Brothers: A Tale of Two Sons Remake

Hot
Ερμής Δερβίσης

Θα αντέξει η αδερφική αγάπη τις αντιξοότητες;

Θα αντέξει η αδερφική αγάπη τις αντιξοότητες;

Θα αντέξει η αδερφική αγάπη τις αντιξοότητες;

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να κυκλοφορούν πολλά remakes, άλλα επιτυχημένα και άλλα όχι και τόσο, με αρκετά γρήγορο ρυθμό, σε βαθμό που κοντεύουν να φτάσουν και τις νέες κυκλοφορίες. Τα περισσότερα είναι παλαιότερα games που δεν έχουν αντέξει το πέρασμα του χρόνου αλλά ήταν αρκετά αγαπητά στην εποχή τους και σοφά οι εταιρείες τα εκσυγχρονίζουν για το νέο κοινό. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που δεν θα πήγαινε το μυαλό μας ότι θα τα ξαναβλέπαμε στα σύγχρονα συστήματα, όχι γιατί δεν το αξίζουν, αλλά επειδή δεν φαίνεται ότι έχουν κάτι παραπάνω να πουν.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι το Brothers: A Tale of Two Sons, το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 2013 από την Starbreeze Studios. Το συγκεκριμένο είχε αποτελέσει το πρώτο video game του πλέον αρκετά γνωστού Josef Fares (Fuck the Oscars!), πριν ο ίδιος ιδρύσει την δική του εταιρεία ανάπτυξης, Hazelight Studios και μας δώσει τα A Way Out και It Takes Two. Το remake του Brothers ανακοινώθηκε στα The Game Awards 2023 και ήρθε στα χέρια μας τον Φεβρουάριο του 2024, 11 περίπου χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία. Να σημειώσουμε ότι στο remake δεν εμπλέκεται ούτε η Starbreeze, ούτε ο ίδιος ο Fares παρότι έδωσε την έγκρισή του, αλλά το project αναπτύχθηκε από την σχετικά άγνωστη Avantgarden.

brothers a tale of two sons remake 1

Η ιστορία ακολουθεί δύο αδελφούς, οι οποίοι ξεκινούν ένα ταξίδι για το Tree of Life, όπου βρίσκεται η μοναδική θεραπεία για τον άρρωστο πατέρα τους. Το σενάριο δεν έχει αλλάξει καθόλου από το αρχικό και παραμένει αρκετά έντονο και συγκινητικό και αποτελεί μία σύντομη αλλά αρκετά γεμάτη περιπέτεια, σχεδόν χωρίς καθόλου διαλόγους. Το να πούμε περισσότερα σημαίνει spoilers οπότε σας αφήνουμε να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Η διάρκεια της ιστορίας είναι η ίδια, γύρω στις 3 ώρες.

2 αδέρφια – 2 παίκτες
Το gameplay επίσης παραμένει σχεδόν απαράλλακτο. Και οι δύο χαρακτήρες είναι playable και, όπως και στο αρχικό, ελέγχετε και τους δύο, τον έναν με τον αριστερό μοχλό και τον άλλον με τον δεξή. Ο συγκεκριμένος χειρισμός ήταν και παραμένει σίγουρα πρωτοποριακός, όμως μέχρι να τον συνηθίσετε το παιχνίδι τελειώνει. Ευτυχώς στο remake δεν είναι ή μοναδική μας επιλογή. Η πιο αξιόλογη προσθήκη στο gameplay, που δεν υπήρχε στο αρχικό, είναι η επιλογή για co-op για να παίξετε με δεύτερο άτομο. Έτσι η εμπειρία γίνεται αρκετά πιο ευχάριστη και έρχεται πολύ πιο κοντά στα It Takes Two και A Way Out. Να τονίσουμε ότι το co-op είναι αποκλειστικά local, στην ίδια κονσόλα, με δύο χειριστήρια και δεν υπάρχει η επιλογή για online.

Η κάμερα παραμένει fixed με σχεδόν top down οπτική, χωρίς να υπάρχει split-screen και κινείται μόνο όταν και οι δύο χαρακτήρες κουνηθούν προς μια κατεύθυνση ή αν την κουνήσετε με L1 και R1(μόνο προς τα δεξιά ή τα αριστέρα. Η συνεργασία των δύο αδερφών παραμένει αρκετά σημαντική για να καταφέρνετε να προχωράτε από εμπόδια και να λύνετε τους σχετικά απλούς γρίφους και αντιμετωπίζετε ορισμένους εχθρούς. Μία περίεργη επιλογή στο Co-op είναι ότι, ενώ ο ένας παίκτης ελέγχει τον έναν αδερφό κανονικά με τον αριστερό μοχλό, ο δεύτερος το άλλο χειριστήριο ελέγχει τον δεύτερο αδερφό με τον δεξί. Ευτυχώς αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται και γενικώς το παιχνίδι δεν διαρκεί πολύ ώστε να αρχίσει να ενοχλεί.

Παρά το πέρασμα των χρόνων ο συγκεκριμένος τίτλος παραμένει διαχρονικός σε όλους τους τομείς

brothers a tale of two sons remake 2

Πιο ρεαλιστικό και επικό
Στον τομέα των γραφικών έχουν γίνει και οι περισσότερες αλλαγές. Τα πάντα πλέον είναι πιο ρεαλιστικά, από τα δάση, τα κτήρια, τα πλάσματα και οι φωτισμοί και δείχνουν ακόμα πιο επικά, χωρίς όμως να χάνεται η ατμόσφαιρα που υπήρχε στο αρχικό. Μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει και στους δύο χαρακτήρες μας, ειδικά στις εκφράσεις τους που είναι αρκετά πιο ρεαλιστικές και στα μαλλιά τους. Τα περιβάλλοντα έχουν μεγάλη ποικιλία, ειδικά για τόσο σύντομο παιχνίδι και δεν θα προλαβαίνετε να θαυμάζετε ένα μέρος, μέχρι να πάτε στο επόμενο. Συνολικά το οπτικό αποτέλεσμα σέβεται την αρχική κυκλοφορία, αλλά την εκσυγχρονίζει όσο χρειάζεται, σύμφωνα με τα standards της τωρινής εποχής. Να σημειώσουμε φυσικά ότι το αρχικό Brothers είχε ένα πολύ ξεχωριστό εικαστικό στυλ, το οποίο πέρα από κάποια textures, έχει αντέξει το πέρασμα του χρόνου.

Ο ηχητικός τομέας είναι επίσης εξαιρετικός με την μουσική να μπορεί να γίνει από συγκινητική σε τρομακτική και αγχωτική με αρκετή ευκολία και αρκετά επιτυχημένα. Θα λέγαμε ότι τείνει περισσότερο προς το συγκινητική. Όπως και στο αρχικό, οι χαρακτήρες μας μιλούν μία ακαταλαβίστικη γλώσσα, αλλά χάρη στον τρόπο που εκφράζονται και στην δομή των διαλόγων είναι σαν να καταλαβαίνουμε ακριβώς τι λένε, πράγμα που είναι σημαντικό επίτευγμα για το παιχνίδι.

brothers a tale of two sons remake 3

Αν το έχετε παίξει περιμένετε, αν όχι ορμάτε
Το remake του Brothers: A Tale of Two Sons ανήκει στην κατηγορία των remakes που περιποιούνται περισσότερο τον τεχνικό τομέα (όπως πχ το The Last of Us Part I), οπότε αποτελεί εύκολη πρόταση για όσους δεν έχουν παίξει το αρχικό, αλλά κάπως πιο δύσκολη για τους υπόλοιπους. Τα γραφικά φυσικά έχουν βελτιωθεί δραματικά χωρίς όμως να χαθεί το αρχικό στυλ ή η ατμόσφαιρα και ευτυχώς η συγκινητική του ιστορία έμεινε απαράλλαχτη. Επιπλέον η συγκεκριμένη κυκλοφορία γεμίζει κάπως την αναμονή για το επόμενο project του Josef Fares. Ακόμα και αν έχετε παίξει το Brothers, αξίζει άλλο ένα playthrough με παρέα, ειδικά στην αρκετά χαμηλή του τιμή, ή όταν μπει σε κάποια από τις συνδρομητικές υπηρεσίες.

Θετικά:
- Εξαιρετική ανανέωση του οπτικού τομέα, χωρίς να αλλοιώνεται το στυλ και η ατμόσφαιρα
- Συγκινητική ιστορία που έχει αντέξει το πέρασμα του χρόνου
- Απλοϊκό, ιδιαίτερο αλλά εν τέλει ικανοποιητικό gameplay
- Η προσθήκη του co-op

Αρνητικά:
- Δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό σε όσους έχουν παίξει το αρχικό
- Ο χειρισμός παραμένει λίγο πιο περίπλοκος από όσο χρειάζεται
- Η διάρκεια είναι αρκετά σύντομη

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Σενάριο: 8.5
Αντοχή: 6
Γενικά: 7.7

Η πρώτη κυκλοφορία του Josef Fares επιστρέφει καλογυαλισμένη για να μας συγκινήσει ξανά.

Ερμής Δερβίσης

NEWS   VIEW ALL

Brothers: A Tale of Two Sons remake

[Αρχική δημοσίευση: 7/12/23] Το Brothers: A Tale of Two Sons που έκανε τον game designer Josef Fares για πρώτη φορά γνωστό, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει με remake. Τα νέα αυτά διέρρευσαν από τον...
Posted (08 Dec 2023)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 7.7
8 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: Adventure
Developer: Avantgarden
Publisher: 505 Games
Διάθεση: 505 Games
Players: 1-2
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 28/02/23
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification