Το Final Fantasy 16 σε PC και Xbox

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Το Final Fantasy 16 σε PC και Xbox

Το Final Fantasy 16 σε PC και Xbox

Έρχεται και για Xbox Series X/S. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 3/6/23] Ο παραγωγός του Final Fantasy 16, Naoki Yoshida, δήλωσε ότι το development του παιχνιδιού για PC θα ξεκινήσει αμέσως μετά την κυκλοφορία του για το PS5.

Θυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο είχε δηλώσει "να μην περιμένουμε το παιχνίδι ένα εξάμηνο μετά την κυκλοφορία του PS5". Αυτό ισχύει διότι η εταιρεία ανάπτυξης έχει ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα για την έκδοση του PS5, η οποία θα πρέπει να είναι τελειοποιημένη. Συνεπώς θα πρέπει να υπολογίζουμε τουλάχιστον...7-12 μήνες. Επίσης, το παιχνίδι έχει timed exclusivity με την Sony για το PS5. Άρα ακόμα και αν ήθελε η Square Enix να το βγάλει νωρίτερα από τους 6 μήνες στα PC...δεν θα μπορούσε.

[UPDATE: 4/9/23 - Επιβεβαιώθηκε η ανάπτυξή του] Ο παραγωγός του Final Fantasy 16, Naoki Yoshida, δήλωσε ότι η ανάπτυξη του Final Fantasy 16 για PC έχει ήδη ξεκινήσει και ότι η έκδοση αυτή θα έχει χρηστικές βελτιώσεις (quality-of-life improvements) και δύο DLC, με το ένα να εστιάζει στην Valisthea.

Το Final Fantasy XIV θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιουνίου για PS5 και αργότερα για PC και Xbox Series X.

[UPDATE 2: 21/1/24 - Έρχεται και στο Xbox] Όπως ήταν αναμενόμενο, το Final Fantasy 16 θα έρθει και στις κονσόλες Xbox Series X/S.

Η πληροφορία ήρθε από τον industry insider Shpeshal Nick, ο οποίος έκανε την δήλωση αυτή στο Infinite Podcast. Δεν γνωρίζει ωστόσο την ακριβή ημερομηνία. Από τον Ιούνιο του 2024 και μετά, όταν και θα λήξει το timed exclusivity που έχει η Sony από την Square Enix, θεωρητικά τότε μπορεί να κυκλοφορήσει τόσο για PC, όσο και για Xbox Series X/S. Ο Shpeshal Nick λέει όμως ότι "το νωρίτερο που θα το δούμε στο Xbox θα είναι μέσα στο 3ο τρίμηνο του 2024", άρα αυτό σημαίνει ανάμεσα στον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2024.

Μήπως θα έρθει πρώτα στα PC τον Ιούνιο και μετά στις κονσόλες Xbox; Αυτό μένει να το δούμε.

Διαβάστε σχετικά με την απαγόρευση του Final Fantasy 16 στη Σαουδική Αραβία και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification