• Reviews
  • The Witcher 3: Wild Hunt - Blood and Wine

The Witcher 3: Wild Hunt - Blood and Wine

Hot
Όταν ο Geralt έφτασε στην Toussaint.

Όταν ο Geralt έφτασε στην Toussaint.

Όταν ο Geralt έφτασε στην Toussaint.

Υπάρχουν ορισμένες εταιρείες που μας πουλάνε DLC ως ολοκληρωμένους τίτλους, προσθέτοντας συνεχώς περιεχόμενο. Είναι βέβαια και αυτές οι εταιρείες που μας προσφέρουν έναν τίτλο και τον πλασάρουν ως DLC. Στην δεύτερη κατηγορία βρίσκεται η CD Projekt RED, κάτι που την τιμάει για άλλη μια φορά. Η Πολωνική developer εταιρεία, έγινε ακόμα πιο γνωστή τον Φεβρουάριο του 2015 με την κυκλοφορία του The Witcher 3: Wild Hunt, ενός τίτλου που έχει λάβει βραβεία και αγαπήθηκε από το gaming community αμέσως. Τον περασμένο Δεκέμβρη, ήρθε το πρώτο μεγάλο expansion με την ονομασία Hearts of Stone, το οποίο προσέφερε στους φανατικούς της σειράς πάνω από 10 ώρες νέου περιεχομένου.

Αυτόν τον Μάιο, έγινε διαθέσιμο το δεύτερο, μεγαλύτερο και τελευταίο expansion του τίτλου, το The Witcher 3: Blood and Wine. Εδώ βλέπουμε μια ολόκληρη νέα περιοχή, την Toussaint και το βασικό storyline να έχει να κάνει με την πρωτεύουσα, Beauclair. Ο Geralt συναντάει νέα τέρατα, μπλέκει σε περιπέτειες μέσω των side quests και συναντάει απρόσμενα έναν φίλο από τα παλιά. Έπειτα από 30+ ώρες στον μυστήριο κόσμο του Blood and Wine, σας μεταφέρουμε τις επικίνδυνες αποστολές μας.

Απλά ένα contract
Τώρα που αγοράσατε το Blood and Wine DLC, πως θα το ξεκινήσετε άραγε; Υπάρχουν δύο επιλογές για εσάς. Η πρώτη είναι να βρείτε το contract του Blood and Wine και να το ακολουθήσετε. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να είστε level 60, να βρείτε την αποστολή και να συνεχίσετε από εκεί. Όσοι όμως θελήσετε να το ξεκινήσετε από την αρχή, επιλέγετε “New Game” από το κεντρικό μενού, διαλέγετε το Downloadable Content και μετά παίζετε το DLC της επιλογής σας. Με την δεύτερη κίνηση, μπαίνετε στον κόσμο του Blood and Wine ως level 35, με όλα τα skills reset και έχετε την επιλογή να τα ξοδέψετε όπως θελήσετε.

Η Anna Henrietta σας καλεί
Όσοι έχετε διαβάσει τα βιβλία από τον Andrzej Sapkowski, θα γνωρίζετε την μαγική πόλη της Toussaint και την Δούκισσα της, Anna Henrietta. Η Anarietta, γνωρίστηκε με τον Geralt αρκετά χρόνια πριν και έμαθε πως είναι κυνηγός τεράτων. Έτσι, όταν ένα μυστηριώδες πλάσμα άρχισε να απειλεί την πόλη της, ήξερε ποιον να καλέσει. Αυτός είναι ο τρόπος που ξεκινάει το Blood and Wine, σας έρχεται βασιλική εντολή να πάτε στο παλάτι του Beauclair για να συζητήσετε με την Anarietta πως θα βρείτε και θα σκοτώσετε το τέρας, του οποίου την φύση δεν γνωρίζετε ακόμα.

Ψάχνοντας τις δολοφονίες που έγιναν στην πόλη το τελευταίο διάστημα, παρατηρούμε πως τα τραύματα δεν έχουν γίνει από όπλο, κάτι που αποκλείει ανθρώπινο ένοχο. Το “Beast of Toussaint”, όπως το λένε οι κάτοικοι, δεν το έχει δει ποτέ κανείς, λειτουργεί με έξυπνο τρόπο, δεν αφήνει ίχνη και στοχεύει συγκεκριμένους ανθρώπους υψηλής θέσης. Θεωρητικά, κάποιο από τα τέρατα που έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής, δεν θα είχε την δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο εφόσον οι κινήσεις αυτές απαιτούν αυξημένο IQ. Ο Geralt θα πρέπει να τα βάλει με κάτι ανώτερο και στο εγχείρημα αυτό, βρίσκει τον παλιό του φίλο, Regis.

Ο Regis είναι ένα Higher Vampire, ένας Βρυκόλακας ο οποίος τελευταία φορά που είχε δει τον Geralt, όταν πολεμούσαν ενάντια του μάγου Vilgefortz, δεν είχε την καλύτερη κατάληξη. Ο Regis, εξηγεί στον Geralt πως γνωρίζει ποιος ευθύνεται για τον θάνατο των κατοίκων της Toussaint και μαζί ξεκινούν για να βρουν μία λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Για άλλη μια φορά, ο Geralt αναλαμβάνει τον ρόλο του ντετέκτιβ, με πολλές ερωτήσεις στα κατάλληλα άτομα, δωροδοκίες κ.α. Εδώ, σταματάμε την ιστορία γιατί οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία, μπορεί να θεωρηθεί ως spoiler.

Ας πιούμε κρασί
Η πόλη της Toussaint είναι γνωστή για δύο πράγματα, για την ομορφιά της και ότι παράγει το καλύτερο κρασί στον κόσμο. Αν παρατηρήσετε καλά, η Toussaint είναι ένα χαρούμενο μέρος με εύθυμους ανθρώπους, ενδυμασίες που θυμίζουν γαλλική αριστοκρατία και μεγαλειώδη κτήρια. Κάνοντας μια βόλτα στο παλάτι της Beauclair, θα δείτε την αρχιτεκτονική στο μεγαλείο της, ένα μέρος τόσο κομψό και εντυπωσιακό όσο η Δούκισσά του, Anna Henrietta.

Επιτέλους συναντάμε και άλλες γυναίκες με τον χαρακτήρα της Yennefer, έξυπνες και δυναμικές.

Tο κρασί αποτελεί ιερό πράγμα στην Toussaint. Υπάρχουν πάρα πολές ποικιλίες κρασιού, μερικές από τις οποίες θα δοκιμάσετε μάλιστα σε ένα quest. Ως Witcher, έχετε τα τυχερά σας καθώς το παλάτι θα σας κάνει δώρο ένα σπίτι μαζί με το δικό σας αμπέλι. Αυτό το σπίτι, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσθήκες στο Blood and Wine, καθώς θα είναι το μέρος που θα μπορείτε να γυρνάτε μετά από τις αποστολές σας, να ξεκουράζεστε ή να φτιάχνετε potions. Το γεγονός ότι οι developers έδωσαν ένα σπίτι στον Geralt, επιβεβαιώνει με κάποιο τρόπο την δήλωσή τους ότι δεν πρόκειται να δούμε νέες περιπέτειες.

Μην τα βάζεις με τον βρυκόλακα
Μέχρι στιγμής, στο The Witcher 3: Wild Hunt δεν συναντήσαμε ποτέ τα πλάσματα που ονομάζονται Bruxa. Στα βιβλία, γίνονται αναφορές στις Bruxas αλλά στον τρίτο τίτλο της σειράς The Witcher, τις είχαμε δει μόνο σε Gwent cards. Το Blood and Wine DLC μας φέρνει κοντά σε αυτό το είδος βρυκόλακα και μαθαίνουμε αμέσως πως πρόκειται για έναν αρκετά δυνατό αντίπαλο. Η Bruxa μπορεί να γίνεται αόρατη, να χτυπάει αρκετά γρήγορα και να πετάγεται πάνω σας για να σας πιεί το αίμα.

Η κατάλληλη τακτική για να τα βάλετε με μία Bruxa, αλλά και άλλους βρυκόλακες ίδιου τύπου όπως Alp, Ekimma κτλ, είναι να έχετε ενεργή την ασπίδα σας μέσω του Quen Sign. Κατά την διάρκεια της περιήγησής σας στον κόσμο της Toussaint, θα συναντήσετε πολλούς απέθαντους εχθρούς, οπότε η συγκεκριμένη τακτική, μαζί με τα κατάλληλα oils στο σπαθί, θεωρείται σωτήρια.

Αξίζει να αναφερθεί πως έχουν γίνει προσθήκες όσον αφορά τα abilities του Geralt. Για αρχή, δεν γίνεται να παλεύετε χωρίς στυλ, οπότε πηγαίντε στην Toussaint για να προμηθευτείτε τις βαφές πρώτης ποιότητας! Στην συνέχεια, δοκιμάστε τα νέα όπλα και το gear που προσφέρεται σε διάφορες περιπτώσεις. Τέλος, ρίξτε μια ματιά στα Mutations. Πρόκειται για νέο μηχανισμό όπου συνδυάζοντας Abilities και Mutagens που ταιριάζουν σε χρώμα και κατηγορία, μπορείτε να αποκτήσετε π.χ ν% παραπάνω attack damage, δυνατότητα για freeze, αύξηση δύναμης των Signs κτλ.

Θαυμάζοντας το τοπίο
Θα χαρακτηρίζαμε την πόλη της Toussaint ως παραμυθένια, αλλά αυτό θα αποτελούσε προσβολή για τα υπόλοιπα μέρη της ιστορίας του Blood and Wine που δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε! Γίνεται βέβαια να σας πούμε πως θα συναντήσετε μονόκερους, θα δείτε πανέμορφα σχεδιασμένα τοπία με μπόλικο πράσινο, ωραία χρώματα και κατάλληλους συνδιασμούς χλωρίδας και πανίδας.

Όσον αφορά τον ηχητικό τομέα, οι voice actors έδωσαν για άλλη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό. Με το κλίμα να είναι πιο εύθυμο από ότι συνήθως, θα δείτε τους κατοίκους της Toussaint να λένε ανέκδοτα και τον Geralt να κοροϊδεύει τους στρατιώτες της βασιλικής φρουράς κάτω από την μύτη τους. Όσοι βρείτε και κάνετε το side quest με τον Roach, θα καταλάβετε πως οι developers σας το ετοίμασαν ειδικά για να γελάσετε. Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στα ολοκαίνουρια themes που παίζουν κατά την διάρκεια της μάχης αλλά και της περιήγησής σας στην πόλη, τα δάση, τους αγρούς και τα μυστηριώδη νεκροταφεία.

Λίγο κρασί, λίγο αίμα και τον Geralt μας
Οι περιπέτειες του Geralt, σύμφωνα με την CD Projekt RED, φτάνουν στο τέλος τους. Το Blood and Wine DLC προσφέρει πάνω από 30 ώρες δράσης, 14.000 γραμμές διαλόγου, 90 νέα side quests, νέα όπλα, gear, τέρατα, το Mutation σύστημα και ένα πακέτο με Gwent cards. Πέρα από το βασικό storyline, μπορεί κανείς να περάσει την ώρα του με τα side quests, διάφορα από τα οποία είναι αρκετά διασκεδαστικά. Για άλλη μια φορά, ο οπτικοακουστικός τομέας, ξεπερνάει τις προσδοκίες μας και μας εντάσσει σε έναν μαγικό κόσμο γεμάτο τέρατα, κίνδυνο και ωραία κρυφά μυστικά.

Το Blood and Wine DLC κοστίζει 20 ευρώ και για να το παίξετε απαιτείται να έχετε αγορασμένο το The Witcher 3: Wild Hunt. Κατά την άποψή μας, το Blood and Wine δεν θα έπρεπε να είναι το τελευταίο expansion, εφόσον η ιστορία της σειράς The Witcher έχει άπειρη ύλη να προσφέρει, τόσο με τον Geralt, όσο και με την Ciri. Λυπούμαστε που δεν θα ξαναδούμε κάποια νέα περιπέτεια του Geralt, αλλά χαιρόμαστε που η CD Projekt RED μας προσέφερε το The Witcher 3: Wild Hunt, το Hearts of Stone DLC και το τελικό Blood and Wine.

Θετικά:
- Μεγάλη διάρκεια με πάνω από 30 ώρες
- Νέα όπλα, gear, τέρατα, συστήματα
- Ενδιαφέρουσα πλοκή
- Άριστος οπτικοακουστικός τομέας

Αρνητικά:
- Το loading διαρκεί παραπάνω από το αναμενόμενο.
- Η ιστορία του expansion δεν παρουσιάζει το ίδιο ενδιαφέρον με την βασική.

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.7

Ένα expansion που προσφέρει περισσότερο gameplay από ότι ολοκληρωμένοι τίτλοι.

Χριστιάνα Θάνου  

NEWS   VIEW ALL

The Witcher 3: Blood and Wine expansion

[Αρχική δημοσίευση: 11/12/15] Λίγες μέρες πριν το τέλος της χρονιάς η CD Projekt RED ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Blood and Wine, του δεύτερου expansion του The Witcher 3: Wild Hunt. H ανακοί...
Posted (24 May 2016)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 Mario07 (Level 22) 06/06/2016 13:00
Δεν το έχω τερματίσει, αλλά ως τώρα είναι καταπληκτικό expansion. Εμφανίζεται και ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες από τα βιβλία (Regis) :lol: .
#2 +1 TheRedWood (Level 17) 06/06/2016 16:31
Εγώ χθές τελείωσα όλα τα sidequests και από σήμερα θα αρχίσω να παίζω τα main, πάρα πολύ όμορφο expansion και η επιστροφή κάποιων παλαιών χαρακτηρών άξιζε την αναμονή. Πάντως το Blood And Wine έχει αρκετά bugs, π.χ. σε ένα witcher contract δεν μπορούσες να μιλήσεις με τον quest-giver, και έπρεπε να κάνεις ακροβατικά για να κάνεις trigger το cutscene. Επίσης το quest που παίρνεις μέρος στο tourney είναι unplayable αν δεν απενεργοποιήσει ς τα on-screen tutorials, κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις από μόνος, παρά μόνο ψάχνοντας σε κανέναν forum λύση. Τα περισσότερα από τα προβλήματα που συνάντησα, μπορείς να τα συναντήσεις σε όλες τις πλατμόρφες, άρα και στην έκδοση του ps4 που έγινε το review. Απλώς τα αναφέρω γιατί το υψηλό loading(που ουσιαστικά είναι κυρίως όταν πας π.χ. από Toussain στο Skellige, ή όταν κάνεις load ένα save, γιατί αλλού δεν έχει loading) δεν είναι το πρόβλημα του expansion και επειδή με το expansion(και το 1.21 update) συνάντησα για πρώτη φορά quest bug σε όλη τη The Witcher τριλογία.
#3 +1 BFGuser (Level 8) 06/06/2016 17:52
Βασικά νομίζω πως είναι εξαιρετικό :-)
#4 ashbringer (Level 25) 07/06/2016 07:51
Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και ο Geralt.Μεταξύ μας τώρα παράτησες ότι άλλο έκανες και έπαιζες μανιωδώς Witcher.Εξαιρετ ικό Review και εννοείται πως το αρνητικό υψηλό Loading δεν το κοιτάζω καν για ευνόητους λόγους.Διαμάντι ότι βγάζει αυτή η εταιρεία σε σχέση με αυτό το έπος.
#5 Zaratoth (Level 28) 07/06/2016 09:42
Το έχω πιάσει όλο το παιχνίδι από την αρχή για να παίξω και το Heart of Stone που δεν έχω ασχοληθεί επίσης μαζί του, αλλά δεν προλαβαίνω να παίξω καθόλου. Και διαβάζω reviews και σχόλια και ζηλεύω. :sad:
#6 Gemini (Level 4) 07/06/2016 18:39
Εγώ περίμενα οι πολωνοί να δώσουν ολα τα dlc free όπως έλεγαν.Οπως και να χει μετά από αυτό το review της Χριστιάνας έχω ψηθεί να το πάρω καθώς είχα τερματίσει το αρχικό.
#7 Sephiroth (Level 18) 07/06/2016 21:48
Αυτό που έμεινε από το review είναι ότι :
"Αυτό σημαίνει πως μπορεί να είστε level 60, να βρείτε την αποστολή και να συνεχίσετε από εκεί.''
Όπως και να έχει,το κατεβάζω τώρα.Είναι εξαιρετικό παιχνίδι,το μόνο αρνητικό του είναι το loading
#8 +2 Nalfein (Level 4) 07/06/2016 23:40
Quoting Gemini:
Εγώ περίμενα οι πολωνοί να δώσουν ολα τα dlc free όπως έλεγαν.Οπως και να χει μετά από αυτό το review της Χριστιάνας έχω ψηθεί να το πάρω καθώς είχα τερματίσει το αρχικό.


Τα 16 DLC Free τα δώσανε.Αυτό και το προηγούμενο είναι expansions διάρκειας 50 ωρών και με κόστος 25Ε... Για όλες τις εταιρίες μπορώ να ακούσω παράπονα αλλα οι Πολωνοί είναι αποδεδειγμένα η πιο ''τίμια VFM'' εταιρία
#9 Shallow (Level 15) 08/06/2016 13:03
το έπαιξα, τερμάτισα το main story και κατάφερα χθες και βρηκα το καλύτερο silver sword και ακόμα έχω πολλά να κάνω, αξίζει και με το παραπάνω η αγορά, τουλάχιστον για τους φαν του είδους.
#10 Blood Prince (Level 29) 11/01/2019 18:16
Στην βασική ιστορία το πιο ενδιαφέρον για μένα ήταν να μάθω την ταυτότητα της Uma οπότε και το DLC παρουσιάζει εξίσου ενδιαφέρον καθώς θα ήθελα να γνωρίσω αυτό το τέρας με το υψηλό IQ.

Τώρα για την διάρκεια από έγκυρες πηγές έχω βρεί πως το main quest στο expansion έχει κάπου 7 + ώρες....σίγουρα αν προσθέσουμε τα secondary κ.λ.π η διάρκεια είναι μεγάλη αλλά θα προτιμούσα να υπήρχαν περισσότερα Main Quests από Treasures....κ. λ.π....
#11 Blood Prince (Level 29) 11/01/2019 18:20
Quoting Sephiroth:
Αυτό που έμεινε από το review είναι ότι :
"Αυτό σημαίνει πως μπορεί να είστε level 60, να βρείτε την αποστολή και να συνεχίσετε από εκεί.''
Όπως και να έχει,το κατεβάζω τώρα.Είναι εξαιρετικό παιχνίδι,το μόνο αρνητικό του είναι το loading


Νομίζω πως το level που συνιστάται είναι Level 35....την αποστολή την βρίσκεις μετά την διάσωση του Dandelion...... οπότε το level 60 είναι αρκετά υψηλό εκτός αν μιλάμε για NG+..........επ ιπλέον επειδή ακριβώς δεν μου αρέσει το loading προτιμώ το δεύτερο επίπεδο Sword and Story,ώστε να χάνω λιγότερες φορές.
Score 8.7
9.04 User Score
(14 votes )
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: CD Projekt RED
Publisher: CD Projekt RED
Διάθεση: Bandai Namco Hellas (210-6018800)
Players: 1
Requirements: Witcher 3, 6GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5-2500K 3.3Ghz ή AMD Phenom IIX4 940, Χώρος στο σκληρό δίσκο 40G
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 31/05/2016
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

2
Prince of Persia   (8.7)
3
Grandia II   (8.6)
4
Crusader Kings III   (8.6)
5
Monster Train   (8.3)
6
It Takes Two   (8.3)
7
Returnal   (8.2)
8

Top Reviews (by user score)

1
Persona 5 Royal   (8.58)
2
3
Returnal   (8.4)
4
Hades   (8.33)
6
FIFA 21 (PS5)   (8.25)
7
Monster Train   (8.17)
8
Cyberpunk 2077   (8.15)
10

Latest User Reviews

4.
F1 2020   (7.5)
5.
Cyber Shadow   (8.0)
6.
7.
8.
Cyberpunk 2077   (8.0)
9.
Notification