Mario Kart Live: Home Circuit

Hot
REVIEWED ON Switch  

Τέρμα τα γκάζια μέσα στο σπίτι σας.

Τέρμα τα γκάζια μέσα στο σπίτι σας.

Τέρμα τα γκάζια μέσα στο σπίτι σας.

Η Nintendo τόσα χρόνια μας έχει συνηθίσει στο να είναι το “περίεργο” παιδί της τάξης, όπου τάξη εννοούμε την gaming βιομηχανία. Πολλοί gamers, για αυτό ακριβώς τον λόγο την προτιμούν από τις υπόλοιπες τεράστιες gaming εταιρίες, γιατί η Nintendo δεν ασχολείται με το τι κάνουν οι άλλοι και προσπαθεί να διευρύνει κάθε φορά το φάσμα των δυνατοτήτων της. Η Nintendo μας δείχνει συνέχεια ότι την νοιάζει περισσότερο το να βρίσκει νέους τρόπους να ψυχαγωγεί τους καταναλωτές της και λιγότερο το να τους ξεζουμίζει για λίγο ζεστό χρήμα παραπάνω. Αυτό φαίνεται και από την πολιτική της ως προς τις μικροσυναλλαγές. Λίγα first-party games της Nintendo έχουν in-game purchases.

mario kart live 1

Η αλήθεια είναι πως μερικές φορές ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για αυτό που προσφέρει η Nintendo και άλλες η Nintendo δεν είναι έτοιμη να προσφέρει αυτό που ελπίζει. Έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν την ιαπωνική εταιρία να πιέζει τις δυνατότητες του μέσου και να αποτυγχάνει, είτε αυτό είναι με τη μορφή του Wii U, είτε με κάποιο φιλόδοξο game της. Άλλες φορές, όταν το πετυχαίνει, καταφέρνει και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τα games, όπως έκανε με το Switch. Αυτή την φορά, η Nintendo έρχεται με την πρόταση ενός Augmented Reality game. Αυτό είναι το Mario Kart Live: Home Circuit, το οποίο συνδυάζει το κλασικό Mario Kart με την πραγματική ζωή. Θα καταφέρει το πρόσφατο εγχείρημα της Nintendo να αλλάξει τον τρόπο που παίζουμε ή θα πάει με τη σειρά του στα σκουπίδια;

Το σπίτι σας, η πίστα σας
Το Mario Kart Live: Home Circuit χρησιμοποιεί ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα με μια κάμερα και μετατρέπει το σπίτι σας σε πίστα. Όσον αφορά το gameplay, είναι το κλασικό Mario Kart που ξέρουμε, με τα power-ups, τα εμπόδια, τα speed boosts και τις ανατροπές. Η μόνη διαφορά είναι ότι, ό,τι κάνετε στο παιχνίδι αντανακλάται και στην πραγματική ζωή. Για παράδειγμα, αν πάρετε κάποιο speed boost, τότε το τηλεκατευθυνόμενο σας θα επιταχύνει, ενώ αν πέσετε σε κάποιο εμπόδιο (in-game, όχι φυσικό) όπως μια μπανανόφλουδα, τότε το όχημά σας θα χάσει ταχύτητα και άλλες φορές θα σταματάει εντελώς.

Υπάρχουν συνολικά 24 Grand Prix πίστες, καθώς και οι επιλογές για Time Attack και διαφορετικά κυβικά. Για να διευκρινίσουμε, την πίστα την φτιάχνετε εσείς στον φυσικό κόσμο χρησιμοποιώντας τις πύλες που περιέχονται στο πακέτο, όμως το τι βλέπετε στην οθόνη σας εξαρτάται από τον συνδυασμό της πραγματικότητας με την πίστα που επιλέγετε. Η επιλογή των 50cc, 100cc, 150cc και 200cc είναι η ταχύτητα που επιλέγετε να τρέχει το όχημά σας στον πραγματικό κόσμο. Στην αρχή τα 150 και 200cc είναι κλειδωμένα. Ακόμα, μπορείτε να ξεκλειδώστε διάφορες in-game αμφιέσεις, τόσο για τον Mario (ή Luigi) όσο και για το kart σας. Στις πίστες θα ανταγωνίζεστε τους Bowser Jr. και τα Koopalings.

Αν βέβαια έχετε φίλους που έχουν και αυτοί Mario Karts, τότε μπορείτε να συνδεθείτε μέχρι 4 άτομα local και να παίξετε τις διάφορες πίστες. Οι διαδρομές που μπορείτε να δημιουργήσετε είναι πρακτικά ατελείωτες, ωστόσο ένας μικρός χώρος θα είναι αρκετά περιοριστικός. Επίσης, στην δημιουργία της διαδρομής σας θα σας περιορίζει και η ισχύς του σήματος. Η Nintendo υποστηρίζει ότι το Kart σας αντέχει μέχρι και 5 μέτρα απόσταση από το Switch σας, όμως στην πραγματικότητα την ισχύ του σήματος την επηρεάζουν και παράγοντες όπως φυσικά εμπόδια (τοίχοι) και όχι μόνο η απόσταση. Καθ’ όλη την διάρκεια του gameplay παρατηρήθηκε μια μικρή καθυστέρηση ανάμεσα στην απεικόνιση του Switch και την πραγματική θέση του Kart, καθώς και μερικές φορές το σήμα χανόταν εντελώς και υπήρχε περιστασιακά αρκετό lag. Γενικά, υπάρχει μόνιμα μια μικρή καθυστέρηση.

mario kart live 2

Η ιδέα της Nintendo είναι αρκετά έξυπνη, ωστόσο η υλοποίηση θα χρειαζόταν λίγη βελτίωση. Αυτό βέβαια δεν αφαιρεί και πολλά από την διασκέδαση, όσο το διασκεδάσετε δηλαδή, γιατί αν παίζετε μόνοι σας θα βαρεθείτε αρκετά σύντομα, αφού ο πυρήνας του gameplay παραμένει ο ίδιος και το A.I δεν είναι και τόσο ανταγωνιστικό. Ο χειρισμός είναι αρκετά ομαλός και ευχάριστος, με την μικρή καθυστέρηση όπως προείπαμε, και είναι αρκετά ενδιαφέρον να βλέπεις το πως το όχημά σου ανακλά τα γεγονότα της οθόνης σου. Ειδικότερα, το drift θα το βλέπετε στην οθόνη σας όπως θα το βλέπατε και στο Mario Kart 8, αλλά στην πραγματικότητα το όχημά σας απλά θα “κόβει” στις στροφές πιο γρήγορα.

Τρέχουμε, χτυπάμε, προχωράμε

Το όχημα έχει αρκετή λεπτομέρεια και είναι αρκετά στιβαρό. Όσο και να το “χτυπήσαμε” καθώς τρέχαμε με τέρμα τα γκάζια, δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Ωστόσο, ένα μειονέκτημά του είναι η ώρα που του παίρνει για να φορτίσει. Θα χρειαστείτε περίπου στις 4 ώρες για να φορτίσει πλήρως το όχημά σας. Βέβαια όταν αγοράζετε το Mario Kart Live: Home Circuit, αγοράζετε το τηλεκατευθυνόμενο και όχι κάποιο game. Επομένως, όταν βαρεθείτε να τρέχετε και να νικάτε φανταστικούς αντιπάλους, δοκιμάστε να δείτε το σπίτι σας από μια άλλη οπτική και το σημαντικότερο, ξεκινήστε να ενοχλείτε τους συγκατοίκους σας. Εκεί είναι που θα το διασκεδάσετε το περισσότερο.

Is this real life;
Όσον αφορά τον οπτικό τομέα, η Nintendo έχει ξεπεράσει τον εαυτό της και μας έχει προσφέρει γραφικά βγαλμένα από την πραγματική ζωή. Πέρα από την πλάκα, μοντέλο του οχήματός μας έχει αρκετή λεπτομέρεια, και το γεγονός ότι προσθέτει γραφικά στις πύλες και τα σήματα είναι mindblowing.

mario kart live 4

Όμως η ποιότητα των γραφικών δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο, είναι απλά εκεί για έναν σκοπό και δεν δρουν ως περισπασμός, κάτι σα να λέμε “good, but not perfect”. Επίσης, η ποιότητα της κάμερας θα μπορούσε να έχει καλύτερη ευκρίνεια, ώστε να βελτιωθεί το immersion, αλλά είναι και πάλι καλό αλλά όχι τέλεια, δηλαδή απλά get’s the job done.

Ραδιοφωνική συντροφιά
Οι μελωδίες που θα σας συντροφεύουν στους αγώνες υψηλής ταχύτητας που θα λαμβάνουν χώρα στο σαλόνι σας θα είναι υπό μορφή ραδιοφωνικών σταθμών. Καθώς κερδίζετε σε διάφορους Grand Prix αγώνες θα ξεκλειδώνετε περισσότερους σταθμούς και θα έχετε περισσότερες επιλογές. Όμορφη μουσική, αλλά μπροστά στην αδρεναλίνη που θα υπάρχει δεν θα γίνεται τίποτα παραπάνω από απλή background μουσική. Από την άλλη, τα ηχητικά είναι το ίδιο ποιοτικά με αυτά που θα συναντήσετε στο κλασικό Mario Kart. Δηλαδή κλασικές ατάκες του Mario και τα ίδια ηχητικά εφέ αν χτυπήσετε σε κάποιο εμπόδιο ή πατήσετε μια μπανανόφλουδα. Για άλλη μια φορά καλό αλλά όχι τέλειο και υπάρχει μόνο για να επιτελεί έναν συγκεκριμένο σκοπό, να γεμίζει το κενό.

Καλή ιδέα, μέτρια υλοποίηση
Συνολικά το Mario Kart Live: Home Circuit προσφέρει μια μοναδική εμπειρία και είναι must-play για τους λάτρεις του Mario. Παίρνει κάτι κλασικό, όπως ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα και του προσθέτει το ψηφιακό στοιχείο. Σας δίνει αρκετή ελευθερία να δημιουργήσετε τις πίστες σας όπως θέλετε, αλλά σας περιορίζει με την εμβέλεια και την ισχύ του σήματος. Βέβαια, το κόστος του ίσως κάνει μερικούς να κοιτάξουν για κάτι άλλο, αλλά δεν αρνείται κανείς ότι αυτό που προσφέρει απευθύνεται σε μια μικρή μερίδα αγοραστών και έχει διπλό ρόλο ως ένα αναμνηστικό στην πορεία που χαράσσει η Nintendo.

Θετικά:
- Στιβαρό όχημα
- Πρωτότυπη και διασκεδαστική ιδέα
- Αρκετές πίστες και άπειρες διαδρομές που μπορείτε να σχεδιάσετε

Αρνητικά:
- Καθυστέρηση στο σήμα ελέγχου
- Χάνει γρήγορα το ενδιαφέρον του
- Όχι τόσο ανταγωνιστικό A.I
- Χρειάζεται αρκετό χώρο χωρίς παρεμβολές

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 7
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 7

Μπορεί να είναι εν μέρη ένα “gimmick” αλλά θα το διασκεδάσετε όσο δεν πάει και ακόμα περισσότερο όταν ενοχλείτε τους συγκατοίκους σας.

Σταμάτης Καράμπογας

NEWS   VIEW ALL

Mario Kart Live: Home Circuit: Οι γάτες των παικτών καταστρέφουν το setup τους

Οι παίκτες του Mario Kart Live αρχίζουν να αντιμετωπίζουν κάποια όχι και εντελώς απροσδόκητα προβλήματα. Το Mario Kart Live, είναι ένα AR-infused RC racing set/game και αναπτύχθηκε από τη Nintendo. Τ...
Posted (16 Oct 2020)

Mario Kart Live: Home Circuit

[Αρχική Δημοσίευση: 3/9/20] Η Nintendo ανακοίνωσε το Mario Kart Live: Home Circuit. Μία...real-life εκδοχή του Super Mario Kart που συνδυάζει απ' τη μία το παιχνίδι κι απ' την άλλη μικρές μινια...
Posted (02 Oct 2020)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 TutuOfTutunia (Level 13) 11/11/2020 14:44
Έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές να πάρω Nintendo Switch για αυτό το παιχνίδι. Γενικά αν πάρω Switch, θα είναι για ό,τι Super Mario παιχνίδι έχει υπάρξει.
#2 +1 ashbringer (Level 25) 11/11/2020 16:42
Η Nintendo έχει πάντα τον τρόπο να φτιάχνει μοναδικούς διασκεδαστικούς τίτλους. Πιστεύω ότι οι χρήστες nintendo switch θα το απολαύσουν.
Score 7
7.5 User Score
(9 votes )
User Reviews 0
Genre: Racing, Augmented Reality
Developer: Velan Studios
Publisher: Nintendo
Διάθεση: Market24.gr (211 411 4050)
Players: 1-4
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 16/10/20
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Prince of Persia   (8.7)
3
Crusader Kings III   (8.6)
4
Grandia II   (8.6)
7
Castlevania   (8.5)
8
F1 2021   (8.4)
10
Monster Train   (8.3)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

Notification