Bloodborne alpha preview

Hot
Παντελής Δασκαλέλος

Παντελής Δασκαλέλος  

Now playing Crysis 2, Gears of War 2 και Tom Clancy's H.A.W.X
 
0.0 ()
1
Bloodborne alpha preview

Bloodborne alpha preview

Ο θάνατος καραδοκεί παντού στο επερχόμενο exclusive του PS4.

Μερικοί μήνες μόνο έχουν περάσει από την κυκλοφορία του Dark Souls II, αλλά όπως όλα δείχνουν η From Software δεν είναι διατεθειμένη να μας αφήσει σε ησυχία. Η ιαπωνική εταιρεία ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια έχει γιγαντωθεί και χωρίς ίχνος υπερβολής θα λέγαμε ότι πλέον συγκαταλέγεται στους "μεγάλους" της βιομηχανίας των video games. Φυσικά όλα αυτά οφείλονται στην τεράστια επιτυχία που σημείωσε το Demon's Souls και η σειρά Dark Souls, καθώς οι προηγούμενες δημιουργίες της From Software όπως οι σειρές Armored Core και King's Field δεν κατάφεραν να προσελκύσουν ένα ευρύτερο κοινό στην Δύση.

Για να είμαστε ειλικρινείς πριν την κυκλοφορία του Dark Souls II υπήρχε μία ανησυχία για την τύχη της σειράς, καθώς ο Hidetaka Miyazaki δεν συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξή του. Τελικά το βαρύ φορτίο του υπεύθυνου παραγωγής το μοιράστηκαν οι Tomohiro Shibuya και Yui Tanimura και αν κρίνουμε από το τελικό αποτέλεσμα η δουλειά τους δικαιώθηκε πλήρως. Βέβαια λίγους μήνες πριν δεν γνωρίζαμε ότι o Hidetaka Miyazaki, ο ιθύνων νους πίσω από τα Demon's Souls και Dark Souls, είχε στα σκαριά ένα νέο project. H δημιουργία αυτή ονόματι Bloodborne παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην φετινή Ε3 σκορπώντας χαμόγελα στους απανταχού φίλους των Action RPG.

bloodborne-1

Πριν από μερικές μέρες η Sony έδωσε την ευκαιρία σε μία επιλεγμένη ομάδα χρηστών να δοκιμάσουν την alpha έκδοση του Bloodborne. Το GameWorld είχε την τύχη να δοκιμάσει από πρώτο χέρι το νέο σαδιστικό δημιούργημα της From Software και πλέον ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τις εντυπώσεις μας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τρίτη φάση του alpha testing που ήταν να διεξαχθεί την περασμένη Κυριακή δεν έλαβε τελικά χώρα, καθότι όπως αποκαλύφθηκε σήμερα αρκετοί παίκτες έκαναν exploit ένα bug και επισκέφθηκαν μία νέα περιοχή του χάρτη.

Τόσο ίδιο, μα και τόσο διαφορετικό
Όσον αφορά το γενικό concept, το Bloodborne λαμβάνει χώρα στην πόλη Υharnam. Σε αντίθεση με το μεσαιωνικό ύφος της σειράς Dark Souls, εδώ συναντάμε ένα gothic Βικτωριανό σκηνικό. Ο Miyazaki άλλωστε είχε δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι θα ήθελε να αναπτύξει ένα video game που θα λαμβάνει χώρα στην Βικτωριανή εποχή. Με βάση τα όσα είδαμε στην alpha έκδοση το level design είναι εξαιρετικό, αποδίδοντας ιδανικά το κλίμα της εν λόγω εποχής.

Το μοντέλο χειρισμού είναι παρόμοιο με αυτό που συναντήσαμε στην σειρά Dark Souls, οπότε παρά την έλλειψη των tutorials πολύ γρήγορα εγκλιματιστήκαμε σε αυτό. Βέβαια πολύ σύντομα διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως ακριβώς τα περιμέναμε. Για την ακρίβεια μόλις συναντήσαμε τον πρώτο εχθρό προσπαθήσαμε να αμυνθούμε, μάταια όμως καθώς στο Bloodborne δεν υπάρχει το παραδοσιακό block. Εδώ εντοπίζεται η πρώτη σημαντική διαφορά μεταξύ του Bloodborne και της σειράς Dark Souls, καθώς στη νέα δημιουργία της From Software θα πρέπει να εφαρμόσετε επιθετικές κυρίως τακτικές. Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο ότι και εδώ έχετε την δυνατότητα να κάνετε dodge και μάλιστα ο χαρακτήρας σας είναι αρκετά ευέλικτος. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί οι εχθροί επιτίθενται σε τετράδες ή ακόμη και πεντάδες!

Εν τω μεταξύ, εδώ συναντάμε έναν νέο health regain μηχανισμό, ο οποίος αντισταθμίζει μέχρι ενός σημείου την αδυναμία σας να αμυνθείτε. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που δέχεστε ένα χτύπημα έχετε ένα μικρό χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο αν αντεπιτεθείτε με επιτυχία θα αναπληρώσετε τα hit points σας. Όπως είναι φανερό έχουμε να κάνουμε με έναν high risk, high reward μηχανισμό, καθώς αν αποτύχετε στην επίθεσή σας και δεχθείτε ένα επιπλέον χτύπημα το πιο πιθανό είναι ότι θα πεθάνετε. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τα mobs που συναντήσαμε στην alpha έκδοση, είναι ικανά να σας σκοτώσουν με δύο το πολύ τρεις επιθέσεις. Μιας και αναφερθήκαμε στους βασικούς εχθρούς να τονίσουμε ότι στην πλειοψηφία τους αποτελούν κατοίκους της πόλης, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με δρεπάνια και τσουγκράνες και θυμίζουν κατά ένα διεστραμμένο τρόπο τους Los Ganados του Resident Evil 4.

H μετάβαση στην Βικτωριανή εποχή σηματοδοτεί επίσης και την παρουσία βαλλιστικών όπλων, καθώς ο χαρακτήρας σας μπορεί να εξοπλιστεί με πιστόλια ή τουφέκια. Τα όπλα αυτά προκαλούν ελάχιστο damage, αλλά προσφέρουν ικανοποιητικό crowd control αφού σας επιτρέπουν να κάνετε stun μια ομάδα εχθρών και στην συνέχεια να τους αποτελειώσετε με το βασικό όπλο σας. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τα πυρομαχικά τους είναι ελάχιστα, οπότε θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε με φειδώ. Ένας ακόμη ενδιαφέρον μηχανισμός είναι ότι τα βασικά όπλα σας έχουν δύο λειτουργίες. Για παράδειγμα, πατώντας το L1 μπορείτε να μετατρέψετε το σπαθί σας σε ένα τεράστιο σφυρί, το οποίο έχει ναι μεν χαρακτηριστικά αργά animations επίθεσης, προκαλεί δε τεράστιο damage.

bloodborne-2

Μόνο για σκληροπυρηνικούς
Τους τελευταίους μήνες αρκετά Action RPG, όπως για παράδειγμα το Lords of the Fallen,  προσπαθούν να διεκδικήσουν τον τίτλο του δυσκολότερου παιχνιδιού στο συγκεκριμένο genre, παρόλα αυτά ύστερα από ότι είδαμε στην alpha έκδοση το Bloodborne είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Την "δυσκολία" αυτή την νιώσαμε από πρώτο χέρι στο πετσί μας όταν αντιμετωπίσαμε το Cleric Beast ή αλλιώς το boss της alpha. To μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι τα bosses χρησιμοποιούν συγκεκριμένα μοτίβα στις επιθέσεις τους, οπότε μετά από μερικές από αποτυχημένες προσπάθειες καταφέραμε να το ρίξουμε.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι στην alpha έκδοση δεν μπορούσαμε να συλλέξουμε τις ψυχές των εχθρών μας, οπότε είναι πολύ πιθανό και στην τελική έκδοση να έχουμε κάποιο άλλο in-game currency. Επίσης, δεν συναντήσαμε τα παραδοσιακά checkpoints με τα campfires και τα estus flasks που είχαμε δει στην σειρά Dark Souls. Αντίθετα εδώ για να αναπληρώσετε τα hit points σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε consumables, τα οποία πάντως μπορείτε να τα κάνετε farm από τους αντιπάλους σας. Κοινώς βλέπουμε έναν αντίστοιχο μηχανισμό με αυτόν που είχαμε δει πριν από μερικά χρόνια στο Demon's Souls.

bloodborne-3

Από τεχνικής πλευράς το Bloodborne δείχνει άκρως εντυπωσιακό, παρά το γεγονός ότι είδαμε ένα μικρό δείγμα του. Όπως προαναφέραμε το level design είναι εξαιρετικό, ενώ αντίστοιχης ποιότητας είναι τα lighting και τα particle effects. Σημαντικό θετικό στοιχείο είναι και το σταθερό frame rate, κάτι που αν μη τι άλλο έλειπε από τις PS3 εκδόσεις των Dark Souls και Dark Souls II.

Υπομονή μέχρι τον Φεβρουάριο
Το νέο project της From Software και του Hidetaka Miyazaki δείχνει εξαιρετικά υποσχόμενο, καθώς η alpha έκδοσή του μας άφησε αποκλειστικά θετικές εντυπώσεις. Φυσικά θα χρειαστεί να δούμε αρκετά πράγματα ακόμη για να βγάλουμε τα τελικά συμπεράσματά μας, παρόλα αυτά τόσο στο τεχνικό επίπεδο, όσο και από πλευράς gameplay το Bloodborne δείχνει συναρπαστικό και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα exclusives του PS4 για το 2015.

Το Bloodborne θα κυκλοφορήσει στις 6 Φεβρουαρίου 2015 για PS4. Συζητήστε περισσότερα σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +4 Glamorous (Level 27) 07/10/2014 16:05
Απίστευτο το preview, περιμένω πως και πως το Bloodborne! Βtw δεν μου αρέσει καθόλου η ενδυμασία σε αυτό το game.
#2 +1 palex94 (Level 12) 07/10/2014 16:06
Πολυ καλο αρθρο και παιχνιδι περιμενο να το παιξω πως και πως!!!
#3 +1 DoUzOs (Level 27) 07/10/2014 16:33
Πολύ όμορφο το preview. Το παιχνίδι φαινόταν από την αρχή καταπληκτικό και περιμένω να το παίξω! Σίγουρα, αποτελεί ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια της χρονιάς.
#4 +3 BlaCkFeATh3R (Level 18) 07/10/2014 16:34
Το preview φαίνεται επικό!Υπομονή μέχρι το Φεβρουάριο λοιπόν!
#5 +2 kapa002 (Level 8) 07/10/2014 18:33
Ισως ειναι λογος αγορας Ps4.. αναμονη λοιπον..
Ωραιο preview Παντελη..
#6 Rheinmetall (Level 9) 09/10/2014 00:42
χορταστικό preview. Τελικά η From Software δεν θα μας αφήσει παραπονεμένους, θα κυκλοφορεί όπως φαίνεται μια φορά το χρόνο ένα νέο παιχνίδι "τύπου Demon's Souls". Και αν βάλεις και τις εκδόσεις για pc, που κι αυτές τις παίζω πάντα και όλα τα expansions, μια χαρά!
#7 Efane (Level 24) 21/10/2014 15:20
έγραψε πάλι ο Παντελής,πολύ καλό preview. Πολύ καλή επένδυση το ps4 με τέτοιες παιχνιδάρες :lol:
#8 MariosK. (Level 11) 07/11/2014 00:34
Πολύ καλό preview, ..η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσο από το game.
#9 Sharingan User (Level 8) 10/11/2014 02:58
Το παρακολουθώ εδώ και κάτι μέρες. .Πιστεύω θα ειναι ενα πολύ καλό game..Περιμένω να κυκλοφορήσει στην αγορά με ανυπομονησία :D
#10 deviljim92 (Level 12) 05/03/2015 00:50
Πολύ καλό preview Παντελή!!!Γενικ ά μου φαίνεται πολύ hardcore αυτό το game θα ψοφάω περισσότερο και από το dark souls...Μακάρι να βγει παιχνιδάρα!!!
Notification