Atlas Fallen

Hot
Ερμής Δερβίσης

Βόλτες στην αμμουδιά, σκοτώνοντας τέρατα.

Βόλτες στην αμμουδιά, σκοτώνοντας τέρατα.

Βόλτες στην αμμουδιά, σκοτώνοντας τέρατα.

Η Focus Entertainment (πρώην Focus Home Interactive) αποτελεί έναν publisher που κυκλοφορεί αρκετά διαμαντάκια στην κατηγορία των AA με μεγαλύτερο παράδειγμα την σειρά A Plague Tale. Έτσι κάθε κυκλοφορία της Focus μας τραβάει το ενδιαφέρον και αναμέναμε και κάτι αντίστοιχο με το Atlas Fallen. Το Atlas Fallen αναπτύχθηκε από την Deck13 Interactive, γνωστή για soulslike games όπως τα The Surge και Lords of the Fallen, η οποία όμως αυτή τη φορά ήθελε να δημιουργήσει κάτι περισσότερο action. Μετά από λίγες αναβολές, το Atlas Fallen κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2023.

Το Atlas Fallen διαδραματίζεται σε ένα κόσμο όπου διοικεί ο Thelos, ένας κακός θεός του Ηλίου. Ο πρωταγωνιστής (τον οποίο δημιουργείτε εσείς) βρίσκει ένα αρχαίο γάντι, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το πνεύμα του θεού Nyaal. Με την βοήθεια των δυνάμεων του γαντιού θα πρέπει να βοηθήσετε τον Nyaal να ξαναβρεί τις αναμνήσεις του και να βάλετε ένα τέλος στην τυραννία του Thelos. Το σενάριο ενώ ξεκινάει καλά, σύντομα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και καταντάει αδιάφορο και σχεδόν ανούσιο. Σαν ιστορία είναι γενικώς αρκετά προβλέψιμη και δεν έχει πολλά να προσφέρει. Συνολικά χρειαστήκαμε γύρω στις 10 ώρες για να την ολοκληρώσουμε.

atlas fallen 1

Όπλα από…άμμο
Το Atlas Fallen είναι ένα κλασσικό Open World Action RPG. Πριν ξεκινήσετε το playthrough σας θα βρεθείτε στον character creator, όπου μπορείτε να επιλέξετε το φύλο του χαρακτήρα σας και αρκετά χαρακτηριστικά της εμφάνισής του. Οι επιλογές δεν είναι τόσες πολλές όσο σε άλλα RPG, αλλά σίγουρα θα βρείτε κάτι που σας ταιριάζει. Πολύ σύντομα αφού ξεκινήσετε την ιστορία θα βρείτε το γάντι, το οποίο σας επιτρέπει, μεταξύ άλλων να ελέγχετε την άμμο. Έτσι οπουδήποτε υπάρχει άμμος στον κόσμο μπορείτε να κάνετε glide σαν να γλιστράτε επάνω της για να ταξιδέψετε γρήγορα. Επιπλέον μπορείτε να κάνετε dash στον αέρα και στο έδαφος καθώς και double jumps. Ο συγκεκριμένος τρόπος μετακίνησης είναι αρκετά πρωτότυπος και διασκεδαστικός και πιθανότατα αποτελεί το καλύτερο κομμάτι του Atlas Fallen, διότι θα τον βαρεθείτε πολύ δύσκολα. Με τα γάντι σας μπορείτε επίσης να σηκώσετε πεσμένα ή θαμμένα μνημεία ή χτίσματα, τα οποία θα σας βοηθούν να προχωρήσετε ή να ανακαλύψετε κρυμμένες τοποθεσίες και μονοπάτια.

Μέσω του γαντιού δημιουργούνται αυτόματα και τα όπλα σας στις μάχες. Σε κάθε περίσταση σας επιτρέπεται να έχετε δύο σχέδια όπλων, τα οποία επιλέγετε από το menu και μπορείτε να τα συνδυάζετε με combos. Όσο κάνετε συνεχόμενα χτυπήματα σε εχθρούς ανεβαίνει η μπάρα momentum και όταν περνάει συγκεκριμένα όρια (περίπου κάθε 1/3 της μπάρας), τα όπλα σας αλλάζουν μορφή και γίνονται πιο μεγάλα σε μέγεθος, πιο βαριά και κάνουν πιο δυνατές επιθέσεις. Με τον ίδιο τρόπο δουλεύουν και τα heals και για να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε θα πρέπει να έχετε γεμίσει την δική τους μπάρα. Στις μάχες θα μπορείτε να κάνετε επιθέσεις τόσο από το έδαφος όσο και από τον αέρα, ανάλογα το μέγεθος του κάθε εχθρού, ενώ θα πρέπει να προσέχετε να αποφύγετε ή να αποκρούσετε τις επιθέσεις τους.

Επιπλέον σταδιακά αποκτάτε και ορισμένα skills, από τα οποία μπορείτε να έχετε μέχρι δύο equipped κάθε φορά και κάθε skill έχει cooldown μέχρι να το χρησιμοποιήσετε ξανά. Κάθε skill είναι χρήσιμο διότι κάνει αρκετά παραπάνω damage από τα απλά χτυπήματα. Παρότι έχουμε αρκετές επιλογές στους τρόπους αντιμετώπισης των εχθρών και παρόλο που όλα γίνονται με μεγάλη ταχύτητα, το σύστημα μάχης καταντάει σύντομα μονότονο και δείχνει μισοτελειωμένο. Σε αυτό παίζει ρολό η απότομη άνοδος στην δυσκολία, ειδικά στα bosses και η σχετικά μικρή ποικιλία των εχθρών και το επαναλαμβανόμενο AI τους. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις ο χειρισμός αργεί να δουλέψει. Για παράδειγμα όταν προσπαθείτε να αποφύγετε κάτι, το animation της επίθεσης σταματάει το δικό σας και έτσι τρώτε άδικα hits. Σε γενικές γραμμές το σύστημα μάχης δεν είναι κακό, όμως από τις πρώτες λίγες ώρες θα τα έχετε δει όλα. Το παιχνίδι μπορείτε επίσης να το παίξετε σε co-op και ίσως με παρέα να το διασκεδάσετε και περισσότερο.

Για να αναβαθμίσετε τα skills, τα όπλα και τον εξοπλισμό σας θα βρίσκετε σκορπισμένα στον κόσμο τα Anvils, τα οποία αποτελούν ουσιαστικά checkpoints, όπου κάνετε save και ξαναγεμίζετε το hp και τα heals σας. Για να μπορέσετε να κάνετε αναβαθμίσεις θα πρέπει να έχετε τους απαραίτητους πόρους και πολλές φορές η εύρεσή τους αποτελεί μέρος βασικών quests. Κάθε αναβάθμιση είναι ουσιαστική και σας δίνει την αίσθηση ότι ανταμείβονται οι κόποι σας. Ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος άλλα όχι τεράστιος και για την σύντομη σχετικά διάρκεια του παιχνιδιού είναι ιδανικό το μέγεθός του. Πέρα από τα βασικά quests υπάρχουν και ορισμένα sidequests, τα οποία όμως είναι τα κλασσικά, επαναλαμβανόμενα fetch quests που έχουμε δει πλέον αμέτρητες φορές.

atlas fallen 2

Όμορφη για έρημος
Τα γραφικά του Atlas Fallen είναι καλά αλλά δεν εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα. Ο κόσμος είναι φωτεινός και όμορφα φτιαγμένος, όμως σε πολλές περιπτώσεις θα συναντήσετε pop-in ή κάποια assets που αργούν να φορτώσουν. Όπως ισχύει και με το gameplay, μέσα στις πρώτες ώρες θα έχετε δει σχεδόν τα πάντα και από ένα σημείο και μετά τα τοπία θα σας φαίνονται ίδια. Ο σχεδιασμός του χαρακτήρα μας είναι αρκετά τίμιος και σε κάθε πανοπλία που θα αλλάζετε θα διακρίνεται αρκετές λεπτομέρειες. Το ίδιο ισχύει και για τους εχθρούς, χωρίς βέβαια να αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο. Στον τεχνικό τομέα το Atlas Fallen τρέχει αρκετά ομαλά στα 60fps χωρίς ιδιαίτερα framedrops ή bugs με μοναδικό παράπονο ένα crash όπου έκλεισε εντελώς το παιχνίδι.

Ο ηχητικός τομέας είναι επίσης ικανοποιητικός αλλά και αυτός δεν είχε να προσφέρει κάτι που μας έμεινε. Τα ηχητικά εφέ απλώς έκαναν τη δουλειά τους, ενώ η μουσική απλά υπήρχε χωρίς να υπήρχε κάποιο κομμάτι που ξεχώριζε. Οι ερμηνείες είναι καλές, όμως εφόσον το σενάριο δεν το επέτρεπε με τους λιγοστούς διαλόγους του, δεν εντυπωσιαστήκαμε κάπου.

atlas fallen 3

Χαμένη ευκαιρία
Το Atlas Fallen παρότι δεν είχε δημιουργήσει ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες, εν τέλει μας απογοήτευσε. Το σύστημα μάχης είναι διασκεδαστικό ως ένα σημείο, άλλα ήθελε περισσότερη δουλειά και σύντομα κατάντησε βαρετό, ενώ το σενάριο ήταν αδιάφορο. Παρόλα αυτά ο απολαυστικός τρόπος μετακίνησης στην άμμο σώζει αρκετά την συνολική εμπειρία. Η Deck13 έχει αρκετές προοπτικές και δείχνει ότι μπορεί να δημιουργήσει αξιόλογες εμπειρίες αν ασχοληθεί για περισσότερο χρόνο ή αποκτήσει περισσότερους πόρους. Το Atlas Fallen σας το προτείνουμε για όταν δεν έχετε κάποιο άλλο διαθέσιμο game και αν το βρείτε σε αρκετά χαμηλότερη τιμή ή δωρεάν μέσω κάποιας συνδρομής.

Θετικά:
- Το gliding στην άμμο και γενικώς το traversal
- Διασκεδαστικό (ως ένα σημείο) σύστημα μάχης
- Ιδανική διάρκεια για όσα έχει να προσφέρει
- Ουσιαστικά upgrades

Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενες μάχες και quests
- Αδιάφορο σενάριο που απλά υπάρχει
- Μερικά τεχνικά θέματα όπως pop-in
- Γραφικά που δεν εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 6
Gameplay: 7
Σενάριο: 5
Αντοχή: 7
Γενικά: 6.2

Μία χαμένη ευκαιρία που πιθανότατα θα ξεχαστεί σύντομα

Ερμής Δερβίσης

NEWS   VIEW ALL

Atlas Fallen gameplay trailers

[Αρχική δημοσίευση: 15/3/23] Η εταιρεία ανάπτυξης Deck13, η οποία έχει αναπτύξει το The Surge, παρουσίασε το πρώτο gameplay trailer του Atlas Fallen. Το βίντεο δείχνει έναν κόσμο με humans, θεούς κ...
Posted (26 Jul 2023)

Atlas Fallen: Περίοδος κυκλοφορίας

Η εταιρεία ανάπτυξης Deck13, γνωστή για τα Soulslike The Surge και Lords of the Fallen, ανακοίνωσε μια τρίμηνη καθυστέρηση για το Action RPG Atlas Fallen. Τα νέα για την καθυστέρηση έρχονται μόλις εβ...
Posted (29 Mar 2023)

Atlas Fallen

[Αρχική δημοσίευση: 23/8/22] Στα πλαίσια της Gamescom 2022. η Focus Entertainment παρουσίασε ένα νέο Action RPG, το Atlas Fallen, το οποίο αναμένεται το 2023. Αναπτύσσεται από την Deck 13, εταιρεία...
Posted (26 Aug 2022)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 6.2
6.5 User Score
(4 votes )
User Reviews 0
Genre: Action, RPG
Developer: Deck13 Interactive
Publisher: Focus Entertainment
Διάθεση: Focus Entertainment
Players: 1-2
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 10/08/23
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Diablo IV   (8.5)
2.
Final Fantasy XVI   (8.5)
5.
6.
Hogwarts Legacy   (0.5)
7.
eFootball 2023   (5.0)
8.
10.
Notification