GDC 2016: Developers αντιδρούν στις χορεύτριες της Microsoft

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
5
GDC 2016: Developers αντιδρούν στις χορεύτριες της Microsoft

GDC 2016: Developers αντιδρούν στις χορεύτριες της Microsoft

Βρήκαν την παρουσία τους προκλητική.

Οι γυναίκες game developers ως γνωστόν αυξάνονται σε ποσοστό στη σημερινή gaming βιομηχανία. Το ίδιο ισχύει και στα παγκόσμια συνέδρια, όπως στην GDC 2016 στο Σαν Φρανσίσκο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες.

Αυτό που ίσως πολλοί δεν περίμεναν ήταν ότι θα συνέβαινε το εξής σκηνικό. Η Microsoft είχε χορεύτριες στο πάρτι της, οι οποίες είχαν ντυθεί ως μαθήτριες σχολείου, με την διαφορά ότι φορούσαν φούστα και για το πάνω μέρος μία κάπως αποκαλυπτική μπλούζα (χωρίς ωστόσο να φαίνονται επίμαχα σημεία). Το αποτέλεσμα ήταν πέντε γυναίκες developers να διαμαρτυρηθούν για την εμφάνιση των χορευτριών δημοσιεύοντας τα παρακάτω tweets.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρακάτω πεντάδα συγκαταλέγεται στέλεχος της Riot Games, ενώ η Brianna Wu, είχε συμμετάσχει στο σκάνδαλο του Gamergate, καθότι μαζί με την Anita Sarkeesian αποτελούν δύο από τις πιο γνωστές φεμινίστριες της gaming βιομηχανίας.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω διαμαρτυριών, η Microsoft αναγκάστηκε να απολογηθεί μέσω του ίδιου του Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν "κατηγορηματικά λάθος" από πλευράς της Microsoft και ότι θα χειριστεί το θέμα εσωτερικά με τους συναδέλφους του.

Ποια είναι η άποψή σας; Άξιζε τόσος ντόρος για το παραπάνω γεγονός; Πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη επιλογή της Microsoft έβλαψε την δημόσια εικόνα της;

Δείτε όσα έγιναν στην GDC 2016. Συζητήστε περισσότερα σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Domine Non Es Dignus (Level 17) 20/03/2016 22:51
>όταν σε ενοχλεί το πως ντύνεται μια γυναίκα (χωρίς να την υποχρεώσει κανείς) αλλά δε σε ενοχλούν οι συνθήκες στις οποίες ζουν γυναίκες στη Μέση Ανατολή (αν θυμάται κανείς το βιντεάκι που είχαν πάει Sarkeesian και Zoe Quinn - που είχε φάει χοντρό expose από το 5 Guys vid τού Internet Aristocrat - στα Ηνωμένα Έθνη, θα καταλάβει αμέσως).
#2 +2 elefsis13 (Level 13) 20/03/2016 22:53
Ρε τα κορίτσια ήταν τρέλα. Δεν τσαλακώθηκε η εικόνα της εταιρίας. Αυτές που διαμαρτυρήθηκαν θα ήταν τρελά τόξα :lol:
#3 +1 StewieSnake (Level 11) 20/03/2016 23:45
H Microsoft όχι, καθόλου. Η GDC και οι gamedevs, που κάθε χρόνο είναι και χειρότεροι, ναι σίγουρα. Προφανώς η κυρία Wu και το συνάφι της φωνάζουν για να φωνάξουν και τόσος ντόρος για το τίποτα, Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν η βιομηχανία κάποια στιγμή να μάθει την έννοια του επαγγελματισμού και να μην μπλέκει το πουλί με το βιολί.
#4 +2 StavrosDimou (Level 15) 21/03/2016 02:55
1) Καταρχάς η μια απ' αυτές στο twitter αποκαλεί τις κοπέλες στριπτιτζούδες, και στη φωτογραφία δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Άρα έχουμε να κάνουμε με ψευδή κατηγορία.
2) Το καλοκαίρι βλέπω στο δρόμο που περπατάω κοπέλες με αρκετά πιο αποκαλυπτική ενδυμασία.
3) Ίσως να έπρεπε να είχαν και αντίστοιχους άνδρες χορευτές.
4) Εγώ πάντως άμα πήγαινα σε ένα event, του οποίου το 95% είναι γυναίκες, και έβλεπα άνδρες χορευτές δεν θα σπαζόμουν έτσι. Μπορεί να μην απολάμβανα το θέαμα, αλλά θα 'βρισκα κάτι άλλο να κάνω πχ να μιλήσω με τον διπλανό/η μου, και δεν θα με πείραζε καθόλου. Πρέπει να είσαι πολύ κομπλεξικός και ζηλόφθονος άνθρωπος για να σε πειράζουν τέτοια πράγματα.
#5 the_prophet1987 (Level 22) 21/03/2016 11:34
Κάποιες έχουν μπερδέψει τη βούρτσα με την οδοντόβουρτσα.Τ α φεμινιστικά κινήματα αν δε κάνω λάθως δημιουργήθηκαν για να διεκδικούν και να προστατεύουν τα δικαιώματα της γυναίκας.Τελευτ αία όμως έχουν ξεφύγει εντελώς.Με το παραμικρό βρίσκουν ευκαιρία να κατηγορήσουν τους άντρες για κάτι που οι ίδιες οι γυναίκες δεν χειρίζονται σωστά.Απο φεμινισμός γίνεται ρατσισμός.Τους πέρασε απο το μυαλό οτι οι χορεύτριες μπορεί να γούσταραν που βγήκαν στη σκηνή.Κι αν δεν είναι έτσι μπορούσαν και πάλι να πούν όχι.Όταν κάποιος ξέρεις οτι σε χρησιμοποιοί και συνεχίζεις να κάνεις αυτό που σου λέει,δε φταίει αυτός αλλά εσύ που το ανέχεσαι.
#6 Omnibot (Level 22) 21/03/2016 14:22
OMG, 38K LOL και η άνοια δε σταματάει...
#7 Mystique (Level 23) 21/03/2016 19:01
Χαχαχα, μου αρεσει που μπερδευουμε μερικα πραγματα, αθελα η μη, για να προβαλλουμε τις αποψεις πανω σε θεμα που φαινεται ξεκαθαρο. Λοιπον η εκδηλωση δεν ειναι αποκριατικη φιεστα ουτε καρναβαλι του Ριο, αν ειναι να εχει παρουσιες που δεν ταιριαζουν με το ολο κλιμα τοτε καλα κανουν και φωναζουν οι γυναικες devs. Δεν εχω δει ακριβως πως εχουν τα πραγματα αλλα για να φωναζουν οτι τους προσβαλλε το θεαμα μαλλον θα εχουν καποιο δικιο, δεν νομιζω οτι το κανανε απο θεμα κομπλεξ η "φεμινισμου". Τελος παντων εμενα μου αρεσουν τα θεαματα αρκει να ειναι σε λογικα πλαισια και να προσφερουν κατι και για τα 2 φυλλα οχι μονο μια ακομα αντρικη εκδηλωση. :lol:
#8 Blood King (Level 25) 21/03/2016 21:32
Ήταν λογικό να υπάρχουν γυναίκες με αποκαλυπτικές ενδυμασίες από την στιγμή που το συντριπτικό ποσοστό των ατόμων στην έκθεση ήταν άντρες, το ξέρουν καλά το παιχνίδι του marketing και της χειραγώγησης των ενστίκτων μας οι μεγάλες εταιρείες. Η μόνη εύλογη αιτία για την οποία θα δικαιολογείτο η οργισμένη αντίδραση των γυναικών developers είναι η απουσία αντρών χορευτών ώστε να απολαύσουν και αυτές ένα παρόμοιο οφθαλμόλουτρο. Όταν σε ενοχλούν τα πάντα και όταν ψάχνεσαι για καυγά και τρέμεις την σεξουαλικότητα των ανθρώπων φοβάμαι ότι έχεις σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα παρά τις γελοίες ταμπέλες που φοράς, φεμινιστής, αντι - ρατσιστής, ακτιβιστής και άλλες σαχλαμάρες. Το θλιβερότερο απο όλα είναι η αντίδραση του Phil Spencer που έκανε τουμπεκί, μου θύμισε τον Brett Ratner που τον κατηγόρησαν ως ομοφοβικό και άρχισε τις απολογίες, τι ωραία που δουλεύει ο αντίστροφος ρατσισμός στις μέρες μας.
Notification