Το Cyberpunk 2077 είναι γεμάτο bugs!

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
3
Το Cyberpunk 2077 είναι γεμάτο bugs!

Το Cyberpunk 2077 είναι γεμάτο bugs!

Το παιχνίδι είναι ακόμα γεμάτο bugs παρά το patch 1.04.[UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση 10/12/20] Σύμφωνα με άρθρο του PC Gamer, το οποίο συγκέντρωσε άρθρα από τα μεγαλύτερα gaming sites στον κόσμο, “το Cyberpunk 2077 είναι τίγκα στα bugs” (χαρακτηριστικά ανέφερε τις φράσεις “buggy as hell” και “bugfest".

Η CD Projekt Red ετοιμάζει ένα “Day 0 patch 50GB για να διορθώσει πολλά προβλήματα στα γραφικά, τον ήχο και το scripting”, σύμφωνα με το Αμερικάνικο gaming site. Τα patches λογικά θα είναι αρκετά ώστε να διορθώσουν τα μέχρι τώρα προβλήματα.

cyberpunk 2077 bug character flying

Η Πολωνική εταιρεία ανάπτυξης έχει απαγορεύσει τα gameplay videos, τα οποία θα επιτρέπεται να αναρτηθούν σε μερικές ώρες. Στο άρθρο του το PC Gamer έχει κείμενα από 10 συντάκτες και συγκεκριμένα από δύο συντάκτες του εν λόγω μέσου και από οκτώ ακόμη συντάκτες ορισμένων εκ των μεγαλύτερων gaming sites παγκοσμίως, ώστε να έχετε μία πλήρως σφαιρική άποψη του τι συμβαίνει. Πιθανόν έτσι εξηγούνται και οι πολλές αναβολές που είχε λάβει το παιχνίδι, καθώς χρειαζόταν ακόμη αρκετή δουλειά στη διόρθωση των bugs του.

Τα bugs που εντοπίστηκαν
Το PC Gamer αναφέρει ότι βρήκε αυτοκίνητα τα οποία “έλιωναν”, χαρακτήρες με τα χέρια τεντωμένα σε έκταση (σε σχήμα “Τ”), ιπτάμενα τσιγάρα που αιωρούνταν χωρίς να εμφανίζεται ο χαρακτήρας που τα κάπνιζε, στόματα χαρακτήρων που πάγωναν στα cutscenes, animations χαρακτήρων που τους έκαναν να μοιάζουν με κούκλες, αυτοκίνητα που εκρήγνονταν χωρίς λόγο ή ακόμα και bugs με το περιβάλλον. Όπως το να μπείτε στο υπέδαφος και να πεθάνετε!

Οι χαρακτήρες του παιχνιδιού συχνά περνούσαν μέσα από αντικείμενα ή κολλούσαν στο περιβάλλον και αυτό ανάγκαζε τους χρήστες να κάνουν load το προηγούμενο save τους ή ακόμα και το να βγουν τελείως από το παιχνίδι και να το ξανατρέξουν.

Σε διάφορες άλλες περιπτώσεις, οι NPCs περίμεναν έναν άλλο χαρακτήρα να μιλήσει ή να πάει σε μια τοποθεσία για να προχωρήσει η αποστολή, αλλιώς δεν μπορούσατε να προχωρήσετε ή δεν εμφανίζονταν μηνύματα στο user interface, όπως ακόμα και ο στόχος για να σκοπεύσετε ή η ειδοποίηση ότι πήρατε ένα αντικείμενο κ.ο.κ. Τα bugs επηρεάζουν ακόμα και την κίνηση του χαρακτήρα σας, όπως για παράδειγμα μπλοκάρεται το τρέξιμο ή το άλμα ή κολλάτε στο περιβάλλον και θα πρέπει πάλι να φορτώσετε το τελευταίο save. Οι συντάκτες του PC Gamer κόλλησαν ακόμα και μέσα σε ασανσέρ, όταν οι πόρτες του δεν άνοιγαν ή το user interface δεν εμφανιζόταν. Υπάρχει κάτι πιο τρομακτικό από αυτό; Ναι, το ότι οι εχθροί μπορούν να κάνουν spawn ακόμα και μέσα από αντικείμενα και τοίχους ή το FOV (Field of View – η απόσταση που βλέπετε δηλαδή) να κολλήσει μετά από cutscene.

cyberpunk 2077 bug character flying

Τα bugs αφορούν ακόμα και την μάχη, καθώς τα όπλα σας μπορεί να κολλήσουν ενώ τα αλλάζετε στο inventory ή αυτοκίνητα μπορεί να εμφανιστούν ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκεστε (σ.σ. από μέσα σας). Οι χαρακτήρες μπορεί να εμφανίσουν και λιγότερο σημαντικά bugs, όπως το να στέκονται όρθιοι σε καθήμενη στάση (αλλά χωρίς καρέκλα), αντικείμενα να μην εμφανίζονται, όπως καρέκλες, κιθάρες, φώτα του δρόμου κ.ο.κ. Φυσικά οι αόρατοι χαρακτήρες είναι συχνό φαινόμενο ή καμιά φορά εμφανίζονται και διπλά αντικείμενα.

Τι είπαν οι συντάκτες των μεγάλων μέσων
Οι συντάκτες από οκτώ ακόμη εκ των μεγαλύτερων gaming sites παγκοσμίως που έπαιξαν το παιχνίδι (σ.σ. Gamespot, Eurogamer, Game Informer κ.α.) δήλωσαν ότι σε κάποιες αποστολές απουσιάζουν τα tutorials στην οθόνη για το τι πρέπει να κάνετε, χαρακτήρες να στέκονται αγάλματα με τα χέρια σε έκταση, προβλήματα στο A.I., ενώ υπάρχουν και αστεία bugs, όπως το κινητό να χτυπάει και να μιλάτε ταυτόχρονα με έναν NPC μπροστά σας και με έναν άλλο στο κινητό (σ.σ. εντάξει συμβαίνουν αυτά)

Το ενοχλητικότερο στοιχείο είναι ότι υπάρχουν και bugs μέσα στη μάχη. Για παράδειγμα οι NPC παρατηρήθηκε ότι σας έλεγαν να ηρεμήσετε και σας έδιναν πληροφορίες για την αποστολή, ενώ δεχόσασταν πυρά από εχθρούς. Υπάρχουν επίσης θέματα απόδοσης στις κονσόλες, λείπουν οχήματα, όπλα αιωρούνται χωρίς χαρακτήρες, τα μενού κολλάνε, αντικείμενα αιωρούνται κ.α. Το Game Informer δήλωσε χαρακτηριστικά: “Έχουμε να δούμε τόσα bugs στα γραφικά από την εποχή του The Elder Scrolls V: Skyrim!” Μήπως η CD Projekt Red έπαθε…Bethesda;

Ασφαλώς όλα αυτά τα bugs είναι αδύνατο να λυθούν από την πρώτη ημέρα. Ορισμένα από αυτά ελπίζουμε να λυθούν με το patch της πρώτης ημέρας και τα υπόλοιπα να λυθούν σταδιακά. Πάντως, είναι τόσα πολλά που αν πάρουμε το παράδειγμα του Skyrim, τότε ορισμένα μπορεί να μην λυθούν ποτέ και να τα βρίσκουμε μπροστά μας ακόμα και μετά από μήνες. Πάντως, με τα πρώτα patches το παιχνίδι τουλάχιστον θα προχωράει ομαλά για να μπορείτε να το τερματίσετε! Τουλάχιστον θα το κάνετε…διασκεδάζοντας!

Το Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Stadia.
 
[UPDATE: 16/12/20 – Το παιχνίδι είναι ακόμα γεμάτο bugs, παρά το patch 1.04] Το Cyberpunk 2077 έχει ακόμα πολλά bugs και το PC Gamer μας παρουσιάζει κάποια από αυτά.
 
Σεναριακά Bugs
Συντάκτης του PC Gamer δήλωσε: "Στην αρχή του Cyberpunk 2077 συνάντησα αρκετά bugs όπως NPC που περνούσαν από μέσα μου σαν φαντάσματα, ιπτάμενα αντικείμενα, όταν πυροβόλησα έναν τύπο το πτώμα του εκτοξεύτηκε 10 μέτρα στον αέρα και ανακάλυψα μία στροφή σε ένα δρόμο κοντά στο διαμέρισμα του V, όπου όλα τα αυτοκίνητα πήγαιναν και καταστρεφόντουσαν στο ίδιο εμπόδιο.
 
Όταν ολοκλήρωσα την αποστολή στον γιατρό όπου έλαβα το πρώτο εμφύτευμα δεν είχε καταγραφεί και δεν μπορούσα να πάω στην επόμενη ούτε να αλληλεπιδράσω με τον γιατρό και έτσι κάλεσα το αμάξι μου (το οποίο πρώτα εμφανίστηκε μέσα σε ένα άλλο αυτοκίνητο και εξεράγη) και έκανα μερικές βόλτες πριν αναγκαστώ να κάνω reload το save file μου και να ξανακάνω την αποστολή. Ο Jackie, ο οποίος πριν είχε εξαφανιστεί, εμφανίστηκε πάλι στον επάνω όροφο".
 
 
Η απόδοση στις κονσόλες
Χρήστες του Reddit αναφέρουν παρόμοια σεναριακά bugs όπως ο Nox Snow ο οποίος είπε: "Κατά την διάρκεια της πρώτης αποστολής του game (το 48λεπτο Demo που είδαμε με το 2018), πήρα το πτώμα της Sandra Dorsett και πήγα στο μπαλκόνι που έπρεπε, όμως το παιχνίδι δεν αναγνωρίζει ότι έφτασα στον προορισμό μου και το ιπτάμενο περιπολικό δεν έρχεται ποτέ. Αυτό συνέβη αρκετές φορές παρόλο που έκανα reload το πιο πρόσφατο checkpoint". Ένας άλλος χρήστης του Reddit είπε ότι αναγκάστηκε να ξανακάνει το tutorial καθώς δεν μπορούσε να ολοκληρώσει ότι του ζητούνταν. Ο χρήστης Razgriz417 είχε επίσης πρόβλημα με το tutorial επειδή δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την προαιρετική stealth αποστολή στο μονοπάτι Corpo.
 
 
 
Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει με το Cyberpunk 2077 είναι η απόδοση που έχει στα αρχικά PS4 και Xbox One, όμως υπάρχουν επίσης αρκετοί χρήστες PS4 Pro και Xbox One οι οποίοι είναι εξίσου απογοητευμένοι. Οι χρήστες johndems026 και Avalon2247 στο PS4 βλέπουν τα frames να πέφτουν αρκετά πιο κάτω από 30 καθώς και αρκετά λανθασμένα textures και crashes. Ο τελευταίος δήλωσε: Είναι κρίμα ένα τόσο καλό παιχνίδι να έχει την ίδια απόδοση με το Fallout 4. O SinOfSloth είπε ότι: τα textures είναι πολύ φτωχά, τα κτήρια μοιάζουν με του GTA IV και οι NPCs θυμίζουν PS2 ενώ τα στόματά τους δεν κουνιούνται όταν σας μιλάνε. Αρκετοί χρήστες ανέφεραν σε αρκετά σημεία θολούρα και χαμηλή ανάλυση καθώς και μεγάλες πτώσεις στο Framerate κατά την διάρκεια της οδήγησης.
 
 
Όσο για τους κατόχους PC, παρότι πολλοί θα περίμεναν να μην έχουν θέμα απόδοσης, οι PC gamers δημοσιεύουν τα συστήματά τους και αναφέρουν προβλήματα στο performance, όπως για παράδειγμα το flickering στην οθόνη, stuttering ή ότι τα frames πέφτουν δραματικά. Ένας χρήστης για παράδειγμα έπεσε από τα 60 frames μόλις στα 10, απλά επειδή χρησιμοποίησε...quickhacks!
 
Ο Jackie εξαφανίζεται
Ο συνεργάτης που έχετε στην αρχή του game έχει επίσης προβλήματα. Ο χρήστης Kalamando είπε ότι ο Jackie εξαφανίζεται κατά την διάρκεια του Nomad μονοπατιού, όποτε πάνε για loot και δεν μπορούσε να προχωρήσει την ιστορία. Ένας χρήστης του Resetera είπε όμως ότι είχε ένα διαφορετικό πρόβλημα, όπου "οι υπότιτλοι με τα λόγια του Jackie έμεναν στην οθόνη για πάντα χωρίς να εξαφανιστούν". Ο Livingston του PC Gamer, προσπαθεί να μιλήσει στον Jackie για ολοκληρώσει μία αποστολή αλλά δεν μπορεί:
 
 
Glitches όπου τα απόκρυφα σημεία του σώματος βγαίνουν έξω από τα ρούχα.
Ο χρήστης Last_colossi του Resetera είπε ο V εμφανίζεται γυμνός σε κάποια σημεία σε cutscenes και gameplay χωρίς κάποιο λόγο. Ο Linus815 έχει ένα παρόμοιο πρόβλημα:" Το στήθος του V εμφανίζεται συχνά έξω από τα ρούχα και όταν βάλω ένα καπέλο και κοιταχτώ στον καθρέφτη φαίνομαι καραφλός".
 
Η MatildaMuggins είπε επίσης ότι τα ρούχα εμφανίζονται όταν δεν πρέπει να τα φοράει ο V: Όταν από το menu αφαιρέσω όλα τα ρούχα και μπω στο παιχνίδι και κοιτάξω κάτω τότε ο V τα φοράει κανονικά, όμως αν κοιτάξω στον καθρέφτη είναι γυμνός χωρίς γεννητικά όργανα.
 
Ο derrida_n_shit λέει ότι "ο χαρακτήρας τους φαίνεται γυμνός ενώ φοράει κανονικά ρούχα, βλέπω κλαδιά από δέντρα να μπαίνουν κάθε τόσο στο διαμέρισμά μου καθώς και περαστικούς να αράζουν μέσα στην τουαλέτα μου". Το πρόβλημα με τα κλαδιά των δέντρων είναι αρκετά κοινό καθώς υπάρχουν, καθώς πολλά δείχνουν να αγνοούν τους τοίχους των κτηρίων και μπαίνουν κανονικά μέσα.
 
 
UI και χειρισμός
Ένα ακόμα κοινό παράπονο είναι όταν οι ειδοποιήσεις δεν εξαφανίζονται όπως για παράδειγμα ο Tim Clark του PC Gamer πήρε ένα συρραπτικό από ένα γραφείο και δεν η ειδοποίηση ότι το έχει στα χέρια του δεν εξαφανιζόταν με τίποτα.
Ο χρήστης Sanctuary του Resetera είπε ότι το πρώτο bug που συνάντησε ήταν δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κουμπί για Sprint.
 
Οπτικοακουστικά Bugs
Μεταξύ άλλων υπάρχουν αυτοκίνητα εξαφανίζονται, κεφάλια ξεκολλάνε από σώματα αυτοκίνητα μπαίνουν μέσα σε τοίχους, textures δεν εμφανίζονται, ιπτάμενοι χαρακτήρες και παίκτες που πέφτουν εκτός κόσμου.
Σύμφωνα με χρήστες όπως θόρυβοι μηχανών αυτοκινήτου, πυροβολισμοί από NPCs κάποιοι διάλογοι και μουσικά κομμάτια δεν ακούγονται καθόλου.
 
 
Crashes
Το σημαντικότερο είναι ίσως πως αρκετοί χρήστες συναντούν αρκετά crashes. Ο JoJoDentCo συναντάει crash "κάθε δέκα λεπτά", ενώ ο CaneSkretteberg συνάντησε το πρώτο crash "στα πρώτα 90 λεπτά όταν ξεκίνησε την δεύτερη αποστολή": "Μόλις παρκάρω και βγαίνουμε εγώ και ο Jackie από το αμάξι και αρχίζω να περπατάω προς τον προορισμό μου, το παιχνίδι κρασάρει και εμφανίζει το μήνυμα "GPU Crash for unknown reason". Έχει συμβεί και σε άλλους; Έχω AMD 5700". Ένας ακόμα χρήστης είπε ότι συναντάει crash στον πρόλογο του Corpo, στα πρώτα τρία λεπτά, στο γραφείο του Jenkins
Σε PS4 ο Boner_Pill είπε ότι παιχνίδι τρέχει μία χαρά στην κονσόλα του όμως επίσης κραράσει κάθε φορά που πάει να ξεκινήσει την δεύτερη αποστολή, μιλώντας στον Jackie.

Διαβάστε το review μας για το Cyberpunk 2077 και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 09/12/2020 16:05
Σίγουρα το παιχνίδι θα χρειάζεται κάποιες διορθώσεις καθότι όλα έγιναν υπο μεγάλη πίεση και άγχος.Ξέρω ότι οι περισσότεροι απο εμάς ίσως να περιμέναμε να είναι τέλειο αλλά πιστεύω ότι όλα θα διορθωθούν πολύ γρήγορα με updates.
Notification