Silent Hill: Ascension

NewHot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
3
Silent Hill: Ascension

Silent Hill: Ascension

Οι developers επιμένουν ότι δεν γράφεται από AI. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 20/10/22] Πριν το χθεσινοβραδινό livestream της Konami για την σειρά Silent Hill, υπήρξε φήμη για ένα Silent Hill: Ascension.

Τελικά η φήμη όντως ισχύει, αλλά δεν αφορά video game. Αφορά ένα live interactive event που ετοιμάζει η Ιαπωνική εταιρεία. 

Στο τρέιλερ του Silent Hill: Ascension, αντιλαμβανόμαστε ότι διάφορα άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο και από τα chat logs βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ως gamers θα μπορούμε να τα βοηθήσουμε. Το live event θα διεξαχθεί το 2023 και περισσότερα μπορείτε να μάθετε από το Ascension.com.

Το Ascension δημιουργείται σε συνεργασία με την Bad Robot Games του J. J. Abrams, την εταιρεία ανάπτυξης του Dead by Daylight Behavior Interactive, την Genvid που ειδικεύεται σε streaming software και την εταιρεία dj2 Entertainment, που ειδικεύεται στη μεταφορά των games στην τηλεόραση.

Στη συνέχεια συζητήθηκε πώς το Silent Hill: Ascension εμπνεύστηκε από τους streamers που έπαιξαν ζωντανά το Silent Hill μαζί με το κοινό τους. Το Ascension θα είναι ένα live event και μια σειρά και φαίνεται ότι όσοι παρακολουθούν θα αποφασίσουν πώς θα εξελιχθεί η πλοκή.

Τέλος, δεν θα υπάρχει δυνατότητα για reset στο Ascension και θα εναπόκειται σε αυτούς που παρακολουθούν να "διαμορφώσουν τον κανόνα του Silent Hill για πάντα".

[UPDATE: 30/5/23] Η εταιρεία ανάπτυξης Genvid Entertainment παρουσίασε ένα νέο τρέιλερ, το οποίο έχει διάφορους ήρωες και είναι γεμάτο με τέρατα, όπως έναν μεγάλο εχθρό που θυμίζει H.P. Lovecraft κι ένα τέρας που μοιάζει με νυχτερίδα. 

Το Silent Hill: Ascension κάνει real-time streaming στο gameplay για να επιτρέψει στους gamers να αποφασίσουν τι θα συμβεί. Το ποιος από τους χαρακτήρες θα ζήσει θα καθοριστεί εξ ολοκλήρου από τους παίκτες και θα υπάρξουν «στιγμές live ιστορίας», με καθημερινές αλλαγές με βάση το τι έκαναν οι gamers που το αγόρασαν. Αυτές δεν θα είναι απλώς μεμονωμένες ιστορίες του στυλ "τι θα γινόταν αν": Θα υπάρχουν μαζί με το υπόλοιπο Silent Hill ως επίσημος κανόνας.

«Με τη συμμετοχή σας στο Silent Hill: Ascension, θα γράψετε την ιστορία σας στο Silent Hill», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Genvid, Jacob Navok.

[UPDATE 2: 29/11/23 – Οι developers επιμένουν ότι το Silent Hill: Ascension δεν γράφεται από AI] Ο CEO της Genvid, Jacob Navok, επιμένει ότι το Silent Hill Ascension δεν γράφεται από AI και ότι οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι προσβολή για τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει σε αυτό.

Η φήμη ξεκίνησε όταν ο πρώην εργαζόμενος του Giant Bomb Voidburger ανέβασε στο Twitter ένα στιγμιότυπο από το Silent Hill Ascension, όπου οι πρωταγωνιστές συναντούν έναν άντρα στο δάσος, ο οποίους τους λέει ότι ψάχνει μούρα επειδή του αρέσει να φτιάχνει μαρμελάδες. Πολύ σύντομα ο άντρας εξαφανίζεται και δεν τον ξαναβλέπουν. Ο Voidburger δήλωσε: "Το Silent Hill: Ascension αναμφίβολα γράφεται από ΑΙ και δεν μπορείτε να με πείσετε για το αντίθετο. Αυτός ο τυχαίος NPC εμφανίζεται, δηλώνει ότι ψάχνει μούρα, λέει ότι έχει δει περίεργα πράγματα χωρίς να αποκαλύπτει πληροφορίες και φεύγει για πάντα."

Ο Navok δήλωσε ότι το Silent Hill: Ascension γράφεται αποκλειστικά από κανονικούς ανθρώπους: Από τις περισσότερες από 100.000 λέξεις μας, καμία δεν έχει γραφτεί από LLM ή AI και όλες είναι από πολύ δουλειά της ταλαντούχας ομάδας μας. Στην συνέχεια ο Navok δήλωσε ότι η ΑΙ είχε χρησιμοποιηθεί για δοκιμαστικούς λόγους όσον αφορά την τεχνολογία και τα animations. Επιπλέον τόνισε ότι η AI ακόμα έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε games."

Για το τελικό αποτέλεσμα ο Navok είπε τα εξής: "Κανένα κομμάτι από την δουλειά μέσω ΑΙ δεν χρησιμοποιήθηκε σε αυτό ή άλλα projects. Έχουμε μία ομάδα animators που δουλεύει σε αυτό το project, μία ομάδα σεναριογράφων που έγραψε τα σενάρια και σχεδιαστές αφήγησης που έκαναν τις επιλογές. Το να υπονοείτε κάτι άλλο είναι προσβολή για τους ταλαντούχους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά για να δημιουργήσουν κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι."

Δείτε το Silent Hill F και συζητήστε περισσότερα για το Silent Hill: Ascension στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or
Notification