Ειδήσεις FPS Overwatch: Νέοι χαρακτήρες και gameplay videos

Overwatch: Νέοι χαρακτήρες και gameplay videos

Monday, 18 Mar 2019  | in FPS | Γράφτηκε από τον Σταμάτης Καράμπογας   | (29 σχόλια)
Σταμάτης Καράμπογας
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/6b/bf/a0/overwatch-sigma-69-1563869909.jpg
 

Overwatch: Νέοι χαρακτήρες και gameplay videos

Ανακοινώθηκε η Echo. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 16/5/15] Είχαμε καιρό να ακούσουμε για το team-based multiplayer FPS της Blizzard. Το Overwatch αποκάλυψε πριν από λίγο το πρώτο του εκτενές gameplay video, που δείχνει πλήρως πως θα είναι το gameplay, μαζί με το user interface.

Κατά την διάρκειά του βίντεο, μπορείτε να δείτε τις δυνατότητες της ηρωίδας Mercy, εν ώρα δράσης. Πιο συγκεκριμένα τα όπλα της, το Caduceus Staff που χρησιμοποιεί για healing και boost των συμμάχων της, αλλά και το πιστόλι της Caduceus Blaster, που χρησιμοποιεί για να σκοτώνει.

Τα skills της είναι τα εξής:

Guardian Angel
Της επιτρέπει να πετάει γρήγορα προς τους συμμάχους της και να τους βοηθά στην μάχη όταν την χρειάζονται.

Αngelic Descent
Την βοηθά να πέφτει πιο αργά από μεγάλο ύψος χρησιμοποιώντας την Valkyrie πανοπλία της.

Resurrect
Είναι το ultimate skill της, με το oποίο μπορεί να επαναφέρει, συμμάχους που έχουν πεθάνει, πίσω στην μάχη με γεμάτη ζωή.

Για να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την Mercy κάντε κλικ εδώ.

[UPDATE: 17/5/15 - Zenyatta] Ο Zenyatta είναι monk και εξαπολύει spells με meditation.

Τα abilities του:
Orb of Destruction: Συγκεντρώνει δύναμη και εξαπολύει projectiles.
Orb of Harmony: Εξαπολύει ένα orb στον ώμο μιας φιλικής μονάδας. Όσο ζει ο Zenyatta το Orb παραμένει εκεί κάνοντας Heal.
Orb of Discord: Κάνει κάτι αντίστοιχο σε εχθρό ενισχύοντας το damage που δέχεται όσο ο ίδιος ζει.
Transcendence: H Ultimate ability του στην οποία μέσω meditation ενισχύει τις δυνάμεις του για κάποια δευτερόλεπτα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει abilities ή όπλα, αλλά είναι άτρωτος σε damage και κάνει restore το health του και των κοντινών συμμάχων του.

[UPDATE 2: 23/5/15 - ΜcCree] Ο Jesse McCree, ένας ακόμη χαρακτήρας του Overwatch, εμφανίζεται σε αυτό το gameplay video του νέου FPS της Blizzard.

Το βιντεο λαμβάνει χώρα στο Watchpoint: Gibraltar, έναν χάρτη που βρίσκεται σε ένα εγκαταλελειμμένο φρούριο στη Μεσόγειο. Ο ήρωας χρησιμοποιεί ένα εξάσφαιρο Peacekeeper, ενώ μπορεί να κάνει και dodge και ταυτόχρονα reload στο revolver του. 

Χρησιμοποιεί επίσης το Flashbang (flash grenade) που κλονίζει τους εχθρούς του μέσα σε ένα μικρό εύρος κάποιων μέτρων.

Η Ultimate Ability του είναι το "Deadeye", με το οποίο ότραν πυροβολεί, θα ρίξει σε κάθε εχθρό που υπάρχει στο οπτικό του πεδίο. Δείτε το βίντεο.

[UPDATE 3: 25/5/15 - O Hanzo] Ένας ακόμη ήρωας αποκαλύφθηκε στο Overwatch. Πρόκειται για τον Hanzo.

Ο Hanzo κάνει χρήση ενός τόξου, του Storm Bow, ενώ χρησιμοποιεί και το Sonic Arrow, ένα βέλος με μηχανή ανίχνευσης που σημειώνει εχθρούς, κάτι που τους κάνει πιο εύκολη...λεία όταν τους αναζητάτε για να τους εξοντώσετε. Διαθέτει επίσης το Scatter Arrow, το οποίο και τεμαχίζεται και διασκορπίζοντας τα κομμάτια του παντού (AoE επίθεση) επιτίθεται σε πολλούς στόχους μαζί.

Το Ultimate ability του ονομάζεται Dragonstrike και του επιτρέπει να κάνει summon ένα Spirit Dragon που πετάει, περνάει μέσα από τοίχους και τρώει τους εχθρούς του.

[UPDATE 4: 29/5/15 - Η Tracer] Μια νέα ηρωίδα αποκαλύφθηκε για το Overwatch. Η Tracer είναι μια Βρετανίδα που χρησιμοποιεί dual pistols. Μην τολμήσει κανείς να την μπερδέψει με την...Βρετανίδα αρχαιολόγο Lara Croft!

Τα Abilities της Tracer:
Pulse Pistols: Πυροβολά γρήγορα με τα δύο πιστόλια της.
Blink: Τηλεμεταφέρεται λίγα μέτρα μακριά. Κρατάει μέχρι τρεις χρήσης του ability και κάνει γρήγορα regenerate το ability της.
Recall: To ανάποδο. Τηλεμεταφέρεται λίγα μέτρα πίσω αλλά ανακτά health και πυρομαχικά σε σχέση με το πόσα είχε στη θέση που βρισκόταν.
Ulti: Pulse Bomb: Ρίχνει μια μεγάλη βόμβα η οποία εκρήγνυται μετά από λίγα δεύτερα κάνοντας υψηλό damage στους εχθρούς που θα πιάσει στο εύρος της.

[UPDATE 5: 3/6/15 - Ο Reaper] Έναν νέο χαρακτήρα ανακοίνωσε η Blizzard για το Overwatch μέσω ενός gameplay video.

Πρόκειται για τον μισθοφόρο Reaper, ο οποίος χρησιμοποιεί δύο Hellfire Shotguns για να εξοντώσει τους εχθρούς του. Χρησιμοποιώντας την ικανότητα Wraith Form, μπορεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα να γίνει σκιά, να περνάει μέσα από τους αντιπάλους του και να μην δέχεται damage. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της Wraith Form, ο Reaper δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλες ικανότητες και όπλα.

Μια άλλη ικανότητα του νέου χαρακτήρα είναι το Shadow Step, με το οποίο μπορεί να εξαφανιστεί και να επανεμφανιστεί σε επιλεγμένη τοποθεσία. Τέλος, η δυνατότερη ικανότητα του είναι η Death Blossom, κατά την οποία αδειάζει τις shotguns του με ιλιγγιώδη ταχύτητα προκαλώντας τεράστιες ζημιές στους κοντινούς αντιπάλους.

[UPDATE 6: 5/6/15 - Ο Torbjorn] Άλλος ένας χαρακτήρας του Overwatch αποκαλύφθηκε από την Blizzard.

Ο λόγος για τον Σουηδό νάνο Torbjorn. Ο νέος χαρακτήρας είναι σχεδιαστής όπλων και θα παίζει αμυντικό ρόλο στο παιχνίδι. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες από την σελίδα του χαρακτήρα του.

Τα abilities του Torbjorn:
Rivet Gun: Εκτοξεύει καρφιά σε μακρινή απόσταση και λιωμένο μέταλλο σε κοντινή.
Forge Hammer: Χρησιμοποιεί το σφυρί του για να χτίσει, να αναβαθμίσει και να επισκευάσει turrets.
Build turret: Μπορεί να κατασκευάσει ένα αυτόματο κανόνι που ανιχνεύει αντιπάλους.
Armor Pack: Διαθέτει αναβάθμιση πανοπλίας που μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε ο ίδιος, είτε συμπαίκτες του.
Molten Core - Ultimate Ability: Ενισχύεται σημαντικά στην πανοπλία και τα μέταλλα που μαζεύει για τις κατασκευές. Επίσης επιτίθεται και χτίζει σε ταχύτερους ρυθμούς.

[UPDATE 7: 11/6/15 - Reinhardt] Η Blizzard δημοσίευσε ένα νέο gameplay preview για το επερχόμενο Overwatch. Αυτή τη φορά, βλέπουμε τον Reinhardt. Ο Reinhardt είναι ο παραδοσιακός melee dps, χρησιμοποιόντας το τεράστιο σφυρί του για να κάνει damage. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιήσει μία ασπίδα ενέργειας για να μειώσει το damage που δέχεται, να κάνει charge και να αρπάξει έναν εχθρό αλλά και να εκτοξεύσει ρουκέτες από το όπλο του. Δείτε το gameplay βίντεο:

[UPDATE 8: 13/6/15 - Pharah] Δείτε το νεότερο βίντεο με την παρουσίαση της Pharah, η οποία έχει τα αξής abilities.

Rocket Launcher: Προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά στους εχθρούς με το βασικό της όπλο.
Jump Jet: Πηδάει ψηλά στον αέρα με jetpack.
Concussive Blast: Εκτοξεύει ρουκέτα που κάνει knockback στους εχθρούς της.
Barrage (Ultimate): Εξαπολύει πολλές μίνι ρουκέτες που εξολοθρεύουν γκρουπ εχθρών.

[UPDATE 9: 25/6/15 – Bastion] Η Blizzard δημοσίευσε ένα ακόμα gameplay preview βίντεο για το Overwatch και μας παρουσίασε έναν νέο ήρωα, τον Bastion.

Ο Bastion είναι ένα ρομπότ που κατά την διάρκεια μίας μεγάλης μάχης υπέστη ζημιές με αποτέλεσμα να μπει σε κατάσταση νάρκης και να ξεχαστεί για πάνω από μία δεκαετία. Αρχικά ήταν προγραμματισμένος και κατασκευασμένος για να μάχεται, παρ’ όλα αυτά όταν μία μέρα ξαφνικά ξύπνησε από τον λήθαργο του εμφάνισε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εξερεύνηση του κόσμου παρά για τον πόλεμο. Φυσικά, όταν αισθάνεται κίνδυνο χρησιμοποιεί οτιδήποτε υπάρχει στο οπλοστάσιό του για να τον εξαλείψει.

Τα abilities του Bastion:

Configuration: Recon: Όταν ο Bastion βρίσκεται στο Recon mode κινείται αρκετά γρήγορα και είναι οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο machine gun που πυροβολεί σταθερές ριπές σε μεσαία απόσταση.
Configuration: Sentry: Όταν ο Bastion βρίσκεται στο Sentry mode παραμένει ακίνητος και προστατεύεται από μία ενεργειακή ασπίδα ενώ είναι οπλισμένος με ένα gatling gun που εκτοξεύει πολλές σφαίρες σε κοντινή και μεσαία απόσταση.
Reconfigure: Ο Bastion μπορεί να μεταμορφωθεί σε όποιο από τα δύο παραπάνω fighting styles θέλει κατά την διάρκεια της μάχης.
Self Repair: O Bastion μπορεί να αναπληρώσει την ζωή του αλλά κατά την διάρκεια του Self Repair δεν μπορεί να κινηθεί και να πυροβολήσει.
Configuration: Tank (Ultimate): O Bastion μεταμορφώνεται σε ένα Tank –για περιορισμένο χρονικό διάστημα- οπλισμένο με κανόνι μεγάλης εμβέλειας που οι όλμοι του προκαλούν ζημιά σε μεγάλη περιοχή. Ο Bastion μπορεί να κινείται κατά την διάρκεια του Tank mode.

Το Overwatch θα κυκλοφορήσει για PC και Mac. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του.

[UPDATE 10: 26/6/15 - Zarya] H παρουσίαση των νέων ηρώων απο την Βlizzard συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. 

Αυτή τη φορά είναι σειρά της ρωσίδας Aleksandra Zaryanova (ή απλώς Ζarya) μιας από τις δυνατότερες γυναίκες του κόσμου, αφού ασχολείται επαγγελματικά με το bodybuilding και το weightlifting.
Σε περίοδο πολέμου δεν λογαριάζει τίποτα και κανένα και μοναδικός της σκοπός είναι να κρατάει ασφαλή την οικογένεια της, τους φίλους της και την πατρίδα της.

Τα abilities της είναι τα εξής:

Particle Cannon: Το βασικό όπλο της Zarya έχει δυο λειτουργίες. Η πρώτη εξαπολύει μια καταστροφική ακτίνα και η δεύτερη μια ενεργειακή μπάλα η όποια κάνει aoe damage.
Particle Barrier: Μέσω του κανονιού της, δημιουργεί μια προσωπική ασπίδα η όποια απορροφά τις αντίπαλες βολές και μεγαλώνει το damage και το πλάτος της ακτίνας του Particle Cannon.
Projected Barrier: Είναι κάτι αντίστοιχο με το Particle Barrier απλά αυτή τη φορά η ασπίδα καλύπτει τους συντρόφους της και όχι την ίδια.
Graviton Surge: Η ultimate ability της Zarya, εξαπολύει μια βόμβα βαρύτητας η οποία όταν ανατιναχτεί, απορρόφα τους αντίπαλους στο εσωτερικό της και τους κάνει damage.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Zarya, κάντε κλίκ εδώ.

[UPDATE 11: 8/7/15 - O Soldier:76] Η Blizzard ανακοίνωσε έναν ακόμη ήρωα για το Overwatch, τον Soldier:76, που συνδυάζει Shooting στοιχεία με Healing. Ιδανική επιλογή για τα γούστα μου.

Δείτε το βίντεο.Τα abilities του είναι τα εξής:
Heavy Pulse Rifle: Εξαπολύει αυτόματες ριπές με το Pulse Rifle του.
Helix Rockets: Ρίχνει μικρές ρουκέτες μαζεμένες σε μία ρυπή που προκαλεί έκρηξη συγκεκριμένου εύρους.
Sprint: Τρέχει πιο γρήγορα για ορισμένα δεύτερα.
Biotic Field: Αναπληρώνει το health του και των συμπολεμιστών του στο 76.
Tactical Visor (Ultimate): Κλειδώνει τον στόχο του στον εχθρό που βρίσκεται πιο κοντά στον σταυτό στόχευσης. Αν ο εχθρός αυτός φύγει τότε επιλέγει τον αμέσως επόμενο.

[UPDATE 12: 5/8/15 - O Lucio] Σήμερα η Blizzard ανακοίνωσε τον Lucio για το Overwatch.

Στα 26 του χρόνια, το πλήρες όνομά του είναι Lucio Correia Dos Santos και είναι 26 ετών σύμφωνα με το προφίλ του στο επίσημο site. Εργάζεται ως...DJ και ζει στη Βραζιλία. Όλα αυτά σε ήρωα παιχνιδιού που το ράστα μαλλί του προκαλεί τουλάχιστον γέλιο.

Ο Lucio Παίζει ως Support και τα abilities του είναι τα εξής:
Lucio: Sonic Amplifier που εξαπολύει μαζεμένες ριπές.
Crossfade: Δίνει ενέργεια στον εαυτό του και τους συμπαίκτες με...μουσική. Το ability περιέχει και Heal.
Amp it up: Κάνει boost στους συμπαίκτες του
Sound Barrier: Παρέχει ασπίδες στον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Δείτε επίσης τους χάρτες Volskaya Industries και Numbani

Μήπως ο συγκεκριμένος ήρωας θυμίζει κατά κάποιο τρόπο...Lucian από League of Legends; Απλά μια παρατήρηση.

[UPDATE 13: 22/9/15 - Roadhog and Junkrat] Δύο νέοι ήρωες ανακοινώθηκαν για το Overwatch, οι Roadhog και Junkrat. Ο Roadhog δρα ως tank και ο Hunkrat έχει πιο αμυντικό ρόλο. Δείτε τους στα παρακάτω βίντεο. 

[UPDATE 14: 9/11/15 - Gameplay trailer] H Blizzard έδωσε στη δημοσιότητα το δεύτερο επίσημο gameplay τρέιλερ του Overwatch. Όπως θα δείτε παρουσιάζει τους ήρωες Zarya, Junkrat, Soldier:76, Roadhog, Mc Cree, Lucio, D.Va, Mei και Genji να πρωταγωνιστούν σε ένα χορταστικό gameplay βίντεο δείχνοντας το διαφορετικό style του κάθε χαρακτήρα.

[UPDATE 15: 7/7/16 - Tease νέου χαρακτήρα] Ο νέος χαρακτήρας του Overwatch πιθανόν να είναι ένας Sniper με Healing abilities.

Η Blizzard έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα μέσω του Twitter, η οποία παρουσιάζει ένα όπλο που δημιουργήθηκε από την Mercy και τον Torbjorn. Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο weapon είναι ένα Biotic Rifle, ένα Sniper δηλαδή με Healing, ενώ ο χαρακτήρας θα διαθέτει και grappling hook. Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι ο νέος αυτός χαρακτήρας ίσως να είναι η Sombra.

overwatch-healing-sniper-hero

[UPDATE 16: 14/7/16 - Έρχεται η Ana] Η Blizzard ανακοίνωσε την νέα playable χαρακτήρα του Overwatch.

H Αna είναι η μητέρα της Phara και πρόκειται για ένα Support χαρακτήρα με την ικανότητα να heal-άρει τους συμπαίχτες της εξ αποστάσεως με την χρήση του Biotic Rifle της. Εκτός από το rifle, η Αna έχει στην κατοχή της Biotic Grenades η οποίες και αυτές με την σειρά τους heal-άρουν τους συμπαίχτες της και προκαλούν ζημιά στους αντιπάλους, και ένα Sleeping Dart που θα προκαλεί stun για μικρό χρονικό διάστημα. Η Ultimate της Ana θα αυξάνει το movement speed και τα resistances ενός συμπαίχτη της. Δείτε το βίντεο και μερικά screenshots στην gallery που ακολουθεί.

[UPDATE 17: 19/7/16 - Η Ana διαθέσιμη στα PC] Η Ana προστέθηκε σήμερα στην έκδοση για PC ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και οι κονσόλες. Δείτε τα σχετικά βίντεο.


H Ana θα προστεθεί δωρεάν στο ρόστερ του Overwatch, χωρίς όμως να ξέρουμε αυτή την στιγμή την ημερομηνία κυκλοφορίας της.

[UPDATE 18: 1/11/16 - Artwork της Sombra] Η Blizzard ανέβασε artwork της Sombra στο επίσημο site του καταστήματός της, το οποίο έπειτα κατέβασε. Ένας χρήστης του Reddit όμως, πρόλαβε να αποθηκεύσει την σχετική εικόνα, την οποία μπορείτε να δείτε στην gallery του άρθρου.

Εν τω μεταξύ, μέσω ενός άρθρου στο blog του παιχνιδιού, η Blizzard αναφέρει ότι περισσότερες πληροφορίες αναμένονται να δοθούν σήμερα, 1η Νοεμβρίου, ενώ πιθανολογείται ότι η πλήρης αποκάλυψη του νέου χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της Blizzcon 2016, την προσεχή Παρασκευή.

Το Overwatch κυκλοφορεί από τις 24 Μαΐου 2016 για PC, PS4 και Xbox One.

[UPDATE 19: 6/11/16 – Gameplay βιντεο της Sombra και όλα τα abilities] Όπως ήταν αναμενόμενο η Blizzard προχώρησε σε αποκάλυψη του νέου χαρακτήρα της κατά την διάρκεια της Blizzcon 2016.

Τα abilities της Sombra θα είναι τα Hack, Translocator, Thermoptic Camo και το η ultimate abilitiy της είναι το EMP. Με το Hack η Sombra μπορεί να "χακάρει" health packs και turrets. Στην πρώτη περίπτωση επιταχύνει το recharge τους κατά τρεις φορές και στην δεύτερη τα αχρηστεύει για μικρή διάρκεια. Το Hack διαρκεί για ένα λεπτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλά health packs ταυτόχρονα, όπως και να ανανεωθεί πριν την λήξη της διάρκειας το. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αντιπάλους και η Sombra να βλέπει έτσι την ζωή τους και το status της ultimate ability τους για μερικά δευτερόλεπτα, όπως επίσης και να τους αποτρέψει από το να χρησιμοποιήσουν abilities από nano boosts. Το Hack έχει 12 δευτερόλεπτα cooldown.

Το Translocator επιτρέπει στην Sombra να τοποθετήσει ένα beacon και να τηλεμεταφέρεται σε αυτό οποιαδήποτε στιγμή μέσα στα 15 δευτερόλεπτα που διαρκεί. Το Thermoptic Camo της επιτρέπει να γίνεται αόρατη για μερικά δευτερόλεπτα και να γίνεται αισθητά ταχύτερη για την διάρκεια του abilitiy. Αυτό ακυρώνεται όποτε δέχεται χτυπήματα ή χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε επιθετικό ability. Μόνο η Mercy μπορεί να την κάνει heal ενώ είναι αόρατη και επίσης είναι ο μόνος χαρακτήρας που μπορεί να δει το beacon.

Το EMP εκπέμπει έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό που καταστρέφει όλες τις αντίπαλες ασπίδες και κάνει Hack όσους αντιπάλους χτυπήσει, ενώ θα χτυπήσει όλους τους αντιπάλους που βρίσκονται μέσα στο οπτικό πεδίο της Sombra. Τέλος, η Sombra είναι εξοπλισμένη με ένα machine pistol που είναι πλήρως αυτόματο και διαθέτει 60 σφαίρες στην γεμιστήρα.

Η Sombra θα είναι διαθέσιμη στο Public Test Realm από την ερχόμενη εβδομάδα.

[UPDATE 20: 21/2/17 - Η Numbani] Η Blizzard μας προϊδεάζει για τον νέο χαρακτήρα του Overwatch. Σε ένα δημοσίευμα στο blog του Overwatch για την 11χρονη Efi Oladele, ειδικευμένη στη ρομποτική, η Blizzard μας δίνει μια ιδέα μιας νέας ηρωίδας που θα μπορούσε να γίνει η 24η του παιχνιδιού. Παρόμοιο teaser έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν.

Στο δημοσίευμα η Oladele συζητά για τα επιτεύγματά της στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη. Ανάλογα blog posts έχουν γραφτεί και στο παρελθόν και τελικώς έχουν υλοποιηθεί σε ήρωες (όπως και με την Sombra). Η είδηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του Jeff Kaplan ότι ο 24ος ήρωας του παιχνιδιού δεν θα είναι ο Doomfist, όπως πολλοί πιστεύουν.

overwatch numbani

[UPDATE 21: 2/3/17 - Η Orisa] Η Blizzard ανακοίνωσε την Orisa, ένα ρομπότ που αποτελεί τον νέο χαρακτήρα του παιχνιδιού. Πρόκειται για tank που βασίζεται στην προστασία και χρησιμοποιεί ως όπλο το Fusion Driver, ένα αυτόματο κανόνι που κάνει συνεχόμενη ζημιά αλλά ταυτόχρονα καθυστερεί την ταχύτητά της. Τα εναλλακτικά πυρά του είναι το Halt, ένα εκρηκτικό που ενεργοποιείται για να προκαλεί slow στους εχθρούς και να τους τραβάει κοντά στην έκρηξη.

Τα abilities της Orisa περιλαμβάνουν το Fortify, που μειώνει το damage που δέχεται και την κάνει άτρωτη σε διάφορα abilities άλλων χαρακτήρων, καθώς επίσης και το Protective Barrier, μια ασπίδα που μπλοκάρει της επιθέσεις του εχθρού. Η Ultimate επίθεσή της είναι το Supercharger, το οποίο λανσάρει μια συσκευή που κάνει buff το damage που προκαλείται από οποιοδήποτε συμπολεμιστή μέσα στο πεδίο βολής. Η συσκευή μπορεί ωστόσο να καταστραφεί από τους εχθρούς.

Η Orisa είναι διαθέσιμη στο public test learm και η ημερομηνία κυκλοφορίας της δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

[UPDATE 22: 14/3/17 - Ημερομηνία διάθεσης της Orisa] Η Blizzard ενημέρωσε ότι η Orisa θα είναι διαθέσιμη στις 21 Μαρτίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

[UPDATE 23: 7/7/17 - Doomfist] Η Blizzard ανακοίνωσε τον Doomfist, τον 25ο χαρακτήρα του Overwatch. Δείτε την παρουσίαση των abilities του στο παρακάτω βίντεο.

Ο Doomfist διαθέτει τα abilities Hand Cannon, Rocket Punch, Seismic Slam, Rising Uppercut και για ultimate ability την Meteor Strike.

 

[UPDATE 24: 28/7/17 - Διαθέσιμος ο Doomfist] Το νεότερο update του Overwatch εισάγει έναν νέο χαρακτήρα, τον Doomfist. Πρόκειται για έναν Offense hero που χρησιμοποιεί τις γροθιές του για να επιφέρει τόσο melee όσο και ranged damage.

Το update φέρνει επίσης αλλαγές στα Loot Boxes, αφού πλέον θα περιλαμβάνουν λιγότερα duplicates, ενώ θα λαμβάνετε περισσότερα credits. Βελτιώσεις συναντάμε επίσης στο σύστημα των Highlights, αφού θα μπορείτε να κάνετε capture χειροκίνητα και να αποθηκεύσετε τα βίντεό σας. Με το πάτημα ενός κουμπιού, θα έχετε την δυνατότητα να κρατήσετε highlights των 12 δευτερολέπτων και θα μπορείτε να έχετε αποθηκευμένα έως 36 clips. Τα βίντεο αυτά θα μπορείτε να τα εξάγετε ώστε να τα χρησιμοποιήσετε αλλού, όπως το να τα ανεβάσετε στο YouTube ή στα social media.

Δείτε αναλυτικά τα patch notes στο επίσημο site του Overwatch.

 

[UPDATE 25: 3/11/17 - Ανακοινώθηκε η Moira] Η Blizzard ανακοίνωσε στην BlizzCon 2017 την Moira, μία support healer.

Η Moira μπορεί να κάνει teleport. Έχει το ability Fade, δημιουργεί beams κα ιorbs που μπορούν να κάνουν heal και drain. Η ultimate επίθεσή της είναι ένα ισχυρό super-beam που healάρει όλους τους συμμάχους που θα βρεθούν στην εμβέλειά του και κάνει drain την ενέργεια των εχθρών.

Επίσης, ανακοινώθηκε ένας νέος χάρτης με την ονομασία Blizzard World, που αποτελεί υβρίδιο των Assault και Payload και θα αναρτηθεί στο παιχνίδι στις αρχές του 2018.

Παράλληλα, ανέβηκε και ένα σύντομο animated βίντεο του Reinhardt.

[UPDATE 26: 1/3/18 - Έρχεται η Brigitte Lindholm] Η νέα ηρωίδα του Overwatch ονομάζεται Brigitte Lindholm και αποτελεί support χαρακτήρα. Μπορείτε να την τεστάρετε στο public test region (PTR) αυτή τη στιγμή για να δείτε τα abilities της πριν κυκλοφορήσει. Η Birgitte είναι η κόρη του Torbjörn Lindholm και σύμφωνα με το lore της, δουλεύει στενά με τον πατέρα της ως μηχανικός. H Brigitte έχει δικό της custom armor το οποίο προστατεύει εκείνη και τους συμπαίκτες στην μάχη και αυτο μπορούμε να το δούμε ακριβώς με την ulti της, Rally, η οποία αυξάνει τις άμυνες των τριγύρω της. Η Birgitte αποτελεί τον πρώτο ήρωα για το 2018 και μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της παρακάτω:

 

[UPDATE 27: 30/6/18 - Ανακοινώθηκε ο Hammond] Η Blizzard ανακοίνωσε τον Hammond, έναν νέο ήρωα ο οποίος είναι χάμστερ που χρησιμοποιεί mech.

[UPDATE 28: 30/8/18 - Ανακοινώθηκε νέος χάρτης] H D.Va είχε την τιμητική της καθώς μετά την κυκλοφορία του Animated Short για αυτήν, έχουμε και την ακανοίνωση του χάρτη Busan, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από την ίδια. Θα είναι διαθέσιμος για το Control mode.

Δείτε ακόμη το βίντεο στο οποίο ο Jeff Kaplan, director του παιχνιδιού, αναλύει τις ικανότητες του Hammond.

 

[UPDATE 29: 2/11/18 - Ανακοινώθηκε η Ashe] Ανακοινώθηκε σήμερα στην BlizzCon μια νέα ηρωίδα για το Overwatch.

O λόγος γίνεται για την Ashe, η οποία παρουσιάστηκε μέσω του βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Στην μικρού μήκους animated ταινία/τρέιλερ, ο McCree απολαμβάνει το φαγητό του σε ένα εστιατόριο, όταν ένα τρένο συγκρούεται απ'έξω. Βγαίνοντας να δει τι συνέβη, συναντά την Ashe, ένα μέλος της συμμορίας Deadlock, η οποία ληστεύει το τρένο. Της ζητά να του δώσει ένα κιβώτιο με μυστηριώδες περιεχόμενο, αλλά εκείνη αποφασίζει να το κρατήσει και το τι ακολουθεί μπορείτε να το δείτε στο βίντεο:

 

[UPDATE 30: 25/2/19 - Ανακοινώθηκε ο BaptisteΟ νέος χαρακτήρας για το Overwatch θα είναι ένας Combat Medic, που όπως φαίνεται στο story trailer είχε δύσκολα παιδικά χρόνια.

Ο Baptiste είναι ένας στρατιώτης που μάχεται για να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος και όπως λέει και στο τρέιλερ, αυτό για κάποιους σημαίνει ένα bandage και για άλλους μια σφαίρα. Από την στάση του σώματος του καταλαβαίνουμε ότι θα κουβαλάει bandages με τα οποία θα μπορεί να κάνει heal. To πραγματικό του όνομα είναι Jean-Baptiste Augustin και μεγάλωσε σαν ορφανό μαζί με άλλα 30 εκατομμύρια παιδιά λόγω των Omnic Wars του Overwatch. O ίδιος ανγκάστηκε να πάρει το μέρος των εκτελεστών και να γίνει μέλος μίας ομάδας της οποίας αρχηγός ήταν ο Talon.

Ένα tease για τον ποιος είναι ο Talon και πως συσχετίζεται με τον Baptiste θα βρείτε εδώ. Όπως και να έχει δεν φαίνεται ιδιαίτερα χαρούμενος μετά την ζημιά που του προκλήθηκε από τον Jean-Baptiste Augustin. O νέος χαρακτήρας σύμφωνα με την Blizzard θα είναι σύντομα διαθέσιμος.

[UPDATE 31: 23/7/19 - Ανακοινώθηκε ο Sigma]  Η Blizzard ανακοίνωσε επίσημα τον Sigma, τον τριακοστό-πρώτο ήρωα του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με το origin story του, ο Sigma ήταν ένας αστροφυσικός που τρελάθηκε όταν το πείραμά του σχετικά με τις μαύρες τρύπες πήγε λάθος.

[UPDATE 32: 18/3/20 - Ανακοινώθηκε ο Echo] Η Blizzard ανακοίνωσε ότι ο νέος χαρακτήρας του Overwatch θα είναι η Echo.

Πρόκειται για έναν ρομποτικού τύπου χαρακτήρα που θυμίζει ανδροειδές. Οι πληροφορίες που γνωρίζουμε για τον νέο ήρωα είναι ελάχιστες. Δημιουργήθηκε από την Δρ. Mina Liao, μια επιστήμονα που εργάστηκε αρχικά στη δημιουργία ρομπότ Omnic για τα οποία δημιουργήθηκε η ομάδα των Overwatch, με στόχο να τα πολεμήσει. Η Liao σκοτώθηκε ενώ αγωνιζόταν με τους Overwatch, αλλά πρόλαβε και δημιούργησε την Echo. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το Overwatch κυκλοφορεί για PC, PS4 και Xbox One. Διαβάστε το review του Overwatch από τον Αριστοτέλη Ζησιμόπουλο και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 DestroyerGR (Level 18) 17/05/2015 11:57
απλά non-stop action.το αναμένουμε με ανυπομονεσία :)
#2 +2 21Grams (Level 5) 18/05/2015 19:20
φοβερό παιχνίδι φαίνεται...άντε να δούμε!!
#3 +2 Deathraiser (Level 5) 18/05/2015 20:06
Το παιχνιδι φαινετε καλο αλλα το οτι εσβησαν το project:TITAN για αυτο μου την δινει λιγο.
#4 +1 FuriousPanda (Level 6) 19/05/2015 22:15
Ενδιαφέρον παιχνιδάκι φαίνεται , αλλά έχω μία ιδέα πως θα το βαρεθώ γρήγορα. Πρώτα βέβαια πρέπει να το παίξω για να κρίνω , οπότε περιμένουμε open beta :3
#5 Nocturnius (Level 8) 25/05/2015 09:48
Εχουμε (εστω και off the record) καμια ενημερωση για το ποτε περιπου θα εχει beta;
#6 ashbringer (Level 25) 29/05/2015 13:02
overwatch και τα μυαλά στα κάγκελα!
#7 Adrian26MC (Level 2) 29/05/2015 13:10
Ενδιαφερον παιχνιδι σιγουρα εχει την προσοχη μου.
#8 pro-patzis (Level 20) 29/05/2015 18:31
Quoting Nocturnius:
Εχουμε (εστω και off the record) καμια ενημερωση για το ποτε περιπου θα εχει beta;


στο κατω μερος γραφει οτι μπορεις να δηλωσεις συμμετοχη για την beta που ξεκιναει το φθινοπωρο...
#9 +1 ashbringer (Level 25) 09/06/2015 13:54
Reaper πολύ ενδιαφέρων χαρακτήρας.Ανυπ ομονούμε για την beta.
#10 valadinio (Level 8) 12/06/2015 00:17
δε ξέρω αλλά με έχει εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγμή που το είδα. θα δούμε και απτήν beta!
#11 MusicGamer26 (Level 17) 13/06/2015 05:31
Φαίνεται κάλο Game ;-)
#12 supermario644ever (Level 20) 13/06/2015 11:17
αρκετά καλό φαίνεται
#13 An arrow in the knee (Level 22) 25/06/2015 16:47
Πραγματικα πολυαναμενομενο game για μενα.Αν και υπαρχουν τοσα και τοσα free-to-play games, η Βlizzard εχει μπει δυναμικα στον χωρο των free-to-play games.Και εις ανωτερα!
#14 +3 Myrmidon (Level 21) 25/06/2015 22:03
Αλλη μια εγγυημενη επιτυχια απο την Blizzard. Tωρα εγω φταιω που ο Zenyatta θυμιζει Dhalsim;

Αντε να βγει να φτιαξουμε καμια ομαδα GameworldGR. Τι λετε;
#15 Hypeazz (Level 5) 12/07/2015 21:58
Για μενα μαλλον ειν το παιχνιδι π περιμενω με την πιο πλ ανυπομονησια... φαινεται φοβερο :D
#16 +2 Manos (Level 38) 04/08/2015 16:45
Το άρθρο του Overwatch έγινε update και τα βίντεο εμφανίζονται πλέον κανονικά.
#17 sonicpower (Level 4) 05/08/2015 22:19
Φαινεται γαματο ανυπομονω για τη κηκλοφορια
#18 Marston (Level 12) 06/08/2015 11:01
Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει το ενδιαφέρον αλλά..εφόσον παιχτεί τότε θα κριθεί :-)
#19 +1 renospatmos7 (Level 2) 25/09/2015 15:19
Metraei katholou to game ?
#20 +1 Salina (Level 18) 09/11/2015 19:24
Quoting renospatmos7:
Metraei katholou to game ?

πρέπει να'ναι πολύ καλό,ειχα δεί ενα gameplay και μου τράβηξε το ενδιαφέρον.
#21 MuscleMuseum (Level 11) 09/11/2015 23:21
Απαραδεκτο απο την blizzard να κανει 40 ευρω και 60 το collectors! Ένα game που το περιμενα τοσο πολυ καιρο και ενω ειχαν αναφερει οτι θα ειναι f2p και θα αγοραζες μονο τους παικτες, τελικα το εκαναν b2p. Δεν θα το αγορασω για το λογο οτι και να το παρω παλ ιδεν θα μπορω να εχω access στη beta και μετα θα μ ζητησουν παλι λεφτα για να παρω τους νεους παικτες π θα βγαλουν. Προτιμω το 60 αρι να παει σε Fallout 4 π πιστευω οτι εκει θα αξιζει αλλα εδω οχι σιγουρα δεν το αξιζει ( playing wow since 2006 + ολα τα games se collectors and still no beta why blizzz ) ? :cry:
#22 dimdri (Level 1) 25/07/2016 11:09
να ρωτησω κατι;γινεται να κανεις μεταφορα του προφιλ σου και του παιχνιδιου γενικοτερα απο ενα Η/Υ σε εναν αλλο ή απο ενα laptop σε ενα αλλο;και αν ναι,πως?
#23 Shikabane_Hime7 (Level 29) 25/07/2016 12:05
Quoting dimdri:
να ρωτησω κατι;γινεται να κανεις μεταφορα του προφιλ σου και του παιχνιδιου γενικοτερα απο ενα Η/Υ σε εναν αλλο ή απο ενα laptop σε ενα αλλο;και αν ναι,πως?

Δεν το έχω το Overwatch αλλά στα υπόλοιπα της Blizzard γίνεται οπότε θα μπορείς και σε αυτό λογικά. Στο hearthstone και στο Diablo το έχω κάνει σε 2 και 3 διαφορετικά PC. Λογικά δεν θα έχεις θέμα.
Στο άλλο PC που θες να το παίξεις κατέβασε πρώτα το battle net, βάλε το username και το κωδικό σου, κάνε μετά install το παιχνίδι και θα παίξεις κανονικά.
#24 dimdri (Level 1) 26/07/2016 23:03
Quoting Shikabane_Hime7:
Quoting dimdri:
να ρωτησω κατι;γινεται να κανεις μεταφορα του προφιλ σου και του παιχνιδιου γενικοτερα απο ενα Η/Υ σε εναν αλλο ή απο ενα laptop σε ενα αλλο;και αν ναι,πως?

Δεν το έχω το Overwatch αλλά στα υπόλοιπα της Blizzard γίνεται οπότε θα μπορείς και σε αυτό λογικά. Στο hearthstone και στο Diablo το έχω κάνει σε 2 και 3 διαφορετικά PC. Λογικά δεν θα έχεις θέμα.
Στο άλλο PC που θες να το παίξεις κατέβασε πρώτα το battle net, βάλε το username και το κωδικό σου, κάνε μετά install το παιχνίδι και θα παίξεις κανονικά.

Ευχαριστώ πολύ.
#25 Divine Raiden (Level 26) 03/03/2017 01:29
Θα την δοκιμάσω σίγουρα όταν βγει.Πλάκα θα έχει :D
#26 MuscleMuseum (Level 11) 09/07/2017 03:14
Dooomfiistttttt tttttt , my new main :D
#27 ashbringer (Level 25) 11/07/2017 10:30
Φοβερός χαρακτήρας ο Doomfist.
#28 dimas.fk19 (Level 12) 28/07/2017 17:06
Πραγματικά η Blizzard είναι πολύ μπροστά ειδικά με το OverWatch πολύ ωραίο game και πολύ καλοί οι χαρακτήρες !
#29 ashbringer (Level 25) 29/07/2017 11:13
Ωραίος ο Doomfist αλλά και τα νέα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν στο Overwatch.
Notification