Windows 10

22 Jan 2015 00:26 - 22 Jan 2015 00:27 #155767 by Μάνος Γρυπάρης


Το φθινόπωρο αποκαλύφθηκαν απο την Microsoft τα Windows 10, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα Windows 8 την άνοιξη του 2015.

Θα συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία των Windows 7 και 8 και θα τρέχουν σε μια πλειάδα από συσκευές που θα περιλαμβάνουν τα smartphones, tablets, laptops, PC και πιθανόν το Xbox One. Αναφέρθηκε επίσης ότι σε κάθε είδος συσκευής, θα υπάρχει διαφορετική έκδοση που θα εκμεταλλεύεται την διαφορετικότητά τους στο user interface, σε αντίθεση με τα Windows 8 όπου το περιβάλλον εργασίας ήταν ίδιο τόσο στα PC, όσο και σε συσκευές με οθόνη αφής όπως τα tablets.

Το περιβάλλον εργασίας θυμίζει αυτό των προηγούμενων δύο εκδόσεων (7 και 8), οπότε αν έχετε χρησιμοποιήσει μια από αυτές, θα νιώσετε σαν... στο σπίτι σας. Το Start Menu (Έναρξη) μάλιστα θα συνδυάζει τα στοιχεία των δύο παραπάνω λειτουργικών, κρατώντας τα live tiles των Windows 8.1 και επαναφέροντας ταυτόχρονα την κλασική αριστερή στήλη με την λίστα των προγραμμάτων, όπως την είχατε γνωρίσει στα Windows 7 (αλλά και σε παλαιότερες εκδόσεις).

Στο βίντεο παρακάτω, μπορείτε να δείτε την επίσημη παρουσίαση των Windows 10:



Θα μπορείτε επίσης να αλλάξετε το μέγεθος τόσο των tiles, όσο και όλου του αναδυόμενου παραθύρου του Start Menu. Το Modern UI mode των Windows 8 επιστρέφει, αν και δε δόθηκαν πολλές πληροφορίες για τις αλλαγές που έχει υποστεί, πέρα από το γεγονός ότι θα μοιάζει σαν ένα μεγάλο παράθυρο της Start Menu όταν χρησιμοποιείτε κάποια συσκευή με οθόνη αφής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα Windows 10 θα κάνουν χρήση ενός ενιαίου καταστήματος εφαρμογών για όλες τις συσκευές.

Η taskbar έχει επίσης δεχθεί βελτιώσεις σύμφωνα με την Microsoft, αφού θα παρουσιάζει όλες τις ενεργές εφαρμογές σε κάθε οθόνη μέσω του νέου "task view". Θα σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε εναλλαγή ανάμεσα στο ενεργό desktop και στα υπόλοιπα μέσω thumbnails και να παρατάξετε στην οθόνη έως και τέσσερις εφαρμογές σε quadrant layout. Στην γραμμή εντολών (CMD) θα μπορείτε επιτέλους να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου, όπως το Control+C (αντιγραφή) και το Control+V (επικόλληση), χαρακτηριστικό που είχε ζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από τους χρήστες.

Xbox App
Ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox της Microsoft, ανακοίνωσε στα πλαίσια ενός media briefing πριν από λίγο, τα σχέδια της εταιρείας για τα Windows 10 και το Xbox One. Καταρχήν τα Windows 10 θα έχουν το Xbox app, με το οποίο θα αποκτάτε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, τόσο μέσω του Xbox One, όσο και από τα Windows. Πρόκειται για μια εφαρμογή στην οποία θα έχετε πρόσβαση σε κοινό account, στο οποίο θα διαχειρίζεστε τα games του PC και του Xbox One σας, την λίστα φίλων, τα μηνύματα, θα βλέπετε το Activitiy Feed σας, τα Achievements κ.ο.κ.

Πέρα από το Xbox App, υπήρξαν σημαντικές αποκαλύψεις για ορισμένα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά των Windows που σίγουρα ενδιαφέρουν εμάς τους gamers.

Xbox Live multiplayer
Με το Xbox App θα μπορείτε να παίζετε multiplayer από το PC σας με έναν κάτοχο Xbox One. Οι developers θα έχουν πρόσβαση στο Xbox Live API προκειμένου να αναπτύξουν πλήρως τα νέα χαρακτηριστικά της εφαρμογής. Το cross-platform μεταξύ PC και Xbox One είναι κάτι που θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε!

Game Streaming
Τα Xbox One games σας θα υποστηρίζονται streaming (σ.σ. θα προβάλλονται) στο PC ή το tablet σας σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, αρκεί να έχει πρόσβαση στο router σας! Θα υποστήριζονται επίσης πολλά περιφερειακά του Xbox One στα PC.



DirectX 12
Τα Windows 10 θα υποστηρίζουν DirectX 12 για ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις καθώς θα τρέχουν ταχύτερα και με καλύτερα γραφικά. Θα υποστηρίζουν έτσι την Unreal Engine 4 της Epic Games καθώς και την Unity Engine.

Game DVR
Εφαρμογή που θα επιτρέπει να καταγράψετε, να επεξεργαστείτε και να κάνετε share τις gaming στιγμές σας. Η εφαρμογή αυτή του Xbox One θα περάσει και στα Windows 10.

Fable Legends
Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στα PC με Windows 10 την ημέρα κυκλοφορίας της Xbox One έκδοσης. Αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς πολλά ακόμη games θα μεταφερθούν απ' το Xbox One στα Windows 10.

Tech preview
Την άλλη εβδομάδα η Microsoft θα διαθέσει σε όλους ένα preview του Xbox App ώστε να το τεστάρουμε και οι ίδιοι. Θα δημοσιευθεί επίσης και walkthrough video που θα μας καθοδηγεί στην χρήση του.

Windows 10 στο Xbox One
Το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα περάσει και στο Xbox One. Ήδη το Xbox One τρέχει ήδη σε περιβάλλον Windows, απλά φέτος θα υπάρξει η μετάβαση στο νέο λειτουργικό.

Συνοψίζοντας
Οι σημερινές ανακοινώσεις του Xbox One μας δείχνουν ότι ένας από τους βασικούς άξονες στο development των Windows 10 θα είναι τα games. Με την ενοποίηση των υπηρεσιών της στα δύο format και την συνεχόμενη μεταφορά των Xbox One games στα PC, η αμερικάνικη εταιρεία ενισχύει ακόμη περισσότερο την θέση της στην αγορά των υπολογιστών, ενώ παράλληλα ανοίγει διάπλατα μία πόρτα προς όσους gamers σκέφτονται να αποκτήσουν την νέα της κονσόλα.

Τα Windows 10 αναμένονται να κυκλοφορήσουν το 2015.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Jan 2015 21:24 #155803 by Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος

Manos wrote: Θα συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία των Windows 7 και 8 και θα τρέχουν σε μια πλειάδα από συσκευές που θα περιλαμβάνουν τα smartphones, tablets, laptops, PC και πιθανόν το Xbox One. Αναφέρθηκε επίσης ότι σε κάθε είδος συσκευής, θα υπάρχει διαφορετική έκδοση που θα εκμεταλλεύεται την διαφορετικότητά τους στο user interface, σε αντίθεση με τα Windows 8 όπου το περιβάλλον εργασίας ήταν ίδιο τόσο στα PC, όσο και σε συσκευές με οθόνη αφής όπως τα tablets.


Αυτό είναι μία τρομερή σκέψη, όπως και να το κάνουμε το λογισμικό και η συσκευή ΠΡΕΠΕΙ να πάνε πακέτο, όχι μία έκδοση για μία ντουζίνα συσκευές και βάλε.
Επίσης ανυπομονώ να μάθουμε περισσότερα για το Xbox Live Multiplayer και γενικά πως θα δουλέψει το όλο κομμάτι με την σύνδεση PC και Xbox. Φαίνεται σαν μία πολύ καλή ιδέα και πιστεύω πως έπρεπε να γίνει.
Το νέο feature του game streaming σίγουρα θα διευκολύνει πολλούς, κρίμα όμως που στην Ελλάδα δεν έχουμε όλοι καλό internet για streaming.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jan 2015 11:19 #155818 by Πιέρρος Φουστέρης
Όλες οι ανακοινώσεις της Microsoft είναι ευχάριστες! Τα Windows 10, όμως, για μένα, είναι τα καλύτερα. Ανυπομονώ να τα χρησιμοποιήσω στο PC αλλά και στο κινητό!

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jan 2015 14:13 #155842 by Αλέξανδρος Μυρωνίδης
Άντε να δούμε τι θα λένε και τα Windows 10!

Ρωτήστε με ότι θέλετε πάνω στο League of Legends,και θα σας απαντήσω στο επόμενο login μου!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jan 2015 15:06 #155845 by Παντελής Δασκαλέλος
Νομίζω ότι ήταν καιρός για την Microsoft να αρχίσει να ενοποιεί λιγάκι τις υπηρεσίες της, τόσο στα PC, όσο και στο Xbox One. Εγώ θα περιμένω λίγους μήνες για να σταθεροποιηθούν τα Windows 10, αλλά από το 2016 και μετά θα κάνω σίγουρα την μετάβασή μου. Για να είμαι ειλικρινής και τα Windows 8 δεν ήταν κι άσχημα, λίγη συνήθεια ήθελε το user interface μόνο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος κόσμος τα είχε αναθεματίσει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2015 18:42 #156747 by Μιχαήλ Τσοπέης
Τα unified apps είναι αυτό που μου κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση, γιατί πρακτικά σημαίνει ότι θα τρέχουμε στο PC εφαρμογές τόσο ελαφριές ώστε να μπορούν να τρέχουν σε κινητά του πενηντάρικου. Με λίγα λόγια θα είναι ακόμα πιο ελαφριά από τα 8, πράγμα ήδη εντυπωσιακό.

Το μόνο που με έχει χαλάσει ελαφρώς είναι το νέο σχέδιο για τα εικονίδια που φαίνεται σε κάποια leaks. Ενώ πίστευα ότι θα τα έκαναν λίγο πιο metro-like (είμαι μεγάλος φαν του metro design), φαίνονται σα να τα σχεδιάσανε τα πιτσιρίκια του Belfiore :dry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Mar 2015 16:42 - 18 Mar 2015 16:42 #158175 by Δημήτρης Αραμπατζίδης
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 10. Δείτε όλες τις πληροφορίες .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Mar 2015 16:51 - 18 Mar 2015 16:54 #158178 by Τάσος Μαραγκός
καλοκαιρακι λοιπον δοκιμη/αλλαγη/μεταβαση σε αλλα WIN.τα 8 δεν μπορεσα να τα συνηθισω οποτε τα 7 ειναι ακομα στο pc Μου!Ελπιζω τα 10 να ειναι αρεστα σε ολους.
Οσο για τη ειδηση που λενε οτι θα γινει αλλαγη κ στους πειρατες,ισχυει?Μαλλον εβαλε στοχο τις χωρες (κινα/ρωσια) που εχουν πολυ πειρατεια.Εμεις στο ελλαδα αν κ κριση,εχουμε μικροτερο ποσοστο!!

ειδωμεν...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Mar 2015 18:16 #158186 by Kostas Allig4tor
Replied by Kostas Allig4tor on topic Windows 10
Ανυπομονώ να τα δοκιμάσω φαίνεται ότι θα είναι τα καλύτερα windows και πιστεύω πως όλοι θα θέλουν να τα αγοράσουν :woohoo:
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Mar 2015 22:20 #158201 by Δημήτρης Αραμπατζίδης
Η Microsoft είναι πανέξυπνη και το αποδεικνύει γι'άλλη μία φορά! Δωρεάν αναβάθμιση πειρατικών εκδόσεων στην Κίνα ! Λέτε να έρθει και στα μέρη μας;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification