Half-Life: Alyx

Hot
REVIEWED ON PC  

Η καλύτερη εμπειρία VR gaming όλων των εποχών!

Η καλύτερη εμπειρία VR gaming όλων των εποχών!

Η καλύτερη εμπειρία VR gaming όλων των εποχών!

Πάντα ακούγοταν ότι όλη η ιδέα της εικονικής πραγματικότητας (VR), θα δημιουργούσε μια επανάσταση στον τομέα του Gaming, απλά δεν υπήρχε κάποιο game το οποίο να έδειχνε έστω και λίγο ότι είμαστε κοντά στην αρχή αυτής της επανάστασης. Τα περισσότερα παιχνίδια είναι πιο πολύ tech demos με μια σταγόνα ιστορίας παρά γεμάτα παιχνίδια (με λίγες εξαιρέσεις). Το Half-Life: Alyx λοιπόν έκανε αυτή την αρχή. Πάντα η Valve και τα παιχνίδια της εβρίσκαν τρόπο να κάνουν όλη την βιομηχανία να αλλάζει σχεδόν με κάθε τους προϊόν (δεν θα μιλήσουμε τώρα για το Artifact). Αυτό το FPS ακουμπάει τα όρια του αριστουργήματος, για τα VR δεδομένα. Από τα physics τα controls και τα graphics, βέβαια, τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς το engine, το πολυπόθητο source 2.

half life alyx 1

Μια κλασική τοποθεσία μέσα από άλλα μάτια
Ο Κόσμος επιστημονικής φαντασίας του Half-Life: Alyx, διαδραματίζεται στην φανταστική πόλη City 17, η οποία είναι μία από τις πιο κεντρικές τοποθεσίες στις οποίες εγκαταστάθηκαν οι Combine μετά των πόλεμο των 8 ωρών. Η πόλη, η οποία τοποθετείται στην ανατολική Ευρώπη, σε κάποια σλαβική χώρα, είναι κλασική τοποθεσία για όποιον έχει παίξει τα Half-Life 2 παιχνίδια, μιας και είναι η θρυλική πόλη στην οποία καταλήγει ο Gordon Freeman. Βλέποντας τα τοπία αυτή την φορά μέσα από τα μάτια της Alyx (κυριολεκτικά) νιώθεις διαφορετικά από ό,τι του Gordon, κατά κάποιον τρόπο σε κάνει να νιώθεις πιο μικρός "ανθρωπάκος", και ανίκανος να αντιμετωπίσεις τα ατελείωτα νούμερα Combines και Zompies, μιας και δεν είσαι η αθάνατη μηχανή θανάτου με λοστό που ακούει στο όνομα Gordon Freeman. Αυτό βοηθάει στο immersion ακόμα περισσότερο.

Η ιστορία διαδραματίζεται 5 χρόνια πριν τον θάνατο του Dr. Eli, του μπαμπά της Alyx, στο Half-Life:2 Episode Two. Ακολουθείς την Alyx σε μία μικρή, αλλά σημαντική περιπέτεια που έχει θέλοντας και μη. Οι δύο κύριοι χαρακτήρες είναι η Alyx και ο Russel. Με την Alyx πολλές φορές ξέχασα πως 'Είμαι η Alyx' . Οπότε υπήρχε ησυχία στο παιχνίδι, σκέψεις μοναξιάς σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον έρχονται. Τότε η Alyx και ο Russel μιλούσαν, και βοηθούν να παραμείνει κάποιος συντονισμένος στο game και να γελάσει και λίγο. Και το καλύτερο κομμάτι ήταν πως ποτέ δεν με "αποσύνδεσε από τον κόσμο του παιχνιδιού" αυτό, όντας αγόρι εγώ, η γυναικεία φωνή, τα γυναικεία χέρια, και προσφωνήσεις της Alyx, ποτέ δεν με βγάλανε από την εμπειρία. Όσον αφορά τον Russel, αυτός ο τύπος ήταν πάντα στο πλευρό της Alyx για να της πει κάποιο αστείο, ή να της αναλύσει πράγματα για τον κόσμο πριν τους Combine, μιας και ήταν πολύ μικρή και δεν θυμάται πολλά. Τελος να μιλήσει για τον θρυλικό Gordon Freeman τον άνθρωπο που απέδρασε την Black Mesa μόνο με ένα λοστό. Πολύ στοχευμένο το χιούμορ. Η θέση του στην ιστορία βοηθάει στον εμπλουτισμό της. Είναι φανταστικό πως όλοι οι χαρακτήρες σε αυτό το game έχουν χαρακτήρα τον οποίο δεν μπορείς να ξεχάσεις. Ακόμα και ένας χαρακτήρας ο οποίος δεν μιλάει καθόλου και είναι εχθρός (ο Jeff).

Όλη η ιστορία λέγεται με τον κλασικό τρόπο αφήγησης της Valve, όπου διάφορα γεγονότα συμβαίνουν τριγύρω σας, τα οποία παρατηρώντας τα σας λένε την ιστορία. Βέβαια, για να επιτευχτεί αυτή η παρατήρηση, πρέπει να μην αποσπασθεί κάποιος από το εξωφρενικό επίπεδο λεπτομερειών, το οποίο υπάρχει τριγύρω του. Η Valve, πραγματικά έφτασε το κομμάτι της εικονικής πραγματικότητας στο έπακρο έχοντας, οπουδήποτε και να κοιτάξεις, κάποιο κομμάτι να σου τραβάει την προσοχή, κάνοντας έτσι τον κόσμο ακόμα πιο ζωντανό. Μιας και το game σχεδιάστηκε για εικονική πραγματικότητα, όλα τα animation είναι φτιαγμένα εξωφρενικά ομαλά και τρέχουν. Όπως προαναφέρθηκε, ο συμπρωταγωνιστής σ' αυτό το game είναι ο Russell. Παίζει έναν πολύ βασικό ρόλο αυτό το ταξίδι σας, μιας και είναι μαζί με την Alyx μέχρι το τέλος. Η Alyx όντως ήταν μικρή όταν οι Combine κυριάρχησαν τον κόσμο, κάποια στιγμή ρωτάει τον Russel "Πώς ήταν ο κόσμος πριν;". Ο τρόπος ο οποίος απαντάει ο Russel αναλύοντας και εξηγώντας της τι είναι ένα club sandwich, κυριολεκτικά. Αυτή η στιγμή, πέρα από το γεγονός ότι έλαβε μέρος σε ένα σκοτεινό και αφιλόξενο υπόγειο, το οποίο ο φόβος και η ατμόσφαιρα το χαρακτηρίζουν, συμβολίζει ταυτόχρονα δύο πράγματα: αντιλαμβάνεται κάποιος πως οι developers διατηρούν το κλασικό στυλ διαλόγου της Valve, και βοηθάει να αναλύσει περισσότερο το χαρακτήρα και της Alyx και του Russell με τον πιο αστείο τρόπο, μιας και το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι ουσιαστικά το πιο μικρό.

Πέρα από την ιστορία η οποία είναι μία που κάθε θαυμαστής και μη του Half-Life πρέπει να παίξει, επιπλέον game διαθέτει ήδη πολλούς χάρτες, οι οποίοι είναι φτιαγμένοι από άλλους παίκτες για παραπάνω διασκέδαση. Μάλιστα ένας από αυτούς διαδραματίζεται και σε ένα χάρτη του CS:GO, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία να παρατηρήσετε πώς παρουσιάζεται το counter-strike μέσα από τα μάτια ενός terrorist ή counter terrorist.

half life alyx 2

Όπως κάθε Half-Life, όλα ξεκινάνε με ένα τρένο
Όταν η Alyx μαθαίνει από τον μπαμπά της ότι οι Combine θα μεταφέρουν κάτι πρώτες ύλες και πληροφορίες μέσα από το quarantine zone, σε ένα τρένο, αποφασίζουν να τα κλέψουν…όπως περιμένετε αυτό δεν πήγε καλά και η Alyx και ο μπαμπάς της συλλαμβάνονται από τους Combine. Η Alyx καταφέρνει να αποδράσει με την βοήθεια του Russel, και κατευθύνεται προς το εργαστήριό του.

Έξυπνα gameplay mecanics ενταγμένα τέλεια στον κόσμο του Half Life
Σε αυτό το σημείο να σας γνωρίσω τον νάνο αυλής Chompski. Θα είναι μαζί μας σε αυτή την περιπέτεια, μιας και σε αυτό το run του παιχνιδιού προσπαθούσα να πάρω και το achievement στο game που κατακτάει κάποιος αν τον φέρει μαζί του από την αρχή του παιχνιδιού μέχρι το τέλος, οπότε θα εμφανίζεται σαν guest star στα παρακάτω screenshot.

half life alyx 3

Αποδρά, λοιπόν, η Alyx και πηγαίνει στο εργαστήριο του Russel. Εκεί της δίνει "τα Russel's" γνωστά ως και gravity gloves. Με αυτά τα γάντια δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες να φέρουν αντικείμενα τα οποία βρίσκονται μακριά με ευκολία, με ένα απλό νεύμα του καρπού, στην παλάμη τους και να τα πιάσουν. Για την εικονική πραγματικότητα αυτό το gameplay mechanic είναι εξαιρετικά χρήσιμο και είναι έξυπνος και δημιουργικός ο τρόπος με τον οποίο το εντάσσουν στον ευρύτερο κόσμο του Half-Life, με τα γνωστά gravity mecanics του. Πέραν από χρηστικό είναι και άκρως διασκεδαστικό. Αλλά εκεί που αυτό το mechanic πραγματικά αλλάζει είναι κατά τη διάρκεια μαχών, μιας και τώρα γίνεται απαραίτητο, γιατί με το ένα χέρι κρατάει το όπλο και πυροβόλα και με το άλλο να ψάχνει το περιβάλλον για να βρει σφαίρες και αντικείμενα, τα οποία είναι χρήσιμα κατά της διάρκεια της μάχης, που πρέπει να έρθουν κοντά και να πιαστούν στον αέρα ταυτόχρονα.

Μαζί με "τα Russels" αποκτά και ένα πιστόλι, όπως επίσης μερικές στιγμές αργότερα και το πολυεργαλείο της Alyx. Όσον αφορά το πιστόλι να σημειωθεί εδώ ότι οι developers πήραν την επιλογή να υπάρχουν στο game μονάχα όπλα τα οποία κρατιούνται μονόχειρα, μία σοφή επιλογή η οποία δίνει τη δυνατότητα στο game να είναι πιο ομαλό και να μην παρακάμπτει τους νόμους της φυσικής λόγω βάρους ή χειρισμού των όπλων δύο χεριών. Ο τρόπος αντιμετώπισης κάθε εχθρού στο game γίνεται με ένα από τα τρία όπλα ή κάποιο throwable. Τα όπλα τα οποία είναι το πιστόλι, το οποίο προανέφερα, το shotgun και το assault rifle. Όλα τα όπλα είναι αναβαθμίσιμα με την χρήση ρητίνης, την οποία βρίσκεις τριγύρω σε ολόκληρο το χάρτη, που έχει ένα πολύ ιδιαίτερο ανοιχτό γαλάζιο χρώμα, οπότε είναι ευδιάκριτη από αρκετά μακριά. Οι αναβαθμίσεις έχουν να κάνουν με πράγματα τα οποία σε βοηθούν να στοχεύεις καλύτερα και πράγματα τα οποία βοηθούν στην απόδοση του όπλου σου, όπως η χωρητικότητα. Τα throwable είναι κατά κύριο λόγο δύο. Είναι οι χειροβομβίδες και ένα ακόμα το οποίο ανακαλύπτεται αργότερα στο game παρόμοιο τύπου.

half life alyx 4

Προχωρώντας, λοιπόν, η Alyx έρχεται αντιμέτωπη με τους πρώτους εχθρούς τα κλασικά zombies του Half-Life. Αυτό βοηθάει στην εξοικείωση με τον χειρισμό του όπλου. Για όποιον δεν έχει παίξει κάποιο VR game, το reload είναι πολύ πιο δύσκολο μιας και αποτελείται από μία ακολουθία κινήσεων, η οποία για να ολοκληρωθεί θέλει ένα μικρό χρονικό διάστημα, ενώ ταυτόχρονα ο εχθρός σε καταδιώκει. Σταδιακά η Alyx προσπαθεί να βρει το δρόμο της για να σώσει τον πατέρα της, ο οποίος βρίσκεται μέσα σε ένα τρένο και οδηγείται προς το κέντρο βασανισμού. Ενώ βρίσκεται στο quarantine zone, ξεκινάει να αντιμετωπίζει σιγά-σιγά και Combine, οι οποίοι, σε αντίθεση με τα zombies, αντί απλώς να την κυνηγάνε, ανταποδίδουν και πυρά. Βλέποντας κλασικούς εχθρούς και μερικούς καινούργιους οι οποίοι είναι πολύ πιο δύσκολοι, διαπιστώνουμε πως η Valve έχει εμπλουτίσει τον κόσμο της κάνοντάς τον έτσι πιο ενδιαφέρον.

Οι αναμετρήσεις με όλους τους εχθρούς κατά κύριο λόγο χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Πρώτον την κατηγορία με τους εχθρούς οι οποίοι δεν είναι καν πρόκληση και θα έλεγε κανείς ότι είναι και λίγο ενοχλητικοί και μόνον που υπάρχουν. Συνεχίζοντας υπάρχουν οι εχθροί (οι περισσότεροι) που είναι σωστοί και σε νούμερα και σε δύναμη, οι οποίοι διατηρούν την εγρήγορση και την πρόκληση του παιχνιδιού. Τέλος οι τρομακτικοί εχθροί, κατά κύριο λόγο σε αριθμούς, στους οποίους η λύση είναι η αναζήτηση κρυψώνας και κάλυψης τάχιστα για να δεθεί έστω και μια ελπίδα επιβίωσης και νίκης της αναμέτρησης.

half life alyx 6

Ο τρόπος με τον οποίο το game ελέγχει πόσες πρώτες ύλες έχετε, είναι εξαιρετικός. Ποτέ δε νιώθετε ότι έχετε πάρα πολλές σφαίρες ούτε ότι σας τελειώνουν ποτέ. Πάντα, όταν κόντευαν να τελειώσουν οι σφαίρες και οι ύλες, τότε το game έδινε καινούργιες, δημιουργώντας έτσι ένα συνεχές σασπένς και μία συνεχή αγωνία για την αναζήτηση πόρων. Αυτό σε συνδυασμό με την αναφορά τον gravity gloves, κάνει τον παίκτη σε κάθε μάχη να κοιτάζει σαν μανιακός προς όλες τις κατευθύνσεις για εχθρούς και πρώτες ύλες. Το game επίσης διαθέτει πολλά mini game τύπου παζλ τα συγκεκριμένα minigame ήταν αρκετά απλά αλλά με έναν συγκεκριμένο τρόπο πολύ σπαστικά, μιας και πέρα από το γεγονός ότι επαναλαμβάνονται συνέχεια κάποιες φορές ο χειρισμός τους δεν ήταν αρκετά ανταποκρίσιμος σαν αυτόν που συνηθίζονταν σε όλο το προηγούμενο παιχνίδι. Ευτυχώς, παρόλο που τα πετυχαίνετε κάθε 30 λεπτά, διαρκούν πάρα πολύ λίγο χρόνο να λυθούν ειδικά, αν έχετε λύσει δύο - τρία.

Με αφορμή τα παζλ θα προχωρήσουμε στον χειρισμό. Το game είναι σχεδιασμένο για εικονική πραγματικότητα και τα πάντα σε αυτό βολεύουν και έναν πιο έμπειρο παίχτη και κάποιον ο οποίος είναι η πρώτη του εμπειρία. Όλο το inventory βρίσκεται πίσω από τον ώμο της Alyx και το game της δίνει πάντα, όταν πάει να πάρει κάτι από εκεί, το κατάλληλο αντικείμενο, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη στιγμή. Έτσι δεν χρειάζεται πολλή σκέψη από τη μεριά σας και είναι πολύ εύκολο και γρήγορο. Πέρα απο αυτο το inventory το οποίο είναι για σφαίρες και ρητίνη, υπάρχουν και δυο quick slots στους καρπούς σας, στους οποίους αποθηκεύεται healing items, throwables και story items (πχ κλειδιά). Ο τρόπος μεταφοράς έχει δύο επιλογές οι οποίες και οι δύο είναι πολύ μελετημένες. Μπορείτε να επιλέξετε να τηλεμεταφέρεστε ή να μετακινείστε μπροστά σταδιακά. Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί κατά κύριο λόγο με την τηλεμεταφορά σαν βασική επιλογή, δίνοντάς την επιλογή όχι μόνο να τηλεμεταφερθείτε μπροστά, αλλά ταυτόχρονα να επιλέγετε προς ποια πλευρά θα κοιτάζετε στο σημείο το οποίο θα καταλήξετε. Αυτό κάνει τις μάχες πολύ πιο εύκολες μιας και δε χρειάζεται συνέχεια να γυρνάτε πάλι προς το μέρος του εχθρού. Από την άλλη η κίνηση προς τα μπροστά δεν είναι τόσο προηγμένη απλά προς το σημείο που κοιτάτε κινείστε με μία σταθερή ταχύτητα. Τέλος στο αριστερό σας χέρι έχετε δυο displays τα οποία σας δίνουν πληροφορίες για το health σας και το ποσό ρητίνης που διαθέτετε.

Λεπτομέρειες σε κάθε σημείο
Το game σας δίνει χιλιάδες πράγματα τη στιγμή. Σε κάθε γωνία του κόσμου υπάρχει και κάποιο animation, από τους χαρακτήρες ως και τα ποιο περίεργα εξωγήινα φυτά. Όλο το City 17, έχει φτιαχτεί με αγάπη, μοιάζει σαν πραάγματη μια λειτουργική πόλη η οποία έχει ταλεπωριθεί πολύ μετά την εξέγερση των Combine. Επίσης, μιας και διαδραματίζεται σε μια σλαβική χώρα, κάποια σημεία της θυμίζουν και σκηνές, τις οποίες έχουμε δει και εμείς στην καθημερινότητά μας στην Ελλάδα.

Κλασικές και καινούριες φωνές
Το voice acting είναι στο κλασικό υψηλό επίπεδο το οποίο περιμένουμε από την Valve. H Merle Dandridge δεν επέστρεψε στον ρολό της σαν Alyx, την αντικατέστησε η Ozioma Akagha άλλα κάνει μια εξαίρετη δουλειά για να παίξει μια ποιο νεαρή 19 χρονών Alyx. Έχουμε επίσης την Ellen McLain, γνωστή ως και GladOS, να επιστρέφει στον ρολο της σαν το Overwatch Voice, και να συνεχίζει το σερί της, να είναι σχεδόν σε κάθε Valve Game που έχει βγει. Υπάρχουν επίσεις και πολλοί άλλοι ταλαντούχους ηθοποιούς. Τέλος, o Mike Morasky σαν συνθέτης ακολουθεί το στυλ μουσικής Techno Rock, το οποίο έχουμε δει και στο Portal 2, το οποίο έφτιαξε πάλι αυτός, και στο Half-Life, το οποίο ταιριάζει τέλεια στο φουτουριστικό κόσμο του City 17.

half life alyx 5

Είναι selling point για ένα VR Headset
Εάν έχετε VR HEADSET, παίξτε αυτό το παιχνίδι. Η πρόσφατη αλλαγή της τιμής του από 50 στα 60 ευρώ δεν είναι και το πιο ευχάριστο για 7 με 10 ώρες παιχνίδι, αλλά είναι πραγματικά το καλύτερο game εικονικής πραγματικότητας το οποίο είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή και δείχνει πόσο ωραίο μπορεί να γίνει ένα game το οποίο χρησιμοποιεί το 100% της εικονικής πραγματικότητας. Εάν δεν διαθέτετε VR HEADSET, είναι αρκετός λόγος για να το αγοράσετε, μη δείτε κάποιο gameplay video, περιμένετε να ζήσετε εσείς την εμπειρία μέσα από τα μάτια της Alyx.

Θετικά:
- Πολύ λεπτομερή γραφικά
- Story που σε κρατάει
- Το Inventory management
- Ικανοποιητικό Combat

Αρνητικά:
- Κακός χειρισμός και επαναλαμβανόμενα puzzles
- Δύσκολα προσβάσιμο στους περισσότερους καθότι VR exclusive

Βαθμολογία
Γραφικά: 9.5
Ήχος: 9
Gameplay: 9
Σενάριο: 9
Αντοχή: 8
Γενικά: 9

Μια ακόμα προσθήκη στον κόσμο του Half-Life που παρόλο που, είναι Prequel, αλλάζει πολύ την ιστορία.

Μιχάλης Τσακίρογλου

NEWS   VIEW ALL

Παίξτε το Half-Life: Alyx χωρίς VR headset μέσω mods

[Αρχική δημοσίευση: 13/4/20 - Mod που σας επιτρέπει να παίξετε χωρίς headset] Μία ομάδα από modders βρήκε τρόπο να παίξει το Half-Life: Alyx χωρίς την ανάγκη VR Headset. Ένα mod στο GitHub που ...
Posted (10 Apr 2023)

Half-Life Alyx: Το Levitation mod επεκτείνει το βασικό campaign

Το Levitation mod του Half-Life: Alyx επεκτείνει την διάρκεια του campaign για 4-5 ώρες. Το mod δημιουργήθηκε από τους FMPONE και Corey Laddo και παρουσιάζει  τι συμβαίνει μετά τα γεγονότα του Alyx. ...
Posted (13 Jun 2022)

Γραφίστας δημιούργησε το σαλόνι του στο Half-Life: Alyx

Ο 3D artist Graham Rust δημιούργησε το σαλόνι του στο Half-Life: Alyx, το οποίο κατέστρεψε με σε μάχη με τους Combine. Ο Rust δήλωσε σχετικά με την δημιουργία του σαλονιού του:"Παίρνω τις διαστάσεις ...
Posted (23 May 2022)

Half-Life: Alyx Levitation mod

Το Half-Life: Alyx Levitation, είναι ένα επερχόμενο mod, το οποίο θα περιέχει campaign που θα διαρκεί 4-5 ώρες. Στο Levitation θα παίζετε ως Alyx και θα ψάχνετε τους επαναστάτες Maya και Barry, οι οπ...
Posted (04 Apr 2022)

Valve: Φήμες για Half-life Alyx 2, νέο Portal και δύο ακόμη games

Dataminer ανακάλυψε κάποιες πληροφορίες για τέσσερα ακυκλοφόρητα games της Valve στα δεδομένα του Aperture Desk Job. H κυκλοφορία του Aperture Desk Job, του δωρεάν "μικρού" video game της Valve που δ...
Posted (10 Mar 2022)

Modder δημιούργησε το P.T. μέσα στο Half-Life: Alyx

Ο modder AmbientDruth δημιούργησε το P.T. στο Half-Life: Alyx. Τώρα μπορείτε να το παίξετε σε VR εκδοχή και συγκεκριμένα...στην πιο τρομακτική εκδοχή του. Η έκδοση αυτή έχει ορισμένες παραλλαγές, όπω...
Posted (04 Jun 2020)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 9
9.4 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: FPS
Developer: Valve
Publisher: Valve
Διάθεση:
Players: 1
Requirements: Processor: Core i5-7500 / Ryzen 5 1600 Memory: 12 GB RAM Graphics: GTX 1060 / RX 580 - 6GB VRAM
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 23/3/2020
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

1
Baldur's Gate 3   (8.93)
2
Starfield   (8.63)
3
Alan Wake II   (8.6)
6
Tekken 8   (8.36)
7
A Fold Apart   (8.33)
8
10

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification