Το Final Fantasy 16 απαγορεύτηκε στη Σαουδική Αραβία

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Το Final Fantasy 16 απαγορεύτηκε στη Σαουδική Αραβία

Το Final Fantasy 16 απαγορεύτηκε στη Σαουδική Αραβία

Είτε λόγω σεξ, είτε λόγω LGBT χαρακτήρων, σύμφωνα με φήμες.

Το Final Fantasy 16 απαγορεύτηκε στη Σαουδική Αραβία.

Η είδηση προέρχεται από tweet της Δημόσιας Αρχής Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, η οποία δίνει ηλικιακές ταξινομήσεις στα games. Σύμφωνα με το tweet, το παιχνίδι δεν θα κυκλοφορήσει «λόγω της απροθυμίας του εκδότη να κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο γενικός επόπτης του διοικητικού συμβουλίου της χώρας Hattan Tawili έγραψε στο Twitter «ένα από τα πιο σημαντικά και μεγαλύτερα games της χρονιάς είναι καθ' οδόν προς απαγόρευση λόγω της πλήρους άρνησης της εταιρείας να τροποποιήσει το περιεχόμενο ώστε να ταιριάζει με την χώρα». Τώρα, φαινομενικά, ξέρουμε σε ποιο παιχνίδι αναφερόταν.

Η Square Enix και η Σαουδική Αραβία δεν έχουν δηλώσει ποιο ήταν το περιεχόμενο που τους ενόχλησε. Πάντως, το Final Fantasy 16 θα απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με τα προηγούμενα games. Τα τρέιλέρ του είναι M for mature όπως έχουμε δει, ενώ στη Βραζιλία από το 2022 έχει λάβει αξιολόγηση που λέει ότι «δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 16 ετών».

Η βαθμολογία της Βραζιλίας απαριθμεί το γυμνό, την πορνεία, τη χρήση ναρκωτικών, την αυτοκτονία, τα βασανιστήρια και τη άσκοπη βία όπως περιλαμβάνονται στο παιχνίδι. Εν τω μεταξύ υπάρχει και τρέιλερ που υπαινίσσεται πιθανές σκηνές σεξ, ενώ άλλες φήμες λένε για περιεχόμενο LGBT. To The Last of Us Part 2 για παράδειγμα δεν πωλείται στη Σαουδική Αραβία.

Πάντως το Final Fantasy 7 remake είχε queer σκηνή, ενώ πιο πρόσφατα το farming-sim Harvestella έγινε το πρώτο παιχνίδι της Square Enix που προσφέρει non-binary επιλογή φύλου. Η εταιρεία έχει ακόμη και μια μασκότ για το Pride.

Το Final Fantasy XVI θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου, αρχικά για το PS5.

Δείτε το gameplay video του Final Fantasy XVI και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification