The Riftbreaker

Hot
Μια αποικία σε ένα νέο πλανήτη γεμάτη κινδύνους.

Μια αποικία σε ένα νέο πλανήτη γεμάτη κινδύνους.

Μια αποικία σε ένα νέο πλανήτη γεμάτη κινδύνους.

Το Riftbreaker είναι ένα Strategy από την πολωνική εταιρεία ανάπτυξης EXOR Studios του X-Morph Defense. Το X-Morph ήταν ένα tower-defense/shooter και το The Riftbreaker συνδυάζει twin-stick shooting με στοιχεία Diablo action RPG, αλλά έχει διαχείριση πόρων, κατασκευή βάσεων και tower defense. Αναλαμβάνετε τον έλεγχο της Ashley και του Riggs, ενός AI mech suit. Η Ashley και ο Riggs χρησιμοποιούν ένα rift για να προσγειωθούν στον πλανήτη Galatea 37 με σκοπό την επανεγκατάσταση του πληθυσμού της Γης. Η Ashley πρέπει να στήσει ένα outpost, στη συνέχεια να συλλέξει επαρκείς πόρους για να τους φέρει όλους τους ανθρώπους στoν Galatea 37.

Xειρίζεστε τον Riggs και αρχικά πρέπει να κατασκευάζετε headquarters που απαιτεί πόρους, οι οποίοι στην συνέχεια θα χρειαστούν extractors για συλλογή. Οι extractors απαιτούν ενέργεια, η οποία οδηγεί σε μια συνεχώς επεκτεινόμενη βάση. Ο πλανήτης κρύβει αρκετούς κινδύνους και σταδιακά θα δέχεστε κύματα επίθεσης από τα πλάσματα του Galatea 37 και θα καταστρέφουν οτιδήποτε δεν φυλλάσσεται από τον οπλισμό σας. Απαιτείται ένας συγχρονισμός και διαχείριση πόρων ώστε να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ της επέκτασης της περιμέτρου για τον έλεγχο περισσότερων εδαφών, ενώ παράλληλα ικανοποιείτε τις υλικές ανάγκες του χώρου σας.

riftbreaker 2 gameworld
 
Συλλέξτε πόρους για να τροφοδοτήσετε την αποικία
Οι ανεμογεννήτριες όπως και οι ηλιακές πλάκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας, αλλά το καθένα έχει τα μειονεκτήματά του καθώς η ηλιακή ενέργεια δεν λειτουργεί τη νύχτα και οι ανεμογεννήτριες δεν έχουν μεγάλη απόδοση. Upgrades για την βάση σας γίνονται διαθέσιμα όσο προχωράτε με το campaign και η διαχείριση των πόρων γίνεται πιο περίπλοκη. Το The Riftbreaker μπορεί και να αλλάξει ρυθμό για να εξερευνήσετε περιοχές σαν να είναι ένα dungeon crawler.

Η ιστορία είναι αρκετά συγκεκριμένη με την Ashley να αναφέρεται σε έρευνα στον Galatea ωστόσο καταλήγετε να ασχολείστε με την εκμετάλλευση των πόρων του πλανήτη και την εξουδετέρωση της τοπικής πανίδας. Η απειλή αυξάνεται και παλεύετε συνεχώς να επιβιώσετε στον νέο σας πλανήτη καθώς σκοτώνετε και μαζεύετε πόρους καθόλη την διάρκεια του παιχνιδού. Tα στοιχεία RPG είναι επίσης ενδιαφέροντα καθώς μπορείτε να αναβαθμίσετε τα όπλα του Mr Riggs και να αποκτήσετε νέες ικανότητες αναβαθμίζοντας το damage, την αντοχή και το πόσο ισχυρά είναι τα όπλα σας. Παράλληλα όσο συλλέγετε πόρους μπορείτε να αναβαθμίζετε και τα κτίρια σας για να αποκτάτε νέες δυνατότητες και να είναι πιο ανθεκτικά. Το tower defense μέρος του Riftbreaker είναι εξίσου διασκεδαστικό.

Επεκτατική στρατηγική σε ένα νέο πλανήτη
Στο Riftbreaker χειρίζεστε την Ashley S. Nowak, έναν Riftbreaker. Οι Riftbreakers είναι μια ομάδα επιστημόνων στρατιωτικών οι οποίοι βρίσκονται εντός τεράστιων Mecha Suits με σκοπό την εξερεύνηση νέων κόσμων. Σκοπός είναι να δημιουργήσουν βάσεις που θα επιτρέψουν στην ανθρωπότητα να επεκταθεί, και πιθανότατα να καταστρέψουν και έναν ολόκληρο νέο κόσμο. Το Mecha Suit της Ashley, το οποίο η ίδια αποκαλεί Mr Riggs, μπορεί να χτίζει outposts και να επιβιώνει στα πιο σκληρά μέρη, αλλά είναι επίσης πλήρως εξοπλισμένο για την εξόντωση των εξωγήινων. H Ashley στέλνεται σε έναν πλανήτη που ονομάζεται Galatea 37, μέσω μιας πύλης χωρίς επιστροφή.

Η πρώτη εντολή είναι να χτίσετε headquarters, που θα επιτρέψει στον Mr Riggs να επιστρέψει αν δολοφονηθεί από εξωγήϊνους. Καλό είναι η βάση να είναι κοντά σε μέρη που προσφέρουν Carbonium και Ironium, οι οποίοι είναι οι πόροι του Riftbreaker. O Mr Riggs μπορεί να εξορύξει το μετάλλευμα και να το αποθηκεύσει και από εκεί και πέρα, μπορείτε να αρχίσετε να χτίζετε τείχη και towers  για να αποτρέψετε τους εχθρούς. Σημαντικές είναι οι εγκαταστάσεις εξόρυξης πόρων.

riftbreaker 3 gameworld

Πλάσματα έτοιμα να υπερασπιστούν τον πλανήτη τους
Το gameplay περιλαμβάνει την συλλογή πόρων για επέκταση καθώς ετοιμάζεστε συνεχώς για την επόμενη επίθεση, επισκευάζοντας τα κατεστραμμένα κτίρια και τις άμυνες. Αρκετά συχνά σας δίνεται μια προειδοποίηση δύο λεπτών πριν σας χτυπήσει το νέο κύμα επίθεσης, αλλά στο όσο προχωράτε στο campaign θα έρχονται από δύο ή τρία μέτωπα. Μερικοί από τους εξωγήινους πέφτουν εύκολα, άλλοι είναι πιο ογκώδεις και δύσκολοι. Υπάρχουν δύο κατηγορίες εχθρών ανάλογα με το μέρος στο οποίο κινούνται. Συγκεκριμένα χωρίζονται σε air enemies και ground enemies. Στο έδαφος θα συναντήσετε εχθρούς που είναι εύκολο να εξοντωθούν και άλλους που έχουν ξεχωριστές ικανότητες να αναμειγνύονται στο περιβάλλον τους ή ακόμα και να επαναφέρουν νεκρούς εξωγήϊνους.

Οι Nerilians για παράδειγμα σκάβουν στο έδαφος και μόλις αισθανθούν τις δονήσεις του εδάφους από τα βήματα, σπεύδουν αμέσως στην επιφάνεια για να συλλάβουν και να σκοτώσουν το θήραμά τους. Όλοι οι εχθροί σας είναι αρκετά καλά σχεδιασμένοι ωστόσο δεν υπάρχει χρόνος να θαυμάσετε τον σχεδιασμό τους όσο τυλίγονται στις φλόγες των όπλων σας. Υπάρχουν εχθροί που ζούνε σε διαφορετικά biomes όπως οι Granans που ζούν στο Acid Biome και προσελκύουν μικρά ζώα για να τραφούν ενώ μπορούν επίσης να φτύνουν οξύ από μικρή απόσταση. Συχνά προσπαθούν να ακινητοποιήσουν τον στόχο τους με τη χρήση των εξαρτημάτων τους. Καθώς περιπλανιέστε στην άγρια φύση σε αναζήτηση ορυκτών, μυστικών και εγκαταλελειμμένης εξωγήινης τεχνολογίας, θα συναντήσετε αγέλες εχθρικής πανίδας. Μερικές φορές ο Μr Riggs θα σας στείλει να βρείτε μια φωλιά ή να καταστρέψετε ένα αφηνιασμένο τέρας.

riftbreaker 1 gameworld

Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα
Το gameplay περιλαμβάνει την συλλογή πόρων για επέκταση καθώς ετοιμάζεστε συνεχώς για την επόμενη επίθεση, επισκευάζοντας τα κατεστραμμένα κτίρια και τις άμυνες. Αρκετά συχνά σας δίνεται μια προειδοποίηση δύο λεπτών πριν σας χτυπήσει το νέο κύμα επίθεσης, αλλά όσο προχωράτε στο campaign θα έρχονται από δύο ή τρία μέτωπα. Μερικοί από τους εξωγήϊνους πέφτουν εύκολα, άλλοι είναι πιο ογκώδεις και δύσκολοι. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν σας δίνεται χρόνος να ανακάμψετε από μια επίθεση πριν ξεκινήσει μια άλλη. Οι εξωγήϊνοι ορμούν πάνω σας σαν να έχετε έναν μαγνήτη που τους τραβάει και αναγκάζεστε να πάτε προς τα πίσω όσο τους θερίζετε με τα σύγχρονα όπλα σας. 

Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να αναζητήσετε εξωγήινα ερείπια ή άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Μπορείτε να τηλεμεταφερθείτε πίσω στη βάση για να θεραπευτείτε και μπορείτε να κατασκευάσετε επιπλέον πύλες σε όλο το χάρτη. Οι επιθέσεις μπορούν να συμβούν στην τρέχουσα βάση σας ή σε άλλες περιοχέςστις οποίες δεν είστε παρόντες. Aν η επίθεση συμβεί στην περιοχή σας, δεν μπορείτε να ταξιδέψετε με rift σε άλλη περιοχή όσο διαρκεί η επίθεση. Aν η επίθεση συμβεί σε άλλη περιοχή, δεν θα "πυροδοτηθεί" στην πραγματικότητα μέχρι να ταξιδέψετε με rift εκεί, αλλά μόλις το κάνετε, η επίθεση θα ξεκινήσει.

riftbreaker 4 gameworld

Ταξίδια μέσω rifts και νέες περιοχές για κατάκτηση
Για να ενεργοποιηθεί το ταξίδι μέσω rift πρέπει να χτίσετε αρχικά Ηeadquarters και στην συνέχεια να ολοκληρώσετε συγκεκριμένα objectives που περιλαμβάνουν το χτίσιμο διαφόρων κτισμάτων όπως Armory, Communications Hub, Rift Station και Laboratory. Μετά την ολοκλήρωση του objectives και την κατασκευή του Orbital Scanner και Laboratory θα ξεκλειδώσετε τρείς τοποθεσίες αποστολών για την εύρεση σπάνιων πόρων. Κάθε σπάνιος πόρος (εκτός από το κοβάλτιο) διαθέτει μια ακολουθία τοποθεσιών με τοπικούς στόχους που οδηγούν σε μια τοποθεσία που περιέχει κοιτάσματα αυτού του πόρου.

Αυτές οι περιοχές είναι αρκετά διασκεδαστικές και προσφέρουν μια διαφορετική οπτική στο Riftbreaker. Οι πόροι που θα βρείτε στις περιοχές αυτές είναι οι Hazenite, Rhodonite, Tanzanite και Ferdonite. Όσο θα προχωράτε στο campaign θα βρεθείτε σε διάφορους βιότοπους με διαφορετικές προκλήσεις στην κάθε μία. Οι κύριες περιοχές είναι τέσσερις και ξεκινάτε στην Tropical Zone ενώ συνεχίζετε σε άλλους βιοτόπους που περιλαμβάνουν ηφαιστιογενή εδάφη, τοξικές περιοχές και ερήμους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν έχουν διάφορα event που μπορούν να συμβούν όσο παίζετε τα οποία περιλαμβάνουν σεισμούς, ηφαίστεια και διάφορες ηλιακές καταιγίδες που μπορούν να προσφέρουν και θετικά εκτός από αρνητικά αποτελέσματα όπως η αύξηση της παραγωγής σας.

Ένα mode για γερούς παίκτες
Το survival game mode είναι ένα από τα μεγαλύτερα μέρη του Riftbreaker και σας δίνει την δυνατότητα να πολεμήσετε έναν ατελείωτο αριθμό τεράτων και να δοκιμάσετε αν έχει τις απαιτούμενες δεξιότητες για να επιβιώσετε μέχρι το τέλος. Ο παίκτης πρέπει να επιβιώσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να κερδίσει ή να καταστραφούν τα Headquarters. Aν πεθάνετε και δεν έχετε τρόπο να επιστρέψετε χάνετε επίσης.

Κάθε δύο λεπτά το κύμα γίνεται ισχυρότερο, πράγμα που σημαίνει ότι η ποσότητα των ισχυρότερων εχθρικών ειδών αυξάνεται. Εάν ο παίκτης αναβαθμίσει τα headquarters του, ενεργοποιείται ένα ειδικό κύμα επίθεσης. Οι μονάδες που τοποθετούνται στο χάρτη κλιμακώνονται με τη δυσκολία και η δύναμη των τεράτων αυξάνεται όσο πιο κοντά βρίσκεστε στην άκρη του χάρτη. Κάθε δυσκολία αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού επιβίωσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το Hardcore από μόνο του δεν είναι μια δυσκολία, αλλά είναι ένας τροποποιητής δυσκολίας. Αν πεθάνετε μία φορά το παιχνίδι χάνεται.

Φανταχτερά γραφικά και εντυπωσιακά εφέ
Τα γραφικά είναι πραγματικά εντυπωσιακά με εφέ τα οποία κολακεύουν την κάθε καταστροφή που προκαλείτε στον πλανήτη που έχετε σκοπό να αποικίσετε. Επιπλέον υπάρχουν αρκετά ρεαλιστικές φλόγες και εκρήξεις οι οποίες απελευθερώνουν και ένα θερμό ωστικό κύμα το οποίο δίνει ακόμα περισσότερο ρεαλισμό στο Riftbreaker. Γενικά όλα τα textures είναι λεπτομερή με έντονα χρώματα και με μία χρωματική παλέτα που περιλαμβάνει αρκετά ανοικτά χρώματα. To ίδιο ισχύει και για τα τεράστια κύματα εχθρών τα οποία είναι καλοσχεδιασμένα με αρκετή ποικιλομορφία η οποία όμως περνάει κυρίως απαρατήρητη όσο τους θερίζετε με τα υπερσύγχρονα όπλα σας.

Το voice acting είναι αρκετά προσεγμένο με ρεαλιστικούς διαλόγους και πολύ καλούς χαρακτήρες οι οποίοι σας βάζουν αμέσως στον ρόλο που έχετε ως μια ασταμάτητη πολεμική μηχανή επέκτασης της ανθρωπότητας. Τα ηχητικά εφέ είναι πολύ καλά και ρεαλιστικά με  την μουσική από πάνω να προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία παιχνιδιού. Η μουσική περιλαμβάνει ambient ήχους και απλούς ρυθμούς όταν παίζετε κάτι το οποίο θα έπρεπε να αλλάζει και να ξεκινάει κάτι πιο έντονο όταν σας επιτίθενται ορδές εχθρών.

riftbreaker 5 gameworld
Το γεγονός ότι σας δίνεται η δυνατότητα να αποικίσετε έναν νέο πλανήτη ενώ είστε εντός μιας ατσάλινης πολεμικής μηχανής είναι αρκετό για να κάνει το Riftbreaker διασκεδαστικό. Τα ιδιαίτερα mechanics με τα κύματα εχθρών που σας βάζει να επιβιώσετε μέχρι να εξοντώσετε και το τελευταίο πλάσμα του Galatea 37 δίνουν στο συγκεκριμένο Strategy κάποια χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε άλλα παρόμοια games. Η ιστορία διαρκεί γύρω στις 30 ώρες και κάτι και μπορείτε ανάλογα με μια επιλογή σας να καταλήξετε σε ένα εναλλακτικό τέλος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και "κακό". Πέρα από την ιστορία όμως τα δυνατά σημεία του Riftbreaker είναι το gameplay και το Survival Mode που σας δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσετε τον Mr Riggs και να χαρείτε τον ρόλο σας ως διαστημικοί αποικιοκράτες. 

Θετικά:
- Όμορφα γραφικά, ο πλανήτης είναι εντυπωσιακός
- Φανταχτερά χρώματα και καλός φωτισμός
- Αρκετά καλή ιστορία με ευχάριστη πλοκή
- Αρκετοί τρόποι να καταστρέψετε τα τοπικά πλάσματα

Αρνητικά:
- Γίνεται κάπως επαναλαμβανόμενο με τα κύματα εχθρών
- Το AI θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερο
- Η μουσική σε καταστάσεις μάχης θα έπρεπε να είναι πιο έντονη

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Σενάριο: 8
Αντοχή: 7
Γενικά: 8

Ένα ανανεωμένο Strategy με διασκεδαστικά mechanics.

Γιώργος Σκένδρος

NEWS   VIEW ALL

The Riftbreaker

[Αρχική δημοσίευση: 13/3/20] Η EXOR Studios ανακοίνωσε ένα Action/Strategy για το PS4 που φαίνεται να έχει ενδιαφέρον. Ονομάζεται The Riftbreaker και συνδυάζει βασικούς μηχανισμούς building με hack...
Posted (22 May 2021)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8
8 User Score
(3 votes )
User Reviews 0
Genre: Strategy
Developer: EXOR Studios
Publisher: EXOR Studios, Surefire.Games
Διάθεση: EXOR Studios, Surefire.Games
Players: 1
Requirements: Λειτουργικό Σύστημα: Windows 8.1 Επεξεργαστής: Intel i5 gen 2 ή AMD Bulldozer Μνήμη: 8 GB RAM Κάρτα γραφικών: Nvidia GTX 750 2GB ή AMD R7 265 2GB DirectX: Version 11 Χώρος στον δίσκο: 8 GB Τα Windows 7 δεν υποστηρίζονται
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 14/10/21
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

1
Half-Life: Alyx   (9)
2
Marvel Snap   (8.3)
3
Immortality   (8.2)
4
Returnal (PC)   (8.2)
5
Dead Space (2023)   (8.2)
6
Hogwarts Legacy   (8.2)
9

Top Reviews (by user score)

1
3
Marvel Snap   (8.38)
5
Immortality   (8.25)
6
Hogwarts Legacy   (8.14)
8
Bayonetta 3   (8)
9
10
Temtem   (7.9)

Latest User Reviews

1.
eFootball 2023   (5.0)
2.
4.
5.
6.
Overwatch 2   (6.0)
7.
Trek to Yomi   (9.0)
8.
God of War (PC)   (9.0)
9.
Stray   (8.0)
Notification