Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Διεθνής επικαιρότητα

27 May 2016 10:15 #181849 by Νικολής Ασημάκης

Shikabane_Hime7 wrote:

Prince of Persia 30 wrote:

Shikabane_Hime7 wrote: Ο Μπαρακ Ομπάμα δήλωσε ότι θα βγάλει ανακοίνωση που θα αφορά εξωγήινους ή εξωγήινη ζωή γενικότερα και ο Τζεημς Κάμερον είπε ότι θα ακολουθήσει και αυτός σε τέτοιες δηλώσεις εφόσον κάνει τις αποκαλύψεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Και η Χίλαρυ Κλιντον το ίδιο έχει δηλώσει ότι αυτό θα είναι το πρώτο που θα κάνει. Τώρα αν θα γίνει κάτι τέτοιο ή αν θα είναι παραμύθια μένει να το δούμε.


Βασικά πιστεύω το κάνει επειδή πολλοί ψηφοφόροι στις ΗΠΑ πιστεύουν πως όντως υπάρχουν εξωγήινοι και τους έχουν δει.Ωραίες οι ιστορίες με εξωγήινους,αλλά πραγματικά πιστεύω εξωγήινοι σε μορφή πολυκύτταρου οργανισμού όπως ο άνθρωπος δεν υπάρχουν.

Βέβαια ίσως υπάρχουν μορφές ζωής σαν τους μύκητες και τα βακτήρια και άλλους μονοκύτταρους οργανισμούς εξωγήινης μορφής αλλά όχι ανθρωποειδή.

Εγώ πιστεύω ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπάρχουν ή υπήρξαν αλλά εξαφανίστηκαν. Υπάρχουν εκατοντάδες πλανήτες που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ζωή. Πέρα από αυτό το πρόβλημα δεν είναι αν υπάρχουν ή όχι αλλά οι τεράστιες αποστάσεις που θα έπρεπε να διανύσουν για να φτάσουν στον πλανήτη μας, κάτι που είναι μάλλον αδύνατον, τουλάχιστον με τους νόμους της φυσικής που γνωρίζουμε. Αν υπάρχει εκεί έξω ζωή που χρησιμοποιεί κάτι που το υπερβαίνει όλο αυτό αργά η γρήγορα θα το μάθουμε, δε θα μπορούν να μας το κρατούν κρυφό αν το γνωρίζουν.


The truth is out there.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 May 2016 01:07 - 29 May 2016 01:09 #181948 by Blood Prince
Αλλάζει στάση η Γερμανία για την κατάργησης της βίζας Τούρκων



Σκληρή γραμμή στο ζήτημα της σχεδιαζόμενης κατάργησης της βίζας για τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην ΕΕ φαίνεται να επιλέγει ο κυβερνητικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία.

Με σημερινές του δηλώσεις στο δημοσιογραφικό όμιλο Funke, ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, καθιστά σαφές ότι εάν η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια της συμφωνίας με την Ευρώπη για το προσφυγικό, τότε η βίζα δεν πρόκειται να καταργηθεί, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Αναφορικά με τις πρόσφατες απειλές του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι σε περίπτωση που η ΕΕ δεν προβεί σε κατάργηση της βίζας, η Άγκυρα θα ακυρώσει τη συμφωνία για το προσφυγικό, ο Τόμας Μεζιέρ δηλώνει ότι «στην πολιτική δεν θα πρέπει κανείς να εντυπωσιάζεται από δημόσιες απειλές».

«Ξεκάθαρες προϋποθέσεις οι οποίες δεν έχουν εκπληρωθεί»

Ο εκπρόσωπος για θέματα της εσωτερικής πολιτικής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών, Στέφαν Μάιερ, απορρίπτει από την πλευρά του την άποψη ότι η Ευρώπη εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την Τουρκία στο πεδίο του προσφυγικού.

Όπως εκτιμά ο ίδιος, η Τουρκία δεν έχει πλέον τόσους πολλούς φίλους και για αυτό το λόγο έχει ανάγκη μια καλή σχέση με την Ευρώπη. «Δεν νομίζω ότι ο Ερντογάν θα έθετε ουσιαστικά αυτή τη σχέση σε κίνδυνο», λέει συμπερασματικά ο Στέφαν Μάιερ.

Την αναγκαιότητα να τηρηθεί συνεπής στάση απέναντι στην Άγκυρα υποστηρίζει και ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Neue Osnabrücker Zeitung, «δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε εκβιασμούς όσο σαματά κι αν κάνει ο κ. Ερντογάν». Όπως προσθέτει, «υπάρχουν ξεκάθαρες προϋποθέσεις για την κατάργηση της βίζας, οι οποίες ως τώρα δεν έχουν εκπληρωθεί».

Ένα από τα μέτρα για τα οποία έχουν συμφωνήσει Άγκυρα και Βρυξέλλες και το οποίο αρνείται να εφαρμόσει ο Ταγίπ Ερντογάν αφορά αλλαγές στους τουρκικούς αντιτρομοκρατικούς νόμους.

Κουρτς: «Plan B» η ευρωτουρκική συμφωνία για το προσφυγικό


Plan Β, από το οποίο δεν επιτρέπεται να εξαρτηθεί η Ευρώπη, χαρακτήρισε την ευρωτουρκική συμφωνία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών. Μιλώντας στο περιοδικό Spiegel, ο Ζεμπάστιαν Κουρτς υπογράμμισε ότι «το Σχέδιο Α πρέπει να είναι μια ισχυρή Ευρώπη, που είναι έτοιμη να προστατέψει μόνη της τα εξωτερικά της σύνορα».

Ο συντηρητικός πολιτικός χαρακτήρισε επικίνδυνες τις εξαρτήσεις, διαμηνύοντας ότι «οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτες».

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Jun 2016 21:21 #182142 by Blood Prince
Γιουνκέρ: Δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των συνθηκών αν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί ισχύουσες συνθήκες ούτε να πιέσει για στενότερη ολοκλήρωση της ευρωζώνης στην περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel σήμερα.

Ερωτηθείς πώς θα αντιδρούσε η Κομισιόν σε μια ψήφο υπέρ του λεγόμενου Brexit, ο Γιούνκερ απέκλεισε μια σπασμωδική αντίδραση από μέρους των Βρυξελλών.

«Ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση υπαρχουσών συνθηκών, αυτό δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των κρατών μελών. Σε μια τέτοια κατάσταση, το να πιέσουμε για να βαθύνουν οι υπάρχοντες κανόνες για την ευρωζώνη δεν θα ήταν ρεαλιστικό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jun 2016 06:57 - 03 Jun 2016 07:04 #182198 by Myrmidon
Ένα στιλέτο ηλικίας 3.300 ετών, που βρέθηκε στην Αίγυπτο, στον ανεκτίμητης αξίας θησαυρό του φαραώ Τουταγχαμών, είχε σφυρηλατηθεί με σίδερο που προερχόταν από μετεωρίτη, υποστηρίζεται σε μια μελέτη Αιγύπτιων και Ιταλών επιστημόνων.

Ο Τουταγχαμών, ο οποίος βασίλεψε τον 14ο αιώνα π.Χ. και πέθανε σε ηλικία 19 ετών, αφού έμεινε στον θρόνο μόλις για εννιά χρόνια, είναι σήμερα ένας από τους γνωστότερους φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου, κυρίως χάρη στον αμύθητο θησαυρό που βρέθηκε στον τάφο του.

Στο μαυσωλείο του, που παρέμεινε ασύλητο, βρέθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα περισσότερα από 5.000 αντικείμενα πολλά από τα οποία ήταν κατασκευασμένα από ατόφιο χρυσάφι.

Ανάμεσά τους ήταν και ένα στιλέτο με χρυσή λαβή και λάμα που δεν είχε οξειδωθεί.

Το μαχαίρι αυτό ήταν κρυμμένο ανάμεσα στις λεπτές λωρίδες του υφάσματος που κάλυπταν τη μούμια του Τουταγχαμών.

Το στιλέτο είχε σφυρηλατηθεί με σίδερο που προερχόταν από μετεωρίτη, εκτιμούν 13 Αιγύπτιοι και Ιταλοί επιστήμονες, αφού ανέλυσαν τη σύνθεσή του.

Όπως εξήγησαν, η λάμα περιείχε 10% νικέλιο και 0,58% κοβάλτιο.

Οι περιεκτικότητες αυτές υποδηλώνουν ότι το υλικό προήλθε από το διάστημα.


Η μελέτη δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση «Μετεωρίτες και Πλανητικές Σπουδές».

Η σύνθεση της λάμας καθορίστηκε με ακρίβεια χάρη στη μέθοδο της φασματοσκοπικής ανάλυσης φθορισμού ακτίνων X, εξηγούν στη μελέτη τους οι επιστήμονες της Πολυτεχνικής Σχολής του Μιλάνου, του Πανεπιστημίου της Πίζας και του Μουσείου του Καΐρου.

Ο Μαχμούντ Ελ Χαλουάγκι, πρώην διευθυντής του Μουσείου του Καΐρου ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα, επιβεβαίωσε σήμερα τα συμπεράσματα αυτά.

«Η ποιότητα κατασκευής του στιλέτου» δείχνει ότι την εποχή του φαραώ Τουταγχαμών οι Αιγύπτιοι ήταν ήδη «δεξιοτέχνες στην κατεργασία του σιδήρου», υπογραμμίζει η μελέτη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι φαραώ γνώριζαν την προέλευση του σιδήρου που χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή τέτοιων αντικειμένων.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της 19ης Δυναστείας πλάστηκε μια νέα λέξη για να τον περιγράψει, η οποία σήμαινε «σίδηρος του ουρανού».

Η εισαγωγή αυτής της λέξης υποδηλώνει ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήξεραν πως αυτά τα σπάνια κομμάτια σιδήρου είχαν κυριολεκτικά πέσει από τον ουρανό.

Το 2013, αρχαιολόγοι απέδειξαν ότι τα αρχαιότερα σιδερένια αντικείμενα που είχαν βρεθεί σε μια αιγυπτιακή νεκρόπολη —χάντρες από ταφικά περιδέραια ηλικίας 5.000 ετών— είχαν κατασκευαστεί με σίδερο από μετεωρίτες.

Ancient origins

Aljazeera : Tutankhamun's dagger of space origin, research suggests

The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης, Georgios Manolis

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Jun 2016 14:26 - 04 Jun 2016 14:27 #182249 by Blood Prince
Συνέλαβαν Γάλλο με 100 κιλά εκρηκτικά και Καλάσνικοφ -Φόβοι ότι στόχος του ήταν το Euro

Ενας Γάλλος συνελήφθη στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία, με ολόκληρο οπλοστάσιο στα χέρια του.

Σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα από τα ξένα ΜΜΕ, ο άνδρας μπορεί να εμπλέκεται σε σχέδιο επίθεσης κατά τη διάρκεια του Euro 2016.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν 100 κιλά εκρηκτικών, πυροκροτητές, τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και αρκετά Καλάσνικοφ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι M6. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικός προορισμός του ήταν η Γαλλία, όπου είχε στόχο να εξαπολύσει επίθεση. Τη σύλληψή του επιβεβαίωσαν και οι ουκρανικές συνοριακές αρχές στο RIA Novosti.

Γαλλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η σύλληψη έγινε στις 21 Μαΐου και ότι ο άνδρας κρατείται ακόμη από τις ουκρανικές αρχές περιμένοντας την έκδοσή του στη Γαλλία, όπως και ότι υπάρχει η υποψία πως προσπαθούσε να εμπλουτίσει το οπλοστάσιό του.

Πρόκειται για έναν 25χρονο, που έως τώρα ήταν άγνωστος στις γαλλικές αρχές, σύμφωνα με το 20minutes.fr. Ηδη έχει γίνει έρευνα στο σπίτι του και όπως αναφέρει το M6 βρέθηκαν εκεί εκρηκτικά και ένα T-shirt με σύμβολα ακροδεξιάς ομάδας.

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλές «φωνές» ανησυχίας για την ασφάλεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο ξεκινά στις 10 Ιουνίου στη Γαλλία, ιδιαίτερα μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες τους προηγούμενους μήνες.

Μάλιστα, την Τρίτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς για πιθανές επιθέσεις στην Ευρώπη, περιλαμβάνοντας στους στόχους και το Euro 2016.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Jun 2016 18:14 - 05 Jun 2016 18:19 #182296 by Blood Prince
«Όχι» Αυστριακού ΥΠΕΞ σε δυνατότητα αίτησης ασύλου για παράτυπους μετανάστες



Οι μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στην Ευρώπη από τη θάλασσα δεν πρέπει να έχουν την ευκαιρία να αιτηθούν άσυλο, ενώ θα πρέπει να στέλνονται πίσω δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η κεντρώα κυβέρνηση της Αυστρίας έχει υποσχεθεί την ανάληψη σκληρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μετά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες κι έφεραν σε απόσταση αναπνοής από την εκλογή του, τον υποψήφιο της ακροδεξιάς. Η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ήταν το κυρίαρχο θέμα στις εκλογές.

«Όποιος μπαίνει σε μια βάρκα και προσπαθεί να εισέλθει στην Ευρώπη παράνομα, καταστρέφει τις πιθανότητες να έχει άσυλο στην Ευρώπη και πρέπει να σταλεί πίσω» δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός των Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς στην ελβετική εφημερίδα «NZZ am Sonntag».

Ο Κουρτς, που είναι μέλος του συντηρητικού κόμματος OVP, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Αυστραλίας, τονίζοντας ότι είναι πιθανό να διασώσεις μετανάστες στη θάλασσα, χωρίς να σημαίνει αυτό, ότι αυτομάτως θα τους επιτρέψεις την είσοδο στη χώρα σου.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Jun 2016 17:58 #182333 by Blood Prince
Προηγείται το «ναι» στο Brexit



Κατά 4-5 ποσοστιαίες προηγείται η εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την 23η Ιουνίου, σύμφωνα με ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ICM και YouGov.

Η δημοσκόπηση του ICM, στην οποία έλαβαν μέρος 1.741 άτομα από τις 3-5 Ιουνίου, έδειξε ότι το 48% θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου, από 47% μία εβδομάδα νωρίτερα, ενώ το 43% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής, μία μείωση 1% σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Η δημοσκόπηση της YouGov, στην οποία έλαβαν μέρος 3.495 άνθρωποι και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-3 Ιουνίου, έδειξε πως το 45% θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, από 40% σε μία συγκρίσιμη δημοσκόπηση έναν μήνα νωρίτερα, ενώ το 41% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής, σε σχέση με το 42% νωρίτερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 11% των ψηφοφόρων παραμένουν ακόμη αναποφάσιστοι, μια μείωση δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα.

Από τις οκτώ πιο πρόσφατα δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις, μία δημοσκόπηση δείχνει ότι τα δύο στρατόπεδα είναι ισόπαλα, δύο έδειξαν ότι η παραμονή προηγείται και πέντε ότι προηγείται η έξοδος, περιλαμβανομένης και μιας ηλεκτρονικής δημοσκόπησης του TNS που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα και δύο προηγούμενων δημοσκοπήσεων του ICM που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.

Στο μεταξύ, η πλειονότητα των Βρετανών (51%) τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έναν μήνα, σύμφωνα με έναν μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκε σήμερα από την ιστοσελίδα WhatUKThinks.

Το ποσοστό αυτό που δεν λαμβάνει υπόψη τους αναποφάσιστους, συνθέτει μια σειρά δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της WhatUKThinks, ο προηγούμενος μέσος όρος των δημοσκοπήσεων έδειχνε ότι θα δύο στρατόπεδα ήταν ισόπαλα, 50%-50%.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Jun 2016 14:10 #182367 by Blood Prince
Τουλάχιστον δύο νεκροί από την επίθεση σε λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη



Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ τραυματίστηκαν από την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετάδωσε το Reuters, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους οκτώ.

Λεωφορείο της τουρκικής αστυνομίας έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στην περιοχή του Βεζνέτσιλερ της Κωνσταντινούπολης.

Ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στον τόπο της επίθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την πρωινή ώρα αιχμής κοντά στο τουριστικό ιστορικό κέντρο της πόλης και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε με τηλεχειρισμό κατά τη διέλευση του λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Jun 2016 16:03 - 10 Jun 2016 16:14 #182448 by Blood Prince
Το 63% των Γερμανών δεν θέλει τη Μέρκελ ξανά υποψήφια



Το 63% δεν επιθυμεί να παραμείνει καγκελάριος η Άγκελα Μέρκελ μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2017, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Cicero (αντίστοιχο των αμερικανικών The New Yorker και The Atlantic).

Τόσο στα ανατολικά όσο και στα δυτικά κρατίδια, τα δύο τρίτα των γερμανών πολιτών τάσσονται κατά της τέταρτης θητείας της καγκελαρίου. Η απόρριψη της καγκελαρίου έχει εθνικές διαστάσεις, αφού το ποσοστό είναι στα δυτικά 63,8% και στα ανατολικά κρατίδια 64,8%. Μάλιστα στα ανατολικά κρατίδια της Θουριγγίας και της Σαξωνίας το ποσοστό φτάνει το 79% αντίστοιχα, ενώ πιο ενθαρρυντικά είναι για την καγκελάριο τα ποσοστά στα δυτικά κρατίδια της Βρέμης και του Σλέσβιχ Χόλσταϊν όπου κατά τη Μέρκελ τάσσεται μόνο το 55%.

Προφανώς η καγκελάριος Μέρκελ απώλεσε την εμπιστοσύνη εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης την οποία δεν θα μπορέσει εύκολα να ξανακερδίσει, όπως γράφει το περιοδικό.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση οι άντρες απορρίπτουν τη νέα υποψηφιότητα Μέρκελ σε ποσοστό 66,1%, ενώ οι γυναίκες σε ποσοστό 61,9%. Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά της αρνητικής στάσης των ερωτηθέντων στις ηλικίες 45-54 ετών (70%). Κατά της νέας υποψηφιότητας Μέρκελ τάσσεται το 74,8% όσων δεν έχουν υψηλή μόρφωση, ενώ μόνο το 58,2% όσων έχουν πανεπιστημιακή. Την απορρίπτει επίσης το 74,2% όσων έχουν μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ και κάτω, ενώ μόνο το 56,5% όσων έχουν μηνιαίο εισόδημα 4.000 ευρώ και πάνω. Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι «όσο μικρότερο είναι το εισόδημα και χαμηλότερο το μορφωτικό επίπεδο, τόσο μικρότερη αποδοχή έχει η καγκελάριος.

Στο ίδιο αρνητικό συμπέρασμα για τη καγκελάριο καταλήγει και η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Enmid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild. Σύμφωνα με αυτήν μόνο το 45% των Γερμανών επιθυμεί να είναι καγκελάριος η Μέρκελ και μετά τις εκλογές του 2017.

Σε άλλη δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε χθες από την ίδια εφημερίδα χθες και διεξήχθη από το ινστιτούτο Insa, το συνολικό ποσοστό που θα έπαιρναν το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και το αδελφό βαυαρικό Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU) αν γίνονταν την επόμενη Κυριακή εκλογές θα έφτανε μόλις το 30,5%. Μαζί με το συγκυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) το οποίο λαμβάνει σταθερά 19,5% θα έφταναν συνολικά μόνο το 50%, δηλαδή 17% λιγότερο από πού πήραν τα δύο κόμματα στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Το Κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD) φτάνει ήδη το 15% σε εθνικό επίπεδο, ενώ οι Πράσινοι (Die Grünen) παραμένουν, όπως και το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), σταθεροί στο 13% και 10% αντίστοιχα. Το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) θα έμπαινε αυτή τη φορά στη Βουλή με ποσοστό 7%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Εnmid για λογαριασμό του δημοσιογραφικού οργανισμού Funke, το 52% των Γερμανών επιθυμούν ως διάδοχο του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Γιόακιμ Γκάουκ, ο οποίος δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, τον σοσιαλδημοκράτη Υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Σε μεγάλη απόσταση ακολουθούν ο χριστιανοδημοκράτης Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 35%, ο επίσης χριστιανοδημοκράτης πρόεδρος της Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ και με 33% ο πρωθυπουργός της Βάδης Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν του κόμματος των Πρασίνων.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jun 2016 01:14 #182694 by Blood Prince
Στόλτενμπεργκ: Θετική η νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο



Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την αποτρεπτική δύναμή του έναντι όποιας απειλής των μελών του, αλλά θα διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους πολιτικού και στρατιωτικού διαλόγου με τη Ρωσία και θα συνεργαστεί με την ΕΕ για αποτελεσματικές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, με σκοπό τον έλεγχο της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης.

Αυτό είναι το περίγραμμα της στρατηγικής που υιοθέτησαν χθες και σήμερα, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας της Συμμαχίας, υπό τον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προετοιμάζοντας τη σύνοδο κορυφής της Βαρσοβίας, στις 8 και 9 Ιουλίου, στην οποία οι αρχηγοί κρατών θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, για τις θαλάσσιες επιχειρήσεις, ο κ. Στόλτενμπεργκ, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας, αποτίμησε «θετικά» τη νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντάς την «αποτελεσματική» και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της, θέση την οποία επιθυμεί και στηρίζει η Ελλάδα. Μάλιστα, θεωρεί τη συνεργασία στο Αιγαίο με την Ελληνική Ακτοφυλακή και τη Frontex «καλό προηγούμενο» για να προχωρήσει η συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Μεσόγειο.

Ο κ. Π. Καμμένος, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στη σύνοδο, τόνισε ότι «η γενική αποδοχή ότι η νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο πέτυχε, δικαιώνει την ελληνική πολιτική».

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν από τους υπουργούς, η στρατηγική της Συμμαχίας αναπτύσσεται σε δύο κύριες διαστάσεις, την ανατολική, που απαντά στις «προκλήσεις της Ρωσίας» και τη νότια, που εξελίσσεται γύρω από τη Μεσόγειο, με επίκεντρο τη Λιβύη, το μεταναστευτικό και την αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή.

«Στη σύνοδο κορυφής θα πάρουμε αποφάσεις για την ενίσχυση της παρουσίας μας στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας, με την αποστολή τεσσάρων στρατιωτικών μονάδων στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία και ειδικά σχεδιασμένη παρουσία στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Την ίδια στιγμή, στέλνω το ισχυρό μήνυμα ότι δεν επιδιώκουμε σύγκρουση με τη Ρωσία, δεν θέλουμε νέο Ψυχρό Πόλεμο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για πιο εποικοδομητικές σχέσεις, ειδικά τώρα που η ένταση είναι ισχυρή. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να κρατήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους του πολιτικού διαλόγου, αλλά και τις στρατιωτικές επαφές, προκειμένου να αποφύγουμε επεισόδια όπως αυτό της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους πάνω από την Τουρκία», δήλωσε ο κ. Στολτενμπεργκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη νότια γειτονιά του, όπου εστιάζεται και το ενδιαφέρον της Ελλάδας και της Ιταλίας, το ΝΑΤΟ επιδιώκει στενότερη συνεργασία με την ΕΕ, κυρίως με τον συντονισμό των επιχειρήσεων Active Endeavor- την ευθύνη της οποίας έχει το ΝΑΤΟ και καλύπτει το σύνολο της Μεσογείου- και της ευρωπαϊκής επιχείρησης Sophia, η οποία καλύπτει την Κεντρική Μεσόγειο και ουσιαστικά «βλέπει» τη Λιβύη. Αυτό το θέμα συζητήθηκε χθες βράδυ, στο δείπνο των υπουργών, παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, Φ. Μογκερίνι, και αναμένεται να απασχολήσει τη νατοϊκή πολιτική και στρατωτική ηγεσία έως τη σύνοδο της Βαρσοβία.

«Η ανάπτυξη νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο έκανε τη διαφορά, μειώνοντας τις προσφυγικές ροές και εξακολουθεί να είναι αποτελεσματική», σημείωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου των υπουργών Άμυνας, το μεσημέρι, προσθέτοντας ότι «αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί».

Αναφερόμενος στη Μεσόγειο, ο γγ του ΝΑΤΟ υποστήριξε: «Εργαζόμαστε για να μετασχηματίσουμε την επιχείρηση Endeavor σε μία ευρύτερη επιχείρηση θαλάσσιας ασφάλειας, που θα δημιουργήσει την κατάλληλη πλατφόρμα για έναν πιθανό ρόλο του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Μεσόγειο και θα μπορούσε να συνδράμει την επιχείρηση Sophia. Οι στρατιωτικές Αρχές θα κάνουν σύντομα τις εισηγήσεις τους». Μάλιστα, επεσήμανε ότι υπέρ της διεύρυνσης του ρόλου της Endeavor συνηγορεί και η θετική εμπειρία που υπάρχει από τη συνεργασία στο Αιγαίο με τη Frontex και την Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στις ομιλίες του και τις πολλαπλές εμφανίσεις του στον Τύπο, αυτό το διήμερο, ο κ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε σταθερά ότι το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί όλους τους πολίτες των κρατών-μελών του, θα «ενισχύσει την αποτρεπτική δύναμή του» και θα εργαστεί για την «προβολή της σταθερότητας εκτός των συνόρων» των μελών του, τονίζοντας παράλληλα ότι παραμένει ένας αμυντικός οργανισμός, που απαντά στις προκλήσεις με αναλογικότητα αλλά και σε όλο το φάσμα της άμυνας: Από την ετοιμότητα και «ανθεκτικότητα αντίδρασης» των πολιτών σε «υβριδικούς πολέμους» και τον κυβερνοχώρο έως τα συμβατικά και πυρηνικά όπλα.

Ειδικότερα, για την «προβολή σταθερότητας εκτός των συνόρων», το ΝΑΤΟ αναπτύσσει σχέσεις συνεργασίας και προσφέρει βοήθεια σε χώρες όπως το Ιράκ, η Ιορδανία, η Μολδαβία, η Γεωργία, με το επιχείρημα: «Η ασφάλειά μας στηρίζεται στη σταθερότητα των γειτόνων μας».

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ ανέδειξαν και τη σημασία του προβλήματος που προκύπτει από κυβερνοεπιθέσεις και συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν τον κυβερνοχώρο ως ένα «αυτοτελές πεδίο», παρόμοιο με αυτό της ξηράς, του αέρα και της θάλασσας.

Τέλος, η χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ ήταν ένα θέμα που έθεσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, κάνοντας έκκληση στις χώρες-μέλη να τηρήσουν τη δέσμευση που έχουν αναλάβει για αμυντικές δαπάνες, στο 2% του ΑΕΠ. Ο γγ της Συμμαχίας χαιρέτισε ως καλό νέο το γεγονός ότι το 2015 ήταν η πρώτη χρονιά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου που δεν είδαμε μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες και πρόσθεσε ότι η προοπτική για το 2016 είναι να υπάρξει περαιτέρω αύξηση.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification