Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Θάνατοι ηθοποιών και σκηνοθετών: Γενική συζήτηση

27 Jul 2022 08:48 #265768 by Nikos Georgopoulos
Ο David Warner, η φωνή του Jon Irenicus του Baldur's Gate 2, έφυγε από την ζωή




Είχε κάνει και την φωνή του Morpheus στο Fallout.

Ο David Warner, βετεράνος ηθοποιός, ο οποίος υποδύθηκε την φωνή του εμβληματικού κακού του Baldur's Gate 2, Jon Irenicus, πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Ο ηθοποιός του Σαίξπηρ, ο οποίος αναφέρει το BBC πέθανε από μια "ασθένεια που σχετίζεται με τον καρκίνο", ήταν περισσότερο γνωστός για τους κινηματογραφικούς του ρόλους όπως ο Τζένινγκς στην κλασική ταινία τρόμου The Omen και ο βοηθός του Μπίλι Ζέιν στον Τιτανικό. Ήταν η κακιά ιδιοφυΐα στην ταινία του Terry Gilliam Time Bandits και έπαιξε τους ρόλους του Ed Dillinger, του Sark και του Master Control Program στην πρωτοποριακή ταινία CGI Tron της Disney.

Ο Warner ήταν επίσης ηθοποιός της τηλεόρασης. Πάντως, ο πρώτος του ρόλος στο gaming ήρθε το 1996, όταν έπαιξε τον Rhineheart στο Space-sim Privateer 2: The Darkening. Αργότερα, είχε ρόλους σε παιχνίδια όπως το Star Wars: Force Commander, το Descent 3 και το Star Trek: Klingon Academy. To 1997 έπαιξε τον Morpheus στο Fallout.



Το 2000 ο Warner έπαιξε τον Jon Irenicus στο Baldur's Gate 2: Shadows of Amn. Η επιβλητική ερμηνεία του του αλαζονικού μάγου των elves έκανε τον Irenicus έναν από τους πιο αξέχαστους κακούς στα RPG και είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το Baldur's Gate 2 παραμένει μια τόσο συναρπαστική εμπειρία σήμερα. Η Warner ανέλαβε τον ρόλο και το 2016 για το Siege of Dragonspear, το expansion του Baldur's Gate: Enhanced Edition που καλύπτει τα κενά μεταξύ του αρχικού παιχνιδιού και της συνέχειας του.

Η οικογένεια του Warner δήλωσε στο BBC: «Τους τελευταίους 18 μήνες προσέγγισε τη διάγνωσή του με χαρακτηριστική χάρη και αξιοπρέπεια. Θα λείψει πολύ από εμάς, την οικογένειά του και τους φίλους του και θα τον θυμόμαστε ως έναν καλόκαρδο, γενναιόδωρο και συμπονετικό άντρα, σύντροφο και πατέρα, του οποίου η κληρονομιά της εξαιρετικής δουλειάς έχει αγγίξει τις ζωές τόσων πολλών όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε συντετριμμένοι».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Oct 2022 08:52 #267162 by Nikos Georgopoulos
Έφυγε από την ζωή ο Jan Rabson, ηθοποιός του Leisure Suit Larry




Σε ηλικία 68 ετών.

Το Leisure Suit Larry ήταν το πρώτο μεγάλο Flirt Adventure που άφησε εποχή. Ο Jan Rabson, ηθοποιός που υποδύθηκε τον Larry, έναν από τους πρώτους gaming χαρακτήρες, έφυγε δυστυχώς από την ζωή στις 13/10 σε ηλικία 68 ετών.

Ο Larry ήταν ο πρώτος PUA (PickUp Artist) των video games. Στη συγκεκριμένη σειρά από τα αγαπητά αυτά Adventures, συνομιλούσατε με γυναικείες παρουσίες, φλερτάρετε και προσπαθούσατε να συνευρεθείτε μαζί τους. Ο θάνατος του Rabson αναφέρθηκε από το CultureSlate και επιβεβαιώθηκε από φίλους στα social media. Η αιτία του θανάτου δεν έχει γίνει γνωστή.


Rest In Peace, Jan. You were one of the BEST. t.co/lNugPAklWc

— Neil Kaplan - Voice Actor Dude Guy (@NeKap) October 14, 2022

Ο Rabson υποδύθηκε για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του Larry Laffer στο Leisure Suit Larry 6: Shape Up or Slip Out του 1993 και στη συνέχεια συνέχισε μέσω του Leisure Suit Larry's Casino, του Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude και του Leisure Suit Larry: Reloaded, ενός remake (του 2013) του πρώτου Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards, το οποίο κυκλοφόρησε το 1987. Επανήλθε στον ρόλο του το 2018 για το Wet Dreams Don't Dry και δύο χρόνια αργότερα στο Wet Dreams Dry Twice.

Τα άλλα games του Rabson ως voice actor περιλαμβάνουν τα King's Quest: Mask of Eternity, Sacrifice, Star Wars: Bounty Hunter, Toy Story 3 και Thimbleweed Park.

Τα games είναι στην πραγματικότητα ένα σχετικά μικρό μέρος του ρεπερτορίου του Rabson. Ήταν πολύ πιο δραστήριος στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Συμμετείχε σε μεγάλες επιτυχίες της Pixar και της Disney όπως τα Toy Story, Mulan, Cars, a Bug 's Life και Up, είπε. Ανέλαβε την φωνή του Tetsuo στη μεταγλώττιση του Akira από την Streamline Pictures και είχε επίσης δευτερεύοντες ρόλους σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, όπως οι τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του '80, The Facts of Life, One Day at a Time και Knight Rider.

Η πιο πρόσφατη εμφάνισή του ήταν το reboot του φετινού Chip 'n Dale: Rescue Rangers. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Nov 2022 10:20 #267558 by Nikos Georgopoulos
Ο Kevin Conroy, voice actor του Batman, έφυγε από την ζωή




Σε ηλικία 66 ετών.

Ο Kevin Conroy, voice actor του Batman, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 66 ετών, από καρκίνο.

Είχε αναλάβει την φωνή του Σκοτεινού Ιππότη στην τριλογία των Batman Arkham. Η Diane Pershing, voice actor της Poison Ivy στο Batman: The Animated Series εξέφρασε την λύπη της, ενώ η Warner δήλωσε ότι αποτελούσε «την πιο αγαπημένη φωνή του Batman στην ιστορία του χαρακτήρα».

"Ο Κέβιν ήταν η τελειότητα", είπε ο Mark Hamill, ο οποίος ερμήνευσε τον Τζόκερ, προσθέτοντας: "Ήταν ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους στον πλανήτη και τον αγαπούσα σαν αδερφό. Πραγματικά νοιαζόταν για τους ανθρώπους γύρω του—η ευπρέπειά του έλαμπε μέσα από όλα όσα έκανε. Κάθε φορά που τον έβλεπα ή μιλούσα μαζί του, η διάθεσή μου ήταν ανεβασμένη. Για πολλές γενιές, ήταν ο ορισμός του Μπάτμαν, Έδινε έμφαση στη λεπτομέρεια και με βοήθησε επίσης να αποδώσω καλύτερα. Ήταν ο ιδανικός συνεργάτης. Δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς αυτόν. Θα είναι για πάντα ο Μπάτμαν μου.".

Ο Conroy γεννήθηκε το 1955 και είχε πολλούς ρόλους στη σκηνή, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Η επιτυχία του ήρθε το 1992 όταν έκανε το ντεμπούτο του ως φωνή του Batman στο Batman: The Animated Series, μια παράσταση που γρήγορα έγινε εμβληματική και αχώριστη από τον χαρακτήρα. Έμεινε στον ρόλο δύο δεκαετίες μέχρι τον θάνατό του, σε πολλές σειρές κινουμένων σχεδίων και στις gaming σειρές Arkham and Injustice, στο DC Universe Online MMO και στο πρόσφατο MultiVersus. Εκτός από τον Batman, συμμετείχε και στα Crusaders of Might and Magic, Max Payne 2, Lords of Everquest και πιο πρόσφατα στο Hard West 2.

«Ο Κέβιν ήταν πολύ περισσότερο από ένας ηθοποιός τον οποίο είχα τη χαρά να κάνω κάστινγκ και να σκηνοθετήσω—ήταν ένας αγαπημένος φίλος για 30+ χρόνια του οποίου η ευγένεια και το γενναιόδωρο πνεύμα δεν γνώριζαν σύνορα», δήλωσε η διευθύντρια κάστινγκ και διαλόγων Andrea Romano, η οποία συνεργάστηκε με τον Conroy σε πολλά  Batman. «Η ζεστή καρδιά του Κέβιν, το απολαυστικό βαθύ γέλιο και η αγνή αγάπη για τη ζωή θα είναι μαζί μου για πάντα».

Φέτος είχαμε αρκετούς θανάτους ηθοποιών που έχουν πρωταγωνιστήσει σε video games. Τον προηγούμενο μήνα χάθηκε ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Larry.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Nov 2022 09:44 #267693 by Nikos Georgopoulos
Ο ηθοποιός Jason David Frank (Power Rangers, Smite) έφυγε από την ζωή




Σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Ο ηθοποιός Jason David Frank, ο οποίος είχε υποδυθεί τον Tommy Oliver, δηλαδή τον πράσινο Power Ranger σε ταινίες και games, μετέπειτα τον Λευκό Power Ranger και τον Black Dino Ranger, αλλά και τον ρόλο του Ποσειδώνα στο Smite (Vapor Wave Poseidon) έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Ο Jason David Frank απεβίωσε στις 19/11 . Είχε συμμετάσχει στην αρχική ταινία των Power Rangers το 1995.



Εκτός από ηθοποιός ήταν και λάτρεις των πολεμικών τεχνών. Ένας ικανότητατος μαχητής Τάε Κβο Ντο και Τζούντο, ενώ ήξερε μέχρι και Aikido και Μουάι Τάι. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ταίριαζε άριστα στο ρόλο του. Παντρεύτηκε και χώρισε δύο φορές, η δεύτερη φέτος, ενώ άφησε πίσω του τέσσερα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα για τον voice actor του Batman που έφυγε από την ζωή.

Φέτος είχαμε αρκετούς θανάτους ηθοποιών που έχουν πρωταγωνιστήσει σε video games. Τον προηγούμενο μήνα χάθηκε και ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Larry.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jan 2023 20:37 #269009 by Nikos Georgopoulos
Ο voice actor του Captain LeChuk του Monkey Island, έφυγε από την ζωή




Ο Earl Boen συμμετείχε σε πολλά μεγάλα games.

Ο voice actor Earl Boen έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών, καθώς πέρυσι διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα τέταρτου σταδίου.

Ο Boen έπαιξε τον ρόλο του Captain LeChuk στο the Secret of Monkey Island, από το 1995 έως το 2010. Επίσης, είχε πρωταγωνιστήσει και στα games World of Warcraft, Psychonauts, Metal Gear Solid 2: Substance και Sons of Liberty. Η τελευταία του παρουσία στα games ήταν στο World of Warcraft: Legion το 2016.



Ο ηθοποιός ήταν επίσης πολύ γνωστός για τον ρόλο του ως Dr Silberman στις ταινίες Terminator.

Πολλοί developers και ακόμη περισσότεροι voice actors έχουν φύγει από την ζωή τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα χάσαμε τον Kevin Conroy, voice actor του Batman.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification