The Forgotten City

Hot
Oι πολλοί θα υποφέρουν για τις αμαρτίες του ενός.

Oι πολλοί θα υποφέρουν για τις αμαρτίες του ενός.

Oι πολλοί θα υποφέρουν για τις αμαρτίες του ενός.

Το The Forgotten City είναι ένα Αdventure RPG που αναπτύχθηκε από την αυστραλιανή εταιρεία ανάπτυξης Modern Storyteller και δημοσιεύθηκε από την Dear Villagers με πρόσθετη υποστήριξη από την Film Victoria. Πρόκειται για μια πλήρη προσαρμογή του game στο ομώνυμο mod του The Elder Scrolls V: Skyrim. Αρχικά κυκλοφόρησε το 2015 ως mod, το πλήρες παιχνίδι κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2021 για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One και PC και τον Σεπτέμβριο του 2021 για το Nintendo Switch.

the forgotten city review 3

Η πορεία ανάπτυξης του The Forgotten City, με επικεφαλής τον developer και συγγραφέα Nick Pearce, ξεκίνησε από την αρχή της κυκλοφορίας του Skyrim το 2011. Πριν από αυτό, ο Pearce έχει δηλώσει ότι η έμπνευσή του για τη δημιουργία mods προήλθε από την εμπειρία του με τα mods του Fallout: New Vegas. Το The Forgotten City χρειάστηκε πάνω από 1700 ώρες για να το αναπτύξει ο Pearce και ήταν το πρώτο του μεγάλο project ανάπτυξης. Το mod κυκλοφόρησε αργότερα στις εκδόσεις κονσόλας του The Elder Scrolls V: Skyrim: Special Edition, παραμένοντας ένα από τα κορυφαία mods για το Xbox One για το παιχνίδι. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης το αρχικό mod αναθεωρήθηκε πλήρως, το σκηνικό άλλαξε και έγιναν πολλές βελτιώσεις, όπως επαγγελματικό voice acting και πρωτότυπη ορχηστρική μουσική. Στο τέλος, το αρχικό σενάριο διπλασιάστηκε από περίπου 35.000 λέξεις σε πάνω από 80.000.

Ο χρυσός κανόνας μιας ουτοπικής Ρώμης
Το πιο βασικό χαρακτηριστικό του The Forgotten City είναι το Golden Rule, ο κανόνας που είναι μια συνεχής απειλή για τους κατοίκους της χαμένης Ρωμαϊκής πόλης που βρίσκεται σε ένα απόκρημνο αφιλόξενο βουνό. Η παραμικρή αμαρτία μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή ολόκληρης της πόλης. Μια θεότητα αναγκάζει τους κατοίκους να μην κάνουν καμία επιθετική ή βίαιη κίνηση ενάντια στην κοινότητα καθώς όλοι θα τιμωρηθούν για τα λάθη ακόμη και ενός κατοίκου. Το μοναδικό στην συγκεκριμένη κατάσταση είναι ότι οι κάτοικοι είναι ουσιαστικά χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το Golden Rule είναι απλά ένα κόλπο για να υπακούν όλοι τον μάγιστρο και να αποφεύγονται οι διαμαρτυρίες. Από την άλλη υπάρχουν αυτοί που υπακούν και θεωρούν ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να καταστραφεί η πόλη. Είναι αρκετά ενδιαφέρον όσο μπλέκεστε στις πολιτικές  αποφάσεις της πόλης ενώ υπάρχουν συγκεκριμένοι πολίτες που όχι απλά δεν υπακούν το Golden Rule αλλά βρίσκουν και ευφάνταστους τρόπους για να παρακάμψουν τον κανόνα και να διαπράξουν αμαρτίες χωρίς να ξεκινήσουν την καταστροφή.

the forgotten city review 1

Πολιτικές αλλαγές και μία θανάσιμη απειλή
Ο χαρακτήρας σας, που επιλέγετε το φύλο του στην αρχή, μεταφέρεται πίσω στο χρόνο σε αυτή την πόλη και παγιδεύεται με τον μάγιστρο να είναι ο μόνος που γνωρίζει ποιος είστε, αναθέτοντας σας την βασική αποστολή να καταλάβετε ποιος θα παραβιάσει τελικά το Golden Rule και να τον σταματήσετε προτού συμβεί, καθώς είναι ο μόνος τρόπος με τον για να επιστρέψετε στην εποχή σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για κάθε πολίτη μέσω του διαλόγου και παρακολουθώντας την κάθε τους κίνηση ενώ αλληλεπιδρούν με τους άλλους πολίτες. Κάθε μέρα φτάνει στο τέλος της και το Golden Rule παραβιάζεται αναγκάζοντας σας να τρέξετε προς το ιερό από το οποίο μπήκατε για να ξεκινήσετε από την αρχή. Τα χρυσά αγάλματα κατά τη διάρκεια της καταστροφής σας επιτίθενται με βέλη ενώ η βαριά φωνή του θεού που σας τιμωρεί σας ανακοινώνει ότι θα τιμωρηθείτε όλοι για τα εγκλήματα του ενός.

Κάθε νέα μέρα είναι στο χέρι σας πως θα εξελιχτεί. Ανάλογα τις κινήσεις σας μπορείτε να αλλάξετε ορισμένα συμβάντα, η ακόμα να τα επιταχύνετε. Μπορείτε να επισπεύσετε τις εκλογές νέου μαγίστρου το οποίο ωστόσο έχει τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Σημαντικό είναι να θυμάστε ότι οι πολίτες κάνουν καθημερινά τα ίδια πράγματα και επισκέπτονται διαφορετικά σημεία της πόλης ανάλογα με αυτά που συμβαίνουν. Το γεγονός ότι ξεκινάτε μια νέα μέρα σας επιτρέπει να επισκεφτείτε τα μέρη που θεωρείτε εσείς σημαντικά από την πρώτη στιγμή ενώ δεν είναι καθόλου επαναλαμβανόμενο να μιλάτε στους πολίτες καθώς κάθε μέρα γνωρίζετε κάτι καινούργιο. Όπως είναι φυσικό μπορείτε και εσείς να ξεκινήσετε την καταστροφή της πόλης καθώς θεωρείστε πλέον πολίτης της. Μπορείτε δηλαδή να ενεργοποιήσετε το Golden Rule προτού προλάβει να το κάνει αυτός που αναζητάτε. Αυτό πολλές φορές γίνεται με περίτεχνο τρόπο καθώς προσπαθείτε να πείσετε έναν δολοφόνο με ένα τόξο να μην σας επιτεθεί. Τα όρια της αμαρτίας δεν είναι πάντα τόσο ευδιάκριτα, υπάρχει περίπτωση ακόμα και μια δωροδοκία να προκαλέσει την καταστροφή. Κάθε τρόπος επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν από τους πολίτες σας προκαλεί να εξερευνήσετε ακόμα περισσότερο την πόλη και τα σκοτεινά σχέδια ορισμένων πολιτών.

the forgotten city review 5

Παγιδευμένοι στην αρχαία Ρώμη
Πέρα από την σημαντική αποστολή που έχετε να ολοκληρώσετε είναι απολαυστικό το γεγονός ότι σε μερικές αλληλεπιδράσεις πρέπει να εξηγήσετε διάφορα πράγματα της εποχής σας σε ανυποψίαστους Ρωμαίους πολίτες οι οποίοι προσπαθούν να μεταφράσουν τα λεγόμενα σας σε κάτι το οποίο καταλαβαίνουν και να κάνουν συγκεκριμένους παραλληλισμούς. Όλα αυτά μαζί με την σοβαρή και προφανώς επικίνδυνη αποστολή σας κάνουν το The Forgotten City να ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα RPG. Τα γραφικά είναι πάρα πολύ όμορφα και η Ρωμαϊκή πόλη δίνει την αίσθηση της απομόνωσης πολύ καλά. Η πόλη βρίσκεται κρυμμένη σε μια ορεινή περιοχή και δεν υπάρχει οπτική πρόσβαση στον ουρανό. Σε πολλά σημεία υπάρχουν μέρη που καταλήγουν σε γκρεμό και μπορείτε εύκολα να βρεθείτε να πέφτετε στο κενό. Τα όμορφα γραφικά και ο φωτισμός δημιουργούν αυτή την αίσθηση της απομόνωσης που απαιτείται για την συγκεκριμένη πλοκή. Ο ήχος και το voice acting είναι υψηλής ποιότητας ενώ πολλές φορές ξεχάστηκα και απλά άρχισα να περιπλανιέμαι στην πόλη αγνοώντας την αποστολή μου.

the forgotten city review 2

Ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο παρελθόν
Το The Forgotten City καταφέρνει να σας κάνει να αισθανθείτε ότι όντως βρεθήκατε στο παρελθόν σε μια μικρή Ρωμαϊκή πόλη στα βουνά. Η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη μυστήριο και κάθε ήρεμη μέρα ξέρετε ότι μπορεί να καταλήξει ξαφνικά σε μια βιβλική καταστροφή. H πόλη είναι βασισμένη σε πραγματικές Ρωμαϊκές πόλεις σύμφωνα με ευρήματα αρχαιολόγων πάνω στα οποία πάτησαν οι developers για τον σχεδιασμό. Είναι βασικό εδώ να αναφερθεί ότι δεν είχα καμία εμπειρία με το Skyrim mod του game οπότε είχα την τύχη να βιώσω το βελτιωμένο standalone που κυκλοφόρησε αργότερα. Πέρα από τα εντυπωσιακά μέρη, την ενδιαφέρουσα ιστορία και τους καλογραμμένους χαρακτήρες το The Forgotten City δεν διαρκεί πολύ καθώς μπορεί να καταλήξετε σε ένα από τα τέλη του μόνο σε 4 ώρες. Το μοναδικό ωστόσο εδώ είναι ότι θα ξαναπαίξετε για να μπορέσετε να ανακαλύψετε και άλλους τρόπους να γλυτώσετε και να σώσετε τους κατοίκους προτού να είναι αργά. Η αρχή επίσης είναι σχετικά απότομη και θυμίζει τα γνωστά RPG με τα κλισέ αναζήτησης και μυστηρίου. Παρά τα ελάχιστα αρνητικά όμως πρόκειται για ένα πρωτοποριακό RPG με πολύ ενδιαφέρον και μεγάλη ελευθερία κινήσεων.

Θετικά:
- Όμορφα γραφικά και ιστορικά ακριβή μέρη
- Πολλά διαφορετικά τέλη
- Καλογραμμένοι χαρακτήρες
- Καλός ήχος

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Κάποια τέλη στην ιστορία είναι αδιάφορα
- Η έναρξη θα μπορούσε να είναι πιο  δραματική
- Μέτρια physics

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Σενάριο: 9
Αντοχή: 4
Γενικά: 8

Ένα επικίνδυνο ταξίδι στο χρόνο που πρέπει να βιώσετε σίγουρα.

Γιώργος Σκένδρος

NEWS   VIEW ALL

The Forgotten City: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Το The Forgotten City αποτελεί Skyrim mod, το οποίο τελικά μετεξελίχθηκε σε Adventure. Το Adventure της εταιρείας ανάπτυξης Modern Storyteller έχει κερδίσει το Writers'Guild award και είχε πάνω από τ...
Posted (14 Jun 2021)

The Forgotten City

[Αρχική δημοσίευση: 12/6/18] Ένα από τα πιο δημοφιλή mods για το Skyrim, το Forgotten City, θα κυκλοφορήσει ως αυτόνομο Adventure. Σύμφωνα με το σενάριο, σε μια αρχαία Ρωμαϊκή πόλη, μία κατακερμα...
Posted (12 Jun 2021)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 8
8 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: RPG
Developer: Modern Storyteller
Publisher: Dear Villagers
Διάθεση:
Players: 1
Requirements: Λειτουργικό Σύστημα: Windows 7 SP1 64-bit Επεξεργαστής: 3GHz (4 Core) CPU Μνήμη: 8 GB Γραφικά: NVIDIA GTX 750 Ti 2GB ή AMD Radeon R7 265 DirectX: Version 11 Χώρος στο δίσκο: 26 GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 28/7/2021
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

1
Elden Ring   (9.2)
2
God of War (PC)   (9)
3
Forza Horizon 5   (8.8)
7
Gran Turismo 7   (8.3)
9
10
Chivalry 2   (8)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Elden Ring   (9.0)
2.
Martha is Dead   (9.0)
4.
6.
It Takes Two   (8.0)
7.
8.
10.
Notification