί να παρακολουθήσετε το νέο τρέιλερ του Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2:

Επιπλέον μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις αλλαγές που προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνολογία μέσω του VG247, στις λεπτομέρειες και προσφέρει μια πιο ρεαλιστική ματιά στο παιχνίδι. Παρ όλα αυτά η εταιρία ανάπτυξης χρησιμοποιεί και την DLSS AI-powered λειτουργία, παρόμοια με την RTX. Εν τέλει δεν είναι ξεκάθαρο πια από τις δυο τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθεί στην κυκλοφορία του παιχνιδιού.

[UPDATE 7: 23/8/19  Θα διαθέτει τουλάχιστον 30 ώρες gameplay] H Hardsuit Labs δήλωσε πως οι παίκτες του Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 θα χρειαστούν περίπου 30 ώρες για την ολοκλήρωση ενός playthrough.

O Product Manager της εταιρίας, Florian Schwarzer, δήλωσε στο PCGamesN, πως μέσα στις 30 αυτές ώρες δεν συμπεριλαμβάνονται όλα τα side quests καθώς για την ολοκλήρωση όλου του content που διαθέτει το παιχνίδι θα πάρει πολύ παραπάνω. Συγκεκριμένα δήλωσε: ''Για την ολοκλήρωση ενός playthrough υπολογίζουμε πως θα χρειαστείτε περίπου 30 ώρες. Ο χρόνος αυτός ισχύει για παίκτες που δεν είναι μανιακοί με την ολοκλήρωση κάθε στοιχείου του παιχνιδιού, αλλά παράλληλα θέλουν να εξερευνήσουν και να δουν τον κόσμο του. Στην αρχή πιστεύουμε πως οι περισσότεροι παίκτες δεν θα παίξουν μόνο μια φορά το παιχνίδι, αλλά θα παίζουν διαφορετικές συνθέσεις σε διαφορετικά save games, δοκιμάζοντας παράλληλα διαφορετικά classes και χαρακτήρες.''

[UPDATE 8: 16/10/19 - Καθυστερεί η κυκλοφορία] Το Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2020 αλλά αυτό αποτελεί παρελθόν. Οι developers ανακοίνωσαν πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν το development, τουλάχιστον σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ο Brian Mitsoda, narative designer του επερχόμενου τίτλου, δήλωσε πως δεν θέλει να προχωρήσει σε ένα βιαστικό release το οποίο θα έρθει με αρκετά προβλήματα, όπως είχε γίνει με τον πρώτο τίτλο. 

[UPDATE 9: 27/8/20 – Η εταιρεία ανάπτυξης Hardsuit Labs απέλυσε τον lead writer Brian Mitsoda καθώς και τον creative director] Όταν η εταιρεία ανάπτυξης Hardsuit Labs ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ότι το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 θα πάρει νέα αναβολή έως το 2021 ανέφερε επίσης ότι θα υπάρχουν και νέες αλλαγές στο εσωτερικό της εταιρείας, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να πετύχουν τον στόχο τους και να κυκλοφορήσουν το παιχνίδι μέσα στο 2021.

Αυτές οι αλλαγές στο εσωτερικό της εταιρείας έχουν πλέον αποκαλυφθεί σε μια σύντομη ανακοίνωση που είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. Τόσο ο lead writer Brian Mitsoda όσο και ο creative director Ka'ai Cluney δεν θα ανήκουν πλέον στην ομάδα της Hardsuit Labs. Η δήλωσε αναφέρει: "Ήταν μια από κοινού απόφαση που έλαβε η ηγεσία των Hardsuit Labs και Paradox Interactive".

Σε μια συνέντευξη του στο Rock Paper Shotgun ο lead writer του project Brian Mitsoda δήλωσε: "Η συνεργασία μας τερματίστηκε ξαφνικά στις 16 Ιούλιου και έπαθα ένα ξαφνικό σοκ γιατί δεν τον περίμενα. Ως κάποιος που συμμετείχε σημαντικά στην ανάπτυξη του πρώτου παιχνιδιού της σειράς δανείστηκα την κληρονομιά μου και το όνομα μου με το franchise καθώς συμμετείχα ενεργά στο μάρκετινγκ της εταιρείας για το Bloodlines 2 ακόμη και όταν ήταν δύσκολο για μένα τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Αυτό το έκανα επειδή ήθελα να επιτύχω το καλύτερο για την ομάδα και για το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. Δεν πήρα μέρος στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν όπου λήφθηκε η απόφαση να καθυστερήσει η παραγωγή του παιχνιδιού. Επίσης δεν υπήρξαν καθυστερήσεις όσον αφορά την αφηγηματική ανάπτυξη του Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2".

Η εταιρεία ανάπτυξης Hardsuit Labs διόρισε ως creative director τον Alexandre Mandryka, ο οποίος έχει εργαστεί σε σειρές τίτλων όπως τα Assassin's Creed και Far Cry. Οι αντιδράσεις των fans είναι αρκετά συγκρατημένες καθώς η απόλυση δύο ανθρώπων που ήταν αναπόσπαστο μέρος σε όλο το project δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Το Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2  θα κυκλοφορήσει σε άγνωστη ημερομηνία, εντός του 2021 για PC, PS4 και Xbox One.

[UPDATE 9: Η senior narrative designer, Cara Ellison αποχωρεί από το project] Η Cara Ellison, η senior narrative designer για το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, αποχώρησε από το project. H Paradox Interactive σε πρόσφατες δηλώσεις της επιβεβαίωσε ότι η Ellison δεν εργάζεται πλέον στην ομάδα ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα η Paradox Interactive ανέφερε: "Επιβεβαιώνουμε ότι η Cara Ellison αποφάσισε να αποχωρήσει από την Hardsuit Labs και συνεπώς δεν εργάζεται πλέον επάνω στο Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. Η Cara έφερε φρέσκες ιδέες στο project και μεγάλο μέρος της συνεισφοράς της θα δώσει το παρόν στον επερχόμενο τίτλο."
Η Ellison προσλήφθηκε από την League of Geeks, την Αυστραλιανή εταιρεία ανάπτυξης του Armello. Δεν είναι ακόμη γνωστό το επόμενο project που θα ασχοληθεί η Cara Ellison στον νέο της ρόλο ως senior sarrative designer, όμως εκδότρια εταιρεία του νέου project θα είναι η Private Division.

Η Cara Ellison δεν είναι το μοναδικό μέλος της ομάδας ανάπτυξης του Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 που αποχώρησε από το project. Τον Αύγουστο αποχώρησε και ο Brian Mitsoda, από τον ρόλο του narrative lead και ο Ka'ai Cluney ο οποίος είχε την θέση του creative director. Τον Ιούνιο ανακοινώθηκε ότι η συνεισφορά του Chris Avellone δεν θα χρησιμοποιηθεί μετά από μία σειρά κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020, όμως η κυκλοφορία θα καθυστερήσει έως το 2021. Δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία ακόμη όμως είναι γνωστό ότι θα κυκλοφορήσει για PC, PS5, Xbox Series X, PS4 και Xbox One.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2.

Διαβάστε το review του Vampire: The Masquerade - Bloodlines και συζητήστε για το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 στο σχετικό forum topic.

 

Photos

vampire.jpg

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Golion (Level 8) 26/02/2019 09:00
Μακάρι!!!!Το Vampire: The Masquerade – Bloodlines είναι 1 από τα αγαπημένα μου παιχνίδια ever!!!!Εχει φανατικό κοινό που μέχρι κ το 2018 έβγαζαν patches με bug fixes και extra quests...Και αυτό κ το World Of Darkness αξίζουν να συνεχιστούν!!
#2 Golion (Level 8) 22/03/2019 08:57
Είναι εδώ!!!!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=SYvWfDxhm_s&fbclid=IwAR2OfTXA2HJm0voVmudGcagqDVzjd5oC0ktOLEBRay0v_PsyrRPLH9mrzPI
#3 Golion (Level 8) 03/05/2019 17:33
Οσο πάει κ καλυτερεύει!!!Α κούγεται ότι θα κυκλοφορήσει Μάρτιο του 2020...Πραγματι κά δεν θυμάμαι τη τελευταία φορά που ήμουν τόσο ανυπόμονος για video game...Κυριολεκ τικά θα το λιώσω!!!!
#4 Shikabane_Hime7 (Level 29) 30/05/2019 09:01
Εκπληκτικά νέα για τους φανς, το Bloodline όντως από τα καλύτερα RPG και αρκετά υποτιμημένο, κυρίως επειδή είχε κάποια τεχνικά θεματάκια. Περιμένω πως και πως το 2ο και μακάρι να μας δείξουν σύντομα τους Gangrel που είναι η αγαπημένη μου φυλή.
#5 ashbringer (Level 25) 21/10/2020 08:19
Πολύ άσχημα νέα και μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και θέματα με σεξουαλική παρενόχληση .Ελπίζω η ανάπτυξη του τίτλου να μην επηρεαστεί άλλο απο άλλο συμβάν.
Notification