ChatGPT

12 Feb 2023 11:01 #269655 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic OpenAI
Hackers βρήκαν τρόπο να δημιουργήσουν malware hackάροντας το ChatGPT




Το AI σας δημιουργεί...τα καλύτερα phising emails !

Πριν από λίγες μέρες ο Sam Altman, διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, είπε ότι η κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με τον άσχημο τρόπο για ορισμένους. Αυτό έγινε πράξη λοιπόν καθώς hackers πουλάνε software για να ξεπεράσετε τους περιορισμούς του ChatGPT και να δημιουργήσετε κακόβουλο περιεχόμενο.

Το Checkpoint αναφέρει ότι οι hackers βρήκαν έναν αρκετά εύκολο τρόπο να παρακάμψουν τα εμπόδια εποπτείας περιεχομένου του ChatGPT και να κερδίσουν γρήγορα χρήματα. Για λιγότερο από 6 δολάρια, μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να δημιουργήσει κακόβουλο κώδικα ή πολλά πειστικά αντίγραφα για μηνύματα email phishing.

Αυτοί οι hackers το έκαναν χρησιμοποιώντας το API του OpenAI για να δημιουργήσουν ειδικά bots στο Telegram, που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια έκδοση χωρίς περιορισμούς του ChatGPT μέσω της εφαρμογής. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρεώνουν τους πελάτες έως και 5,50 $ για κάθε 100 ερωτήματα και δίνουν στους πιθανούς πελάτες παραδείγματα για τα επιβλαβή πράγματα που μπορούν να γίνουν με αυτό.



Άλλοι hackers βρήκαν έναν τρόπο να ξεπεράσουν τις προστασίες του ChatGPT δημιουργώντας ένα ειδικό σενάριο (και πάλι χρησιμοποιώντας το API του OpenAI) που δημοσιοποιήθηκε στο GitHub. Αυτή η σκοτεινή έκδοση του ChatGPT μπορεί να δημιουργήσει ένα πρότυπο για ένα μήνυμα email phishing για να μιμηθείτε ότι είστε μία άλλη επιχείρηση ή μία τράπεζα. Υπάρχουν ακόμα και οδηγίες σχετικά με το που να τοποθετήσετε καλύτερα τον σύνδεσμο phishing στο email.

Ακόμη πιο τρομακτικό είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT για να δημιουργήσετε έναν κώδικα κακόβουλου λογισμικού ή να βελτιώσετε έναν ήδη υπάρχοντα, απλά ζητώντας το. Το Checkpoint είχε γράψει παλιότερα σχετικά με το πόσο εύκολο είναι για όσους δεν έχουν εμπειρία κωδικοποίησης να δημιουργήσουν ένα αρκετά δυσάρεστο κακόβουλο λογισμικό, ειδικά στις πρώιμες εκδόσεις του ChatGPT, των οποίων οι περιορισμοί έγιναν πλέον αυστηρότεροι ως προς τη δημιουργία κακόβουλου περιεχομένου.

Η τεχνολογία ChatGPT του OpenAI θα υπάρχει σε μελλοντικό update της μηχανής αναζήτησης Microsoft Bing, καθότι η Microsoft έχει επενδύσει στην OpenAI.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Feb 2023 10:14 #269712 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic OpenAI
Η OpenAI προσέλαβε 1000 developers για να μάθουν στο ChatGPT να φτιάχνει κώδικα




Άραγε θα φτιάχνει και...video games;

Η OpenAI προσέλαβε, μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, περίπου 1000 developers από Ευρώπη και Λατινική Αμερική για να μάθουν στο ChatGPT να φτιάχνει games.

Το 60% από αυτούς θα κάνουν data labeling δηλαδή θα δημιουργούν μεγάλες ποσότητες από εικόνες audio clips και άλλες πληροφορίες που θα χρησιμοποιηθούν για να εκπαιδεύουν την ΑΙ. Το υπόλοιπο 40% θα δημιουργεί αρχεία για το OpenAI, ώστε να μάθει να κάνει προγραμματιστικές δουλειές. Το Codex της OpenAI, το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2021 έχει σχεδιαστεί για να μετατρέπει την φυσική γλώσσα σε κώδικα.

Μία από τις αγγελίες έγραφε: "Μία εταιρεία με βάσεις, που είναι αποφασισμένη θα παρέχει τεχνολογία ΑΙ για να κάνει τον κόσμο καλύτερο και πιο λειτουργικό μέρος, ψάχνει για έναν Python Developer". Προηγουμένως, η Open AI δημιουργούσε τα μοντέλα κώδικα από το GitHub, το οποίο ανήκει στην Microsoft. Πλέον τα νέα δεδομένα και αρχεία δεν θα περιλαμβάνουν μόνο κώδικα, αλλά και ανθρώπινες εξηγήσεις γραμμές σε φυσική γλώσσα.

Ένας από τους developers που πέρασε από δοκιμαστικό στην OpenAI  δήλωσε ότι του ανατέθηκε μία σειρά από δοκιμασίες με δύο μέρη η κάθε μία. Πρώτα του δόθηκε ένα προγραμματιστικό πρόβλημα και του ζητήθηκε να γράψει στα Αγγλικά τον τρόπο που θα το λύσει. Αν έβρισκε κάποιο bug , η OpenAI του έλεγε λεπτομερώς ποιο ήταν το πρόβλημα και πως πρέπει να διορθωθεί, αντί απλώς να το φτιάξει. Προς το παρόν δεν έχει προσβληθεί ή απορριφθεί από την Open AI.

Το ChatGPT θα γίνει πολύ καλύτερο στη δημιουργία κώδικα, κάτι που είναι σίγουρα πολύτιμο για τους developers . Ελπίζουμε βέβαια να μην...τους αντικαταστήσει στο μέλλον!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Feb 2023 10:18 - 16 Feb 2023 16:32 #269729 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic ChatGPT
Τι είναι το ChatGPT;




Αναλυτικό βίντεο.

Στο νέο μας βίντεο στο GameWorld σας παρουσιάζουμε τι ακριβώς είναι το ChatGPT.

Το ChatGPT δημιουργήθηκε από την OpenAI , μια Αμερικανική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015. Αποτελεί ένα AI chatbot που κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου 2022. Είναι φτιαγμένο στη λογική των language models, δηλαδή μπορεί να μιμηθεί άριστα το πως γράφει ένας άνθρωπος στο chat και ανήκει στην κατηγορία GPT-3.

Τα αρχικά GPT σημαίνουν Generative pre-trained transformer. Η βάση δεδομένων που έχει χρονολογείται μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021. Δείτε το αναλυτικό μας βίντεο.



Όπως θα δείτε στο επεξηγηματικό μας βίντεο, υπάρχουν ορισμένα γεγονότα -όπως η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft- τα οποία έχουν περαστεί στο ChatGPT, παρότι χρονολογούνται μετά τον Σεπτέμβριο του 2021. Μελλοντικά, η βάση δεδομένων του ChatGPT πρόκειται να είναι περισσότερο up to date ή ακόμα και να παίρνει τα δεδομένα live από το Internet.

Μπείτε στο ChatGPT .

Το ChatGPT μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς τρόπους, όπως:
- Για να βρείτε πληροφορίες που θα ψάχνατε περισσότερη ώρα στο Internet.
- Για να δημιουργήσει κείμενο.
- Για να σας προτείνει πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια περίσταση, π.χ. να σας βοηθήσει στη δουλειά σας, να αλληλεπιδράσετε σωστά με έναν άλλο άνθρωπο κτλ.
- Για να δημιουργήσει κώδικα για προγραμματιστές.
- Για κακόβουλους σκοπούς (π.χ. hacking).

Μπείτε στη Facebook page ChatGPT Greece  για να μαθαίνετε τα πάντα για το ChatGPT.

Δείτε αναλυτικά τι είναι το Chat GPT στο πρώτο μας άρθρο και διαβάστε για τους 1000 developers που προσέλαβε η OpenAI για να το μάθουν να φτιάχνει κώδικα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Feb 2023 16:47 - 16 Feb 2023 19:15 #269737 by Μάνος Γρυπάρης
Replied by Μάνος Γρυπάρης on topic ChatGPT
Το ChatGPT θαυμάζει τον Joe Biden αλλά όχι τον Donald Trump

Τις τελευταίες μέρες έχει κυκλοφορήσει στο Internet η είδηση ότι "Tο ChatGPT παίρνει πολιτική θέση υπέρ του Joe Biden και κατά του Donald Trump". 

Ένα τρανταχτό παράδειγμα για τον ισχυρισμό αυτό είναι η διαφορετική αντιμετώπιση που έχει το ChatGPT σε συγκεκριμένες απαντήσεις για τον πρόεδρο Joe Biden σε σχέση με τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald J. Trump. Αν επιχειρήσετε να ζητήσετε από το ChatGPT να σας δημιουργήσει ένα ποίημα για τον Joe Biden, θα το κάνει με χαρά και μάλιστα θα πει "Προς τιμή του Joe Biden". Αν ζητήσετε το ίδιο για τον Donald Trump τοτε θα σας το αρνηθεί.

Εμείς ωστόσο το πήγαμε ένα βήμα παραπάνω. Ζητήσαμε από το ChatGPT να μας πει τα "Θετικά πράγματα που έκανε ο Joe Biden για την Αμερική" και αμέσως μετά τα "Θετικά πράγματα που έκανε ο Donald Trump για την Αμερική".

Στη συνέχεια μας παρέθεσε 6 θετικά για τον Donald Trump. Στο τέλος του κειμένου όμως έβαλε και μία υποσημείωση, την οποία δεν έβαλε προηγουμένως στον Joe Biden. Για τον Trump είπε λοιπόν: "Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τον αντίκτυπο αυτών και άλλων πολιτικών και ενεργειών που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ". Κοινώς, τον παρουσιάζει ολίγον τι...controversial, την στιγμή που τα θετικά του Joe Biden τα εκλαμβάνει ως δεδομένα.

Αυτό δείχνει ότι το ChatGPT δεν λειτουργεί αντικειμενικά και αμερόληπτα. Βγάζει αποτελέσματα σύμφωνα με ότι θα το προγραμματίσουν οι developers. Στο μέλλον αυτό σίγουρα θα πρέπει να αλλάξει και να λαμβάνει υπόψη του δεδομένα από το Internet για να έχει μια σωστή κρίση. Το αν θα αλλάξει ή όχι αυτό θα το κρίνει η ομάδα της OpenAI, πιθανόν και...της Microsoft που έχει επενδύσει στην εταιρεία.

Δείτε αναλυτικά τα screenshots στο άρθρο

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Feb 2023 12:14 #269760 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic ChatGPT
ΑΙ δημιουργεί levels του Super Mario Bros με λίγες γραπτές λέξεις




Ονομάζεται MarioGPT.

Το MarioGPT είναι AI που δημιουργεί levels του Super Mario Bros με λίγες γραπτές λέξεις.

Το MarioGPT δημιουργήθηκε από μία ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης. Σύμφωνα με τον Sebastian Risi της ομάδας, το MarioGPT χρησιμοποιεί το GPT2, το οποίο είναι αποτελεσματικό στις περισσότερες περιπτώσεις.


Want to create your next game levels through natural language ?️?? Wait no more, we present:

"MarioGPT: Open-Ended Text2Level Generation through Large Language Models".
PDF: t.co/oZX5Jk1sX9

MarioGPT also predicts the player's path! pic.twitter.com/fMwSlqRkaa

— Sebastian Risi (@risi1979) February 14, 2023

Οι ερευνητές ανέβασαν ένα PDF οκτώ σελίδων , το οποίο εξηγεί την τεχνολογία του MarioGPT και τονίζουν ότι πρόκειται μάλλον για την πρώτη λειτουργία texn-to-level-model. Ο σκοπός τους είναι να επιτρέψουν την δημιουργία ενός όλο και περισσότερο ποικίλου περιεχομένου για να βοηθήσουν με τις δυσκολίες που έχουν τα games με τυχαία φτιαγμένα levels (πχ Roguelikes). Η τεχνολογία υπάρχει στο GitHub είναι για να λειτουργήσει χρειάζεται το Python.

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει η Nintendo.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Feb 2023 09:43 #269777 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic ChatGPT
Η Microsoft τεστάρει μια έκδοση του Minecraft με AI




Θα δίνετε εντολή στο χαρακτήρα σας να χτίσει!

Μετά το νέο AI του Bing chatbot, που αναπτύχθηκε με την πρόσβαση της Microsoft στην τεχνολογία της OpenAI, η Αμερικάνικη εταιρεία φέρεται να θέλει να εισάγει την τεχνολογία AI και στα games της.

Σύμφωνα με άρθρο του Semafor , η Microsoft αναπτύσσει ένα AI demo του Minecraft, που σας επιτρέπει να ελέγχετε το παιχνίδι λέγοντάς του χαρακτήρα τι να κάνει, αντί να τον ελέγχετε. Θα λέτε δηλαδή στο παιχνίδι τι να φτιάξει και δεν χτίζετε και δεν θα σκάβετε μόνος σας. 

Το άρθρο σημειώνει ότι η εφαρμογή εντολών φυσικής γλώσσας στο Minecraft είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση, ιδίως επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε συγκεκριμένο αντικείμενο. Μια τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην κατασκευάζει π.χ. κάτι σαν αυτοκίνητο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα μπορούσε ένας άνθρωπος ή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μεθόδους που κανείς δεν είχε σκεφτεί πριν.



Πηγές που μίλησαν με το Semafor επεσήμαναν ότι η Microsoft δεν σκοπεύει να εισαγάγει αυτή τη δυνατότητα στη δημόσια έκδοση του παιχνιδιού στο εγγύς μέλλον, αλλά θα αργήσει να γίνει κάτι τέτοιο. Πάντως...το πιθανότερο είναι ότι θα υλοποιηθεί.

Προς το παρόν ξέρουμε ότι το ChatGPT θα μάθει να γράφει πολύ καλό κώδικα καθώς η OpenAI προσέλαβε 1000 developers για να το μάθουν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Feb 2023 20:54 #269816 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic ChatGPT
ΑΙ δημιουργεί levels του Super Mario Bros με λίγες γραπτές λέξεις




Ονομάζεται MarioGPT.

Το MarioGPT είναι AI που δημιουργεί levels του Super Mario Bros με λίγες γραπτές λέξεις.

Το MarioGPT δημιουργήθηκε από μία ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης. Σύμφωνα με τον Sebastian Risi της ομάδας, το MarioGPT χρησιμοποιεί το GPT2, το οποίο είναι αποτελεσματικό στις περισσότερες περιπτώσεις.


Want to create your next game levels through natural language ?️?? Wait no more, we present:

"MarioGPT: Open-Ended Text2Level Generation through Large Language Models".
PDF: t.co/oZX5Jk1sX9

MarioGPT also predicts the player's path! pic.twitter.com/fMwSlqRkaa

— Sebastian Risi (@risi1979) February 14, 2023

Οι ερευνητές ανέβασαν ένα PDF οκτώ σελίδων , το οποίο εξηγεί την τεχνολογία του MarioGPT και τονίζουν ότι πρόκειται μάλλον για την πρώτη λειτουργία texn-to-level-model. Ο σκοπός τους είναι να επιτρέψουν την δημιουργία ενός όλο και περισσότερο ποικίλου περιεχομένου για να βοηθήσουν με τις δυσκολίες που έχουν τα games με τυχαία φτιαγμένα levels (πχ Roguelikes). Η τεχνολογία υπάρχει στο GitHub είναι για να λειτουργήσει χρειάζεται το Python.

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει η Nintendo.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Feb 2023 20:57 #269829 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic ChatGPT
Η Microsoft τεστάρει μια έκδοση του Minecraft με AI




Θα δίνετε εντολή στο χαρακτήρα σας να χτίσει!

Μετά το νέο AI του Bing chatbot, που αναπτύχθηκε με την πρόσβαση της Microsoft στην τεχνολογία της OpenAI, η Αμερικάνικη εταιρεία φέρεται να θέλει να εισάγει την τεχνολογία AI και στα games της.

Σύμφωνα με άρθρο του Semafor , η Microsoft αναπτύσσει ένα AI demo του Minecraft, που σας επιτρέπει να ελέγχετε το παιχνίδι λέγοντάς του χαρακτήρα τι να κάνει, αντί να τον ελέγχετε. Θα λέτε δηλαδή στο παιχνίδι τι να φτιάξει και δεν χτίζετε και δεν θα σκάβετε μόνος σας. 

Το άρθρο σημειώνει ότι η εφαρμογή εντολών φυσικής γλώσσας στο Minecraft είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση, ιδίως επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε συγκεκριμένο αντικείμενο. Μια τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην κατασκευάζει π.χ. κάτι σαν αυτοκίνητο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα μπορούσε ένας άνθρωπος ή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μεθόδους που κανείς δεν είχε σκεφτεί πριν.



Πηγές που μίλησαν με το Semafor επεσήμαναν ότι η Microsoft δεν σκοπεύει να εισαγάγει αυτή τη δυνατότητα στη δημόσια έκδοση του παιχνιδιού στο εγγύς μέλλον, αλλά θα αργήσει να γίνει κάτι τέτοιο. Πάντως...το πιθανότερο είναι ότι θα υλοποιηθεί.

Προς το παρόν ξέρουμε ότι το ChatGPT θα μάθει να γράφει πολύ καλό κώδικα καθώς η OpenAI προσέλαβε 1000 developers για να το μάθουν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Feb 2023 21:01 #269843 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic ChatGPT
Το ChatGPT έφτιαξε ποιήματα για τους Έλληνες πολιτικούς




Αρνήθηκε να φτιάξει ποίημα για ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ πολιτικό!

Με αφορμή το πείραμα με τους Joe Biden και Donald Trump, όπου το ChatGPT αρνήθηκε αρχικά να βγάλει ποίημα για τον δεύτερο, αποφασίσαμε να βγάλουμε ποιήματα για τους πιο γνωστούς Έλληνες πολιτικούς. Βασικά για τους αρχηγούς των κομμάτων, αλλά και για πολλούς ακόμη γνωστούς πολιτικούς.

Οι απαντήσεις του ChatGPT ήταν άκρως ενδιαφέρουσες. Ήταν σαν να βάζαμε τον...εκπρόσωπο τύπου του κάθε κόμματος να φτιάξει ένα ποίημα για τον πολιτικό του αρχηγό!

Τεράστια εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι το ChatGPT αρνήθηκε να φτιάξει ποίημα για έναν συγκεκριμένο πολιτικό!

Δείτε τι μας απάντησε:

Απίστευτα ποιήματα για τους Μεγάλους Έλληνες της ιστορίας
Επειδή για ορισμένους πολιτικούς, μπορεί το ChatGPT να αυτοσχεδίασε, τον βάλαμε να γράψει ποίημα για ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες της ιστορίας.

Ξεκινήσαμε με τον Μέγα Αλέξανδρο, τον κατά πολλούς σημαντικότερο και ισχυρότερο Έλληνα που έχει υπάρξει ποτέ. Πραγματικά εκπλαγήκαμε. Όπως και με το ποίημα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Αρνήθηκε να φτιάξει ποίημα για τον Άδωνι Γεωργιάδη
Το ChatGPT αρνήθηκε να φτιάξει ποίημα για τον Άδωνι Γεωργιάδη! Παρότι μιλάμε για τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι είναι ο μόνος πολιτικός που το AI αρνήθηκε να δημιουργήσει ένα ποίημα, παρότι επιμέναμε! Έφτιαξε δηλαδή ακομα και για τον Donald Trump, αλλά παρέκαμψε τον Άδωνι! Απίστευτο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Feb 2023 21:02 #269851 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic ChatGPT
Το ChatGPT είναι εντελώς άχρηστο στο Σκάκι, δεν υπολογίζει καλά τις κινήσεις




Προσπαθήσαμε να παίξουμε μαζί του και δεν ήξερε τι έλεγε.

Το Chat GPT μπορεί να δίνει αρκετά έξυπνες απαντήσεις σε πολλά ζητήματα, ωστόσο στο Σκάκι η απόδοσή του είναι εντελώς τραγική.

Επιχειρήσαμε να παίξουμε έναν αγώνα σκακιού με το ChatGPT και από την πέμπτη κιόλας κίνηση δεν μπορούσε να παίξει σωστά. Έλεγε κινήσεις που δεν υπήρχαν στη σκακιέρα. Δοκιμάσαμε άνοιγμα με πιόνι d2-d4, απάντησε με d7-d5, βγάλαμε έναν αξιωματικό κι ένα άλογο, έβγαλε τα δύο άλογα και μετά το χάος.

Εδώ ο Hikaru προσπαθεί να το μάθει σκάκι...τι να του μάθει δηλαδή...



Το περιστατικό αυτό συζητιέται έντονα και στο Reddit. Για να παίξετε σκάκι με το Chat GPT απλά ανοίξτε ένα online chess για 2 παίκτες  και πληκτρολογήστε τις κινήσεις. Το Chat GPT θα σας απαντήσει αντίστοιχα και μάλιστα με σχόλια. Όταν του είπαμε να κόψει τα σχόλια για τις κινήσεις και να γράφει κάθε φορά απλά την κίνηση, εκεί ήταν που "μπλόκαρε" τελείως.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification