Starfield developer diaries

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Starfield developer diaries

Starfield developer diaries

Η μουσική και το sound design. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 30/11/21 - Νέα στοιχεία για το gameplay] Η Bethesda κυκλοφόρησε ένα developer diary για το Starfield με την ονομασία "The Endless Pursuit" το οποίο έχει ένα μικρό tease του επερχόμενου Sci-Fi game. Στο βίντεο, ο game director Todd Howard, η studio director Angela Browder και ο art director Matt Carofano, συζητούν το πως οι φιλοδοξίες, τα πάθη και η ιστορία της Bethesda Game Studios έχουν διαμορφώσει την εταιρεία και πως βλέπει πλέον το μέλλον της με το Starfield.

Η ιστορία του RPG θα εστιάζει εκατοντάδες χρόνια στο μέλλον και θα καλύπτει όσα μπορεί να κάνει η ανθρωπότητα μόλις απελευθερωθεί από τα όρια της γης. Είναι το πρώτο νέο σύμπαν σε παιχνίδι 25 χρόνια μετά την ίδρυση της Bethesda. Θα δημιουργείτε ότι χαρακτήρα θέλετε και θα εξερευνάτε το παιχνίδι με μπόλικη ελευθερία καθώς θα προσπαθείτε να απαντήσετε το μεγαλύτερο μυστήριο της ανθρωπότητας.

Το παιχνίδι θα διαδραματίζεται το έτος 2330, θα έχει τρία factions για να αλληλεπιδράσετε και από αυτά τα δύο θα είναι τα μεγαλύτερα. Έχουμε τους United Colonies και την Freestar Collective. Θα ξεκινάτε στην φατρία Constellation, ως εξερευνητής του γαλαξία. Το παιχνίδι θα εστιάζει στον Πόλεμο των Αποικιών που διεξήχθη το 2310 ανάμεσα στους Freestar Collective και United Colonies. Προς το παρόν θα υπάρχει ειρήνη, αλλά αναμένεται να υπάρξει αναβρασμός ανάμεσα στις δύο φατρίες. Όσο για τους εχθρούς, θα έχετε να αντιμετωπίσετε πολλές απειλές, όπως πειρατές, μισθοφόρους, αποστάτες, θρησκευτικούς ζηλωτές κτλ. Τρεις τοποθεσίες έχουν αποκαλυφθεί ως settings και είναι η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αποικιών, Νέα Ατλαντίδα, η πόλη αναψυχής του Neon και η πρωτεύουσα των Freestar Collective, Akila. Θα εξερευνάτε επίσης περιοχές όπως το Ηλιακό μας σύστημα και άλλα μέρη του γαλαξία.

[UPDATE: 16/3/22 - Developer Diary 2] Η Bethesda Game Studios κυκλοφόρησε ένα developer diary για το Starfield στο οποίο ο game designer Todd Howard και άλλα μέλη της ομάδας ανάπτυξης συζητούν πώς προσεγγίζουν το gameplay του επερχόμενου RPG.

Στο βίντεο, ο Howard συνοδεύεται από τον art director Emil Pagliarulo, τον επικεφαλής quest designer Will Shen και τον lead artist Istvan Pely. Η ομάδα μιλά για το πως έχουν βελτιωθεί οι companions και πώς θα αλληλεπιδρούν μαζί σας από ένα συνοδευτικό ρομπότ που ονομάζεται VASCO, το οποίο θα κάνει σχόλια για κάτι που κοιτάτε ή κάτι που μόλις συνέβη.

Η Bethesda θα εισάγει επίσης διάφορα factions και θα μπορείτε να συμμετάσχετε σε όποιο θέλετε. Μπορείτε ακόμη και να συμμετάσχετε σε πολλές φατρίες και αυτό περιλαμβάνει και τους κακούς.

Η αλληλεπίδραση με αυτές τις φατρίες και άλλους NPC εμπνέεται από το The Elder Scrolls: Oblivion. Σύμφωνα με τον Shen, η ομάδα δεν είχε σκοπό να κλωνοποιήσει σκόπιμα το παλιό σύστημα του Oblivion, αλλά όπως σημειώνει ο Howard, αυτό το συγκεκριμένο σύστημα διαλόγων είναι "σίγουρα ένα από τα πιο επιτυχημένα" που είχε το στούντιο σε ένα παιχνίδι.

Η δημιουργία χαρακτήρων αναφέρθηκε επίσης στο βίντεο, με τον Χάουαρντ να δηλώνει ότι θα είναι πιο λεπτομερές χαρακτηριστικό σε σύγκριση με προηγούμενα games. Θα μπορείτε να επιλέξετε τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα και το υπόβαθρό σας. Οι developers είπαν ότι το Starfield θα σας δίνει  «την ελευθερία να δημιουργήσετε το δικό σας ταξίδι στον κόσμο του». Ο Howard είπε ότι το Starfield θα προσφέρει στους παίκτες τη δυνατότητα να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα εξής: «την ιστορία, τα χαρακτηριστικά, τον καθορισμό του χαρακτήρα σας και όλα τα συναφή στατιστικά»

Το Starfield διαθέτει face scan και body scan και βασίζεται σε ανθρώπους που έχουν υποστεί motion capturing, Το παιχνίδι θα χρησιμοποιεί την φωτογραμμετρία για τα τοπία του. Ο art director Istvan Pely δήλωσε: "Δεν είναι μόνο η εμφάνιση του παίκτη σας και όλα αυτά. Θέλουμε όλες οι προσωπικές αλληλεπιδράσεις με τους NPCs και άλλους χαρακτήρες στο παιχνίδι να είναι όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακές και για αυτό πρέπει να πιστέψετε ότι αυτοί είναι αληθινοί άνθρωποι". Το παιχνίδι θα έχει επίσης ένα σύστημα πειθούς συνομιλίας που μοιάζει με το Oblivion, όπου οι παίκτες θα πρέπει να σταθμίσουν τους κινδύνους από αυτά που λένε στους άλλους χαρακτήρες για να έχουν το ιδανικό αποτέλεσμα. Τέλος, το Starfield θα δώσει απαντήσεις σε μεγάλες ερωτήσεις σχετικά με τη φύση της θέσης των ανθρώπων στο σύμπαν. Ο Howard έκλεισε λέγοντας: "Στο τέλος του, θέλουμε οι παίκτες να έχουν διανύσει το δικό τους ταξίδι, αλλά μετά να δουν το ταξίδι τους και να θέσουν μεγάλα ερωτήματα. Γιατί είμαστε όλοι εδώ; Πού οδηγεί; Και τι ακολουθεί για την ανθρωπότητα;" 

[UPDATE 2: 6/4/22 - Η παρουσίαση του ρομπότ VASCO] Η Bethesda παρουσίασε τον ρομποτικό σύντροφο που θα σας συνοδεύει στις πλανητικές σας εξορμήσεις στο Starfield.

Ο VASCO έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Lunar Robotics για να εξυπηρετεί του πιλότους της Constellation ως ένα στιβαρό και αποδοτικό ρομπότ. Ο lead artist του Starfield, Istvan Pely, δήλωσε τα εξής: “Ο σχεδιασμός του VASCO είναι αυτός του στάνταρ τύπου-8 δίποδου, ικανός για να περιηγείται σε όλων των ειδών τα εδάφη με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για επιβίωση και την ικανότητα να κουβαλάει μεγάλο φορτίο για μεγάλες αποστάσεις. Ο VASCO έχει επίσης την ικανότητα να αμύνεται, αν η κατάσταση γίνει απειλητική, όμως ο κύριος ρόλος του είναι ειρηνικός.”

Το όνομα του VASCO είναι πιθανότητα μια αναφορά στον διάσημο Πορτογάλο εξερευνητή Vasco da Gama, τον πρώτο Ευρωπαίο που έφτασε στην Ινδία μέσω θαλάσσης το 1498.

[UPDATE 3: 27/4/22 - Η μουσική και το sound design] Η Bethesda παρουσίασε το τρίτο επίσημο developer diary, στο οποίο μας μιλάει για την μουσική και το sound design του Starfield. Στο βίντεο μιλούν ο audio director Mark Lampert και ο συνθέτης του παιχνιδιού, Inon Zur. Ο Zur εμπνεύστηκε εν μέρει από το artwork του παιχνιδιού και ήθελε η μουσική στο Starfield να μας προσφέρει σκαμπανεβάσματα στα συναισθήματα και το αίσθημα του να βγαίνουμε έξω και να ζούμε περιπέτειες.

Δείτε το βίντεοπαρακάτω:

Το Starfield έρχεται αποκλειστικά σε Xbox Series X/S και PC στις 11 Νοεμβρίου και θα μπορείτε να το παίξετε την πρώτη μέρα με το Xbox Game Pass.

Διαβάστε τις μέχρι τώρα πληροφορίες για το Starfield και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification