• Reviews
  • Life is Strange: Before the Storm - Episode 1

Life is Strange: Before the Storm - Episode 1

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Ας πιούμε…και ας το κάψουμε! 

Ας πιούμε…και ας το κάψουμε! 

Ας πιούμε…και ας το κάψουμε! 

Η Γαλλική εταιρεία ανάπτυξης Dontnod Entertainment έλαβε αρκετή αναγνώριση και άγγιξε το ευαίσθητο κοινό των gamers με το Life is Strange. Το Graphic Adventure της Square Enix κυκλοφόρησε σε πέντε επεισόδια, περιείχε συναισθηματικό σενάριο, χαρακτήρες με τους οποίους δεθήκαμε και από την άλλη μια υποτυπώδη ελευθερία επιλογών και σχεδόν μηδενική αναζήτηση. Με μία φράση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “Το Dawnson’s Creek συναντά το Φαινόμενο της πεταλούδας στα games”, με την έννοια του ότι από την μία πραγματεύεται σενάριο με νέους ηθοποιούς και από την άλλη ενσωματώνει υπερφυσικά στοιχεία από την ομώνυμη ταινία. Κατά βάση είναι σαν να βλέπετε όντως μια ταινία που εξελίσσεται μπροστά σας και σας δίνεται η ψευδαίσθηση ότι είστε η πρωταγωνίστρια.

Μετά τα πέντε επεισόδια του Life is Strange, η περίπτωση του Before the Storm είναι ο ορισμός του “Αρμέγουμε την αγελάδα” και η συνταγή της Square Enix τυποποιημένη. Παίρνουμε έτοιμο τον κώδικα του παιχνιδιού από την Dontnod, η οποία ασχολείται ήδη με το Vampyr και το Life is Strange 2 (άρα είναι απασχολημένη) και το δίνουμε στην Deck Nine (πρώην Idol Minds). Η Deck Nine είναι μανούλα στο blueprinting αφού μας έχει δώσει τα Ratchet & Clank: Collection και Deadlocked, υπό την καθοδήγηση της Insomniac. Πλέον υπό τις συμβουλές της Dontnod απλά προσθέτει χαρακτήρες, αλλάζει διαλόγους εισάγοντας έναν μόλις νέο μηχανισμό και ιδού το αποτέλεσμα. Έχουμε ένα prequel για τους διψασμένους gamers που τίμησαν τα πέντε επεισόδια και θέλουν να μάθουν τι προηγήθηκε του πρώτου.

Η Chloe ως πρωταγωνίστρια
Στο αρχικό Life is Strange γνωρίσαμε την Max, η οποία έκανε κολλητή παρέα με την Chloe. Η Max είχε το χάρισμα να μπορεί να γυρνάει πίσω τον χρόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στο Before the Storm κεντρική ηρωίδα είναι η Chloe, η οποία δεν έχει μαγικές δυνάμεις. Συνεπώς χάνουμε ένα βασικό συστατικό του gameplay που είναι η διαχείριση χρόνου. Πλέον δεν μπορείτε να δοκιμάσετε τι θα συμβεί και μετά να αντιστρέψετε κάποια κίνησή σας. Ότι λέτε και ότι κάνετε καταγράφεται σε μόνιμη βάση. Ουσιαστικά η ελευθερία που σας δίνεται είναι μικρότερη ακόμα και από το Beyond: Two Souls, όπου εκεί τουλάχιστον είχαμε και ένα υποτυπώδες Action sequence.

Η αφαίρεση της διαχείρισης χρόνου είναι ότι σημαντικότερο είχε να επιδείξει το Life is Strange. Χωρίς η Chloe και οι γύρω της να έχουν μαγικές ιδιότητες –τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο επεισόδιο – η όποια εμπειρία αμαυρώνεται σημαντικά. Αυτό το DLC, επ μας συγχωρείτε, το νέο παιχνίδι, σε θέμα επιλογή είναι χειρότερο ακόμα και από το Beond: Two Souls, στον πάτο δηλαδή της τροφικής αλυσίδας (αυτό τουλάχιστον είχε και ένα Action/Stealth sequence), μιας και απλά κάνετε κάθε φορά μια επιλογή διαλόγου για να …συνεχίζει να παίζει η ταινία. Οι επιλογές σας δεν αλλάζουν το φινάλε του επεισοδίου, παρά μόνο αξιολογούνται σε 3-4 σημεία του και μελλοντικά οι επιλογές σας παίζουν ρόλο στα μετέπειτα επεισόδια, του στυλ “Θα ξαναεμφανιστεί αυτός με τον οποίο μίλησες και θα θυμάται τι είπατε”. Μέχρι εκεί.

Backtalk
Ένα νέο χαρακτηριστικό στο gameplay και ίσως το μόνο άξιο αναφοράς είναι το Backtalk. Εμφανίζεται από μόνο του σε περιπτώσεις όπου αν πείτε τα σωστά λόγια τότε θα καταφέρετε να πείσετε τον συνομιλητή σας να κάνει κάτι. Είναι ένα minigame όπως το Tug of War, καθώς όσο τα κατάφέρνετε τόσο προχωράτε…ή γυρνάτε προς τα πίσω. Αν στο τέλος δεν τα καταφέρετε τότε ψάχνετε για εναλλακτικούς τρόπους να κάνετε αυτό που θέλετε.

Το gameplay περιλαμβάνει μόνο περιπλάνηση σε λίγα τ.μ. χώρου, παρατήρηση αντικειμένων και ομιλία με τους NPC. Ακόμα κι αν είστε άσχετος από Adventures μπορείτε ελεύθερα να παίξετε το Life is Strange μιας και δεν απαιτείται ιδιαίτερο ψάξιμο, όπως και στο πρώτο μέρος άλλωστε. Ο βασικός κορμός του σεναρίου δεν αλλάζει ποτέ, ότι κι αν συζητήσετε. Κάποιες φορές σας δίνεται η ψευδαίσθηση των δύο επιλογών αλλά οδηγήστε στο ίδιο αποτέλεσμα, ενώ κάποιες άλλες ακόμα και η επιλογή του τι θα γράψετε στον τοίχο με graffiti είναι αρκετά αστείο.

Δείχνει περισσοτερο τον χαρακτήρα ταινίας και δεν δικαιολογεί το κόστος του, αλλά απευθύνεται μόνο στους φανατικούς της σειράς.

Γνωρίστε την Rachel
Για όσους γνωρίζουν το πρώτο Life is Strange, η Rachel, φίλη των Max και Chloe, έχει ιδιαίτερη αξία στο παιχνίδι. Για πρώτη φορά θα μάθετε περισσότερα για την Chloe, ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσετε την Rachel Ambert και τον χαρακτήρα της. Στο Before the Storm θα μάθουμε ακόμη το έτος που γνωρίστηκαν οι Max και Chloe (σ..σ από τα SMS στο κινητό της δεύτερης), θα παίξουμε επιτραπέζιο αλλά και αυτοσχέδιο παιχνίδι και γενικά θα διασκεδάσουμε όπως κάθε νεαρό κορίτσι. Μέχρι εκεί.

Δυστυχώς με εξαίρεση 1-2 (πολύ ελαφρώς) συγκινητικά σημεία, το Before the Storm αποτυγχάνει στο να εμβαθύνει περισσότερο την ιστορία της Chloe και κυρίως τον χαρακτήρα της Rachel. Από σεναριακής πλευράς στερείται σοβαρά βάθους και μπαίνει πολύ απότομα στη θεματολογία, ενώ παρουσιάζει τα γεγονότα κάπως αλλοπρόσαλλα και βιαστικά, χωρίς ορισμένα πράγματα να μπορούν να εξηγηθούν, όπως για παράδειγμα η οικειότητα μεταξύ δύο κοριτσιών. Επίσης, παρατηρήσαμε ακόμη και φλερτ με άτομα ίδιου φύλου, κάτι που μας παρέπεμψε στο τρίτο επεισόδιο του Life is Strange, για όσους το θυμούνται.

Κατά βάση το σενάριο στο πρώτο από τα τρία επεισόδια που θα δούμε, διαρκεί μόλις 2 με 2,5 ώρες. Στο PS4 το κάθε επεισόδιο κοστίζει 5 ευρώ, ενώ στα PC θα πρέπει να αναγκαστείτε να πληρώσετε και τα τρία για 17 ευρώ. Το replayability του πρώτου επεισοδίου όπως το είδαμε, είναι σχεδόν μηδαμινό, καθώς οι επιλογές που καλείστε να δώσετε δεν το δικαιολογούν. Αναλογιστείτε επίσης σε όλα αυτά ότι στο μισό επεισόδιο περιπλανιέστε με την Chloe και ασχολείστε λίγο με τα προσωπικά της, ενώ στο άλλο μισό γνωρίζετε λίγο καλύτερα την Rachel. Το μόνο που κάνετε ωστόσο είναι τυπικές τρέλες που θα έκαναν κορίτσια 16 ετών. Κάπου προς το τέλος μόνο αρχίζουμε να θυμόμαστε ότι όντως παίζουμε Life is Strange, αλλά μέχρι εκεί και με εξαίρεση ένα σημείο στο παιχνίδι στον κήπο του σχολείου (θα καταλάβετε τι εννοώ όταν το παίξατε), ειλικρινά πλήξαμε.

Συμπαθητικές παρουσίες
Στο Before the Storm, το μπάτζετ που ξόδεψε η Square Enix περιορίστηκε. Καταρχήν στο cast των ηθοποιών αφαιρέθηκε αδικαιολόγητα η έμπειρη Ashly Burch που υποδυόταν τόσο εξαιρετικά την Chloe Price και στη θέση της μπήκε η Rhianna DeVries, που για τα δεδομένα ενός τέτοιου επεισοδίου τα κατάφερε καλά και η διαφορά δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Στο ρόλο της Rachel Amber η επίσης άπειρη Kylie Brown. Συνολικά σε αυτό το επεισόδιο συμμετέχουν 27 ηθοποιοί, οι περισσότεροι από τους οποίους θα έχουν ρόλους και αργότερα.

Στους υπόλοιπους συντελεστές, έχουμε δύο σκηνοθέτες, τους Chris Floyd και Webb Pickersgill, επίσης low budget λύσεις που προσπαθούν να αντιγράψουν (ανεπιτυχώς) τα πλάνα και τις εμπνεύσεις του Raoul Barbet (Lorax) που σκηνοθέτησε το πρώτο Life is Strange. Το σενάριο υπογράφουν ο άπειρος Zak Garriss και η Ashly Burch που αφήνει προς στιγμήν τον ρόλο της Chloe για να πιάσει την πένα της. Με βάση τις ερμηνείες της όμως, ως Chloe στα πρώτα πέντε επεισόδια και ως Aloy στο Horizon: Zero Dawn, προσωπικά θα την προτιμούσα ξεκάθαρα μπροστά απ' τις κάμερες.

Στον τομέα των γραφικών έχουμε ακριβώς την ίδια engine και τα ίδια animations. Η Deck Nine σχεδίασε από την αρχή την Rachel και μερικές ακόμη συμμαθήτριες της Chloe, με το αποτέλεσμα να είναι πανέμορφο. Στην Chloe απλά άλλαξε το μαλλί και οι περισσότεροι χαρακτήρες έμειναν αυτούσιοι, όπως και τα low poly αντικείμενα στο περιβάλλον. Αν οι γραφίστες δούλευαν περισσότερο και με βάση τα νέα μοντέλα χαρακτήρων, το παιχνίδι θα έδειχνε περισσότερο σύγχρονο και δεν θα θύμιζε indie προσπάθειες. Κατά τα άλλα, υπάρχει μια ποικιλομορφία στα περιβάλλοντα και παρά την χρωματική παλέτα ο οπτικός τομέας ικανοποιεί οριακά.

Μικρές στο μάτι
Από την αρχή μέχρι το τέλος, το Life is Strange: Before the Storm μυρίζει αρπαχτή που μάλιστα κοστίζει. Το πρώτο επεισόδιο του Life is Strange είχε 5 ευρώ και πωλούνταν ξεχωριστά, ενώ τα 5 μαζί κόστιζαν 20 ευρώ σε προσφορά. Εδώ η Square Enix ζητάει 17 ευρώ για τα τρία επεισόδια εξ αρχής, πολύ απλά διότι πιστεύει (και δικαιολογημένα) ότι αν δίνατε 5 ευρώ για το πρώτο επεισόδιο θα απογοητευόσασταν και δεν θα αγοράζατε τα άλλα. Πράγματι αυτό ισχύει. Χωρίς την διαχείριση χρόνου, το ευχάριστο και συγκινητικό σενάριο, αλλά και με τις ελάχιστες επιλογές που οδηγούν στο ίδιο τέλος, το Before the Storm δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το κόστος. Απευθύνεται μόνο στο σκληρό πυρήνα των οπαδών του πρώτου. Άλλωστε, ‘ανετα μπορείτε να το δείτε και στο YouTube στο βίντεο αυτού του review.

Θετικά:
- Η προσθήκη του Backtalk
- Εξαιρετικές ερμηνείες που παρουσιάζουν ορισμένα στοιχεία προσωπικότητας των χαρακτήρων

Αρνητικά:
- Δεν υπάρχει πλέον η διαχείριση χρόνου, βασικό στοιχείο του παιχνιδιού
- Σχεδόν το ίδιο φινάλε, με μικροδιαφορές
- Η λίγη δράση και η περιορισμένη επιλογή αποφάσεων σας κάνει περισσότερο παρατηρητή
- H ίδια μηχανή γραφικών που είναι πλέον ξεπερασμένη
- Μικρή διάρκεια

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8.5
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 4.5 
Γενικά: 6.9

Κάτι σαν DLC χωρίς την Max.

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

Life is Strange: Before the Storm

[Αρχική δημοσίευση: 2/6/17] Η Dontnod που είχε αναπτύξει το πρώτο Life is Strange, ανακοίνωσε τον Μάιο ότι εργάζεται για το sequel του, το Life is Strange 2. Παράλληλα θα κυκλοφορήσει το ...
Posted (20 Dec 2017)

Life is Strange: Before the Storm gameplay videos

[Αρχική δημοσίευση: 14/6/17] Στα πλαίσια της E3 2017 παρουσιάστηκε ένα gameplay video για το Life is Strange: Before the Storm, το prequel του πρώτου Life is Strange. Πλέον σε αυτό το παιχνίδι θα ε...
Posted (03 Aug 2017)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 JaGuAr (Level 30) 08/09/2017 15:13
Δεν περίμενα να είναι κάτι το εντυπωσιακό και απ' ότι φαίνεται ούτε ο Μάνος εντυπωσιάστηκε (ορθώς). Max λείπεις μάλλον.
#2 +1 Blood Prince (Level 30) 08/09/2017 15:54
Οπως ακριβώς τα λέει το review.Απευθύνε ται κυρίως στους φανατικούς της σειράς.Εγώ αν και απόλαυσα το Life is Strange και θα το ξαναπαίξω με κάποιες άλλες επιλογές όπως στην περίπτωση της Kate Marsh,δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για το prequel και απο gameplay που έχω δει,δεν ενθουσιάστηκα οπότε αναμένω το sequel πως και πως.
#3 +1 Divine Raiden (Level 26) 08/09/2017 16:01
'Ακουσα γενικώς καλά λόγια αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι στο επίπεδο του προηγούμενου life is strange.Το περιμέναμε όλοι πιστέυω και το review του Μάνου δικαιώνει τις σκέψεις μας.
#4 Shikabane_Hime7 (Level 29) 08/09/2017 16:31
Εμένα μου άρεσε αρκετά, η δύναμη του παιχνιδιού είναι κυρίως στο συναισθηματικό κομμάτι και στην πλοκή(όποια και να είναι αυτή) Βλέπουμε άμεσα πλέον την ψυχοσύνθεση της Chloe και το πως διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας της από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Εμένα μου ξίνισε το ότι όλα εξελίσσονται κάπως βιαστικά στο θέμα πλοκής. Η διαχείριση του χρόνου δεν καταλαβαίνω καν που κολλάει μιας και το ξέραμε ότι δεν θα υπήρχε, καθώς το παιχνίδι αφορά την Chloe και όχι την Max. Η άποψη του Μάνου ότι του μυρίζει αρπαχτή αν και με "πονάει" γιατί συμπαθώ την σειρά, επιβεβαιώνεται από το ότι πλάσαραν την Max ως playbale σε συγκεκριμένο bonus επεισόδιο μόνο με την deluxe edition.(φυσικά και την πήρα :P )

Νομίζω πως ο Μάνος έχει δίκιο στο ότι το παιχνίδι απευθύνεται στους "οπαδούς" του πρώτου οι οποίοι θα το λατρέψουν, όπως και εγώ, παρά τα όποια προβληματάκια αντιμετωπίζει.
#5 wavee (Level 15) 08/09/2017 16:44
To παιχνιδι δειχνει τραγικο. Οπως και στο αρχικο μεχρι να δεις τα τελευταια μερη των επειδοδιων (οπου εκει ειναι η βασικη ιστορια) βαριοσουν την ζωη σου με αυτες τις ηλιθιες χαζογκομενιστικ ες και βαρετες συζητησεις και σκηνες πχ πισινα κλπ κλπ.

Επισης επιμενω οτι αλλα θελουν να δειξουν οι δημιουργοι (για την chloe, ενταξει το καταλαβαμε τι ειναι, ε και..χρειαζεται να το αναλυσουν τοσο?) και αλλα δειχνουν. Βασιζονται πολυ στο φλερτ δηλαδη και οχι στην ιστορια. Δηλαδη ενταξει οι τυποι ειναι τραγικοι. Βγαζουν επεισοδια (ανουσια μεχρι να φτασουν στο τελος) για να πουλησουν ετσι ωστε να γεμισουν το παιχνιδι και να φαινεται μεγαλο. Ε δεν ειναι ομως. Η βασικη ιστορια ειναι πολυ μικρη ακομα και στο αρχικο παιχνιδι

Επισης η Chloe σαν χαρακτηρας παιζει να ειναι η πιο αντιπαθης που εχω δει σε βιντεοπαιχνιδι. Αυτη η ψευτομαγκια σε κοριτσι που βριζει και κουνιεται σαν αγορι μου φαινεται εντελως αηδια.
#6 +1 Efane (Level 24) 08/09/2017 18:41
Τελικά φάγαμε την κρυάδα και δεν "φτάνει" καν το πρώτο.
Περίμενα να διαβάσω το review για να μάθω αν αξίζει άμεση αγορά η θα μπει και αυτό στην λίστα αναμονής για αγορά με έκπτωση.
Ο Μάνος δεν θεωρώ πως είναι αυστηρός καθώς στο Live με την Χριστιάνα έδειξε πως λάτρεψε το Life is Strange και απλά περίμενε κάτι καλύτερο η έστω αντάξιο των προσδοκιών μας.
#7 paulgouv (Level 5) 08/09/2017 20:15
Είχα την ίδια εντύπωση ότι θα ταν αρπαχτή μόλις ανακοινώθηκε ότι δεν θα ναι από την DonTnoD.
Σαν review όμως θα ήθελα να επισημάνω μερικά ''λαθάκια'' αν μου επιτρέπετε.Κατ' αρχήν σε αυτό το link https://store.playstation.com/#!/en-gr/games/life-is-strange-before-the-storm-episode-1/cid=EP0082-CUSA08487_00-DAWN000000000000 φαίνεται ότι διατίθεται από την πρώτη κιόλας μέρα το επεισόδιο 1 στα 5.99Euro οπότε δεν ''εξανάγκασαν'' κανέναν να αγοράσει το ακριβό season pass στα 17Euro αν ήθελαν απλά να δοκιμάσουν το πρώτο.Επίσης αναφέρεται ''Για όσους γνωρίζουν το πρώτο Life is Strange, η Rachel, φίλη των Max και Chloe''.Η Rachel όμως δεν ήταν ποτέ φίλη της Max.Ήταν η ''νέα'' φίλη που βρήκε η Chloe όταν αλλαξε πόλη η Max και χάθηκαν για 5χρονια μετά το τραγικό γεγονός..Αυτό σε συνδυασμό με την αναφορά ότι ''απευθύνεται μόνο στους φανατικούς της σειράς'' με έκανε να πιστεύω ότι δεν θα χω την ίδια εμπειρία όταν το παίξω( εννοείται όταν ολοκληρωθούν και τα 3 επεισόδια :P )Ακόμα η Ashley Burch αφαιρέθηκε μεν από το voice αλλά ήταν στη συγγραφική ομάδα αξιοποιώντας την άλλη της ιδιότητα.Τέλος σε ένα review δεν πιστεύω ότι είναι καλό να υπάρχει youtube full playthrough ( και μάλιστα του ''άψυχου'' ΜΚIceAndFire ) και προτροπή να το δούμε.Προφανώς όλα τα παιχνίδια μπορούμε να τα δούμε μέσα από την οπτική ενός από τους χιλιάδες πλέον Youtubers.Ωστόσ ο η βιωματική εμπειρία που προσφέρουν τέτοιου είδους τίτλοι είναι πιστεύω που δίνει το κάτι παραπάνω που ψάχνουν μερικοί gamers!!
#8 Mystique (Level 23) 08/09/2017 20:47
Ειναι ενα απ'τα παιχνιδια που δεν χανω με τιποτα παρα την αυστηρη κριτικη που δεχεται παντου οπου κοιταω. Το ολο σεναριο και οι χαρακτηρες μου κινουν το ενδιαφερον ν'ασχοληθω μαζι τους. Μπηκε ηδη στην λιστα των μελλοντικων αγορων μου.
#9 Lyricaldemon (Level 22) 08/09/2017 20:51
Περίμενα κάτι καλύτερο ουσιαστικά αφού το έλιωσα το πρώτο...Όντως μας λείπει η Maxine!
#10 Manos (Level 39) 08/09/2017 21:46
Quoting paulgouv:
Σαν review όμως θα ήθελα να επισημάνω μερικά ''λαθάκια'' αν μου επιτρέπετε. Είχα την ίδια εντύπωση ότι θα ταν αρπαχτή μόλις ανακοινώθηκε ότι δεν θα ναι από την DonTnoD.
Σαν review όμως θα ήθελα να επισημάνω μερικά ''λαθάκια'' αν μου επιτρέπετε.Κατ'αρχήν σε αυτό το link https://store.playstation.com/#!/en-gr/games/life-is-strange-before-the-storm-episode-1/cid=EP0082-CUSA08487_00-DAWN000000000000 φαίνεται ότι διατίθεται από την πρώτη κιόλας μέρα το επεισόδιο 1 στα 5.99Euro οπότε δεν ''εξανάγκασαν'' κανέναν να αγοράσει το ακριβό season pass στα 17Euro αν ήθελαν απλά να δοκιμάσουν το πρώτο.

Κάθε άλλο παρά λαθάκια βλέπω. Εξήγησέ μου γιατί στο Steam πωλούνται μόνο όλα τα επεισόδια μαζί για 17 ευρώ. Λάβαμε κώδικα για PC και εξετάζουμε μόνο την έκδοση για PC γιατί αυτό μας επιτρέπεται. Άλλη πολιτική το Steam και άλλη το PS4, άντε ας το διευκρινίσω και αυτό στο review.

Quoting paulgouv:
Επίσης αναφέρεται ''Για όσους γνωρίζουν το πρώτο Life is Strange, η Rachel, φίλη των Max και Chloe''.Η Rachel όμως δεν ήταν ποτέ φίλη της Max.Ήταν η ''νέα'' φίλη που βρήκε η Chloe όταν αλλαξε πόλη η Max και χάθηκαν για 5χρονια μετά το τραγικό γεγονός.

Μια χαρά φίλες ήτανε κι αυτό θα το δεις και στα επόμενα επεισόδια. Στο ίδιο σχολείο πήγαιναν και στο πρώτο Life is Strange φάνηκε πολύ καλά ότι οι Max και Chloe νοιαζόντουσαν το ίδιο (ξέρεις για τι ακριβώς, μην κάνω spoiler). Το ότι η Chloe ήταν πιο πολύ φίλη με την Rachel απ' ότι η Max με την Rachel είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Μην προσπαθείς να πιαστείς από κάτι.

Quoting paulgouv:
Ακόμα η Ashley Burch αφαιρέθηκε μεν από το voice αλλά ήταν στη συγγραφική ομάδα αξιοποιώντας την άλλη της ιδιότητα.

Δεν είπα πουθενά στο review ότι η Ashley Burch δεν συνεργάζεται με την Square Enix. Έγραψα "Καταρχήν στο cast των ηθοποιών αφαιρέθηκε αδικαιολόγητα η έμπειρη Ashley Burch που υποδυόταν τόσο εξαιρετικά την Chloe Price και στη θέση της μπήκε η Rhianna DeVries."

Επίσης κανείς δεν απαγόρευσε στην Ashley Burch να έχει ταυτόχρονα και τον ρόλο του ηθοποιού. Αυτό έχει γίνει χιλιάδες φορές σε ταινίες και games. Ας προσθέσουμε λοιπόν και την λεπτομέρεια των συγγραφέων για να μην δίνεται η εντύπωση και στα επόμενα σχόλια ότι πιστεύω πως η Burch έχει διακόψει το συμβόλαιό της. Το ότι σχολίασα εκτενώς στο Destiny σεναριογράφους, σκηνοθέτες και ηθοποιούς και τους ξεψείρισα δεν σημαίνει ότι είναι καλό να βγάζω λίστα με συντελεστές σε κάθε review γιατί η τάση της εποχής δεν ωφελεί τα μακροσκελή reviews.

Quoting paulgouv:
Τέλος σε ένα review δεν πιστεύω ότι είναι καλό να υπάρχει youtube full playthrough ( και μάλιστα του ''άψυχου'' ΜΚIceAndFire ) και προτροπή να το δούμε.Προφανώς όλα τα παιχνίδια μπορούμε να τα δούμε μέσα από την οπτική ενός από τους χιλιάδες πλέον Youtubers.Ωστόσο η βιωματική εμπειρία που προσφέρουν τέτοιου είδους τίτλοι είναι πιστεύω που δίνει το κάτι παραπάνω που ψάχνουν μερικοί gamers!!

Όλα τα βίντεο που βάζουμε είναι χωρίς σχολιασμό γιατί ο αναγνώστης δεν έχει όρεξη να βλέπει YouTubers να ουρλιάζουν στην κάμερα και να μιλάνε πάνω από τις φωνές των ηθοποιών. Το παιχνίδι θέλει να δει. Αυτό γίνεται 12 χρόνια τώρα. Το full playthrough μπήκε γιατί ελάχιστα βίντεο υπήρχαν χωρίς σχολιασμό και το επεισόδιο διαρκεί μόλις 2-2,5 ώρες. Στα άλλα reviews έχουμε απλά gameplay videos.
#11 paulgouv (Level 5) 08/09/2017 23:42
Μάνο , αρχικά με κάλυψες για την έκδοση του PC.Δεν το έψαξα γιατί παίζω Ps4.Όντως μεγάλο λάθος τους να δίνουν μόνο το season pass.Νομίζω ότι αυτό κυρίως αρκούσε για να επηρεάσει κάπως αρνητικά την άποψη σου για το παιχνίδι.Για το playthrough θα προτιμούσα να μην υπάρχει καθόλου full ή αν υπάρχει να είναι σαν αυτό που είχες κάνει για το 1ο του LIS http://www.gameworld.gr/component/content/article/190-games/20809-life-is-strange-episode-1-chrysalis ή ένα ενδεικτικό όπως στο Batman Telltale (σχεδόν ανάλογο υφος παιχνίδι με review όπως προσωπικά τουλάχιστον το προτιμώ ) http://www.gameworld.gr/component/content/article/190-games/25301-batman-the-telltale-series-episode-1.Για την φιλία των Max και Rachel δεν ξέρω τι θα γίνει στο BeforeTheStorm αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι η Max ούτε καν ήξερε ποια είναι η Rachel και την έμαθε μέσα από τις αφίσες αγνοούμενης,συζ ητήσεις με άλλους φοιτητές,και εν τέλει με την ίδια την Chloe που τις αποκάλυψε την φιλία που είχαν.Ότι νοιαζόταν για την μοίρα της εξίσου συμφωνώ οπότε ίσως να πιάστηκα από την διατύπωση :P Εν πάσει περιπτώσει νομίζω σαν review κάλυψες όσα ήθελα να μάθω για το game λεπτομερώς !! Απλά παρεξήγησα μάλλον το ύφος της γραφής και εξέφρασα και την προσωπική μου αντιπάθεια σε ένα συγκεκριμένο youtuber :P
#12 Manos (Level 39) 09/09/2017 01:48
Στη θέση του βίντεο μπήκε ένα με καλή ποιότητα από το official κανάλι, αν και είναι pre-release από την E3 2017 και όχι από την τελική έκδοση. Δεν βρήκα κάτι καλύτερο (έχουν θέμα ανάλυσης τα περισσότερα ή σχολιασμό). Επίσης τα 5 επεισόδια του Life is Strange τα είχαμε κάνει gameplay με την Χριστιάνα γιατί εκείνα όντως άξιζαν και μας τραβούσε αρκετά το στοιχείο διαχείρισης χρόνου. Εδώ τα πράγματα όπως είναι χειρότερα στο θέμα ποικιλίας επιλογών και ελευθερίας gameplay ακόμα και από το Beyond: Two Souls. Πλέον παίζουμε μόνο τα σημαντικά games. Thanks για τα σχόλια.
#13 alex12345 (Level 5) 11/09/2017 12:56
6.8 δεν αξίζει σίγουρα. ένα 8 άνετα.
Τρομερά συναισθήματα ωραιότατο σενάριο και η δομή τον χαρακτήρων αψεγάδιαστη!
Ναι συμφωνώ για την απειροελάχιστη δράσει δυστυχώς, όσο για το τέλος έχει δυο ending το απλό και αυτό εάν κλέψεις τα λεφτά στην αρχή.
Όσο για τα γραφικά είναι μια χαρά γιατί η εταιρία θέλει να απευθυνθεί σε όλον τον κόσμο, ακόμα και σε αυτούς που έχουν παλιό pc.
Οποτε το βρίσκω φυσιολογικό.
#14 Manos (Level 39) 11/09/2017 15:30
Quoting alex12345:
6.8 δεν αξίζει σίγουρα. ένα 8 άνετα.
Τρομερά συναισθήματα ωραιότατο σενάριο και η δομή τον χαρακτήρων αψεγάδιαστη!
Ναι συμφωνώ για την απειροελάχιστη δράσει δυστυχώς, όσο για το τέλος έχει δυο ending το απλό και αυτό εάν κλέψεις τα λεφτά στην αρχή.
Όσο για τα γραφικά είναι μια χαρά γιατί η εταιρία θέλει να απευθυνθεί σε όλον τον κόσμο, ακόμα και σε αυτούς που έχουν παλιό pc.
Οποτε το βρίσκω φυσιολογικό.

Το γιατί πήρε 6.8 το έγραψα αναλυτικά στο review. Προφανώς διάβασες μόνο το φινάλε του review. Αλλά για τα Θετικά και τα Αρνητικά που μπήκαν δεν έχεις απαντήσει παρά μόνο στο φινάλε. Δεν έχω βρει κανένα εναλλακτικό φινάλε. Αν έχεις βρει τότε στείλε το link από το YouTube.


Δεν υπάρχει η διαχείριση χρόνου της Max, στις επιλογές σου δίνει την ψευδαίσθηση επιλογής τις μισές φορές (π.χ. στο τρένο προς το τέλος ότι κι αν πεις θα γίνει το ίδιο) και η μηχανή γραφικών είναι ολόιδια.

Quoting alex12345:
"Τρομερά συναισθήματα ωραιότατο σενάριο και η δομή τον χαρακτήρων αψεγάδιαστη!

Μόνο τα συναισθήματα υπάρχουν από αυτά που έγραψες. Το σενάριο πως ακριβώς είναι ωραίο; Όταν η Chloe πιάνει κουβέντα στο σπίτι της για ήδη γνωστά θέματα που ξέρουμε (οκ αυτό σαν intro για όσους δεν την ξέρουν), όταν ψάχνει άσκοπα αντικείμενα μέσα στο σπίτι όμως και φεύγει το 1/5 του σεναρίου μόνο εκεί, ξεκινάει πολύ "άτσαλα". Όταν περιπλανιέται σαν την άδικη κατάρα στο σχολείο και απλά πιάνει την κουβέντα και βλέπει άκυρα περιστατικά και άτομα που περνούν από μπροστά της, το σενάριο δεν έχει καμία απολύτως συνοχή. Χωρίς αρχή και τέλος. Μιλάει μία φορά με άτομα τα οποία απλά μπορεί να ξαναδεί στα επόμενα επεισόδια. Η μικρή διάρκεια (2 - 2,5 ώρες) είναι ένα τεράστιο μείον που σου λέει απλά "Stop, σε πιάνουν λίγο κότσο για τα λεφτά σου". Υπάρχουν Adventures με 5 ευρώ στο Steam που έχουν τριπλάσιο χρόνο.

Quote:
Όσο για τα γραφικά είναι μια χαρά γιατί η εταιρία θέλει να απευθυνθεί σε όλον τον κόσμο, ακόμα και σε αυτούς που έχουν παλιό pc.
Το ότι τα γραφικά έχουν τα χάλια τους δεν έχει καμία σχέση με τους gamers που έχουν παλιό PC. Αφού έγραψα στο review ότι οι νέοι χαρακτήρες, όπως η Rachel και δύο συμμαθήτριες της Chloe έχουν σωστό σχεδιασμό. Αλλά οι designers δεν έκατσαν να φτιάξουν όλους τους άλλους χαρακτήρες. Πήραν έτοιμα τα μοντέλα των παλιών χαρακτήρων και επίσης έτοιμο το περιβάλλον και απλά η Deck Nine άλλαξε το σενάριο. Blueprinting έκανε σε έτοιμο κώδικα για να γίνει η αρπαχτή. Για να γίνει σωστή δουλειά έπρεπε οι χαρακτήρες να έχουν την ποιότητα της Rachel και το περιβάλλον να έχει σωστό anti-aliasing και όχι να παίζουμε μια indie προσπάθεια. Με σωστό optimization το παιχνίδι τρέχει σε απαρχαιωμένα PC μια χαρά και υπάρχουν δεκάδες games με καλύτερα γραφικά που τρέχουν σε παλιά PC. Αφού κάθε φορά γίνεται render μόνο μια μικρή περιοχή όπου επικεντρώνεται η δράση. Το θέμα είναι ο κακός σχεδιασμός των γραφικών και το ότι δεν δούλεψαν αρκετοί και καλοί artists.
#15 DaftRose (Level 1) 11/09/2017 20:18
Το είδος αυτών των παιχνιδιών ονομάζεται interactive movie (διαδραστική ταινία) οπότε μην απογοητεύεστε για την έλλειψη δράσης. Καθόλου το είδος μου, νομίζω ότι απευθύνεται σε ένα πιο άπειρο ή τεμπέλικο κοινό.
#16 alex12345 (Level 5) 12/09/2017 03:08
Quoting Manos:
Quoting alex12345:
6.8 δεν αξίζει σίγουρα. ένα 8 άνετα.
Τρομερά συναισθήματα ωραιότατο σενάριο και η δομή τον χαρακτήρων αψεγάδιαστη!
Ναι συμφωνώ για την απειροελάχιστη δράσει δυστυχώς, όσο για το τέλος έχει δυο ending το απλό και αυτό εάν κλέψεις τα λεφτά στην αρχή.
Όσο για τα γραφικά είναι μια χαρά γιατί η εταιρία θέλει να απευθυνθεί σε όλον τον κόσμο, ακόμα και σε αυτούς που έχουν παλιό pc.
Οποτε το βρίσκω φυσιολογικό.

Το γιατί πήρε 6.8 το έγραψα αναλυτικά στο review. Προφανώς διάβασες μόνο το φινάλε του review. Αλλά για τα Θετικά και τα Αρνητικά που μπήκαν δεν έχεις απαντήσει παρά μόνο στο φινάλε. Δεν έχω βρει κανένα εναλλακτικό φινάλε. Αν έχεις βρει τότε στείλε το link από το YouTube.
http://youtu.be/dEKZUHhAqL4

Δεν υπάρχει η διαχείριση χρόνου της Max, στις επιλογές σου δίνει την ψευδαίσθηση επιλογής τις μισές φορές (π.χ. στο τρένο προς το τέλος ότι κι αν πεις θα γίνει το ίδιο) και η μηχανή γραφικών είναι ολόιδια.

Quoting alex12345:
"Τρομερά συναισθήματα ωραιότατο σενάριο και η δομή τον χαρακτήρων αψεγάδιαστη!

Μόνο τα συναισθήματα υπάρχουν από αυτά που έγραψες. Το σενάριο πως ακριβώς είναι ωραίο; Όταν η Chloe πιάνει κουβέντα στο σπίτι της για ήδη γνωστά θέματα που ξέρουμε (οκ αυτό σαν intro για όσους δεν την ξέρουν), όταν ψάχνει άσκοπα αντικείμενα μέσα στο σπίτι όμως και φεύγει το 1/5 του σεναρίου μόνο εκεί, ξεκινάει πολύ "άτσαλα". Όταν περιπλανιέται σαν την άδικη κατάρα στο σχολείο και απλά πιάνει την κουβέντα και βλέπει άκυρα περιστατικά και άτομα που περνούν από μπροστά της, το σενάριο δεν έχει καμία απολύτως συνοχή. Χωρίς αρχή και τέλος. Μιλάει μία φορά με άτομα τα οποία απλά μπορεί να ξαναδεί στα επόμενα επεισόδια. Η μικρή διάρκεια (2 - 2,5 ώρες) είναι ένα τεράστιο μείον που σου λέει απλά "Stop, σε πιάνουν λίγο κότσο για τα λεφτά σου". Υπάρχουν Adventures με 5 ευρώ στο Steam που έχουν τριπλάσιο χρόνο.

Quote:
Όσο για τα γραφικά είναι μια χαρά γιατί η εταιρία θέλει να απευθυνθεί σε όλον τον κόσμο, ακόμα και σε αυτούς που έχουν παλιό pc.

Το ότι τα γραφικά έχουν τα χάλια τους δεν έχει καμία σχέση με τους gamers που έχουν παλιό PC. Αφού έγραψα στο review ότι οι νέοι χαρακτήρες, όπως η Rachel και δύο συμμαθήτριες της Chloe έχουν σωστό σχεδιασμό. Αλλά οι designers δεν έκατσαν να φτιάξουν όλους τους άλλους χαρακτήρες. Πήραν έτοιμα τα μοντέλα των παλιών χαρακτήρων και επίσης έτοιμο το περιβάλλον και απλά η Deck Nine άλλαξε το σενάριο. Blueprinting έκανε σε έτοιμο κώδικα για να γίνει η αρπαχτή. Για να γίνει σωστή δουλειά έπρεπε οι χαρακτήρες να έχουν την ποιότητα της Rachel και το περιβάλλον να έχει σωστό anti-aliasing και όχι να παίζουμε μια indie προσπάθεια. Με σωστό optimization το παιχνίδι τρέχει σε απαρχαιωμένα PC μια χαρά και υπάρχουν δεκάδες games με καλύτερα γραφικά που τρέχουν σε παλιά PC. Αφού κάθε φορά γίνεται render μόνο μια μικρή περιοχή όπου επικεντρώνεται η δράση. Το θέμα είναι ο κακός σχεδιασμός των γραφικών και το ότι δεν δούλεψαν αρκετοί και καλοί artists.
Το secret ending εμφανίζεται μονο εάν κλέψεις τα λεφτά η την μπλούζα στην αρχή.

Μα μονο και μονο από τον τίτλο καταλαβαίνουμε ότι η Max θα λείπει οποτε δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε για αυτό το κομμάτι.

Μιλάω για τους χαρακτήρες Chloe και Rachel μονο αυτές σε νοιάζουν στο συγκεκριμένο επεισόδιο αυτήν την στιγμή.
Και η δομή τον δυο αυτών χαρακτήρων ήταν αψεγάδιαστη.
Όπως επίσης στο τέλος τους επεισοδίου μας δείχνει τις δυνάμεις τις Rachel πολύ καλο στοιχείο για το σενάριο.

Όσο για την απειροελάχιστη δράση όπως είπα συμφωνώ και κρίμα για το παιχνίδι, ελπίζω να αλλάξει στα επόμενα επεισόδια.

Για τα γραφικά νόμιζα εννοείς γιατί δεν τα πήγανε nextgen , το ότι κάνανε πρόχειρο δουλειά επίσης συμφωνώ.

Και κάτι τελευταίο ελπίζω το backtalk challenge να μπει με ποιο ουσιαστικό τρόπο μέσα στο παιχνίδι.
#17 Manos (Level 39) 12/09/2017 04:21
Quoting alex12345:
Το secret ending εμφανίζεται μονο εάν κλέψεις τα λεφτά η την μπλούζα στην αρχή.

Άλλο "εναλλακτικό φινάλε", άλλο "secret ending" λίγων δευτερολέπτων. Έχει τεράστια διαφορά το ένα από το άλλο. Μου μιλάς για κάτι που ήταν μετά τα credits και δεν το πρόσεξα καν. Όπως και να 'χει, ένα secret ending ελάχιστων δευτερολέπτων που εμφανίζεται ξέμπαρκα/παράλληλα από αυτό που συμβαίνει όντως στο φινάλε του story δεν το κάνει "εναλλακτικό φινάλε".

Quoting alex12345:
Μα μονο και μονο από τον τίτλο καταλαβαίνουμε ότι η Max θα λείπει οποτε δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε για αυτό το κομμάτι.

Λέγεται ότι θα εμφανιστεί στο Episode 3. Το "να μην διαμαρτυρηθούμε" που αναφέρεις δεν ισχύει. Ο κόσμος έπαιξε 5 επεισόδια του Life is Strange, με βασικό άξονα τις ιδιότητες της Max να γυρνάει πίσω τον χρόνο. Αν στο Uncharted: The Lost Legacy οι δύο ηρωίδες δεν είχαν όπλα όπως ο Nathan Drake και έπαιζαν μόνο με γροθιές και κλωτσιές τι θα έλεγε ο κόσμος; Δεν γίνεται να αφαιρείς ένα βασικό συστατικό του gameplay και να μην αφαιρούνται πόντοι από ένα review. Χαλάει όλη την εμπειρία.

Quoting alex12345:
Μιλάω για τους χαρακτήρες Chloe και Rachel μονο αυτές σε νοιάζουν στο συγκεκριμένο επεισόδιο αυτήν την στιγμή.
Και η δομή τον δυο αυτών χαρακτήρων ήταν αψεγάδιαστη.
Όπως επίσης στο τέλος τους επεισοδίου μας δείχνει τις δυνάμεις τις Rachel πολύ καλο στοιχείο για το σενάριο.
Όσο για την απειροελάχιστη δράση όπως είπα συμφωνώ και κρίμα για το παιχνίδι, ελπίζω να αλλάξει στα επόμενα επεισόδια.
Για τα γραφικά νόμιζα εννοείς γιατί δεν τα πήγανε nextgen , το ότι κάνανε πρόχειρο δουλειά επίσης συμφωνώ.
Και κάτι τελευταίο ελπίζω το backtalk challenge να μπει με ποιο ουσιαστικό τρόπο μέσα στο παιχνίδι.

Δεν είναι "αξεγάδιαστη" η δομή τους. Είναι καθαρά "παιδιάστικη" όπως ανέφεραν και κάποιοι άλλοι στα σχόλια. Το πως κινείται η Rachel εντελώς αψυχολόγητα δεν βγάζει κανένα νόημα και μην μου πεις "Μα ακριβώς επειδή είναι αψυχολόγητη έγινε ότι έγινε" γιατί πολύ απλά το να συναντιέσαι κατά τύχη σε ένα πάρτι με κάποια που δεν ξέρεις και την επόμενη μέρα να βγαίνεις έτσι στο άκυρο και να την πιάνεις από το χέρι να σε ακολουθήσει σε διάφορες προσωπικές δραστηριότητες, ε δεν έχει ξανασυμβεί σε κανένα σενάριο. Όχι γιατί "κάνει το παιχνίδι μοναδικό στα μάτια σου". Γιατί δεν στέκει σεναριακά. Τι ήτανε για να κολλήσει, έτσι; Pokemon; Θέλω να πω λείπουν κομμάτια διαλόγων από το σενάριο. Οι σκηνές πέρασαν βιαστικά η μία μετά την άλλη και ξαφνικά έγινε μία άκυρη σύνδεση από το πουθενά, λες και τα κορίτσια ήταν κολλητές από παλιά και έκαναν reunion. Ναι μεν...κάτι άλλο παίζει...αλλά και πάλι λείπουν διάλογοι. Μόνο η Chloe έχει μια ψιλοσυνοχή, η Rachel είναι λες και προσγειώθηκε από άλλο παιχνίδι σαν guest χαρακτήρας.

Κάθε review είναι υποκειμενικό. Κάποιος άλλος μπορεί να συμφωνήσει μαζί σου, όπως και στην κριτική μιας ταινίας (γιατί τέτοια games είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα ταινιών). Αλλιώς θα βάζαμε και τα 300 gaming sites ένα 7.4 και θα τελείωνε η υπόθεση.
#18 +1 alex12345 (Level 5) 12/09/2017 12:55
Μα δεν έχεις πιάσει το νόημα του παιχνιδιού, τίποτα δεν ήταν τυχαίο.
Όπως σου είπα η Rachel έχει δυνάμεις, για αυτό ήξερε τα πάντα για την Chloe, δεν έπιασες την βαθύτητα του σεναρίου και είδες μόνο την επιφάνεια.
Η Rachel συμπεριφέρεται έτσι γιατί πολύ απλά είναι 14 χρονών και γενικά είναι ότι να ναι χαρακτήρας, εδώ στο πρώτο game μάθαμε ότι το έπαιζε διπλό ταμπλό χωρίς η Chloe να ξέρει τίποτα...
Και επειδή ακριβώς είναι λίγο σκατόψυχη, "χρησιμοποίησε" την Chloe για να πάει να πιάσει τον πατέρα τις στα πράσα, άλλο που τις άρεσε στο τέλος
#19 -1 Manos (Level 39) 12/09/2017 18:23
Λες αστεία πράγματα αυτή τη στιγμή που δεν στέκουν. Εσένα περίμενα για να πιάσω το νόημα του παιχνιδιού και το σενάριο. Πιάσε πρώτα το νόημα του ότι παίζεις παιχνίδι και δεν βλέπεις ταινία γιατί κρίνεις σαν σινεφίλ μόνο.

Καταρχήν μην κάνεις spoiler γιατί ο κόσμος διαβάζει το review για να παίξει το παιχνίδι. Κατά δεύτερον η Chloe Price αναφέρεται παντού ως 16 ετών και η Rachel Amber είναι συμμαθήτριά της συνεπώς αντίστοιχα είναι κι αυτή 16, διαφορετικά θα πήγαινε Γυμνάσιο και όχι στο ίδιο σχολείο. Τυχόν μαγικές δυνάμεις ίσως δούμε στο επόμενο επεισόδιο. Στο συγκεκριμένο όμως, γιατί το review αφορά μόνο το συγκεκριμένο, δεν είδαμε τίποτα παρά μόνο διαλόγους με απειροελάχιστες διακλαδώσεις και αυτό είναι όλο. Η διάρκεια είναι απειροελάχιστη και το gameplay αδύναμο, ενώ στον τεχνικό τομέα μόνο οι ερμηνείες ξεχωρίζουν και αυτό ανέδειξα. Αυτό άλλωστε άρεσε και σε εσένα. Στους υπόλοιπους τομείς το παιχνίδι χωλαίνει και τα έχω εξηγήσει πολλάκις και εξαντλήσει στο review. Δεν βλέπεις ταινία. Παιχνίδι (υποτίθεται ότι) παίζεις. Τρίτο και κυριότερο το σενάριο δεν έχει κάτι το ξεχωριστό που να μην έχουμε ξαναδεί σε ταινία για να πεις ότι θα ενθουσιαστεί κάποιος. Μετά από τόσα σχόλια ξαναλέω ότι μόνο εσένα σου άρεσε η δομή των χαρακτήρων, οι υπόλοιποι το βρήκαν παιδικό, περισσότερο ίσως ακόμη και από το sci-fi στοιχείο των πρώτων πέντε επεισοδίων. Ένα Rock πάρτι, μπάφοι, διάλογοι με την μαμά και τον πατριό, μετά βολτίτσα για μπανιστήρι και πάει λέγοντας. Συνηθισμένα παιδιάστικα πραγματάκια που δεν έχουν συνοχή και νόημα παρά μόνο περιέργεια στο τι θα γίνει αν πάρεις μία απόφαση.
#20 +1 alex12345 (Level 5) 12/09/2017 20:21
Μα σου τόνισα ότι έχεις δίκιο στο γεγονός ότι η δράση είναι λίγη και ότι τα cut scenes είναι παρα πολλά...
Όσο για το spoiler σωστά.
Εγώ απλά σου είπα ότι η βαθμολογία 6.8 πιστεύω ότι είναι κάπως χαμηλή.
Όπως βλέπουμε και από τους υπολοιπους που έχουν ψηφίσει στο forum η βαθμολογία μέχρι στιγμής βγαίνει 7.5...δεν είμαι ο μονος λοιπόν που πιστεύει ότι η βαθμολογία είναι κάπως χαμηλή.
#21 wavee (Level 15) 12/09/2017 23:02
Quoting alex12345:
Μα σου τόνισα ότι έχεις δίκιο στο γεγονός ότι η δράση είναι λίγη και ότι τα cut scenes είναι παρα πολλά...
Όσο για το spoiler σωστά.
Εγώ απλά σου είπα ότι η βαθμολογία 6.8 πιστεύω ότι είναι κάπως χαμηλή.
Όπως βλέπουμε και από τους υπολοιπους που έχουν ψηφίσει στο forum η βαθμολογία μέχρι στιγμής βγαίνει 7.5...δεν είμαι ο μονος λοιπόν που πιστεύει ότι η βαθμολογία είναι κάπως χαμηλή.


Μηπως το αναλυσατε υπερβολικα και μαλιστα για ενα πολυ μετριο παιχνιδι? Κοιτα αυτα τα αρνητικα που γραφει στο review τα γραφουν σχεδον ολα τα site. Αν το ελεγε μονο ενας να πω εχεις δικιο αλλα αυτο ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΣΑΝΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ χωρις καμια συνοχη το λενε ολα τα site.

Το οτι ξεφευγει απο το μεσο ορο σαν βαθμολογια, ξεφευγει 1 βαθμο. Στο metacritic εχει 7,8. Σιγα την διαφορα.

Αν εχεις ορεξη, πηγαινε μια στιγμη πιο πανω και διαβασε ενα σχολιο που εκανα για το αρχικο παιχνιδι. Γενικα απ οτι φαινεται στα τελευταια επεισοδια εχει ενδιαφερον. Ολο το υπολοιπο ειναι ενα αθλιο βαρετο και με ηλιθιες συζητησεις 2 κοριτσιων(οπως πχ πισινα, στο δωματιο κλπ κλπ, δεν θα τελειωσω ποτε). Δεν εχει κανενα νοημα ολο αυτο. Εγω ολο χασμουριομουν στο 1, 2, 3 μπορει και 4 επεισοδιο(αν θυμαμαι καλα). Ηταν πραγματικα οτι πιο κουραστικο εχω δει σε video game μεχρι να φτανει προς τα τελευταια μερη που οντως ειχε ενδιαφερον.

Το θεμα ειναι ομως οτι δινουν εμφαση τοσο πολυ σε συζητησεις που ειναι ανουσιες και το κανει με τετοιο τροπο να φαινεται ξεχωριστο ενω δεν θα επρεπε να ειναι. Νομιζω πως επρεπε να επικεντρωθουν καθαρα στην βασικη ιστορια με τον χρονο και οχι σε αυτα τα βαρετα πραγματα. Δεν νομιζω να αμφιβαλλεις γι αυτο.

ΥΓ αναφερομαι καθαρα για το αρχικο παιχνιδι. Βλεπω ομως απο το review, απο το youtube αλλα και απο πολλα σχολια οτι και σε αυτο δεν δειχνει προς το παρον κατι σημαντικο οσον αφορα την βασικη ιστορια που ξερουμε ποια ειναι.
#22 +1 Blood Prince (Level 30) 13/09/2017 20:44
Quoting wavee:
Quoting alex12345:
Μα σου τόνισα ότι έχεις δίκιο στο γεγονός ότι η δράση είναι λίγη και ότι τα cut scenes είναι παρα πολλά...
Όσο για το spoiler σωστά.
Εγώ απλά σου είπα ότι η βαθμολογία 6.8 πιστεύω ότι είναι κάπως χαμηλή.
Όπως βλέπουμε και από τους υπολοιπους που έχουν ψηφίσει στο forum η βαθμολογία μέχρι στιγμής βγαίνει 7.5...δεν είμαι ο μονος λοιπόν που πιστεύει ότι η βαθμολογία είναι κάπως χαμηλή.


Μηπως το αναλυσατε υπερβολικα και μαλιστα για ενα πολυ μετριο παιχνιδι? Κοιτα αυτα τα αρνητικα που γραφει στο review τα γραφουν σχεδον ολα τα site. Αν το ελεγε μονο ενας να πω εχεις δικιο αλλα αυτο ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΣΑΝΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ χωρις καμια συνοχη το λενε ολα τα site.

Το οτι ξεφευγει απο το μεσο ορο σαν βαθμολογια, ξεφευγει 1 βαθμο. Στο metacritic εχει 7,8. Σιγα την διαφορα.

Αν εχεις ορεξη, πηγαινε μια στιγμη πιο πανω και διαβασε ενα σχολιο που εκανα για το αρχικο παιχνιδι. Γενικα απ οτι φαινεται στα τελευταια επεισοδια εχει ενδιαφερον. Ολο το υπολοιπο ειναι ενα αθλιο βαρετο και με ηλιθιες συζητησεις 2 κοριτσιων(οπως πχ πισινα, στο δωματιο κλπ κλπ, δεν θα τελειωσω ποτε). Δεν εχει κανενα νοημα ολο αυτο. Εγω ολο χασμουριομουν στο 1, 2, 3 μπορει και 4 επεισοδιο(αν θυμαμαι καλα). Ηταν πραγματικα οτι πιο κουραστικο εχω δει σε video game μεχρι να φτανει προς τα τελευταια μερη που οντως ειχε ενδιαφερον.

Το θεμα ειναι ομως οτι δινουν εμφαση τοσο πολυ σε συζητησεις που ειναι ανουσιες και το κανει με τετοιο τροπο να φαινεται ξεχωριστο ενω δεν θα επρεπε να ειναι. Νομιζω πως επρεπε να επικεντρωθουν καθαρα στην βασικη ιστορια με τον χρονο και οχι σε αυτα τα βαρετα πραγματα. Δεν νομιζω να αμφιβαλλεις γι αυτο.

ΥΓ αναφερομαι καθαρα για το αρχικο παιχνιδι. Βλεπω ομως απο το review, απο το youtube αλλα και απο πολλα σχολια οτι και σε αυτο δεν δειχνει προς το παρον κατι σημαντικο οσον αφορα την βασικη ιστορια που ξερουμε ποια ειναι.


Καταρχήν το review δεν αφορά το αρχικό παιχνίδι όσο και η παραπάνω συζήτηση.

Αλλά μιας που το ανέφερες μου έδωσες την ευκαιρία να πω,πως είναι καθαρά θέμα γούστων.Εσύ ισχυρίζεσαι πως το πέμπτο επεισόδιο ήταν και το καλύτερο.Οφείλω να πω,πως κατά την γνώμη μου το τέταρτο επεισόδιο είχε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς αποκαλύπτονται πολλά γύρω απο την υπόθεση.

Το πέμπτο επεισόδιο καθώς είχα γνώση όλης της υπόθεσης οφείλω να πω,πως δεν μου άρεσε καθόλου και το βρήκα ανούσιο σε αρκετά σημεία.

Σίγουρα αρκετοί γρίφοι προκαλούσαν σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού περισσότερο πονοκέφαλο απ'οτι έπρεπε.Αυτό όμως δεν σημαίνει πως διάλογοι όπως στην πισίνα που αναφέρεις δεν είχαν λόγο ύπαρξης.

Είχαν ως σκοπό ο gamer να συνδεθεί συναισθηματικά με την Chloe και να αντιληφθεί τον δεσμό ανάμεσα στην Chloe και την Max.

Τώρα αν σε ενδιαφέρει το κονσερβοποιημέν ο horror στοιχείο χωρίς συναίσθημα και διαλόγους,ίσως το πέμπτο επεισόδιο ξεχώριζε αλλά σε αυτή την περίπτωση, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να πω, πως πρόκειται για διαδραστική ιστορία.

Δεν ωραιοποιώ το παιχνίδι,είχε αρκετά αρνητικά στοιχεία όπως επιλογές για απάντηση σε διαλόγους οι οποίες οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα και δεν διαμορφώνεται η ιστορία ανάλογα με την επιθυμία του gamer σε μεγάλο βαθμό με ελάχιστες εξαιρέσεις αλλά δεν μπορούμε να θεωρούμε πως όλα τα επεισόδια ήταν μάπα και ότι θα πρέπει την ίδια άποψη να την υιοθετήσουν όλοι.

Δεκτές όλες οι απόψεις, αλλά όπως σε κάθε παιχνίδι το αν είναι μάπα εξαρτάται από τα γούστα του καθενός ειδικά όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι που έχει κερδίσει βραβεία. :-)
#23 wavee (Level 15) 13/09/2017 22:08
Quoting Blood Prince:
Quoting wavee:
Quoting alex12345:
Μα σου τόνισα ότι έχεις δίκιο στο γεγονός ότι η δράση είναι λίγη και ότι τα cut scenes είναι παρα πολλά...
Όσο για το spoiler σωστά.
Εγώ απλά σου είπα ότι η βαθμολογία 6.8 πιστεύω ότι είναι κάπως χαμηλή.
Όπως βλέπουμε και από τους υπολοιπους που έχουν ψηφίσει στο forum η βαθμολογία μέχρι στιγμής βγαίνει 7.5...δεν είμαι ο μονος λοιπόν που πιστεύει ότι η βαθμολογία είναι κάπως χαμηλή.


Μηπως το αναλυσατε υπερβολικα και μαλιστα για ενα πολυ μετριο παιχνιδι? Κοιτα αυτα τα αρνητικα που γραφει στο review τα γραφουν σχεδον ολα τα site. Αν το ελεγε μονο ενας να πω εχεις δικιο αλλα αυτο ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΣΑΝΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ χωρις καμια συνοχη το λενε ολα τα site.

Το οτι ξεφευγει απο το μεσο ορο σαν βαθμολογια, ξεφευγει 1 βαθμο. Στο metacritic εχει 7,8. Σιγα την διαφορα.

Αν εχεις ορεξη, πηγαινε μια στιγμη πιο πανω και διαβασε ενα σχολιο που εκανα για το αρχικο παιχνιδι. Γενικα απ οτι φαινεται στα τελευταια επεισοδια εχει ενδιαφερον. Ολο το υπολοιπο ειναι ενα αθλιο βαρετο και με ηλιθιες συζητησεις 2 κοριτσιων(οπως πχ πισινα, στο δωματιο κλπ κλπ, δεν θα τελειωσω ποτε). Δεν εχει κανενα νοημα ολο αυτο. Εγω ολο χασμουριομουν στο 1, 2, 3 μπορει και 4 επεισοδιο(αν θυμαμαι καλα). Ηταν πραγματικα οτι πιο κουραστικο εχω δει σε video game μεχρι να φτανει προς τα τελευταια μερη που οντως ειχε ενδιαφερον.

Το θεμα ειναι ομως οτι δινουν εμφαση τοσο πολυ σε συζητησεις που ειναι ανουσιες και το κανει με τετοιο τροπο να φαινεται ξεχωριστο ενω δεν θα επρεπε να ειναι. Νομιζω πως επρεπε να επικεντρωθουν καθαρα στην βασικη ιστορια με τον χρονο και οχι σε αυτα τα βαρετα πραγματα. Δεν νομιζω να αμφιβαλλεις γι αυτο.

ΥΓ αναφερομαι καθαρα για το αρχικο παιχνιδι. Βλεπω ομως απο το review, απο το youtube αλλα και απο πολλα σχολια οτι και σε αυτο δεν δειχνει προς το παρον κατι σημαντικο οσον αφορα την βασικη ιστορια που ξερουμε ποια ειναι.



Καταρχήν το review δεν αφορά το αρχικό παιχνίδι όσο και η παραπάνω συζήτηση.

Αλλά μιας που το ανέφερες μου έδωσες την ευκαιρία να πω,πως είναι καθαρά θέμα γούστων.Εσύ ισχυρίζεσαι πως το πέμπτο επεισόδιο ήταν και το καλύτερο.Οφείλω να πω,πως κατά την γνώμη μου το τέταρτο επεισόδιο είχε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς αποκαλύπτονται πολλά γύρω απο την υπόθεση.

Το πέμπτο επεισόδιο καθώς είχα γνώση όλης της υπόθεσης οφείλω να πω,πως δεν μου άρεσε καθόλου και το βρήκα ανούσιο σε αρκετά σημεία.

Σίγουρα αρκετοί γρίφοι προκαλούσαν σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού περισσότερο πονοκέφαλο απ'οτι έπρεπε.Αυτό όμως δεν σημαίνει πως διάλογοι όπως στην πισίνα που αναφέρεις δεν είχαν λόγω ύπαρξης.

Είχαν ως σκοπό ο gamer να συνδεθεί συναισθηματικά με την Chloe και να αντιληφθεί τον δεσμό ανάμεσα στην Chloe και Max....

Τώρα αν σε ενδιαφέρει το κονσερβοποιημένο horror στοιχείο χωρίς συναίσθημα και διαλόγους,ίσως το πέμπτο επεισόδιο ξεχώριζε αλλά σε αυτή την περίπτωση σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να πω ,πως πρόκειται για διαδραστική ιστορία.

Δεν ωραιοποιώ το παιχνίδι,είχε αρκετά αρνητικά στοιχεία όπως επιλογές για απάντηση σε διαλόγους οι οποίες οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα και δεν διαμορφώνεται η ιστορία ανάλογα με την επιθυμία του gamer σε μεγάλο βαθμό με ελάχιστες εξαιρέσεις αλλά δεν μπορούμε να θεωρούμε πως όλα τα επεισόδια ήταν μάπα και ότι θα πρέπει την ίδια άποψη να την υιοθετήσουν όλοι.

Δεκτές όλες οι απόψεις,αλλά όπως σε κάθε παιχνίδι το αν είναι μάπα εξαρτάται απο τα γούστα του καθενός ειδικά όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι που έχει κερδίσει βραβεία. :-)


Διαφωνω ειδικα σε αυτο με την πισινα που λες οτι και καλα ηθελε να σε κανει να δεθεις με την Chloe και την max. Αυτο θα μπορουσε να γινει στα πρωτα επεισοδια και για λιγο. Οταν ομως συνεχιζει και συνεχιζει και συνεχιζει να σου δειχνει ΣΥΝΕΧΕΙΑ την σχεση που εχουν ε κατανταει υπερβολικο και φαινεται ξεκαθαρα οτι αλλου ειχαν το μυαλο τους οι developers. Καταλαβαινεις τι εννοω πιστευω. Ενταξει το καταλαβαμε, δεν χρειαζεται να το δειχνουν με τετοιο τροπο λες και ειναι κατι περιεργο. Ουτε σε ταινια κοινωνικη δεν ειχε τετοια αναλυση οι κουβεντες τους.

Δηλαδη το παιχνδι ηταν το λιγοτερο ΤΡΑΓΙΚΟ σε αυτον τον τομεα και δεν νομιζω να εχω δει αλλο παιχνιδι να σου δειχνει τοσο πολυ ανουσια πραγματα. Δεν μπορω να πιστευψω οτι βρηκες ενδιαφερουσες αυτες τις συζητησεις. Εισαι επηρεασμενος φαινεται απο το παιχνιδι ή απο την εταιρια και δεν μπορεις να κρινεις αντικειμενικα(δ εν το λεω με κακο τροπο. Κι εγω το παθαινω σε αγαπημενα μου παιχνιδια οπως Far Cry 1).

To Life is Strange για μενα ηταν βαρετο στο 80% του παιχνιδου. Αν τα βαλεις κατω, ειναι λιγα (σε διαρκεια) τα συγκλονιστικα σημεια που αφορουν το βασικο σεναριο. Με τουτα και με εκεινα ειχαμε "ξεχασει" σε καποια φαση το κεντρικο σεναριο.
#24 +1 Omnibot (Level 22) 15/09/2017 14:03
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η διαχείριση χρόνου είναι σαν να παρακολουθούμε απλά μια σειρά.
Score 6.9
7.03 User Score
(15 votes )
User Reviews 0
Genre: Cinematic Adventure, Interactive movie
Developer: Deck Nine
Publisher: Square Enix
Διάθεση:
Players: 1
Requirements: 3GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i3-2100 στα 3.1GHz ή AMD Phenom X4 945 στα 3GHz, Κάρτα γραφικών 1GB (AMD Radeon R7 250 ή Nvidia Geforce GTX 650), Χώρος στο σκληρό δίσκο 14GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 31/8/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification