Grand Theft Auto V (PC)

Hot
PC Master Race.

PC Master Race.

PC Master Race.

Το Grand Theft Auto V κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2013 σε PS3 και Χbox 360. Ύστερα από περίπου έναν χρόνο, το είδαμε στις κονσόλες όγδοης γενιάς PlayStation 4 και Xbox One με βελτιωμένα γραφικά και νέα στοιχεία όπως για παράδειγμα η κάμερα πρώτου προσώπου. Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του μέχρι και τον περασμένο μήνα, η Rockstar πούλησε παραπάνω από 45 εκατομμύρια αντίτυπα του GTA V ανά τον κόσμο. Όπως καταλαβαίνετε, έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο χρυσωρυχείο ο οποίος προσέφερε στην Αμερικανική εταιρία πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια μόνο από τις πωλήσεις των πρώτων τριών ημερών.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από gamers αγαπάει την Rockstar και δεν τους αδικούμε. Η πασίγνωστη εταιρία μας έχει παρουσιάσει ποιοτικούς τίτλους μεγάλης διάρκειας όπως για παράδειγμα τα: Bully, Read Dead Redemption, L.A. Noire, τις σειρές Grand Theft Auto και Midnight Club κ.α. Το GTA V κυκλοφορούσε αποκλειστικά σε κονσόλες από το 2013 μέχρι και πριν από λίγες ημέρες. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήταν κάτι που στεναχωρούσε τους PC Gamers που ήθελαν να παίξουν τον νέο τίτλο της σειράς αλλά δεν διέθεταν κάποια κονσόλα έβδομης ή όγδοης γενιάς. Η αναμονή έλαβε τέλος στις 14 Απριλίου όπου χιλιάδες φίλοι της σειράς ανά τον κόσμο μπήκαν στο Steam και κατέβασαν τα 65GB του πολυαναμενόμενου τίτλου.

Το προβληματικό launch
To Grand Theft Auto V για PC ήταν ένας από τους πιο πολυαναμενόμενους τιτλους του 2015 ακόμα και αν έχει κυκλοφορήσει από τον Σεπτέμβρη του 2013 σε κονσόλες. Αρκετές χιλιάδες gamers ανά τον κόσμο περίμεναν να παίξουν το πασίγνωστο Action σε PC για να δοκιμάσουν την “δύναμη” των μηχανημάτων τους και να δούν το Los Santos στα 60frames το δευτερόλεπτο. Δυστυχώς όμως το launch του GTA V ήταν προβληματικό από διάφορες απόψεις.

Το Steam έδινε την δυνατότητα για να κάνετε Pre-load το GTA V από τις 7 Απριλίου και να κατεβάσετε τα 65GB που απαιτεί. Αρκετοί χρήστες του Steam αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα αρχεία που κατέβασαν πριν την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να επαναλάβουν την διαδικασία από την αρχή. Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που προκλήθηκε είχε να κάνει με το Rockstar Social Club το οποίο είναι προαπαιτούμενο έτσι ώστε να παίξετε το GTA V στο PC. Όλα αυτά, μαζί με άλλα σοβαρά προβλήματα και τις λύσεις τους τα αναλύσαμε τις προηγούμενες ημέρες στο GameWorld.

Το ότι υπάρχουν λύσεις στα τυχόν προβλήματα ή ότι η Rockstar δουλεύει πάνω στο να διορθώσει τα bugs και glitches που προέκυψαν δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται. Έπειτα από αρκετές καθυστερήσεις κυκλοφορίας του GTA V στο PC, θα έπρεπε τα οποιαδήποτε θέματα να έχουν λυθεί. Θα ήταν απολύτως φυσιολογικό από την άλλη να “κρεμάσουν” οι servers από κόσμο που τελείωσε τον πρόλογο και όρμησε στο GTA Online, κάτι που ευτυχώς δεν έγινε.

Το πληκτρολόγιο μας κυνηγάει
Ο χειρισμός είναι πάνω κάτω ο ίδιος με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Όσοι δεν έτυχε να παίξετε κάποιο GTA σε PC, να σας ενημερώσουμε πως τα keybinds είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιείτε στα περισσότερα video games. Η στόχευση γίνεται με το δεξί click και πυροβολάμε με το αριστερό. Περπατάμε με WASD, μπαίνουμε σε cover με το Q και αλλάζουμε την κάμερα το V.

Σε αυτό το σημείο θέλώ να γκρινιάξω για την έλλειψη σωστών pop-ups που ενημερώνουν για την χρήση κάθε νέου κουμπιού. Στον πρόλογο για παράδειγμα, έπρεπε να κάνω cover πίσω από ένα κουτί έτσι ώστε ο Michael να σπάσει την πόρτα με εκρηκτικά. Έψαχνα για κάμποση ώρα με ποιο κουμπί μπορώ να κάνω cover αλλά δεν έβρισκα τίποτα.

Το γνωστό σε εμένα Control για crouch δεν δούλευε, ούτε το Alt. Έψαξα για τα controls στο menu αλλά το μόνο που βρήκα ήταν βοήθεια για τα κουμπιά του Gamepad αλλά τελικά αφού πάτησα όλα τα πιθανά κουμπιά βρήκα ότι την δουλειά μου την έκανε το Q. Αργότερα όμως, όταν έπρεπε να αλλάξω χαρακτήρα, εμφανίστηκε μπροστά μου η ένδειξη που έλεγε να πατήσω το Alt.

Αυτό που περιμένετε όλοι να ακούσετε είναι για την εμπειρία της οδήγησης με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Θα έλεγα πως έχει γίνει αρκετά σωστή δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Για να οδηγήσετε ένα οποιοδήποτε όχημα, χρησιμοποιείτε τα ίδια πλήκτρα (WASD). Το S χρησιμεύει ως φρένο και η Spacebar ώς χειρόφρενο. Τέλος, μπορείτε να αλλάζετε τους σταθμούς στο ραδιόφωνο με το πλήκτρο του αριστερού εισαγωγικού “<” ή το κόμμα στα ελληνικά.

Πάνω που άρχισα να συνηθίζω την οδήγηση, κλήθηκα να ξεφύγω από τους αστυνομικούς. Όσοι έχετε παίξει GTA V γνωρίζετε πως τα όργανα της τάξης σε αυτό το παιχνίδι μπορούν με κάποιο μυστικό τρόπο να μυριστούν πως κάνατε παρανομία και να αρχίσουν να σας καταδιώξουν. Κατά την διάρκεια του κυνηγητού, παρατήρησα πως τα πλήκτρα F1-F12 άρχισαν να αναβοσβήνουν σε κόκκινες και μπλε αποχρώσεις. Το πληκτρολόγιο που χρησιμοποιώ είναι το Logitech G910 το οποίο έχει led 16.8 εκατομμυρίων χρωμάτων. Υποθέτω πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε όλα τα νέα “πολύχρωμα” πληκτρολόγια. Σίγουρα δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στο παιχνίδι μιας και όταν σας καταδιώκουν δεν νομίζω να ξεκολλήσετε τα μάτια από την οθόνη προκειμένου να ξεφύγετε, αλλά είναι ένα αρκετά cool feature.

Editing: Ναι, είμαι σκηνοθέτης
Ένα από τα πιο σοβαρά exclusives της PC έκδοσης του Grand Theft Auto V είναι ο Rockstar Editor. Χάρις σε αυτό το feature, μπορείτε να αποθηκεύσετε εύκολα τα cool στιγμιότυπα από το GTA V και GTA V Online στο PC. Πέρα από την απλή αποθήκευση, ο editor μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε σενάρια με τους χαρακτήρες με σκηνές από διαλόγους. Το να δημιουργήσετε την δική σας μικρή ταινία είναι πανεύκολο αφού μπορείτε να βιντεοσκοπήσετε τα στιγμιότυπα με το πατημα ενός κουμπιού. Ο Rockstar Editor έχει υποστήριξη για mods, κάτι που θα αυξήσει κατά πολύ τις δημιουργίες του community. Έχω την εντύπωση πως μετά από αυτό ο κόσμος θα γεμίσει με σκηνοθέτες. Ναι, σαν να μην μας έφταναν οι φωτογράφοι και οι DJ!

Μπορείτε να αποθηκεύσετε κομμάτια από το gameplay σας οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε. Μόλις έχετε μαζέψει το footage που χρειάζεστε, μπαίνετε στον editor στον οποίο αρχίζετε να συνδέετε τα clips. Από πάνω βάζετε μουσική και κείμενο. Πέρα από τα βασικά στοιχεία, ο editor περιλαμβάνει το Director Mode στο οποίο μπορείτε να αλλάξετε τις καιρικές συνθήκες και να προσθέσετε NPCs. Όταν τα ολοκληρώσετε όλα και είστε έτοιμοι να δείξετε το video που δημιουργήσατε σε άλλους, τότε υπάρχει η δυνατότητα να μοιραστείτε την δημιουργία σας στο Youtube.


Online Thugs

Τo online κομμάτι του GTA V δεν έχει ουσιαστικές αλλαγές. Έχουμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας όμως στην Rockstar για το μηδαμινό lag στου servers. Μπορεί να μπήκαν πραγματικά πολλά άτομα στο Online κατά την διάρκεια του launch αλλά δεν παρατηρήσαμε πύτε για ένα λεπτό lag. Το μόνο πρόβλημα που υπήρχε ήταν ότι μερικές φορές έκλεισε από μόνο του και μας πέταξε στο desktop, αλλά αυτό διορθώθηκε μετά από την πρώτη ημέρα.

Αν ψάχνετε έναν τεράστιο κόσμο με χιλιάδες λεπτομέρειες και θέλετε να τα δείτε όλα σε 1080p, η PC έκδοση είναι σίγουρα αυτό που χρειάζεστε.

 

 

Το 2013, το GTA V Online ξεκίνησε πολύ άσχημα με τεράστια προβλήματα όπου χάνονταν οι χαρακτήρες και το progress τους με αποτέλεσμα η Rockstar να μοιράζει 500.000 δολάρια για να ζητήσει συγγνώμη από τους παίκτες. Δύο χρόνια μετά, το online κομμάτι έχει βελτιστοποιηθεί και έχετε την δυνατότητα πλέον να το απολαύσετε στο έπακρο. Μπορείτε να κάνετε Character Transfer όπου μεταφέρετε τον χαρακτήρα σας από την κονσόλα στο PC. Έχετε την δυνατότητα να παίξετε τα Heists από την πρώτη ημέρα και όχι να περιμένετε ενάμιση χρόνο όπως οι χρήστες των κονσολών. Τέλος, αναλάβετε Jobs, αγοράστε οχήματα και κάντε πραγματικά ό,τι θέλετε στον τεράστιο κόσμο του Online χωρίς lag.

Η απόλυτη οπτική εμπειρία
Δοκιμάσαμε το Grand Theft Auto V στο Razer Blade Pro 2013. Τα specs του είναι τα εξής: Επεξεργαστής Intel Core i7-4700HQ Quad Core στα 3.4GHz, 8GB Dual Channel DDR3 RAM και κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 765M 2GB GDDR5. Με το εξής hardware είδαμε μια αρκετά ικανοποιητική εικόνα. Κάναμε αρκετά tests για ένα εικοσάλεπτο μέχρι να βρούμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις έτσι ώστε να έχουμε βέλτιστο αποτέλεσμα.

Όπως σε κάθε PC game της Rockstar, έτσι και εδώ, στο pause menu μπορείτε να δείτε πόσο φορτώνετε το σύστημά σας και πόση RAM χρησιμοποιείτε απο την κάρτα γραφικών κάθε φορά που πειράζετε τις ρυθμίσεις. Το συγκεκριμένο feature μας λύνει τα χέρια και κατά την άποψή μας θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα games. Ο κόσμος του GTA V είναι τεράστιος με μεγάλη λεπτομέρεια και ποικιλία. Μέσα από τις ρυθμίσεις, μπορείτε να πειράξετε ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα όπως την ποιότητα στο γρασίδι. Το Draw Distance κάνει την διαφορά όταν οδηγάμε αεροπλάνο ή γενικά θέλουμε να δούμε κάτι από ψηλά.

Το GTA V τρέχει σε ανάλυση 1080p και διατηρεί σταθερά 58-60 frames το δευτερόλεπτο. Η Rockstar διαφημίζει πως το framerate είναι σταθερό στα 60fps αλλά είδαμε μερικά σημεία στα οποία πέφτει ελάχιστα, τόσο λίγο που δεν κάνει απολύτως καμία διαφορά. Σημαντικό στοιχείο είναι πως ενεργοποιήσαμε το V-Sync γιατί χωρίς αυτό, το screen tearing ήταν εμφανές. Όσοι από εσάς έχετε αγοράσει 4Κ οθόνη, είστε τυχεροί γιατί το GTA V έχει υποστήριξη και για αυτό. Τα textures είναι υψηλής ποιότητας, οι κινήσεις αληθοφανείς και ο φωτισμός δυναμικός. Με λίγα λόγια, έχουμε να κάνουμε με ένα σχεδόν άπταιστο optimization.

 

 

Grand Theft Perfect
Η πολυαναμενόμενη μετάβαση του Grand Theft Auto V στο PC ολοκληρώθηκε επιτέλους με μεγάλη επιτυχία. Από την μία πλευρά έχουμε την τεράστια διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που είχαμε δει και το 2013 με την πρώτη του κυκλοφορία σε PS3 και Χbox 360. Επίσης, για όσους τελειώσουν όλα τα side missions του campaign, υπάρχει το Οnline κομμάτι με άλλες τόσες δραστηριότητες και αποστολές.

Από την άλλη, μπαίνει στο παιχνίδι ο εξαιρετικός τεχνικός τομέας ο οποίος φέρνει την έκδοση του PC ένα κλικ πιο πάνω στην εκτίμησή μας. Τα γραφικά είναι πιο αληθοφανή και ωραία από ποτέ και το ωραίο είναι ότι θα μπορείτε να απαθανατίσετε όλες τις cool στιγμές σας με την βοήιθεια του Rockstar Editor. Εν κατακλείδι, έχουμε να κάνουμε με την καλύτερη έκδοση του Grand Theft Auto V και τον πιο ολοκληρωμένο τίτλο της σειράς που αξίζει να παίξει ο κάθε φανατικός.

Θετικά:
- Μεγάλη διάρκεια στο campaign
- Βελτιωμένα textures, φωτισμοί και draw distance
- Μεγάλη γκάμα από γνωστά τραγούδια

Αρνητικά:
- Περιορισμένο Editing Software

Βαθμολογία
Γραφικά: 9.5
Ήχος: 10
Gameplay: 9.5
Αντοχή: 10
Γενικά: 9.5

Η πιο ολοκληρωμένη και σωστά optimized έκδοση από όλες.

Χριστιάνα Θάνου

NEWS   VIEW ALL

Grand Theft Auto V: PC mods

[Αρχική δημοσίευση: 21/4/15] Με την έλευση του Grand Theft Auto 5 στα PC, το modding αρχίζει πλέον να παίρνει για τα καλά τα πάνω του. Στο παρόν άρθρο θα εξετάζουμε τα ήδη υπάρχοντα mods και πως αντ...
Posted (11 Jul 2018)

Grand Theft Auto 5: PC Patch

[Αρχική δημοσίευση: 14/4/15] Το GTA V κυκλοφόρησε στα PC και τα bugs δεν άργησαν να ξεπροβάλλουν. Η Rockstar είχε ενημερώσει πως θα υπήρχαν ορισμένα προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να μην σας επέτρ...
Posted (18 Apr 2015)

GTA 5 στο Steam: Πάνω από 300.000 ταυτόχρονοι παίκτες

Η Rockstar πέτυχε ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών στο Steam αφού ξεπέρασε τους 300.000 ταυτόχρονους παίκτες πριν από λίγες ώρες. Στον ανταγωνισμό δεν συμπεριλαμβάνουμε τα games της Valve. Αξίζει να σημειωθε...
Posted (16 Apr 2015)

Grand Theft Auto 5: Rockstar Editor

[Αρχική δημοσίευση: 13/4/2015] Η PC έκδοση του GTA V έρχεται σε λιγότερο από 24 ώρες. Η Rockstar ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά οι παίκτες του νέου Grand Theft Auto θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δι...
Posted (14 Apr 2015)

7 DVD το Grand Theft Auto 5 στα PC!

Ένας χρήστης του Reddit ανέβασε την παραπάνω φωτογραφία στην οποία μας δείχνει ότι το Grand Theft Auto 5 στα PC θα είναι 7 DVD! Το βλέπετε άλλωστε. Το installation απαιτεί 65GB κι όπως καταλαβαίνετε π...
Posted (09 Apr 2015)

GTA 5: Σύγκριση γραφικών PC/PS4/PS3

Δείτε τις διαφορές ανάμεσα σε PC, PS4 και PS3. Το GTA V είναι μία από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του PC για το 2015, με το ενδιαφέρον των PC gamers να είναι τεράστιο. Έχοντας δεχθεί ήδη δύο αναβ...
Posted (16 Mar 2015)

Grand Theft Auto 5 για PC: Ημερομηνία κυκλοφορίας και απαιτήσεις

[Αρχική δημοσίευση: 13/1/15] Η Rockstar ανακοίνωσε τις ελάχιστες και τις προτεινόμενες απαιτήσεις του Grand Theft Auto 5. Στις ελάχιστες συγκαταλέγονται τα 4GB RAM και ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής. ...
Posted (25 Feb 2015)

Grand Theft Auto 5 για PC, PS4 και Xbox One

[Αρχική δημοσίευση: 4/3/14] Μετά τις μέχρι τώρα φήμες περί κυκλοφορίας του Grand Theft Auto V σε PC, υπάρχουν ενδείξεις τις τελευταίες ώρες ότι το Action-Adventure της Rockstar ετοιμάζεται να έ...
Posted (12 Sep 2014)

GTA V PC Pre-order

Οι PC gamers ελπίζουν σε μια επίσημη ανακοίνωση της κυκλοφορίας του Grand Theft Auto V για PC από την Rockstar, αφού ένας retailer, ξεκίνησε ήδη να δέχεται προπαραγγελίες, παρά τη σιωπή της Rockstar π...
Posted (31 Jan 2014)

Grand Theft Auto V: Θα κυκλοφορήσει στα PC το φθινόπωρο;

[Αρχική δημοσίευση: 13/8/2013] H έκδοση του Grand Theft Auto V στα PC θα λέγαμε ότι αποτελεί διακαή πόθο μιας μεγάλης μερίδας παικτών, παρόλα αυτά μέχρι στιγμής η Rockstar κρατά τα χαρτιά της κλειστ...
Posted (14 Aug 2013)

Grand Theft Auto 5 για PC

Το Amazon.de και το GamesOnly.at ανέβασαν καταχώρηση στην οποία υπάρχει μια έκδοση του Grand Theft Auto 5 για PC! Το GamesOnly έχει μέχρι και Special Edition, η οποία περιλαμβάνει τα παρακάτω...
Posted (07 May 2013)

User reviews

3 reviews
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.3(3)
To write a review please register or
Ένα από τα καλύτερα ports
(Updated: July 23, 2015)
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.0
Το GTA 5 όπως όλοι κέρουμε είναι από τα πιο πολυαναμενόμενα games στα PC.

Ευτυχώς ήρθε επιτέλους με ένα υπέροχο port. Τα γραφικά είναι καλά χωρίς να εντυπωσιάζουν πολύ σε σχέση με ότι είχαμε δει προηγουμένως. Το story ωραίο αλλά τα χαλάει λίγο ο Franklin στις αποστολές του. Το online αποδίδει εξαιρετικά με λίγο lag στα PC.

Εχει παντως πολλα προβληματα στο gameplay και πιο συγκεκριμενα στο first-person mode του. Τα controls δεν ανταποκρινονται πολυ σωστα και το field of view ειναι απαισιο.

Οι PC gamers εκτός από μια αξιοπρεπέστατη εμπειρία δεν παίρνουν τίποτα παραπάνω. Εκτός από Custom Radio και μια χαζομάρα για να κάνεις κλιπάκια που κανείς δεν χρησιμοποιεί. Και κυρίως το μεγαλύτερο πρόβλημα που βρήκα σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι δεν έχει doθεί η απαραίτητη δουλειά για τα mods.

Η Rockstar έκανε αμαν να banάρει όσα έπρεπε. Επισης η retail version που ερχεται σε 7 dvds κατα την γνωμη που θα επρεπε να την ειχαν χωσει σε ενα blu-ray.
IM
Report this review Comments (8) | Was this review helpful?
GTA V
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
9.0
Grand Theft Auto, δεν μπορεις να πεις πολλα για αυτο το παιχνιδι. Ενα εργο τεχνης στην οθόνη της τηλεόρασής σου. Ενα παιχνιδι "θρύλος"/ Μας μάγεψε και συνεχίζει να μας μαγεύει. Τα πλεονεκτήματα αυτου του παιχνιδιου είναι αναρίθμητα. Εκθαμβωτικά Γραφικά, Το εξαιρετικό First Person Mode μας δινει μια πολυ διαφορετική εμπειρία. Το καλυτερο voice acting που μπορεις να βρεις σε game. Το Los Santos ειναι ενας μοναδικός ψηφιακή παιδική χαρά της αναρχίας. Τέλεια heist missions. Βεβαια κανενα παιχνιδι δεν μπορει να εχει μονο πλεονεκτήματα. Τα μειονεκτηματα στο GTA ειναι λιγα αλλα δεν παυουν να ειναι μειονεκτήματα που απομακρύνουν το Grand Theft Auto απο το 10. Το first persoν ειναι δεν είναι πολυ καλό στα οχήματα. Το frame rate πεφτει κατα τη διαρκεια στιγμων απασχολησης.
Report this review Comments (0) | Was this review helpful? 1
Grand theft Auto V ( Agisilaosss review)
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.0
Καλησπέρα users ,σκεφτηκα να γραψω ενα review για το κατα την γνωμη μου καλυτερο παιχνιδι της χρονιάς το Grand Theft Auto V για το PC..Ξεκινώντας με λίγα αδιάφορα ιστορικά το παιχνιδι εχει δημιουργηθεί απο την Rockstar North και εχει δημοσιευθεί για ps4,PS3, Xbox στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 και για PC στις 14 Απριλίου 2015.Για την δημιουργία του παιχνιδιου εχουν χρησιμοποιηθεί τρεις μηχανές γραφικών. Πρωταγωνιστες του παιχνιδιου ειναι κατ αρχας ο Michael ,ενας πρώην ληστής τραπεζών ο οποίος μετα απο μια ληστεία αποφασίζει σε συνεργασία με την CIA του παιχνιδιου να αποσυρθεί παριστάνοντας τον πεθαμένο,τον Franklin ο οποίος ειναι ο τυπικός νεγρος αμερικανός ο οποίος ανήκει σε μια συμμορία και κανει μικρό απατεωνιές για να ζήσει και τελος ο Trevor ο παλιος κολλητός του Michael ο οποιος στην ουσία μαθαίνει οτι ζει ο φιλος του τυχαία και προφανως τον επισκέπτεται μετα απο δεκα χρονια που ηταν στην αφάνεια..
Παίρνοντας αφορμή απο τους τρεις ήρωες του παιχνιδιου αξιζει να αναφέρουμε το πρωτότυπο τροπο με τον οποιο μπορεις να χειριστείς και τους τρεις ήρωες οποτε εσυ θελεις και το πιο ωραιο ομως οτι μπορεις και καποιες φορες ειναι επιτακτική η αναγκη να κανεις εναλλαγή των ηρώων μεσα στην ιδια αποστολή για να μπορέσεις να την περασεις.Αυτο ειναι στοιχείο του Gameplay που δεν το ειχαμε δει στα προηγούμενα παιχνιδια της σειράς και κατα την γνωμη μου δένει απιστευτα με την φιλοσοφία του παιχνιδιου.Η δυσκολια ακομη και κυριως η πολυπλοκότητα των αποστολών ( κυριως με τα λεγόμενα HEISTS) εχει ανεβεί κάνοντας το παιχνιδι πιο εθιστικό.Στις συγκεκριμένες αποστολές (HEISTS) περα απο την πολυπλοκότητα,η επιλογή των συνεργατών θα παιξει πολυ σημαντικό ρόλο στην πορεία της αποστολής.Συνεχιζοντας στον τομέα του Gameplay η πληθώρα των επιλογών που εχει ο χρήστης να κινηθεί πανω στον χάρτη οδηγεί σε ανάλωση πολλών ωρών μονο και μονο κάνοντας γύρες και δραστηριότητες μεσα στην πόλη.Απο χτύπημα τατουάζ,κούρεμα,shopping therapy,σινεμά , μαθήματα οδήγησης αεροπλάνου, τεννις μεχρι και σκοποβολή,αγορά μασκων ,στριπτιζάδικα κανουν την εμπειρία του παιχνιδιου άκρως ρεαλιστική.
Στον τομέα των γραφικών τωρα πρεπει να παρατηρήσουμε οτι η Rockstar εχει κανει απίστευτη δουλεια με την χρήση κιολας των τριών μηχανών γραφικών οπως ειπωθηκε και παραπανω,αποδίδοντας στο έπακρο τοσο φυσιογνωμικά τους ανθρώπους,οσο και τα τοπία και γενικα το εξωτερικό περιβάλλον. Χαρακτηριστικό ειναι άλλωστε οτι οι περισσότεροι υπολογιστές δεν μπορούν να τρέξουν το παιχνιδι στα ultra settings αλλα στα medium λόγω του όγκου και της ποιότητας των δεδομένων.Σχετικα με την αντοχή του παιχνιδιου πιστευω οτι πρεπει να σπατάλησε παρα πολλες ωρες οχι μονο για δια βασικές αποστολές οι οποίες μου πηραν γυρω στις 35 ωρες για να τις ολοκληρώσω χωρις ομως να αγγίξω κανενα αλλο side mission. Αν ασχοληθείτε και με ολα αυτα τα οποια προσφέρονται στον χάρτη τοτε οι ωρες θα εκτοξευτούν σχεδόν χωρις να το καταλάβετε..
Τελειώνοντας θα αναφερθούμε και στο online mode του GTA το οποιο και αυτο με την σειρα του θα σας προσφέρει άπειρες ωρες διασκέδασης.Τοσο με την δημιουργία των crews στα οποια μπορείτε να μπείτε και κανετε αποστολές σε συνεργασία με τους φίλους σας η έστω με τα members απο το Crew σας οδηγώντας το στην κορυφή των leaderboard.Οπως και να το δει κανεις πιστευω οτι το GTA V ειναι κατα την άποψη μου το καλυτερο και πιο ολοκληρωμένο παιχνιδι της σειράς ,ενα απο τα καλυτερα ισως μεχρι τωρα παιχνιδια της χρονιάς μια σιγουρα ενα παιχνιδι που δεν πρεπει να λείπει απο την συλλογή κανενός gamer..
Gameplay 9.0
Γραφικά 9.5
Αντοχή 9.0
Γενικα 9.5
https://youtube.com/devicesupport
Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +4 BlaCkFeATh3R (Level 18) 16/04/2015 20:34
Τα λόγια είναι περιττά, η Rockstar κέντησε πάλι! Άξιζε η υπομονή!
#2 +1 Agisilaosss (Level 21) 16/04/2015 20:39
Παμε για μεγαλη αγορα μου φαινεται..!! Πολυ ωραιο το review Χριστιανα..Το παιχνιδι φαινεται απλα να τα σπαει..!Τα υπολοιπα μετα την αγορα..!
#3 +2 Lordwinter (Level 28) 16/04/2015 21:01
Εγώ παλέυω να το τρέξω ακόμη παιδιά, οπότε δεν έχω άποψη. Fingers crossed να τα καταφέρω σήμερα.
#4 +1 Akis 7 (Level 20) 16/04/2015 21:22
Tο παιχνιδι επικο αλλα λογικα θα θελει και επικο PC.
Μην μου πειτε οτι θα εχει και αλλα τραγουδια στους σταθμους...
#5 +1 JimAndJimGaming (Level 11) 16/04/2015 21:28
Αν έχετε notebook με switchable graphics μείνετε μακρυά μέχρι να βγεί fix. Το κάναμε προαγορά 2 άτομα, 2 διαφορετικά notebook που άνετα τρέχουν παιχνίδια (Dying Light, DA:I, Sniper Elite 3 και άλλα 83 που έχω στο Steam), το κάναμε preload όμορφα και ωραία, καθήσαμε το βράδυ που το ξεκλειδώσαν για να λιώσουμε online και το GTA V δεν τρέχει καν. Δεν μπαίνει καν στο παιχνίδι. Το αστείο; Αν το τρέξω με την Intel graphics 4600 θα τρέξει κανονικά αλλά είναι unplayable, σαν να βλέπεις slideshow. Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα λάπτοπ που έχουν switchable graphics, είτε είναι AMD είτε NVIDIA. Το 1/5 απο αυτούς που αγοράσαν το παιχνίδι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Δοκιμάσαμε τα πάντα αυτές τις 3 μέρες και τίποτα. Η μεγαλύτερη ξενέρα που έχω φάει με παιχνίδι... Και είναι κρίμα γιατί φαίνεται γαμάτο...
#6 +1 JohnnyPap (Level 13) 16/04/2015 21:40
Το απέκτησα από την πρώτη μέρα.Καιρός ήταν και πολύ άργησε. Και με την νέα αναβάθμιση το απολαμβάνω μαζί με το καφεδάκι μου στα max settings.
Τιμημένη Rockstar έκανες το θαύμα σου.Ωραίο review Χριστιάνα.
#7 +1 psmaniac (Level 15) 16/04/2015 21:56
Σ'αυτό το σημείο να πούμε κι ένα μπράβο για το μεγαλείο ψυχής όσων περίμεναν υπομονετικά εδω και 1,5 χρόνο να βγει σε pc για να το παίξουν....!
#8 +1 terrorblade1997 (Level 4) 16/04/2015 22:36
Οκ,για αλλη μια φορα σκιζει το review,εχω συνηθισει.Διαβα σα ο,τι ακριβως περιμενα για αυτο το masterpiece που ηθελα τοσο καιρο.Πολυ προσεγμενο το παιχνιδι,απ'οτι φαινεται,δεν εχω παιξει σε PC ακομα,αλλαπου θα παει,θα το αποκτησω.Μπραβο και παλι,guys/girls .PC Master Race FTW!!
#9 koskinas18 (Level 17) 16/04/2015 22:45
Επιτέλους βγήκε στα PC άντε να δούμε και το Witcher 3 τώρα.
#10 +1 Adam_Pap (Level 18) 17/04/2015 11:43
Τυχεροι οσοι εχουν τερατα PC και οθονη! :-| οι υπολοιποι παραμενουμε θνητοι! :P
#11 Miatakias (Level 16) 17/04/2015 14:55
σιγα το τερας pc που χρειαζεσαι , nvidia gtx660 για recomended καρτα σχετικα παλια (απο 180 ευρος σε ελληνικη αγορα βρησκεισ αν και δεν συμφερει τορα πια) , 8gb ram (ολα τα μοντερνα παιχνιδια τοσο θελουν για recomended) , δεν το εχω παιξει ακοα αλλα ολοι που ρωτηασα μου ειπαν οτι σε αντιθεσεη με το gta iv ειναι τελεια optimized .. αναλογικα με τα υπολοιπα μοντερνα παιχνιδια θελει την πιο "αδυνατη" καρτα σε minimum και recomened (βλεπε παιχνιδια σαν assassin creed unity,FAR CRY 4 και RIDE recoomenede: gtx 780,r9 290x lol)
#12 Miatakias (Level 16) 17/04/2015 14:58
σχετικα με εναν φιλου που λεει αν εχει κι αλλους σταθμους , δεν ξερω αλλα εχει κατι ακομα καλυτερο.. custom music απο σκληρο δισκο που ειναι οτι καλυτερο να ακους gangsta rap music οπως 50cent κτλ και να γαζονης κοσμο μεσα απο το αμαξι .. :D :roll:
#13 +1 Asxetoss (Level 19) 17/04/2015 17:02
Να πω και εγώ ότι το παιχνίδι τα σπάει ,τρομερή δουλειά από την Rockstar με πολύ καλό optimization.
Όσον αφορά την γκρίνια της Χριστιάνας ,εμένα μια χαρά με ενημέρωνε το παιχνίδι για τα κουμπιά και τι κάνουν ,μπορεί να έκαναν κάποια ενημέρωση από την 1η μέρα κυκλοφορίας βέβαια. Σήμερα το ξεκίνησα εγώ.
Μπράβο για ένα ακόμα ωραίο Review.
#14 +1 czt (Level 10) 17/04/2015 20:28
πολυ ωραιο το review! χθες μιλουσα με ενα φιλο που το πηρε για pc και σκεφτηκαμε να παιξουμε μαζι μεσω διαδικτυου αλλα απο ps3 & pc μετα απο πολυ ψαξιμο δυστυχως δε μπορεσαμε εχεις καποιος καποια ιδεα για να δουλεψει αυτο που θελουμε? αν οντως δεν γινετε κριμα γιατι θα εδινε πολλες και μοναδικες δυνατοτητες για τους χρηστες κονσολας αλλα και υπολογιστη!
#15 +2 Asxetoss (Level 19) 18/04/2015 01:45
Quoting czt:
πολυ ωραιο το review! χθες μιλουσα με ενα φιλο που το πηρε για pc και σκεφτηκαμε να παιξουμε μαζι μεσω διαδικτυου αλλα απο ps3 & pc μετα απο πολυ ψαξιμο δυστυχως δε μπορεσαμε εχεις καποιος καποια ιδεα για να δουλεψει αυτο που θελουμε? αν οντως δεν γινετε κριμα γιατι θα εδινε πολλες και μοναδικες δυνατοτητες για τους χρηστες κονσολας αλλα και υπολογιστη!


Αυτό δυστυχώς δεν γίνετε , Μπορείς να παίξεις μόνο με κατόχους ps3 .
#16 +3 JohnnyPap (Level 13) 18/04/2015 01:58
Πρέπει να έχετε πολύ κουράγιο πάντως οι "PC only" gamers για να περιμένετε από το 2013,τοτε το ειχα παιξει σε ps3.Καταλαβαίνω ότι δεν έχουν όλοι γκαφρα για κονσόλα αλλά that's life.Οι περισσότεροι GTA fans πάντως να ξέρετε ότι το έχουν ήδη τερματίσει. 8)
#17 +4 Miatakias (Level 16) 18/04/2015 14:15
Quoting JohnnyPap:
Πρέπει να έχετε πολύ κουράγιο πάντως οι "PC only" gamers για να περιμένετε από το 2013,τοτε το ειχα παιξει σε ps3.Καταλαβαίνω ότι δεν έχουν όλοι γκαφρα για κονσόλα αλλά that's life.Οι περισσότεροι GTA fans πάντως να ξέρετε ότι το έχουν ήδη τερματίσει. 8)

lol κουραγιο να εχουμε, και δεν εχουμε ολοι γκαφρα γιατι :-? ? για να αγορασουμε κονσολα 5-6 χρονων να παιξουμε ενα παιχνιδι που ειναι χειροτερο και απο alpha version και υπολειτουργει .. στα pc εχει πολυ καλυτερα γραφικα και απο ps4 - xbox1 .. δεν εχει σημασια ο χρονος αλλα η ποιοτητα, και ειτε το θελουν καποιοι ειτε οχι στα pc το παιχνιδι ειναι μακραν καλυτερο (γραφικα , mods,custom music, video maker) 8) .. και αυτο το τελευταιο γιατι το λες: "Οι περισσότεροι GTA fans πάντως να ξέρετε ότι το έχουν ήδη τερματίσει. "

εμενα δεν με ενδιαφερει ποιος το εχει τερματισει η ποιος το παιξει για καιρο πριν απο εμενα , εμενα με ενδιαφερει τωρα που ηρθε και ειναι τουμπανο να παιζω μεχρι να βγει το επομενο GTA που ειναι το αγαπημενο μου παιχνιδι 8)
#18 darksider7 (Level 4) 22/04/2015 00:00
Tο παιχνίδι στον δίσκο καταλαμβάνει 60,4 GB για αυτούς που έχουν αγοράσει retail εκδοσή.
#19 vagos41 (Level 6) 23/04/2015 20:54
Φοβερά γραφικά και γενικότερα πολύ μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τα console versions.
#20 Unmaker (Level 2) 25/04/2015 19:12
Το πήρα με το PC να έχει έναν AMD FX 4300, 8GB και την Saphire FX 7870 2GB. Με τα settings σε Normal και όσο πιο playable μπορούσα, έπαιξα μόνο story mode αλλά το ευχαριστήθηκα.
Πριν κάποιες μέρες έκανα παραγγελία το AMD FX-8350 και να ανεβάσω την RAM στα 16GB. Η κάρτα ίδια.
Το έβαλα σήμερα το μεσημέρι που τον παρέλαβα και στα πρώτα 15-20 λεπτά, με τα settings όπως μου τα βρήκε στο default, μου έκαψε το τροφοδοτικό (550W).
Πριν λίγο το άλλαξα σε ένα με τα ίδια watt. Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα πάλι. Το παλιό τροφοδοτικό είχε περάσει αρκετές διακοπές ρεύματος και μάλλον εκεί μπορεί να ευθύνεται και το κάψιμο του.
Ελπίζω τώρα να το απολαύσω!
#21 Osirit (Level 1) 30/04/2015 20:30
geia sas prosfata ithela na agoraso to gta v alla shnhditopioisa oti h karata grafikon mou den ta shkonei etsi epsaxna gia mia nea karta grafikon kai epesa pano se ena dilima na paro ti evga 750ti ftw edision h thn r7 260x (exo ena amd 8320 8core black edition) parakalo tha ithela thn gnomh sas ama theletai mporeitai na protinetai kapia allh karta grafikon giro sta 160euro
#22 maldboy (Level 1) 03/05/2015 22:20
apla super game...ola ta lefta
#23 manos304070 (Level 3) 11/05/2015 15:43
ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟ ΠΡΟΠΑΡΑΓΚΙΛΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΙ.ΑΞΙΖΕ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
#24 Darkness13 (Level 5) 18/05/2015 17:05
Τα γνωστά τραγούδια στο ράδιο με ξεπερνάν.
#25 nikos111970 (Level 1) 18/05/2015 18:19
Πολύ ωραίο review.
#26 NosSystems (Level 5) 19/05/2015 08:09
Απο τα πιο εθιστικά games EVER
#27 magoreo (Level 4) 19/05/2015 11:12
Πολυ Ενδιαφερον φενεται...
#28 george36 (Level 5) 19/05/2015 11:50
απαιχτο παιχνιδι τα σπαει
#29 trexagureue (Level 3) 19/05/2015 17:34
Επιτέλους να καούμε και εμείς λίγο σαν άνθρωποι.
#30 nicktag7 (Level 2) 19/05/2015 19:11
το παιχνίδι άπλα είναι τελιο το έχω εδώ και κάτι μέρες και έχω παίξει περίπου 30 ώρες !
#31 manoz (Level 5) 20/05/2015 14:04
Το ειχα τερματισει στο χ360 οταν ειχε βγει.διαφορα στα γραφικα απο 360 σε pc σε ultra που παιζω ειναι day night αλλα νομιζω η ευχαριστηση οταν το επαιζα στο 360 ηταν πιο μεγαλη.Για να δειτε την διαφορα και τις λεπτομεριες πρεπει να το παιξετε γιατι απο εικονες δεν φαινεται και τοσο καλο.και να φανταστειτε οτι οταν το πρωτοεπαιξα στο 360 τα γραφικα μου φαινοταν τελεια.
#32 +1 VoltGreekGamer (Level 4) 21/05/2015 15:25
Αν οχι το καλυτερο GTA τοτε απο τα καλυτερα !!!
#33 giorgos spiliopoulos (Level 5) 21/05/2015 22:10
το εχω εδω και 1 εβδομαδα και εχω ξετρελαθει μαζι του
#34 chrisdevilx3 (Level 2) 23/05/2015 04:08
Κααλααα τα λεγαμε! Αλλη φαση στο PC δεν συγκρινεται. Keep it up! Πολυ καλο review
#35 XoneGamer (Level 1) 24/05/2015 17:09
Τυχεροι οσοι εχουν τερατα PC
#36 TonyStark (Level 5) 27/05/2015 13:57
Παιδιά έχει ακουστει τιποτα αν θα κατεβει καθολου η τιμη (αν και δεν εχει πολυ καιρο που βγηκε);
#37 ArcmanGR (Level 5) 30/05/2015 03:22
Τρεξτε να παρετε το παιχνιδι οσο ακομα εχει τα πακετα preorder που εχει και in-game cash!
#38 markosxan (Level 3) 20/06/2015 18:22
αστα να παμε ειναι αυτο το παιχνιδι!
#39 aggelos oiko (Level 14) 29/06/2015 15:48
Το καλύτερο παιχνίδι που έχει κυκλοφορήσει ποτέ
#40 tolis0909 (Level 5) 11/07/2015 18:26
den iparxoun logia apla......
#41 Αλέξανδρος Απέργης (Level 3) 16/07/2015 15:27
Ατελειωτο καψιμο! :P :D
#42 Αλέξανδρος Απέργης (Level 3) 16/07/2015 15:28
Απλα επικο, αν και για εμενα το San Andreas ειναι αυτο που εχω μες στην καρδια μου :P
#43 Demolka (Level 4) 22/07/2015 00:20
Ότι πρέπει!Αμάξια πιστολίδι,ελέυθ ερη πτώση!
#44 fanhop (Level 1) 07/08/2015 14:35
pos perno to gta v plz pite mou
#45 NICKGENERALGR (Level 10) 29/10/2015 21:03
το san andreas μου αρεσε περισοτερο :-?
Score 9.5
9.32 User Score
(41 votes )
User Reviews 8.33
Genre: Action
Developer: Rockstar Games
Publisher: Rockstar Games
Διάθεση: CD Media (210-6854220)
Players: 1 (2-30 Online)
Requirements: 4GB RAM, Επεξεργαστής Core 2 Quad Q6600 στα 2.4Ghz ή AMD Phenom 9850 Quad-Core, Κάρτα γραφικών 1GB (GeForce 9800GT ή Radeon HD 4870), Χώρος στο σκληρό δίσκο 65GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 14/4/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification