Corsair RGB Series: Strafe, Scimitar και Void

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
2
Corsair RGB Series: Strafe, Scimitar και Void

Corsair RGB Series: Strafe, Scimitar και Void

Η νέα σειρά με RGB Keyboard, mouse και headset αντίστοιχα! [UPDATE]

Σήμερα στο GameWorld σας παρουσιάζουμε την νέα σειρά της Corsair, η οποία περιλαμβάνει τα εξής περιφερειακά:

Strafe RGB Silent keyboard
Silent μηχανικό πληκτρολόγιο
16 εκ. χρώματα
Τιμή: Από 153€

Η Corsair θεωρείται μία από τις κορυφαίες εταιρίες περιφερειακών όσον αφορά στα πληκτρολόγια. Όλα τα gaming keyboards της έχουν στυλ, είναι εξοπλισμένα με τα κατάλληλα υλικά που τα καθιστούν ανθεκτικά και χρησιμοποιούν τα πασίγνωστα Cherry MX switches. Φέτος, η αγαπημένη εταιρία μας παρουσιάζει το Strafe RGB, ένα μηχανικό πληκτρολόγιο το οποίο χρησιμοποιεί μία παραλλαγή των Cherry MX Red Switches, τα Cherry MX Silent.

Η κατασκευή τoυ Strafe RBG Silent είναι από τις καλύτερες που έχουμε συναντήσει σε πληκτρολόγιο. Το πληκτρολόγιο αποτελείται από πλαστικό και ελάχιστα μεταλλικά κομμάτια. Το σχήμα του είναι βασικό και θα λέγαμε μινιμαλιστικό καθώς δεν περιλαμβάνει εξτρά ευκολίες όπως macros ή πολλά media keys. Προσωπικά είναι κάτι που θεωρώ ωραίο ότι κάποιος είτε θα το αγαπήσει, είτε θα το αντιπαθήσει σε μεγάλο βαθμό. Ο λόγος οφείλεται καθαρά στον νόμο της συνήθειας όπου κάποιοι έχουν μάθει να βασίζονται αρκετά πάνω στα macros ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν πιο απλά σχέδια χωρίς εξτρά “πολυτέλειες”. Παρόλα αυτά, όλα τα πλήκτρα του Strafe RGB Silent προγραμματίζονται, οπότε μπορείτε να έχετε με αυτόν τον τρόπο τα macros σας χωρίς τον εξτρά όγκο.

Τα νέα switches, τα Cherry MX Silent, θα τα χαρακτηρίζαμε ως την χρυσή τομή των μηχανικών και ήρεμων. Βασισμένα πάνω στα Cherry MX Red, τα Silent δεν έχουν τον κλασικό clicky ήχο αλλά προσφέρουν την ίδια ασφάλεια όσον αφορά το αν πατήθηκε το πλήκτρο ή όχι. Η ανταπόκριση είναι άμεση και χρειάζεται ελάχιστη δύναμη για να πατήσετε το οποιοδήποτε πλήκτρο. Τα Cherry MX Silent αποτελούν αποκλειστικό των Corsair πληκτρολογίων για έναν χρόνο, άρα μέχρι τα τέλη του 2016.

Ο φωτισμός του Strafe RGB Silent είναι μακράν ο καλύτερος που έχουμε συναντήσει σε RGB πληκτρολόγιο μέχρι στιγμής. Τα default χρωματικά εφέ είναι πολλά και διαφορετικά από το συνηθισμένο. Υπάρχει επίσης η επιλογή να κατεβάσετε custom effects που έχει φτιάξει το community στα forums της Corsair αλλά και να ζητήσετε να σας φτιάξουν κάποιο σύμφωνα με τα γούστα σας! Προϋπόθεση για τα εφέ αυτά, είναι η χρήση της Corsair Utility Engine, το ειδικό software της Corsair που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το site.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
- Switches: Cherry MX Silent
- Βάρος:1.27kg
- Διαστάσεις: 448mm x 170mm x 40mm
- Πλήρως προγραμματιζόμενα πλήκτρα
- Συμβατό με Corsair Utility Engine (CUE) Software
- Χρωματισμός: RGB 16.8 εκατομμυρίων χρωμάτων

Θετικά:
- Αποκλειστικά Cherry MX Silent switches
- Αθορυβο
- Full Anti-ghosting και προγραμματιζόμενα κουμπιά
- RGB φωτισμός
- USB port
- Palm Rest

Αρνητικά:
- Απουσία macros

Scimitar RGB mouse
12.000 DPI
12 προγραμματιζόμενα κουμπιά με μετακινούμενο slider
16 εκ. χρώματα
Βάρος: 147γρ.
Kόστος: Από 111€

H Corsair μας παρουσιάζει το νέο νέο gaming mouse της, το Scimitar RGB. Γνωρίζουμε ήδη πως πρόκειται για ποντίκι το οποίο διαθέτει RGB φωτισμό 16.8 εκατομμυρίων χρωμάτων, optical sensor στα 12.000 DPI με πολύ γρήγορο χρόνο απόκρισης, 17 προγραμματιζόμενα κουμπιά και τέσσερις διαφορετικές ζώνες χρωματισμού. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Scimitar είναι το slider που υπάρχει στα πλάγια. Μπορείτε να ρυθμίσετε το που θα βρίσκονται τα πλαϊνά κουμπιά ανάλογα με το πως σας βολεύει.

Το Scimitar RGB χαρακτηρίζεται από την Corsair ως ένα MMO/ΜΟΒΑ mouse. Γνωρίζουμε ήδη πως τα MMORPG έχουν στην πλειοψηφία τους, μεγάλες μπάρες γεμάτες με skills και ανάλογα με το class, υπάρχουν ορισμένα τα οποία χρειάζεται να πατήσουμε αρκετά συχνά. Ένα απλό παράδειγμα είναι το rotation των skills από το WoW το οποίο αποτελεί μία ακολουθία στάνταρ κινήσεων προκειμένου να κάνουμε αρκετό DPS. Με την χρήση ενός MMO mouse, το έργο μας γίνεται ακόμα πιο εύκολο καθώς πλέον με μεγάλη ευκολία εκτελούμε τα καθήκοντά μας, χωρίς να βγάλουμε τα δάχτυλά μας από τα WASD (κουμπιά κίνησης).

Πέρα από την χρήση του Scimitar στα MMORPG, βλέπουμε πως η ίδια η εταιρία που το σχεδίασε, πιστεύει πως είναι ιδανικό και για MOBA games. Είναι ευρέως γνωστό πως ο γρήγορος ρυθμός ενός αγώνα οποιουδήποτε MOBA, δύσκολα αφήνει περιθώρια για χάσιμο χρόνου. Οι περισσότεροι παίκτες του συγκεκριμένου genre, προτιμούν ελαφριά ποντίκια, με ελάχιστα λαμπάκια, έτσι ώστε να κάνουν την δουλειά τους σωστά. Το feedback του κόσμου φαίνεται να έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους διάφορες εταιρίες περιφερειακών οι οποίες έχουν δημιουργήσει ποντίκια ειδικά για MOBA τα οποία είναι πολύ ελαφριά και ιδιαίτερα μικρά. Η Corsair όμως, δίνει τον ίδιο χαρακτηρισμό και στο Scimitar RGB το οποίο διαθέτει 17 προγραμματιζόμενα κουμπιά, έχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος και βάρος.

Πως μεταφράζονται όλα τα χαρακτηριστικά του Scimitar RGB πάνω στο gaming αλλά και στις καθημερινές συνήθειες όσων χρησιμοποιούν PC για διάφορες δουλειές; Αξίζει το νέο ποντίκι της Corsair τα 80 ευρώ που κοστίζει; Περισσότερα στο παρακάτω αναλυτικό review και την παρουσίαση.

Εξωτερικά το Scimitar RGB αποτελείται από μαύρο και κίτρινο πλαστικό με ορισμένες μεταλλικές λεπτομέρειες οι οποίες το κάνουν πιο στιβαρό. Συνολικά βλέπουμε πέντε led φώτα τα οποία προσθέτουν βάρος αλλά και στυλ αφού τα τέσσερα από αυτά μπορείτε να τα παραμετροποιήσετε όσον αφορά στον χρωματισμό όπως σας αρέσει. Στα πλάγια βλέπουμε τα 12 πλευρικά, πλήρως προγραμματιζόμενα κουμπιά τα οποία είναι μηχανικά και ανταποκρίνονται χωρίς καμία καθυστέρηση στις εντολές μας.

Αρκετά cool στοιχείο από την Corsair είναι το slider κάτω από τα πλευρικά κουμπιά το οποίο μπορείτε να φέρετε στο ύψος που σας βολεύει και να το βιδώσετε (κυριολεκτικά) στην θέση του με το κατσαβιδάκι που έρχεται μαζί με την συσκευασία. Ορισμένα από τα πλευρικά κουμπιά είναι textured έτσι ώστε να τα ξεχωρίζετε αμέσως ακόμα και το βράδυ...αρκεί να θυμάστε ποια είναι! Η ροδέλα φαίνεται αρκετά σταθερή και αποτελείται από λαστιχένια επιφάνεια, όπως και η αριστερή πλευρά του Scimitar RGB, με αποτέλεσμα να να προσφέρει ακόμα περισσότερη ασφάλεια στον χρήστη. Τέλος, κάτω από την ροδέλα βρίσκουμε δυο κουμπιά τα οποία χρησιμεύουν για την αυξομείωση του DPI.

Δοκιμάζοντας το Scimitar RGB στο Guild Wars 2, παρατηρήσαμε πως έκανε την δουλειά του αρκετά καλά. Χρειάστηκε να “παίξουμε” με τον slider των πλευρικών κουμπιών κάμποσες φορές μέχρι να βρούμε την ιδανική θέση. Τα κουμπιά βρίσκονται σε θέση που βολεύει και είναι σχετικά εύκολο να τα πατήσετε όλα. Μέσα από το Corsair Utility Engine (CUE) Software, μπορείτε να “πειράξετε” ρυθμίσεις σχετικά με τον φωτισμό και τα macros αλλά και να συνδέσετε Corsair RGB περιφερειακά έτσι ώστε να αποκτήσουν τον ίδιο, ταυτόχρονο φωτισμό. Όσον αφορά τα MOBA games όμως, δυστυχώς το νέο mouse της Corsair δεν παίρνει άριστα. Το βάρος του το καθιστά σχεδόν 1.5 φορές πιο βαρύ από το μέσο gaming mouse που κυκλοφορεί στην αγορά, με αποτέλεσμα να μην έχουμε να κάνουμε με το ιδανικό MOBA mouse.

Η Corsair είχε προσπαθήσει ξανά με τα MMO ποντίκια παρουσιάζοντας το Vengeance M90 το 2012. Ύστερα από περίπου τρία χρόνια, η εταιρία παρουσιάζει το Scimitar RGB το οποίο φαίνεται να έχει δανειστεί στοιχεία από άλλα gaming mice αλλά προσφέρει και κάποιο είδος καινοτομίας μέσω του slider. Το Scimitar RGB αποτελεί μία αρκετά ικανοποιητική λύση για τον MMO παίκτη ο οποίος βασίζεται πολύ στο ποντίκι του για να εκτελεί τα skills που του χρειάζονται περισσότερο. Το παρουσιαστικό του ακολουθεί τα πρότυπα της RGB μόδας, οι επιδόσεις του είναι σχεδόν άριστες και η αίσθηση του Scimitar στα χέρια μας αρκετά ευχάριστη.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
- DPI: 100 μέχρι 12.000
- Βάρος:147g
- Καλώδιo: 1.8m braided καλώδιο
- Διαστάσεις: 119.4mm x 77mm x 48.8mm
- Optical Sensor
- 17 προγραμματιζόμενα κουμπιά
- On-board Memory
- Συμβατό με Corsair Utility Engine (CUE) Software
- Ειδικό για MMO/MOBA games

Θετικά:
- Στιβαρός σχεδιασμός
- Slider στα πλάγια με προγραμματιζόμενα κουμπιά
- Υπερσύγχρονος αισθητήρας στα 12.000 DPI
- 4 διαφορετικές ζώνες χρωματισμού
- On-board Memory

Αρνητικά:
- Μεγάλο βάρος για MOBA mouse

Void RGB Wireless headset

Βάρος: 373 γρ.
Μπαταρία: Αυτονομία 12 ωρών, λειτουργούν μόνο ασύρματα και εκτός φορτιστή
Συμβατότητα: PC, DualShock 4, smartphones και tablets με θύρα 3,5 χιλιοστών
16 εκ. χρώματα
Απόκριση συχνότητας: 20Hz έως 20Khz
Αντίσταση: 32Ohms@1Khz
Ευαισθησία: 107 ντεσιμπέλ
Drivers 50 χιλιοστών.

Μικρόφωνο Void RGB
Απόκριση συχνότητας: 100Hz έως 10Khz
Ευαισθησία: -38 ντεσιμπέλ
Αντίσταση: 2.200 Ohms
Είδος: Noise-cancelling
Τιμή: Από 120€

To τρίτο και τελευταίο κομμάτι που θα σας δείξουμε σήμερα είναι το Void RGB Wireless Gaming Headset από την Corsair. Πρόκειται για ένα ασύρματο headset με RGB φωτισμό και καταπληκτική ποιότητα μικροφώνου. Η αλήθεια είναι ότι τα σωστά ασύρματα ακουστικά είναι σε έλλειψη και εάν κάποιος αποφασίσει να προβεί σε αγορά, θα πρέπει είτε να βάλει το χέρι στην τσέπη, είτε να αγοράσει κάτι που είναι κατώτερης ποιότητας και στο τέλος θα το αλλάξει με ενσύρματο. Profit? Μόνο η εταιρία κερδίζει, οι gamers καταλήγουν να ξοδεύουν χωρίς λόγο και αυτό είναι κάτι που εδώ στο GameWorld.gr δεν θέλουμε να συμβαινει.

Το Void RGB Wireless έχει μεγάλα μαξιλαράκια αυτιών και ταιριάζει ακόμα και στα πιο μεγάλα κεφάλια. Ο σχεδιασμός τους θα λέγαμε ότι είναι πρακτικός και η κατασκευή ανθεκτική με σκληρό πλαστικό και μαλακό, υψηλής ποιότητας ύφασμα. Θα θέλαμε να βλέπαμε και μεταλλικά κομμάτια πάνω στο headset αλλά ίσως αυτό να είναι κάτι που θα αύξανε το βάρος και σίγουρα δεν είναι επιθυμητό. Η ασύρματη έκδοση του headset κυκλοφορεί σε μαύρη και Yellowajacket (κίτρινη) έκδοση για να διαλέξετε όποια ταιριάζει καλύτερα με τα γούστα ή το setup σας.

Ο φωτισμός του Void είναι RGB, καθώς ανήκει στην νέα σειρά μαζί με τα παραπάνω περιφερειακά. Υπάρχουν διάφορα χρωματικά εφέ για να διαλέξετε αλλά θα σκεφτείτε τώρα...ποιος ο λόγος αφού δεν βλέπουμε τα εφέ όταν φοράμε τα ακουστικά. Το Void Wireless αλληλεπιδρά με το Strafe RGB με αποτέλεσμα όταν είναι και τα δύο συνδεδεμένα, το ένα να δίνει σήμα στο άλλο και το πληκτρολόγιο να φωτίζεται σύμφωνα με τον ρυθμό της μουσικής που παίζετε στα ακουστικά (ιδανικά παίζοντας Slipknot).

Η ποιότητα του ήχου είναι σχεδόν άριστη, κάτι που περιμένουμε έτσι και αλλιώς από συστήματα Surround 7.1. Μέσα από το ειδικό software μπορείτε να ενεργοποιήσετε και απενεργοποιήσετε το Surround 7.1 έτσι ώστε να δείτε την σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο modes, να πειράξετε τα μπάσα και τις υψηλές συχνότητες όπως θέλετε, όπως επίσης και να διαλέξετε default προφίλ για μουσική, games ή ταινίες. Το μικρόφωνο των Void RGB Wireless λεχει καταπληκτική μόνωση με μείωση των εξωτερικών ήχων και ποιότητα εγγραφής παρόμοια με εκείνη ακριβών επαγγελματικών μικροφώνων. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, θεωρείται ένα από τα πιο κατάλληλα headsets για livestream και δημιουργία Youtube videos.

Η μπαταρία των Void RGB Wireless διαρκεί για περίπου 10 με 12 ώρες και μετά χρειάζεται φόρτιση. Μεγάλο αρνητικό είναι το γεγονός πως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το headset ενσύρματα, με αποτέλεσμα όταν τα συνδέσετε με το καλώδιο για να τα φορτίσετε, να είστε αναγκασμένοι να μην τα χρησιμοποιήσετε. Το θεωρούμε μελανό σημείο για τα ακουστικά καθώς δεν θα έπρεπε να περιμένετε ώρες μέχρι να φορτίσουν. Πέρα από αυτό, το βάρος των Void θα λέγαμε πως είναι πάνω από τον μέσο όρο και ίσως να ενοχλήσει αυτούς με ευαίσθητο κεφάλι.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
- Βάρος:373g
- Μπαταρία: Αυτονομία 12 ωρών, λειτουργούν μόνο ασύρματα και εκτός φορτιστή
- Συμβατότητα: PC, DualShock 4, smartphones και tablets με θύρα 3,5 χιλιοστών
- 16 εκ. χρώματα
- Απόκριση συχνότητας: 20Hz έως 20Khz
- Αντίσταση: 32Ohms
- Ευαισθησία: 107 ντεσιμπέλ
- Drivers 50 χιλιοστών

Θετικά:
- Βολικά ακόμα και για μεγάλα μεγέθη
- Ασύρματα ακουστικά
- Άριστη ποιότητα ήχου και μικροφώνου
- Αλληλεπίδραση με τα χρωματικά εφέ του πληκτρολογίου

Αρνητικά:
- Μεγαλύτερο από το συνηθισμένο βάρος
- Δεν υποστηρίζεται ενσύρματη χρήση

Αναλυτική παρουσίαση:

Δείτε την παρουσίαση των Corsair K70 keyboard και H1500 Headset. Συζητήστε εκτενώς για τα προϊόντα της Corsair σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Salina (Level 18) 02/01/2016 19:41
Το πληκτρολογιο ειναι απλα υπεροχο :-)
#2 +2 Purified Water (Level 17) 02/01/2016 20:30
Μου άρεσε πολύ το μαύρο πληκτρολόγιο σε σχέση με αυτό που χρησιμοποιώ εγώ είναι έτη φωτός καλύτερο :-)
#3 Mystique (Level 23) 02/01/2016 22:14
Δεν εχω δοκιμασει ποτε περιφερειακα της Corsair, την εταιρια την ηξερα μονο για τις ποιοτικες μνημες και τα ανθεκτικα τροφοδοτικα που βγαζει και που χρησιμοποιω στο pc μου. Βλεπω τις τιμες οτι ειναι στα επιπεδα αυτων της Razer οποτε μαλλον ανταγωνιζονται για την πρωτη θεση αν σκεφτω οτι τα Roccat ειναι λιγο φτηνοτερα. Ολο το σετακι σε μαυρο χρωμα ειναι ωραιοτατο παντως και αν εχει βραδινο φωτισμο θα ειναι θαυμα.
#4 +1 SilverJohn (Level 7) 03/01/2016 02:38
Πολύ καλή παρουσίαση Χριστιάνα και όμορφα περιφερειακά.
#5 +1 Timister (Level 12) 03/01/2016 08:16
Ωραία η παρουσίαση της Χριστιάνας και τα προϊόντα φαίνονται πολύ ποιοτικά, ιδίως τα ακουστικά που είναι στον τομέα απασχόλησης μου.
#6 George80s (Level 8) 03/01/2016 15:11
Ευχαριστώ για την ωραία παρουσίαση. Για το ποντίκι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί γενικά δεν τα πάω καλά με τα ογκώδη ποντίκια και εκείνα που έχουν πάρα πολλά κουμπιά, αν και μου φαίνεται κομματάκι δύσκολος ο χειρισμός τόσων πολλών μικρών πλαινών κουμπιών με επιτυχία. Το πληκτρολόγιο μου αρέσει, το βρίσκω αρκετά πρακτικό ιδίως για παιχνίδι σε σκοτεινό δωμάτιο, μερικά ωραία εφέ, ιδίως εκείνο που ορίζεις το χρώμα που θέλεις σε κάθε πλήκτρο, και αρκετά εργονομικό. Δεν με ενδιαφέρουν τα macros και δεν παίζω RTS οπότε δεν θεωρώ σημαντική την έλλειψη τους. Μεγάλο αρνητικό του μόνο η τιμή, αν και είμαι από τους ανθρώπους που παίζουν αποκλειστικά με πληκτρολόγια (και ποντίκια) νομίζω πως είναι υπερβολική για ένα μηχανικό led keyboard...
Notification