Alan Wake II: Night Springs DLC


Ιστορίες από το πολυσύμπαν της Remedy.

Ιστορίες από το πολυσύμπαν της Remedy.

Ιστορίες από το πολυσύμπαν της Remedy.

Η Remedy Entertainment αποτελεί μία από τις πιο μοναδικές και δημιουργικές εταιρίες ανάπτυξης και ο Sam Lake, τον οποίο μπορούμε να βαφτίσουμε και Ευρωπαίο Kojima είναι πλέον ανάμεσα στις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες της βιομηχανίας. Η δημιουργικότητα της Φινλανδικής εταιρίας φάνηκε ακόμα περισσότερο πέρυσι με την κυκλοφορία του Alan Wake II, το οποίο απέσπασε πολλά βραβεία και πολύ καλές κριτικές από κοινό και μέσα. Το πιο αναγνωρίσιμο chapter του, We Sing, περιλάμβανε και ένα τραγούδι, το οποίο είχε τόσο μεγάλη απήχηση, που οι ηθοποιοί του παιχνιδιού το ερμήνευσαν και στα The Game Awards 2023. Μαζί με την κυκλοφορία του η Remedy είχε δηλώσει ότι θα έρθουν και δύο DLC expansions, πράγμα που είχε κάνει και με το πρώτο Alan Wake. Το πρώτο expansion ονομάζεται Night Springs και ο Lake το παρουσίασε στο Summer Game Fest και κυκλοφόρησε την αμέσως επόμενη μέρα, στις 8 Ιουνίου. Μαζί με την ανακοίνωση του DLC, η Remedy ανακοίνωσε και τις retain εκδόσεις του Alan Wake II, καθώς η μόνο digital κυκλοφορία του είναι και το μεγαλύτερο παράπονο του κόσμου.

alan wake 2 night springs 1

Developers: Πόσο meta το θέλετε; - Same Lake: Ναι
Το Night Springs είναι μία τηλεοπτική, ανθολογική σειρά στον κόσμο του Alan Wake, παρόμοια με το The Twilight Zone, στην οποία ο συγγραφέας είχε υπάρξει σεναριογράφος. Όσο βρισκόταν παγιδευμένος στο Dark Place, στα 13 χρόνια ανάμεσα στα δύο games, έγραψε διάφορες ιστορίες στην προσπάθειά του να δραπετεύσει και τρεις από αυτές είναι τα επεισόδια του expansion. Να σημειώσουμε εδώ ότι μπορείτε να παίξετε οποιαδήποτε στιγμή τα επεισόδια, καθώς δεν σχετίζονται άμεσα με το βασικό story του Alan Wake 2 και μπορείτε να τα βρείτε στο κεντρικό menu. Κάθε επεισόδιο διαρκεί λίγο λιγότερο από 1 ώρα, πράγμα που είναι και το βασικό παράπονο που έχουμε, καθώς θα θέλαμε λίγο παραπάνω από το καθένα.

Κάτι μου θυμίζετε…
Το πρώτο επεισόδιο ονομάζεται Number One Fan και ελέγχουμε την The Waitress, μία παράλληλη εκδοχή της Rose Marigold που γνωρίσαμε στο πρώτο Alan Wake, ως την μεγαλύτερη fan του συγγραφέα (σχεδόν σε βαθμό εμμονής). Εδώ λοιπόν η Waitress καλείται να σώσει τον Writer, όπως ονομάζεται εδώ ο Alan, από διάφορους haters, οι οποίοι τον έχουν απαγάγει. Το επεισόδιο διαδραματίζεται στο Bright Falls και είναι ίσως το πιο βαρετό από τα τρία, καθώς είναι εντελώς γραμμικό και στην διαδρομή απλώς σκοτώνετε εχθρούς που βρίσκονται σε διάφορα σημεία. Τα όπλα που έχετε στην κατοχή σας είναι Shotgun και Riffle, όμως οι σφαίρες που βρίσκετε είναι τόσες πολλές, σχεδόν σε κωμικό βαθμό, οπότε είναι διασκεδαστικό, χωρίς έννοιες για τα πυρομαχικά σας.

Το δεύτερο επεισόδιο ονομάζεται North Star και εδώ ο κεντρικός χαρακτήρας είναι η The Sibling, μια παράλληλη-εναλλακτική εκδοχή της Jesse Fayden, πρωταγωνίστριας του Control, η οποία ψάχνει τον αδερφό της. To συγκεκριμένο επεισόδιο είναι το πιο Horror από τα τρία και διαδραματίζεται στο Coffee World, το luna park με θέμα τον καφέ, που επισκεφτήκαμε και στην βασική ιστορία. Εδώ υπήρχαν λίγοι αλλά καλοφτιαγμένο γρίφοι, εχθροί που εμφανιζόντουσαν από το πουθενά, ακόμα και ένα σύντομο stealth σημείο. Το μοναδικό ξενέρωμα είναι ότι πρακτικά ελέγχαμε την Jesse χωρίς τις υπερδυνάμεις της καθώς είναι προσγειωμένη στο gameplay του Alan Wake 2, με την μόνη διαφορά ότι το πιστόλι της είναι αυτόματο και θυμίζει κάπως τα αντίστοιχό της στο Control. Γενικώς το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν μας άφησε παράπονα, ενώ βλέποντας την Jesse στα εξαιρετικά γραφικά του Alan Wake 2, μας άνοιξε ακόμα περισσότερα την όρεξη για το sequel του Control, το οποίο περιμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια.

alan wake 2 night springs 2

Το τρίτο επεισόδιο ονομάζεται Time Breaker και είναι με διαφορά το πιο δημιουργικό και διαφορετικό. Εδώ πρωταγωνιστής είναι ο Actor, ο οποίος είναι μία εναλλακτική εκδοχή του ηθοποιού Shawn Ashmore και του σερίφη Tim Breaker που συναντήσαμε στην βασική ιστορία (τους οποίους φυσικά υποδύεται ο Shawn Ashmore). Εδώ ο πρωταγωνιστής βρίσκεται στα γυρίσματα για το video game Time Breaker, του οποίου director είναι…ο Sam Lake και ξαφνικά βρίσκεται μέσα σε μία περιπέτεια που διανύει διάφορα σύμπαντα και διάφορες εκδοχές του για να βρει τον κακό Door ο οποίος τις σκοτώνει. Πέρα από τις διάφορες εκδοχές του ήρωα που θα ελέγξετε, θα περάσετε και από διάφορα σύμπαντα, τα οποία είναι άλλοι τύποι video games, αλλά θα σας αφήσουμε να τα ανακαλύψετε. Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι από τις πιο δημιουργικές δουλειές της Remedy και μία από τις προσπάθειές της αναφέρει το Quantum Break, όσο πιο έμμεσα γίνεται, καθώς τα δικαιώματά του ανήκουν στην Microsoft.

Οπτικοακουστικά το DLC είναι το ίδιο όμορφο και προσεγμένο με το βασικό παιχνίδι, με τη διαφορά ότι έχει πλέον δεχθεί όλα τα απαραίτητα updates και δεν υπάρχουν τα framedrops που υπήρχαν τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας. Οι πιο πολλές οπτικές καινοτομίες υπάρχουν στο τρίτο επεισόδιο, όμως δεν θα τις αναφέρουμε λόγω spoilers. Οι πλέον γνώριμοι ηθοποιοί κάνουν αρκετά καλή δουλειά, ειδικά ο Shawn Ashmore, τον οποίο είδαμε ελάχιστα στο βασικό παιχνίδι. Αναμενόμενα δεν υπάρχει κάποιο μουσικό chapter, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για την επόμενη μεγάλη κυκλοφορία της Remedy.

alan wake 2 night springs 3

Θέλαμε λίγο περισσότερο
Το Night Springs αποτελεί την τέλεια αφορμή για να επιστρέψετε στον περίεργο κόσμο του Alan Wake II και της Remedy, η οποία φαίνεται ότι προσπαθεί πάντα να κάνει κάτι ακόμα πιο δημιουργικό από πριν. Το μοναδικό μας βασικό παράπονο είναι η αρκετά μικρή διάρκειά του, καθώς και τα τρία επεισόδια μπορούν να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από τρεις ώρες. Παρόλα αυτά το μικρό κόστος του και το πόσο ευχάριστα περνάει ο σύντομος αυτός χρόνος δικαιολογούν την αγορά του, αν σας άρεσε το Alan Wake II. Το δεύτερο expansion, με τίτλο Lake House, αναμένεται και αυτό μέσα στο 2024 και θα το περιμένουμε με ανυπομονησία, ενώ ακόμα περισσότερο θέλουμε πλέον να δούμε και το επόμενο Control.

Θετικά:
- Δημιουργικοί τρόποι για να επιστρέψουν γνώριμοι χαρακτήρες
- Νέες ακόμα πιο πρωτότυπες ιδέες (ειδικά στο τρίτο επεισόδιο)
- Εξαιρετικός οπτικοακουστικός τομέας για μία ακόμη φορά

Αρνητικά:
- Αρκετά μικρή η διάρκεια των επεισοδίων
- Απειροελάχιστες καινοτομίες και προσθήκες στο gameplay

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 8.5
Σενάριο: 8
Αντοχή: 5
Γενικά: 8

Το σύμπαν της Remedy μεγαλώνει

Ερμής Δερβίσης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8
7.75 User Score
(2 votes )
User Reviews 0
Genre: Survival Horror
Developer: Remedy Entertainment
Publisher: Epic Games
Διάθεση:
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 08/06/24
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification