Deracine

Hot
REVIEWED ON PS4   

Όταν τα παραμύθια γίνονται ιστορίες.

Όταν τα παραμύθια γίνονται ιστορίες.

Όταν τα παραμύθια γίνονται ιστορίες.

Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε την FromSoftware από τη μεγάλη επιτυχία που έκανε με την σειρά Souls. Παρόλα αυτά, μιλάμε για μία εταιρεία η οποία είχε ασχοληθεί με άλλους αξιόλογους τίτλους στο παρελθόν οι οποίοι μάλιστα δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία με την διάσημη προαναφερθείσα σειρά. Έτσι λοιπόν έπειτα από αρκετά χρόνια, η FromSoftware αλλάζει λίγο το πεδίο της μάχης και έρχεται να κάνει το ντεμπούτο της στον κόσμο του virtual reality μέσω του PlayStation και του αγαπημένου PSVR. O δημιουργός της σειράς Dark Souls, Hidetaka Miyazaki, βρίσκεται πίσω από την σκηνοθεσία του νέου τίτλου της FromSoftware, το Deracine. Πρόκειται για έναν Virtual Reality τίτλο ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία Adventure και ελάχιστες πινελιές Horror. Αν σας αρέσει ότι διαβάζετε μέχρι στιγμής, συνεχίστε την ανάγνωση για να δείτε τί ακριβώς είναι το Deracine.

Μια ιστορία μυστηρίου
Σπάνια μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε σαν μία νεράιδα. Στην ουσία δεν θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά ότι είμαστε νεράιδα καθώς δεν μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας αλλά όλα τα παιδιά μέσα στο μυστηριώδες σχολείο στο οποίο βρισκόμαστε και διαδραματίζεται η ιστορία, μας φωνάζουν “fae” που είναι μία εναλλακτική λέξη για το fairy. Στην αρχή όταν φτάνουμε σε αυτό το σχολείο φαίνονται όλα πολύ ήρεμα. Παιδιά κοιμούνται στα δέντρα, παίζουν στην φύση, παίζουν μεταξύ τους, κάνουν τα μαθήματά τους. Σύντομα όμως θα ανακαλύψετε διάφορα μυστικά, τραγικά γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί και έχουν στοιχειώσει τα παιδιά αλλά και όλο αυτό το τεράστιο κτήριο. Μέσα από την εξερεύνηση και αυτό το κουβάρι που σιγά σιγά ξετυλίγεται για να ανακαλύψετε τι πραγματικά συμβαίνει, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα που έχουν τα παιδιά και να τα βοηθήσετε, είτε στο παρόν, είτε στο παρελθόν.

Με αυτό τον τρόπο, το παιχνίδι καταφέρνει να δημιουργήσει μία πιο κοντινή σχέση με καθένα από τα έξι παιδιά και να μας κάνει πραγματικά να λυπηθούμε για να θέλουμε να τα βοηθήσουμε. Και ενώ όλοι φαίνονται πάρα πολύ φιλικοί μαζί μας ,μία πολύ παράξενη οντότητα σε μορφή γάτας είναι αυτή που μας εμποδίζει από το να δούμε όλα τα δωμάτια του κτηρίου εξαρχής. Θα πρέπει να βρούμε έναν άλλο τρόπο για να μπούμε σε δωμάτιο το οποίο φυλάει γάτα ή απλώς να την αποφύγουμε και να επιστρέψουμε κάποια άλλη στιγμή που θα είμαστε έτοιμοι.

Όταν τα παιδιά πιστεύουν σε “αόρατες” υπάρξεις, καμιά φορά πρέπει να τα...ακούμε.

VR Reality
Καθώς μιλάμε για VReality τίτλο, αξίζει να αναφερθεί πως θα controls φαίνονται αρκετά φυσικά τόσο σε νέους VR gamers, όσο και εμάς τους πιο εξοικειωμένος με τη νέα τεχνολογία. Μπορεί εμείς να είμαστε μία νεράιδα και να μην μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας αλλά σίγουρα βλέπουμε τα χέρια μας -το δεξί και το αριστερό- τα οποία αντιστοιχούν στα PS Move controllers. Έτσι αρχίζουμε και ανακατεύουμε κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά όλο το ορφανοτροφείο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να βάλουμε το χεράκι μας σε μία σούπα κρυφά προσθέτοντας μη αγνά υλικά, μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να βοηθήσουμε δύο παιδιά που κινδυνεύουν να πέσουν από την...ταράτσα, να βρούμε το αντίδοτο έτσι ώστε να γλιτώσουν από τον υψηλό πυρετό οι αγαπημένοι μας φίλοι ή απλώς να πειράζουμε αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο με σκοπό να τρομάξουμε κάποιον χαρακτήρα. Δεν παρατηρήσαμε καθόλου motion sickness όλη την ώρα που παίζαμε το Deracine αλλά θα σας πρότεινα να μην κινείστε δεξιά και αριστερά πολύ συχνά καθώς το θολό περιβάλλον -σε κάποια σημεία- σε συνδυασμό με την γρήγορη κίνηση μπορεί να σας κάνει να νιώσετε λίγο άβολα.

Η ιστορία φαίνεται να μας πηγαίνει μπρος-πίσω χωρίζοντας τα κεφάλαια σε Epochs. Αρκετές φορές βρεθήκαμε στην δύσκολη κατάσταση του να πρέπει να μαντέψουμε τι θα κάνουμε για να περάσουμε στο επόμενο κεφάλαιο και η αλήθεια είναι ότι το Deracine φαίνεται αυστηρό σε πολλές περιπτώσεις. Δεν μπορείτε να περάσετε στο επόμενο Epoch αν δεν έχετε κάνει όλα όσα πρέπει και αν δεν έχετε λύσει όλους τους γρίφους. Κάποιοι γρίφοι φαίνονται αρκετά εύκολοι αλλά στην ουσία θα δούμε ότι είναι πιο περίπλοκοι. Για την λύση, πρέπει να ψάξουμε ακόμα και σε μικρές λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα τον διάλογο μεταξύ δύο παιδιών σε κάποιο δωμάτιο. Αυτό είναι και το θετικό της υπόθεσης, ότι έχουμε ένα Virtual Reality τίτλο με δύσκολους γρίφους.

StrangerThings
Για την ανάπτυξή του Deracine, χρησιμοποιήθηκε η Unreal Engine. Σε κανονικές περιπτώσεις, η συγκεκριμένη μηχανή γραφικών μπορεί να παρουσιάσει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, παρόλα αυτά όταν μιλάμε για virtual reality τα πράγματα αλλάζουν. Μπορεί οι χαρακτήρες να είναι σχεδιασμένοι όμορφα και μοναδικά, το σχολείο στο οποίο βρίσκονται τα παιδιά να είναι αρκετά ευρύχωρο με πολλές και διαφορετικές αίθουσες και έναν ακόμα πιο ειδυλλιακό κήπο, αλλά κάπου εδώ σταματούν τα θετικά. Υπάρχει αρκετό popping, τα textures επίσης θολώνουν σε σημεία και κάποιες φορές δυσκολευτήκαμε να χειριστούμε τον χαρακτήρα μας καθώς τα controls του PSVR μερικές φορές δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε.

Παραλίγο τραγικός επίλογος
Το Deracine μας αφήνει μια περίεργη εντύπωση στο τέλος του. Ο συγκεκριμένος τίτλος δεν είναι ο συνηθισμένος της FromSoftware. Βλέπουμε ένα VR Adventure αλλά δεν παρατηρούμε κάποιο επίπεδο δυσκολίας και σίγουρα όχι το gameplay που μας έχει συνηθίσει η developer εταιρία της σειράς Souls. Εάν είστε χρήστης του PSVR και θέλετε έναν διαφορετικό τίτλο για την συλλογή σας, το Deracine αξίζει μια ευκαιρία. Θα περάσετε από τέσσερις μέχρι έξι ώρες εξερευνώντας τις ιστορίες των παιδιών που συναντάμε. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε κάποιες καταστάσεις εντός του κοσμου του Deracine. Η ατμόσφαιρα του Deracine καταφέρνει να μας βάλει σε ένα περίεργο mood, να μας κάνει να ευαισθητοποιηθούμε για τα παιδιά και να το παίξουμε Sherlock Holmes a la PSVR.

Θετικά:
- Ωραία ατμόσφαιρα
- Ενδιαφέρουσα ιστορία

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Texture Popping
- Ήρεμο gameplay

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 6
Αντοχή: 5
Γενικά: 6.8

Μία νεράιδα στο ρόλο του Sherlock Holmes.

Χριστιάνα Θάνου

NEWS   VIEW ALL

Deracine

[Αρχική δημοσίευση: 12/6/18] Η FromSoftware, εταιρεία ανάπτυξης πίσω από τα Bloodborne και Dark Souls, παρουσίασε ένα ενδιαφέρον Adventure για PlayStation VR στην E3 2018. Σύμφωνα με το σενάριο, εί...
Posted (06 Nov 2018)

Deracine: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Η FromSoftware, εταιρεία ανάπτυξης της σειράς Dark Souls, ανακοίνωσε στο PlayStation Blog την ημερομηνία κυκλοφορίας του Déraciné. Θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation VR και θα έχει κόσ...
Posted (17 Sep 2018)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Blood Prince (Level 30) 03/01/2020 22:51
Tο ήρεμο gameplay δεν θα το έλεγα στα αρνητικά .Επιπλέον όταν έχει δύσκολους γρίφους δεν θα το έλεγα και τόσο ήρεμο.Αρκετά ενδιαφέρον φαίνεται και θα ήθελα να μην ήταν μόνο PSVR.
Score 6.8
6.9 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: First-Person Adventure
Developer: Sony Japan Studio, FromSoftware
Publisher: Sony Interactive Entertainment
Διάθεση: Sony
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 06/11/2018
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Prince of Persia   (8.7)
3
Crusader Kings III   (8.6)
4
Grandia II   (8.6)
8
F1 2021   (8.4)
9
Monster Train   (8.3)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
Dead by Daylight   (7.0)
3.
4.
Gran Turismo Sport   (8.0)
8.
F1 2020   (7.5)
9.
Cyber Shadow   (8.0)
10.
Notification