Press Start: Τι σας εντυπωσίασε και τι σας απογοήτευσε το 2017;

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
Press Start: Τι σας εντυπωσίασε και τι σας απογοήτευσε το 2017;

Press Start: Τι σας εντυπωσίασε και τι σας απογοήτευσε το 2017;

Τα Battle Royale games, τα exclusives και οι indie εκπλήξεις.

Το 2017 ήταν μια γεμάτη χρονιά για το gaming. Την χρονιά που πέρασε είχαμε την κυκλοφορία αρκετών αξιόλογων games που θα μπουν στο πάνθεον των καλύτερων games των τελευταίων ετών, καθώς και νέο hardware από τις Microsoft και Nintendo. Την αρχή έκανε η ιαπωνική εταιρεία με το Switch, το οποίο από ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει, σε αντίθεση με το Wii U που δεν είχε κάνει καλή πορεία. Η Nintendo έκανε μια από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας της, αφού πέρα από την εμπορική επιτυχία της νέας της κονσόλας, είδαμε να κυκλοφορούν exclusives στο Switch που θεωρούνται άνετα console sellers.

Από την μια, το The Legend of Zelda: Breath of the Wild που έκανε τρελή πορεία, φτάνοντας κάποια στιγμή να πουλάει περισσότερο και από την ίδια την κονσόλα και από την άλλη το Super Mario Odyssey που ήρθε για να κάνει παρέα στο Super Mario 64 ως ένα από τα καλύτερα Platform όλων των εποχών. Η Microsoft με την σειρά της παρουσίασε το Xbox One X, την πιο ισχυρή κονσόλα που έχει δημιουργηθεί ποτέ που προσφέρει άνετο 4K gaming σε λογική τιμή. Στα exclusives ξεχώρισαν τα PUBG, Cuphead και Forza Motorsport 7. Η Sony από την πλευρά της έριξε στην αγορά το εξαιρετικό Horizon Zero Dawn, ένα νέο IP που θα αποτελεί πλέον ένα από τα δυνατά χαρτιά του PS4 και των επόμενων κονσολών της Sony.

Στα multiplatform ξεχώρισαν τα Injustice 2 και Assassin’s Creed Origins. Το πρώτο παρουσιάστηκε βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, ενώ το Action-Adventure της Ubisoft έδειξε ένα φρέσκο πρόσωπο στην κατά τα άλλα κουρασμένη σειρά. Φέτος είχαμε επίσης την ραγδαία άνοδο των Battle Royale games με τους δύο επικρατέστερους να κάνουν πολύ καλή πορεία. Μιλάμε για τα PlayerUnknown’s Battlegrounds και Fortnite που τράβηξαν σαν μαγνήτης εκατομμύρια gamers παγκοσμίως. Είχαμε επίσης την κυκλοφορία αρκετών indie διαμαντιών όπως τα The Last Day of June, What Remains of Edith Finch, Hellblade: Senua’s Sacrifice, Nex Machina και Thimbleweed Park. Χωρίς αμφιβολία, ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές για τις ανεξάρτητες παραγωγές. Ειδική μνεία θα ήθελα να κάνω στο εντυπωσιακό Anthem της Bioware το οποίο πιστεύω ότι θα μας καθηλώσει. Τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό multiplayer Shooter. Please don’t suck!

Στα άσχημα της χρονιάς που πέρασε συναντάμε την ακύρωση του υποσχόμενου Scalebound, το οποίο αναμενόταν να αποτελέσει ένα από τα πιο δυνατά exclusives του Xbox One. Όσον αφορά τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της χρονιάς, θα αναφερθώ στο Gran Turismo Sport, το οποίο δεν κατάφερε να μας κερδίσει, αφού παρουσιάστηκε ως ένα πετσοκομμένο Gran Turismo χωρίς αρκετό περιεχόμενο. Με απογοήτευσε επίσης το Mass Effect: Andromeda, το οποίο δεν έφτασε τα ποιοτικά στάνταρ που είχαν θέσει τα προηγούμενα games της σειράς. Ελπίζω μελλοντικά η Bioware να μας προσφέρει ξανά μια καθηλωτική εμπειρία στο σύμπαν των Mass Effect.

Εσάς τις σας εντυπωσίασε και τι σας απογοήτευσε το 2017; Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Μόνιμες στήλες προηγούμενης εβδομάδας:
Δευτέρα: Press Start - Ποια games παίζετε αυτές τις γιορτές; (Γιώργος Λόλας)
Τετάρτη: Console Wars - 2017 review: Τα Top 5 της χρονιάς (Γιώργος Λόλας)
Πέμπτη: Best Of - Τα καλύτερα και τα χειρότερα games του 2017 (Μάνος Γρυπάρης)

Community Blogs προηγούμενης εβδομάδας:
Γράψτε το δικό σας blog και πάρτε μέρος στον μηνιαίο διαγωνισμό του GameWorld

User Reviews προηγούμενης εβδομάδας:
25/12/17: Alan Wake’s American Nightmare (chriszaro)

Γράψτε το δικό σας user review και πάρτε μέρος στον μηνιαίο διαγωνισμό του GameWorld

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο σχετικό forum topic.

Καλή εβδομάδα και καλή χρονιά σε όλους!

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Lyricaldemon (Level 22) 01/01/2018 16:14
Βασικά με απογοήτευσε η μόδα με τα Battle Roayale games,και το mass effect.
Όσο για τον εντυπωσιασμό μου τον κέρδισε το Zelda με τα χίλια!
#2 SpyrD (Level 2) 01/01/2018 18:51
Κι εγώ απογοητεύομαι με το τι αγοράζει ο κόσμος ειδικα στην Ελλαδα.Συγκεκρι μενα κολληματα με Fifa, Pro και Battle Royale που παιζεις συνεχεια το ιδιο πραγμα.
#3 Tsolebas (Level 7) 01/01/2018 20:41
Το νέο Zelda είναι ξεκάθαρα ένα δυνατό console seller, το οποίο ωστόσο είναι ένα πολύ πλήρες παιχνίδι και σου δίνει τεράστια ελευθερία στο πως να το ολοκληρώσεις αλλά επίσης σου δίνει κίνητρο να βρεις το δικό σου δρόμο μέσα σε ένα open world(πραγματικ ό open world), και μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι επάξια το GOTY,κατά την άποψη μου πάντα. Το πιο απογοητευτικό παιχνίδι κατά τη γνώμη μου ήταν το νέο Star Wars Battlefront με την απεγνωσμένη προσπάθεια της EA να λανσάρει ένα, δυνατό μεν από άποψη gameplay, παιχνίδι ωστόσο μέσω τον microtransactio ns έχασε τη μπάλα κατά τη γνώμη μου και το παιχνίδι κατέληξα ένα ακόμα pay to win rpg. (θα μπορούσε να μετονομαστεί σε Lootfront II άνετα).Αυτές είναι οι δυο αναμνήσεις μου απο το 17 αν θέλουμε να κάνουμε μια σούμα .
#4 the_prophet1987 (Level 22) 01/01/2018 22:03
Όλα πολύ ωραία αλλά αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το Resident Evil 7.Γιατί κανείς δεν περίμενε τη Capcom να γυρίσει στα παλιά,μετά τις τόσες υποσχέσεις του παρελθόντος.Κι αυτοί όχι μόνο γύρισαν αλλά το τερμάτισαν,γιατ ί το παιχνίδι δεν είναι απλά ένα ακόμη Resi.Πηγαίνει τη σειρά ένα βήμα πιο πέρα προς τη σωστή κατεύθυνση,πρίν κυκλοφορήσουν δηλαδή τα 4,5,6.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση για μένα ήταν το Gran Turismo Sport.Είχε ξεκινήσει η κατηφόρα απο το 6 αλλά πλέον με περιεχόμενο που δεν είχαν αποφασίσει αν θα πρέπει να προστεθεί η όχι,όπως το Campaign mode.Και το αποκορύφωμα,το always online...Δεν ξέρω αν κάποτε γυρίσει το Gran Turismo στις παλιές του δόξες,αλλά δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα.
#5 Divine Raiden (Level 26) 01/01/2018 22:51
Για εμένα το Nier Automata ήταν μια έκπληξη...Περίμ ενα απλά άλλο ενα action rpg game αλλά πόσο έξω έπεσα...Ενα αριστούργημα που λίγοι θα παίξουν,ακόμα λιγότεροι θα καταλάβουν και ελάχιστοι θα το εκτιμήσουν πραγματικά.Το Hellblade το περίμενα οτι θα βγεί εκπληκτικό οπότε δεν έχω να πω και πολλά εδώ.

Τώρα τεράστια απογοήτευση ήταν το For Honor για τους λόγους που όλοι ξέρουμε.Έπειτα δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος έχει φάει τέτοιο κόλλημα με τα Battle Roayale games όπως το PUBG και το έβγαλαν και best multiplayer game για το 2017...Tι είναι αυτό το πράγμα...
#6 ashbringer (Level 25) 02/01/2018 07:43
Το νέο Zelda αλλά και το Ηorizon Zero Dawn πιστεύω ότι ήταν οι πιο δυνατές κυκλοφορίες και όσον αφορά τις απογοητεύσεις νομίζω ότι είναι οι αντιγραφές του PUBG όσον αφορά το Battle Royale.
#7 albedo90 (Level 10) 02/01/2018 10:27
Απογοήτευση; EA και η έλλειψη xbox exclusives για μία ακόμη χρονιά
#8 Misfit (Level 20) 02/01/2018 16:16
Πράγματι, τρελό system seller το Breath of the wild! Αγόρασα WiiU για πάρτη του :-)

Βασικά έτσι κ αλλοιώς το είχα lockάρει, λόγο Bayonetta 2 αλλά όταν έμαθα ότι τρέχει και το νεο Zelda, έσπευσα ταχέως :-) Καλή χρονιά btw!
Notification