• Ειδήσεις
  • Software
  • Η Valve έριξε 2400 bans σε χρήστες του Steam επειδή βρήκαν χρήσιμο ένα αρνητικό user review

Η Valve έριξε 2400 bans σε χρήστες του Steam επειδή βρήκαν χρήσιμο ένα αρνητικό user review

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Valve έριξε 2400 bans σε χρήστες του Steam επειδή βρήκαν χρήσιμο ένα αρνητικό user review

Η Valve έριξε 2400 bans σε χρήστες του Steam επειδή βρήκαν χρήσιμο ένα αρνητικό user review

Αφορούσε τρόπο με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε anti-cheat.

Σε κάθε παιχνίδι στο Steam σας γίνεται η ερώτηση κάτω από κάθε user review: "Ήταν αυτό το review χρήσιμο;" και εκεί καλείστε να απαντήσετε "Ναι" ή "Όχι".

2400 μέλη του Steam δέχθηκαν ban επειδή αξιολόγησαν ως χρήσιμα user reviews χρηστών τα οποία ήταν αρνητικά (μέρος τακτικής review bombing από χρήστες). Αυτό συνέβη στο παιχνίδι Warlander, το οποίο μάλιστα είναι ένα free-to-play Multiplayer Hack 'n' Slash Action. Ορισμένοι χρήστες θεώρησαν το σύστημα anti-cheat του παιχνιδιού "υποπτο" (το Sentry Anti-cheat συγκεκριμένα) και αρκετοί πάτησαν ότι τέτοια reviews είναι χρήσιμα. Ένας χρήστης με το nickname FREEDOMS117 έδωσε οδηγίες για το πως μπορεί να αφαιρέσει κάποιος το anti-cheat από το PC του. 2.439 άτομα του έκαναν upvote και εκατοντάδες άτομα του έστειλαν award. Τώρα όμως δέχθηκαν ban από Steam moderator για παραβίαση κανόνων. O FREEDOMS117 δέχθηκε ban για 30 ημέρες αλλά το τραγικό είναι ότι και τα 2.439 άτομα δέχθηκαν επίσης ban για ένα μήνα, ενώ έφεραν σαφώς μικρότερη ευθύνη.

Τελικά μετά τον χαμό που προκλήθηκε στα social media, οι moderators του Steam άλλαξαν γνώμη και αφαίρεσαν τα bans. Προφανώς ο αρχικός moderator θα είχε κάνει λάθος. Άραγε υπάρχει κουμπί που στέλνει ban σε όλα τα άτομα που κάνουν upvote ή έκατσε κι έριξε μόνος του...2.439 bans; Στην πρώτη περίπτωση αυτό είναι υπερβολικό από την Valve. Στη δεύτερη ο τύπος πρέπει να είναι λίγο μαζόχας και να έχει απωθημένα για να κάνει την ίδια κίνηση σε τόσα πολλά accounts! Πάντως το user review του χρήστη θεωρήθηκε επικίνδυνο και γι' αυτό η Valve αντέδρασε έτσι.

Πάντως ο εταιρεία Plaion, publisher του Warlander, δήλωσε ότι το Sentry Anti-Cheat έχει bug το οποίο εμφανίζει μόνιμα το εικονίδιο της εφαρμογής στο system tray κάτω δεξιά και έχει ζητήσει από τους developers να το φτιάξουν.

Συζητήστε για το Warlander στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.