Epic Games: "Η Microsoft προσπαθεί να μονοπωλήσει το development στα PC"

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Epic Games: "Η Microsoft προσπαθεί να μονοπωλήσει το development στα PC"

Epic Games: "Η Microsoft προσπαθεί να μονοπωλήσει το development στα PC"

Άμεση η απάντηση της Microsoft.

 

Ο ιδρυτής της Epic Games, Tim Sweeney, δήλωσε ότι η Microsoft "Προσπαθεί να μονοπωλήσει το game development στα PC".

Η δήλωση αυτή έγινε στην εφημερίδα The Guardian και αφορά το UWP (Universal Windows Platform) της Microsoft, το οποίο όπως είπε "ανατρέπει τα δικαιώματα των developers και περιορίζει την ελευθερία των χρηστών". Συγκεκριμένα, υπάρχουν δυνατότητες αποκλειστικά στο UWP τις οποίες "Η Microsoft επιτρέπει στους developers να τις χρησιμοποιήσουν μόνο αν το προϊόν τους κλειδώσει μέσα στο Universal Windows Platform. Έτσι οι developers δεν μπορούν να έχουν απευθείας σχέση με τους χρήστες τους" όπως πρόσθεσε ο Sweeney.

Απ' την άλλη ο επικεφαλής του τμήματος Xbox της Microsoft, Phil Spencer, είχε δηλώσει για το UWP πριν από μερικές ημέρες, ότι οι developers θα μπορούν να επωφεληθούν δημιουργώντας apps που θα είναι ταυτόχρονα συμβατά σε συσκευές με Windows 10, Xbox One κτλ. Ο Sweeney πάντως, κατηγόρησε την Microsoft ότι "Θέλει να εκμεταλλεύεται μόνο το store της, κάνοντας μη υγιή ανταγωνισμό σε άλλα online stores, στα οποία πιθανόν οι developers να θέλουν να πουλήσουν τα games τους". Πρακτικά οι χρήστες δεν μπορούν να εγκαταστήσουν ή να κάνουν update τα games του Universal Windows Platform εκτός του Windows Store. Μάλιστα, ο Sweeney κάλεσε την Microsoft έμμεσα να αποσύρει το συγκεκριμένο "κλείδωμα" σε μελλοντικό update των Windows 10.

"Είναι ντροπιαστικό το ότι 7 μήνες μετά το λανσάρισμα του Windows Store στα Windows 10, δεν υπάρχει επαρκές software τρίτων developers, όπως τα Grand Theft Auto V, Photoshop ή FIFA 2016, παρά μόνο κάποια καλά mobile games. Ποιος θα υπογράψει ένα τέτοιο φιάσκο για να λανσάρει τα games του αποκλειστικά στο UWP;" καταλήγει ο Sweeney.

Απ' την άλλη, ο Kevin Gallo, εμπορικός αντιπρόεδρος της Microsoft, ανέφερε στην Guardian ότι το UWP είναι ένα "πλήρως ανοιχτό οικοσύστημα, διαθέσιμο σε κάθε developer, το οποίο υποστηρίζεται από οποιοδήποτε store. Θα συνεχίσουμε να το αναβαθμίζουμε για τους developers, όπως κάναμε με το update Νοεμβρίου στα Windows 10, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν side-load στα apps. Θέλουμε να κάνουμε τα Windows την καλύτερη πλατφόρμα, επιτρέποντας στους developers να φέρουν τον κώδικα HTML/Javascript, .NET, Win32, C++ και Objective-C στα Windows, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του UWP".

Ας ελπίσουμε η παραπάνω διαφορά να μην επηρεάσει την συνεργασία των δύο εταιρειών στο μέλλον. Εδώ ωστόσο αξίζει να θυμίσουμε ότι η Epic Games δεν έχει αναλάβει το development του Gears of War 4, το οποίο η Microsoft ανέθεσε στην The Coalition.

Η Epic Games τρέχει αυτή τη στιγμή το νέο Unreal Tournament και το Paragon.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Myrmidon (Level 21) 07/03/2016 20:39
Για αυτό κλείνει και Lionhead Studios και Press Play. Θα τα παίρνει από τους indy developers.
#2 Lordwinter (Level 28) 07/03/2016 22:04
Quoting Myrmidon:
Για αυτό κλείνει και Lionhead Studios και Press Play. Θα τα παίρνει από τους indy developers.

Για αυτό δίνει τζάμπα σε όλους δύο development kits του Xbox One, πρόσβαση στην υπηρεσία Xbox Game preview και λοιπές παροχές; Τα μισά indie games που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην αγορά προέρχονται από το ID@Xbox.

Επίσης αγαπητέ Tim Sweeney οι third-party developers είναι ελεύθεροι να βγάλουν τα games τους σε όποια ψηφιακή πλατφόρμα επιθυμούν. Το Rise of the Tomb Raider πχ βγήκε στο Steam και όλα τα retail αντίτυπά του έχουν Steam κωδικό και όχι Windows 10. Συν τις άλλοις το Windows Store δεν λανσαρίστηκε στα Windows 10, αλλά στα Windows 8.

Εν πάσει περιπτώση πως βγαίνει και μιλά η Epic Games όταν αυτή την στιγμή το Shadow Complex στα PC, αλλά και το επερχόμενο Paragon διατίθενται μόνο μέσω της δικής της ψηφιακής πλατφόρμας;
#3 Achenar (Level 9) 07/03/2016 23:19
Quote:
Εν πάσει περιπτώση πως βγαίνει και μιλά η Epic Games όταν αυτή την στιγμή το Shadow Complex στα PC, αλλά και το επερχόμενο Paragon διατίθενται μόνο μέσω της δικής της ψηφιακής πλατφόρμας;
Διότι η Epic Games δεν υπαγόρευσε άμεσα ή έμμεσα στους developers πώς θα διαθέσουν το προϊόν τους στην αγορά. Επίσης να μήν ξεχνάμε ότι η Epic Games διαθέτει μηχανή γραφικών, απο τις καλήτερες παραδεχομένως, δωρεάν μέχρι να κάνεις release και μετα 5% royalty, και που πρακτικά δεν σε περιορίζει σε κάποια πλατφόρμα, καθώς το game σου μπορεί να είναι σε PS4, XBox, Windows, MacOS, Linux etc. Κάθε δικαίωμα έχει να μιλάει και για να είμαι ειλικρινής συμφωνώ μαζί του. Στο μόνο σημείο που διαφωνώ είναι ότι παρουσιάζει την κατάσταση πολύ πιο δραματική απ'ότι είναι.
#4 madapo (Level 1) 08/03/2016 03:52
Καταρχας καλα κανει η Microsoft. Τωρα μαλλον χαλαει πολλα ατομα (και πολλες εταιρειες εννοειτε) επειδη εχουν πατησει πανω στης Microsoft λειτουργικο.
Οπως και να 'χει δικο της λειτουργικο ειναι οτι θελει κανει. Αμα δεν αρεσει σε καποιον αν παει σε mac osX or Linux or Chromebook (Το τελευταιο το ειπα για αστειο :P )
Απο την στιγμη που θελει να Promo-ταρει το UWP ειναι καλοδεχουμενο. Και παραλληλα να σταματησει και το θεμα αν το Windows store εχει apps ή οχι. Και με αυτη την αλλαγη αν το παρουμε απο την μερια των games, δεν θα εχει "παιχνιδακια" αλλα και παιχνιδαρες που σε "mobile OS" δεν παιζει να μπορουν να υπαρχουν.
Notification