Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Premier League: Γενική συζήτηση

09 May 2014 10:51 #144406 by Βασίλης
Replied by Βασίλης on topic Premier League
δικαια το σηκωνει η σιτυ αλλα νομιζω πως και η ομαδα μου,η λιβερπουλ, το δικαιουτω..
δυστυχως η απειρια μας μας εκανε να τα κανουμε σαλατα στον αγωνα με την τσελσι και να την πατησουμε

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Dec 2014 13:05 #154878 by sprk
Replied by sprk on topic Premier League
Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι 2-2


Η Σίτι βρέθηκε μια ανάσα από το -1, αλλά οι Μπόιντ, Μπαρνς φρόντισαν να... ξενερώσουν τους «Πολίτες»,
με τη Μπέρνλι να αποσπά ισοπαλία 2-2.

Η Σαουθάμπτον σταμάτησε την Τσέλσι, η Σίτι ξεκίνησε δυνατά και στο... ημίχρονο ήταν στο -1 από την κορυφή! Στο β' μέρος όμως δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο και η Μπέρνλι φρόντισε να την... ξενερώσει. Το 2-2 έφερε... ηρεμία στην Τσέλσι και έδειξε την ανάγκη για μεταγραφή επιθετικού στη Σίτι, μιας και σε ακόμα ένα ματς χάθηκαν πολλές ευκαιρίες...

Με την Τσέλσι να έχει χάσει βαθμούς στο «Σεντ Μέρις» η Σίτι ήξερε τι ζητούσε στο ματς. Μπορεί η αρχή να μην ήταν ιδανική, με τον Χαρτ να σώζει σε προσπάθειες των Μπόιντ, Ινγκς, ωστόσο μετά το τέταρτο η Μάντσεστερ επέβαλλε τον ρυθμό της. Ετσι, στο 23' ήρθε το γκολ, με τον Σίλβα. Οι Ζαμπαλέτα, Νάβας έκρυψαν τη μπάλα και από ασίστ του τελευταίου ο Ισπανός πέτυχε γκολ σε τρίτο διαδοχικό ματς. Η Σίτι συνέχισε την πίεση και ο Νάβας ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του ματς. Στο 33' ήρθε το δεύτερο τέρμα, με τον Φερναντίνιο να... εκτελεί έξω από την περιοχή τον Χίτον!

Το «Ετιχαντ» όμως... ξενέρωσε στην επανάληψη, με τη Μπέρνλι να εκμεταλλεύεται την αστοχία των γηπεδούχων και να απειλεί! Με το... καλημέρα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν, μιας και ο Μπόιντ στο 53' πέτυχε το 2-1. Βέβαια, είναι δικαιολογημένα τα παράπονα της Σίτι, μιας και ο φορ της Μπέρνλι ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Χίτον ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα του όρθια με μεγάλες επεμβάσεις σε προσπάθειες του Νασρί. Το δεύτερο σοκ ήρθε στο 81' με τον Μπαρνς, ο οποίος και εκμεταλλεύθηκε την αδυναμία των αμυντικών της Σίτι.

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Μανγκαλά, Κολάροφ, Φερναντίνιο (Σινκλερ 86’), Φερνάντο, Μίλνερ (Γιόβετιτς 61’), Σίλβα, Νάβας, Νασρί (Λάμπαρντ 76’)

Μπέρνλι: Χίτον, Σάκελ, Τριπιέρ, Μι, Κιν, Τζόουνς, Μάρνεϊ, Άρφιλντ, Μπάρνς, Μπόιντ, Ινγκς

Φτιάχνει σερί η Στόουκ
Με δύο γκολ του Ντιούφ στο δεύτερο μέρος η Στόουκ επιβλήθηκε δίκαια με 2-0 της Γουέστ Μπρομ και για πρώτη φορά στη σεζόν πέτυχε σερί νίκες στην Premier League. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι από το ξεκίνημα και έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 14’, όταν το σουτ του Μπόγιαν πέρασε λίγο άουτ. Ιντέγ και Σεσενιό ήταν οι μοναδικοί που δημιουργούσαν κινδύνους στην εστία του Μπέγκοβιτς και παραλίγο μετά από δικό τους συνδυασμό να φτάσει στο γκολ ο Μπραντ, του οποίου το σουτ πέρασε λίγο άουτ. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, η ανωτερότητα των γηπεδούχων καρποφόρησε, όταν στο 51’ ο Ντιούφ με ωραία ενέργεια νίκησε τον Φόστερ και έκανε το 1-0. Η φάση που έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα έγινε στο 65’, όταν οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι, όταν μετά την προσπάθεια του ΜακΌλεϊ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και δευτερόλεπτα αργότερα έγινε και το 2-0! Ο Αρναούτοβιτς έκανε το μακρινό σουτ, ο Ντιούφ έβαλε το πόδι του και έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα του Φόστερ! Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση και πίεσαν στα τελευταία 15’, όμως χωρίς αποτέλεσμα, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Νίκη 13 ματς μετά για την Λέστερ
Η Λέστερ πήρε σημαντικό διπλό στην έδρα της Χαλ (0-1) πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στην Premier League ύστερα από εκείνο το 5-3 κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 21 Σεπτεμβρίου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 32' ο Μάχρεζ με ατομική ενέργεια περνώντας δύο αντιπάλους και τελειώνοντας της φάση με σουτ στη γωνία. Στο 84' ο Αμπελ Ερνάντες με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ για λογαριασμό της Χαλ, ενώ οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες. Στο 88' ο Κοντσέσκι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για τις Αλεπούδες και για τους Tigers στο 94' έφυγε ο Στέφεν ΜακΚουίν για χέρι.

«Κόλλησαν» στο Βίλα Παρκ!
Άστον Βίλα και Σάντερλαντ έμειναν στο 0-0 στο Μπέρμιγχαμ, με τους γηπεδούχους να παίζουν με 10 παίκτες από το 49’ και να αντέχουν μέχρι το τέλος. Το ματς ήταν ισορροπημένο από το ξεκίνημα, με τις ομάδες να έχουν πολλά προβλήματα στην τελική προσπάθεια. Κάποιες εκατέρωθεν μικροευκαιρίες και από ουσία τίποτα, με τον Ενζόγκμπια να έχει την καλύτερη προσπάθεια στο πρώτο μέρος και τον Παντιλίμον να βγάζει και τον Βάιμαν αργότερα να στέλνει την μπάλα άουτ. Με το ξεκίνημα της επανάληψης τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους γηπεδούχους, καθώς στο 49’ ο Ντελφ αποβλήθηκε δικαιολογημένα για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Premier League για σκληρό φάουλ στον Γκόμεθ. Οι χωριάτες οπισθοχώρησαν, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν με τίποτα να σκοράρουν, έχοντας την υπεροχή μέχρι το τέλος. Ο Γουίκαμ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 67’, με τους γηπεδούχους να απειλούν με τους Γκρίλις και Φλααρ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο τέλος, όταν το σουτ του Γκόμεθ τράνταξε το δοκάρι του Παντιλίμον, με το 0-0 να παραμένει.

Στο... μηδέν χωρίς Γουόρνοκ!
Η Κρίσταλ Πάλας παρουσιάστηκε χωρίς... προπονητή μετά την αποχώρηση του Νιλ Γουόρνοκ , έχασε ευκαιρίες, αλλά στο ντέρμπι... ουραγών με την ΚΠΡ έμεινε στο μηδέν. Οι Ρέιντζερς μπήκαν δυνατά στο ματς, πίεσαν, η μπάλα έφτασε στον Τσάρλι Όστιν, αλλά ο πρώτος τους σκόρερ δεν μπόρεσε σε δυο περιπτώσεις να σκοράρει. Η Κρίσταλ Πάλας είχε κι αυτή τις φάσεις της, αλλά στην καλή ευκαιρία του Μπολάσι ο Γκριν αντέδρασε σωστά. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν στο 22' το σουτ του Πάντσεον τράνταξε το δοκάρι! Γρήγορος ρυθμός στην επανάληψη και επικίνδυνες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Στο 50' ο Φερ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ΚΠΡ, όπως και στο 59'. Μετά το 70' ο ρυθμός έπεσε και οι δυο τους... συμβιβάστηκαν με το μηδέν, που τους κράτησε στις τελευταίες θέσεις.

Αποτελέσματα

Τότεναμ - Μαν. Γιουνάιτεντ 0-0

Σαουθάμπτον-Τσέλσι 1-1

Αστον Βίλα - Σάντερλαντ 0-0

Χαλ - Λέστερ 0-1

Μαν. Σίτι - Μπέρνλι 2-2

ΚΠΡ - Κρίσταλ Πάλας 0-0

Στόουκ - Γουέστ Μπρομ 2-0

Γουέστ Χαμ - Αρσεναλ 1-2

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Dec 2014 13:10 - 30 Dec 2014 13:14 #154879 by sprk
Replied by sprk on topic Premier League
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PREMIER LEAGUE

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ Β ΑΓ

1CHELSEA 46 19
2MANCHESTER CITY 43 19
3MANCHESTER UNITED 36 19
4SOUTHAMPTON 33 19
5ARSENAL 33 19
6WEST HAM 31 19
7TOTTENHAM 31 19
8LIVERPOOL 28 19
9SWANSEA CITY 28 19
10NEWCASTLE UNITED 26 19
11STOKE CITY 25 19
12EVERTON 21 19
13ASTON VILLA 21 19
14SUNDERLAND 20 19
15QPR 18 19
16WEST BROMWICH 17 19
17HULL CITY 16 19
18CRYSTAL PALACE 16 19
19BURNLEY 16 19
20LEICESTER 13 19


Θέσεις 1 - 3 Τσάμπιονς Λιγκ
Θέση 4 Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ
Θέση 5 Γιουρόπα Λιγκ
Θέσεις 18 - 20 Υποβιβασμός

www.gazzetta.gr/football/premier-league/standings

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jan 2015 14:15 #155144 by sprk
Replied by sprk on topic Premier League
Βενγκέρ: «Να πάω πού;»


Καμία διάθεση να φύγει… μόνος του από την Άρσεναλ δεν έχει ο Αρσέν Βενγκέρ.

Τελευταία ενημέρωση 03/01/2015,

Κάποτε είχε το αλάθητο. Σταδιακά, ωστόσο, κι ενώ τα χρόνια που η Άρσεναλ απέχει από τους μεγάλους τίτλους αυξάνονται, ο Αρσέν Βενγκέρ βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει συνέχεια μεταξύ των φίλων των «κανονιέρηδων».

Ο ίδιος πάντως δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί. Δεν θα το έκανε, όπως, είπε, ακόμη κι αν η ομάδα του δεν κατακτούσε το Κύπελλο την περασμένη σεζόν, επιστρέφοντας στους τίτλους μετά από εννιά χρόνια.

«Να πάω πού; Έχω κερδίσει στα 600 από τα 1.000 παιχνίδια μου στην Άρσεναλ, δηλαδή το 60%. Μετά από 18 χρόνια στη θέση αυτή, δεν θα ήμουν σοβαρός αν έφευγα μετά από μια ήττα. Κάνω τη δουλειά μου όσδο καλύτερα μπορώ και σέβομαι τα συμβόλαια που υπογράφω», τόνισε ο Αλσατός τεχνικός.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jan 2015 14:19 #155145 by sprk
Replied by sprk on topic Premier League
Τέλος εποχής για Ντρογκμπά



Την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο τέλος της σεζόν κλείνοντας την καριέρα του στην Τσέλσι φέρεται να πήρε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο.

Τελευταία ενημέρωση 02/01/2015,

Η εφετινή σεζόν ενδέχεται να είναι και η τελευταία του Ντιντιέ Ντρογκμπά στην αγωνιστική δράση, αφού σκέφτεται να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αγγλικό Τύπο, ο Ιβοριανός επιθετικός έχει καταλήξει σε αυτή την απόφαση, κρίνοντας πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια αλλά και λόγω του περιορισμένου ρόλου του στην Τσέλσι.

Μολονότι έχει καταγράψει 22 συμμετοχές (σε όλες τις διοργανώσεις) στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Ντιέγκο Κόστα αποτελεί την πρώτη επιλογή στην επίθεση, έχει να συναγωνιστεί τον Λοΐκ Ρεμί, ενώ προ των πυλών των «μπλε» (πιθανότητα ενόψει της νέας σεζόν) βρίσκεται ο Αντρέι Κράμαριτς.

Όπως γράφει η Daily Express εντός των επόμενων εβδομάδων θα ανακοινώσει και επίσημα την αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν, με την πρόθεση να παραμείνει στους Λονδρέζους ως μέλος του προπονητικού τιμ.

www.sport-fm.gr/article/telos-epoxis-gia-ntrogkmpa/804154

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jan 2015 14:26 #155146 by sprk
Replied by sprk on topic Premier League
Υποστολή σημαίας στη Λίβερπουλ!


Είδηση-«βόμβα»! Ο Στίβεν Τζέραρντ αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιό του. Εκτός Αγγλίας το μέλλον του .

Τελευταία ενημέρωση 02/01/2015,

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση πως ο Στίβεν Τζέραρντ θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιό του. Το συμβόλαιο του 34χρονου μέσου δεν ανανεώθηκε, παρά την πρόταση που του έγινε από το Νοέμβριο, ενώ ο ίδιος έχει αποφασίσει-όπως μεταδίδουν όλα τα έγκυρα βρετανικά ΜΜΕ-να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα, αλλά εκτός Αγγλίας. Η είδηση επιβεβαιώνεται τόσο από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, όσο και από το σύλλογο. Μάλιστα αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος την απόφασή του να αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι, πιθανότατα την Παρασκευή (2/1).

Η σημαία των «reds» φέρεται να εξετάζει μια σειρά προτάσεων από το εξωτερικό και φήμες αναφέρουν πως ανάμεσα στους μνηστήρες είναι η LA Galaxy, στην οποία αγωνίστηκε ένας ακόμη μεγάλος ποδοσφαιριστής του Νησιού, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Όλα δείχνουν πως ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του θα είναι οι ΗΠΑ. Η τελευταία του εμφάνιση στο «Άνφιλντ» αναμένεται να γίνει στις 16 Μαΐου, απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, ενώ το τελευταίο του ματς για την Premier League στις 24 του ίδιου μήνα κόντρα στη Στόουκ.

Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης… πολλές. Ο επί σειρά ετών συνοδοιπόρος του στη Λίβερπουλ και την εθνική Αγγλίας, Τζέιμι Κάραγκερ, έγραψε στο Twitter: «Πικρή μέρα για τη Λίβερπουλ και το αγγλικό ποδόσφαιρο με τα νέα για τον Τζέραρντ. Πιστεύω πως πήρε τη σωστή απόφαση, αν λάβουμε υπόψη όλες τις συνθήκες».

Ο Τζέραρντ έχει περάσει όλη του την ποδοσφαιρική ζωή στη Λίβερπουλ. Στις 29 Νοεμβρίου του 1998 έκανε ντεμπούτο στις καθυστερήσεις του αγώνα της Λίβερπουλ με την Μπλάκμπερν κι έκτοτε μετρά 695 συμμετοχές και 180 γκολ με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Έχει πανηγυρίσει ένα Champions League (2005), ένα Κύπελλο UEFA (2001), δύο Κύπελλα (2001, 2006), τρία Λιγκ Καπ (2001, 2003, 2012), ένα ευρωπαϊκό κι ένα αγγλικό Σούπερ Καπ (2001 και 2006). Όχι όμως το πρωτάθλημα, το οποίο «άγγιξε» πέρσι προτού του γλιστρήσει (μαζί με τον ίδιο) στο φινάλε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jan 2015 14:35 #155148 by Νικολής Ασημάκης

sprk wrote: Βενγκέρ: «Να πάω πού;»


Καμία διάθεση να φύγει… μόνος του από την Άρσεναλ δεν έχει ο Αρσέν Βενγκέρ.

Τελευταία ενημέρωση 03/01/2015,

Κάποτε είχε το αλάθητο. Σταδιακά, ωστόσο, κι ενώ τα χρόνια που η Άρσεναλ απέχει από τους μεγάλους τίτλους αυξάνονται, ο Αρσέν Βενγκέρ βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει συνέχεια μεταξύ των φίλων των «κανονιέρηδων».

Ο ίδιος πάντως δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί. Δεν θα το έκανε, όπως, είπε, ακόμη κι αν η ομάδα του δεν κατακτούσε το Κύπελλο την περασμένη σεζόν, επιστρέφοντας στους τίτλους μετά από εννιά χρόνια.

«Να πάω πού; Έχω κερδίσει στα 600 από τα 1.000 παιχνίδια μου στην Άρσεναλ, δηλαδή το 60%. Μετά από 18 χρόνια στη θέση αυτή, δεν θα ήμουν σοβαρός αν έφευγα μετά από μια ήττα. Κάνω τη δουλειά μου όσδο καλύτερα μπορώ και σέβομαι τα συμβόλαια που υπογράφω», τόνισε ο Αλσατός τεχνικός.


Εδώ και χρόνια θεωρώ πως σε αυτό που είναι πραγματικά καλός ο Βενγκέρ είναι να ξεχωρίζει τα ταλέντα της ομάδας μικρών. Και μετά να τους πουλάει σε άλλες ομάδες... :pinch:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Feb 2015 12:19 #156497 by sprk
Replied by sprk on topic Premier League
Η 24Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ



Καλπάζει προς τον τίτλο με +7 η Τσέλσι!

Επικρατώντας 2-1 εκτός έδρας της Άστον Βίλα και εκμεταλλευόμενη το «δώρο» της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έμεινε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην Χαλ, οι «μπλε» του Ζοσέ Μουρίνιο είναι πλέον πρωτοπόροι στο +7 και το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Τσέλσι, χωρίς τους Ντιέγκο Κόστα και Σεσκ Φάμπρεγας, άνοιξε το σκορ στο 8΄ με τον Αζάρ. Οι «μπλε» είχαν και άλλες ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0, αλλά αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου η Άστον Βίλα μπήκε… δυνατά στο ματς και ισοφάρισε με τον Οκόρε στο 48΄. Η Τσέλσι γρήγορα έψαξε ένα δεύτερο γκολ και το πέτυχε με τον Ιβάνοβιτς στο 66΄.


Τέσσερα ματς χωρίς νίκη μετρά πλέον η Μάντσεστερ Σίτι στο αγγλικό πρωτάθλημα, μετά το 1-1 με την Χαλ στο «Έτιχαντ».

Η Χαλ, που με αυτό το αποτέλεσμα κατάφερε και βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού, άνοιξε το σκορ με τον Μέλερ στο 35΄.

Οι «πολίτες» έκαναν τις προσπάθειες τους για να ισοφαρίσουν με τον Αγουέρο να έχει δοκάρι στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, αλλά εν τέλει η εύστοχη εκτέλεση φάουλ του Μίλνερ ήταν εκείνη που έδωσε τον βαθμό στην Σίτι στο 90΄.

Στο 90+3΄ ο Σαντιό Μανέ σκόραρε για την Σαουθάμπτον στον αγώνα με την ΚΠΡ και έτσι έδωσε τη νίκη στους «αγίους», που είναι ξανά στην τρίτη θέση.

Ο Φόντε είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο για την Σαουθάμπτον, που τελικά κατάφερε και πήρε την εκτός έδρας νίκη στο… παρά πέντε.

Το άσχημο για τους φιλοξενούμενους ήταν ο τραυματισμός του Ματ Τάργκετ στο κεφάλι, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Κρίσταλ Πάλας με γκολ του Λέντλεϊ στο 55΄νίκησε την ουραγό της βαθμολογίας Λέστερ στην έδρα της. Σουόνσι και Σάντερλαντ μοιράστηκαν από έναν βαθμό μετά το μεταξύ τους 1-1 στην έδρα της πρώτης.

Ο «τυφώνας» Χάρι Κέιν... παρέσυρε την Άρσεναλ!

Με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει δυο γκολ η Τότεναμ νίκησε με ανατροπή 2-1 την Άρσεναλ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στο 175ο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου.

Τα «σπιρούνια» ήταν καλύτερα σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δικαίως νίκησαν και ξεπέρασαν στην βαθμολογία την Άρσεναλ, η οποία έκανε ένα κακό παιχνίδι στο 700ο ματς του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο των «κανονιέρηδων».

Η Τότεναμ μπορεί να ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Άρσεναλ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 11΄ με τον Εζίλ.

Ο Γερμανός σκόραρε για τους «κανονιέρηδες» στο όριο του οφσάιντ, ουσιαστικά στην μόνη καλή στιγμή της Άρσεναλ στο πρώτο 45λεπτο.

Στην πορεία η Τότεναμ δημιούργησε ευκαιρίες, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, με τις επεμβάσεις του Νταβίντ Οσπίνα να είναι καθοριστικές σε αρκετά σημεία.

Στο δεύτερο 45λεπτό, η απόδοση της Άρσεναλ «έπεσε» και άλλο, με την Τότεναμ να κάνει την ανατροπή με δυο γκολ του Χάρι Κέιν.

Ο Άγγλος επιθετικός, το μεγάλο φετινό «αστέρι» των «σπιρουνιών» σκόραρε στο 56΄ και στο 86΄ για το τελικό 2-1.

Μηδέν... εις το πηλίκο

«Μοιρασιά» και μέτριο θέαμα περιελάμβανε το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ στο «Γκούντισον Παρκ», με την Λίβερπουλ και την Έβερτον να παίρνουν από έναν βαθμό μετά το μεταξύ τους 0-0.

Καλύτερη στιγμή όλου του πρώτου ημιχρόνου ήταν το δοκάρι του Ίμπε για την Λίβερπουλ στο 27΄, σε ένα πρώτο 45λεπτο που η Έβερτον κατάφερε να… κόψει το παιχνίδι των «κόκκινων» χωρίς να καταφέρει, όμως, η ίδια να απειλήσει καθόλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε καμία μεγάλη φάση, έγινε κυρίως παιχνίδι κέντρου, με την Λίβερπουλ να έχει κάποια καλά διαστήματα πιέζοντας. Στα τελευταία λεπτά και οι δυο ομάδες... έψαξαν για ένα γκολ, κάτι που δεν συνέβη.

H 24H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ:

Σάββατο, 07/02
Τότεναμ - Άρσεναλ 2-1 (56΄, 86΄Κέιν - 11΄Εζίλ)
Άστον Βίλα - Τσέλσι 1-2 (48΄ Οκόρε - 8΄Αζάρ, 66΄Ιβάνοβιτς)
Λέστερ - Κρίσταλ Πάλας 0-1 (55΄Λέντλεϊ)
Μάντσεστερ Σίτι - Χαλ 1-1 (90΄Μίλνερ - 35΄Μέλερ)
ΚΠΡ - Σαουθάμπτον 0-1 (90+3΄Μανέ)
Σουόνσι - Σάντερλαντ 1-1 (66΄Κι - 42΄Ντεφόε)
Έβερτον - Λίβερπουλ 0-0

Κυριακή, 08/02
Μπέρνλι - Γουέστ Μπρομ 14:00
Νιούκαστλ - Στόουκ 16:05
Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 18:45

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Τσέλσι 56
2. Μάντσεστερ Σίτι 49
3. Σαουθάμπτον 45
3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 43 *
5. Τότεναμ 43
6. Άρσεναλ 42
7. Λίβερπουλ 39
8. Γουέστ Χαμ 36 *
9. Σουόνσι 34
10. Στόουκ 32 *
11. Νιούκαστλ 30 *
12. Έβερτον 27
13. Κρίσταλ Πάλας 26
14. Σάντερλαντ 24
15. Γουέστ Μπρομ 22 *
16. Άστον Βίλα 22
17. Χαλ 20
18. Μπέρνλι 20 *
19. ΚΠΡ 19
20. Λέστερ 17
* με αγώνα λιγότερο

www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16491&subid=2&pubid=129976223

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Feb 2015 12:30 #156499 by Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος
πωπω η Manchester έχει πέσει πολυ φέτος... United παντα.. :cheer:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Apr 2015 12:40 #159088 by sprk
Replied by sprk on topic Premier League
Ποιος είναι ο καλύτερος της Premier League;



Την περσινή σεζόν ο Λουίς Σουάρες ήταν ο κορυφαίος της Premier League και μια χρονιά πριν ο Γκάρεθ Μπέιλ. Πλέον, δεν αγωνίζονται στο "Νησί". Η μάχη για την φετινή ανάδειξη του νικητή εντείνεται.

Ο Λουίς Σουάρες ήταν ο κορυφαίος της Premier League την περσινή αγωνιστική περίοδο, κάνοντας όργια με την φανέλα της Λίβερπουλ. Ο Ουρουγουανός αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και δικαιωματικά πήρε τον τίτλο του MVP, έστω και αν οι "ρεντς" δεν κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Το 2013 ήταν ο Ουαλός, Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος έκανε πράματα και θάματα ως παίκτης της Τότεναμ. Φοβερές εμφανίσεις με τα "σπιρούνια", γι' αυτό άλλωστε η Ρεάλ Μαδρίτης σπατάλησε κοντά στα 100.000.000 ευρώ για να τον φέρει στην ισπανική πρωτεύουσα. Όσο για τον Σουάρες, μετακόμισε στη μισητή αντίπαλο, την Μπαρτσελόνα.

Φέτος, γίνεται... κούρσα για την κορυφή της Premier League και ήδη έχουν ξεχωρίσει εκείνοι που θα διεκδικήσουν το βραβείο του κορυφαίου. Οι παίκτες είναι αυτοί που ψηφίζουν και βγάζουν τον κορυφαίο του πρωταθλήματος. Όταν η... μπάλα πάει στα πόδια των πρωταγωνιστών, το αποτέλεσμα είναι πιο ενδεικτικό και δίκαιο.

Ποιοι είναι όμως αυτό που έχουν ξεχωρίσει; Η Dailymail έχει βγάλει την... κρησάρα και θέτει το ερώτημα για το Νο1 στο "Νησί". Όλοι τους έχουν ξεχωρίσει και έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλή σεζόν, το θέμα όμως είναι ποιος θα καταφέρει να κόψει πρώτος το νήμα. Προφανώς, υπάρχουν κάποια φαβορί, αλλά μέχρι το φινάλε η μάχη θα είναι μεγάλη.

Χάρι Κέιν - Τότεναμ
Ο 21χρονος άσος διάγει μια εξαιρετική σεζόν φέτος και μάλιστα σε σύνολο 44 εμφανίσεων σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 29 γκολ. Φυσικά, στο πρωτάθλημα έχει ξεχωρίσει και θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί. Ήδη δυο φορές φέτος έχει αναδειχθεί κορυφαίος του μήνα, ενώ έχει χριστεί και διεθνής με την Ανδρών της Αγγλίας, σκοράροντας μάλιστα 79'' μετά την είσοδό του στο ματς με τη Λιθουανία. Μπορεί να άργησε να ανοίξει την... κάνουλα, όμως όταν ξεκίνησε, δεν σταμάτησε. Αν συνεχίσει να δουλεύει, θα έχει λαμπρό μέλλον και σίγουρα θα πάει σε μεγαλύτερη ομάδα.


Εντέν Αζάρ - Τσέλσι
Ο 24χρονος διεθνής Βέλγος, έχει 17 γκολ σε 44 εμφανίσεις με τους "μπλε", που είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ίδιος είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην πορεία της ομάδας του και για πολλούς μαζί με τον Κέιν έχουν τον πρώτο λόγο για το βραβείο. Δουλεύει πάρα πολύ, βελτιώνεται και ο Ζοζέ Μουρίνιο τον εμπιστεύεται και τον δικαιώνει. Πέρυσι, βγήκε κορυφαίος νέος παίκτης της χρονιάς. Από τα βασικά "γρανάζια" της Τσέλσι και από τους ηγέτες της στο χορτάρι. Στην καλή του βραδιά, είναι σκέτη απόλαυση και ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του και κάνει τους συμπαίκτες του να φαίνονται καλύτεροι.


Ντιέγκο Κόστα - Τσέλσι
Η σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια, έχει και δεύτερο "εκπρόσωπο", τον Ντιέγκο Κόστα. Ο Ισπανοβραζιλιάνος φορ, ο οποίος μετακόμισε φέτος στην Αγγλία από την Ατλέτικο Μαδρίτης, μετράει 18 γκολ σε 30 εμφανίσεις. Ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά έκανε μετά μια αρκετά μεγάλη κοιλιά, με τα νούμερά του να πέφτουν κατακόρυφο. Εντούτοις, η σεζόν είναι μαραθώνιος, όχι ένα διάστημα, γι' αυτό και είναι υποψήφιος, μιας και με τα γκολ του έχει βοηθήσει την Τσέλσι να είναι κοντά στον τίτλο. Πέρασε και ένα διάστημα στα... πιτς λόγω τραυματισμού, το οποίο δεν μπορεί να παραγνωριστεί. Μια φορά φέτος έχει αναδειχτεί κορυφαίος παίκτης του μήνα.


Σέρχιο Αγουέρο - Μάντσεστερ Σίτι
Με 23 γκολ σε 31 αγώνες, ο 26χρονος Αργεντινός επιθετικός, Σέρχιο Αγουέρο, βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την κορυφή. Ακρογωνιαίος λίθος στην φετινή πορεία της Μάντσεστερ Σίτι, έχει σώσει πολλάκις την ομάδα του με τα γκολ που έχει πετύχει. Γκολ που χάρισαν νίκες και βαθμούς στους "Πολίτες" από έναν παίκτη που δεν κρύβεται στα μεγάλα ματς και είναι από τους παίκτες που υπολογίζει πολλά ο Μανουέλ Πελεγκρίνι. Βέβαια, μέσα στο 2015 μετράει μόλις τρία γκολ στο πρωτάθλημα, όμως αυτό δεν μετριάζει την προσπάθειά του και ότι είναι ο κορυφαίος της Σίτι, η οποία παλεύει να μειώσει την διαφορά από την κορυφή. Έχει αναδειχτεί δυο φορές παίκτης του μήνα στην Αγγλία ο διεθνής άσος.


Νταβίντ ντε Χέα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σε 37 εμφανίσεις φέτος, έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν σε 13 ματς. Με την άμυνα που έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτελεί πραγματικό άθλο για τον Ισπανό γκολκίπερ, ο οποίος είναι σαφώς καλύτερος από πέρυσι. Ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει στα χέρια του έναν από τους καλύτερους γκολκίπερ στον κόσμο και είναι μόλις 24 ετών. Η Ρεάλ Μαδρίτης ορέγεται για την απόκτησή του και είναι δεδομένο πως η Γιουνάιτεντ θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει στις τάξεις της. Πολλάκις έχει σώσει με επεμβάσεις του τους "κόκκινους διαβόλους" και βάζει υποψηφιότητα για τον κορυφαίο της Premier League, αν και οι ελπίδες του είναι λίγες σε σχέση με άλλους. Πάντως, είναι απ' αυτούς που ξεχωρίζουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


Αλέξις Σάντσες - Άρσεναλ
Ο 26χρονος αποκτήθηκε φέτος από την Μπαρτσελόνα και έχει δικαιώσει τον Αρσέν Βενγκέρ. Σε 43 εμφανίσεις φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, μετράει 20 γκολ με τους "κανονιέρηδες". Με την άφιξή του, η ομάδα του έγινε ακόμα πιο επιθετική και την έχει βοηθήσει πολύ. Ο διεθνής Χιλιανός δεν ξεκίνησε καλά, αφού στα πρώτα τέσσερα ματς δεν σκόραρε, αλλά μετά είχε 14 τέρματα σε 18 αγώνες. Κάνει την διαφορά, τραβάει το "κουπί", έχει γεμάτη χρονιά και εν πολλοίς η ηγετική του παρουσία οφείλεται και στην αποχή για μεγάλο διάστημα του Μεσούτ Εζίλ λόγω τραυματισμού. Είναι επιτυχημένη η μετεγγραφή του και έχει δικαιώσει τις προσδοκίες εκείνων που ήθελαν να έρθει στο Λονδίνο.


Τζόρνταν Χέντερσον - Λίβερπουλ
Ο 24χρονος έχει ήδη 45 εμφανίσεις και επτά γκολ με την φανέλα της Λίβερπουλ και διάγει μια γεμάτη και άκρως παραγωγική σεζόν. Ένας παίκτης που αναμένεται να αποτελέσει τον φυσικό ηγέτη των "ρεντς" και να πάρει τα... σκήπτρα από τον Στίβεν Τζέραρντ, με ασταμάτητο τρέξιμο, που παίζει όπου τον χρειαστεί ο προπονητής του, που έχει βάλει και τα γκολ στο παιχνίδι του και μάλιστα το ένα ήταν απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και ο οποίος προσπαθεί να ξορκίσει το φάντασμα της περσινής αποβολής του τις τελευταίες αγωνιστικές, χάνοντας τρία κομβικά ματς στο τέλος, εκεί δηλαδή που η Λίβερπουλ έχασε και τον τίτλο. Πάντως, φέτος είναι απολαυστικός, έστω και αν η πορεία της ομάδας του είναι πολύ χειρότερη.


www.sport24.gr/football/England/PremierLeague/poios-einai-o-...hs-premier-league.3400120.html

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification