Horizon Forbidden West

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West

Θα μπορείτε να κάνετε διάφορες επιλογές, όμως θα υπάρχει μόνο ένα τέλος. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/6/20] Το Horizon Zero Dawn της Guerilla Games και της Sony αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα PS4 exclusives.

Στα πλαίσια του PS5 online event, η Guerilla Games ανακοίνωσε το Horizon Forbidden West. Η συνέχεια της αγαπημένης σειράς Horizon θα έρθει στην κονσόλα ένατης γενιάς της Sony.

Το τρέιλερ μας προϊδεάζει ότι θα αντιμετωπίσετε περισσότερα ρομπότ και ορισμένα από αυτά θα είναι πραγματικά γιγαντόσωμα. Σε ένα σημείο του τρέιλερ γίνεται κατανοητό ότι θα έχουμε μέχρι και μαμούθ.

[UPDATE: 17/6/20 - Ο χάρτης, οι εχθροί, το loading και η περίοδος κυκλοφορίας] Η Guerilla Games παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία που αφορούν το gameplay του Horizon Forbidden West, sequel του Horizon Zero Dawn, στο οποίο πρωταγωνίστρια θα είναι και πάλι η Aloy.

Στο Forbidden West θα βρεθούμε σε μια νέα περιοχή, η οποία θα ξεκινάει από την Utah των Ηνωμένων Πολιτειών και θα καταλήγει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Δεν θα υπάρχουν loading screens, καθώς το παιχνίδι θα εκμεταλλεύεται πλήρως την ισχύ του PS5.

Ο χάρτης θα είναι μεγαλύτερος και θα ανακαλύψετε όχι μόνο ότι βρίσκεται στην επιφάνεια της Γης, αλλά και στο βυθό της. Θα υπάρχουν πολλές νέες μηχανές για να αντιμετωπίσετε και ορισμένες αυτές θα είναι καλυμένες μέσα στη βλάστηση. Επίσης, θα βρείτε νέες φυλές. Κάποιες θα είναι φιλικές και κάποιες εχθρικές απέναντί σας. Ένας πανίσχυρος εχθρός του παιχνιδιού θα είναι το μαμούθ, το οποίο όταν θα ελέγχεται από φυλή θα είναι ακόμη πιο επικίνδυνο. Τέλος, η Γη θα βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, ένα κόκκινο φως θα επηρεάζει την βλάστησή της και θα υπάρχουν supercell storms, τα οποία μένει να δούμε πως θα επηρεάσουν το gameplay.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

[UPDATE 2: 29/6/20 - Επτά screenshots υψηλής ανάλυσης] Η Guerilla Games δημοσίευσε μέσω Twitter επτά screenshots υψηλής ανάλυσης για το Horizon: Zero Dawn. Δείτε τα παρακάτω.

horizon forbidden west 1

horizon forbidden west 1

horizon forbidden west 1

horizon forbidden west 1

horizon forbidden west 1

horizon forbidden west 1

horizon forbidden west 1

[UPDATE 3: 28/9/21 - Guerilla Games: "Δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς"] Η Guerilla Games δήλωσε στο PlayStation Blog ότι δεν θα κάνει συμβιβασμούς με την έκδοση του παιχνιδιού στο PS4.

horizon forbidden west aloy ps5

Συγκεκριμένα, η Ολλανδική εταιρεία ανάπτυξης δήλωσε τα εξής: "Κάθε γενιά κονσολών φέρνει επιπλέον υπολογιστική ισχύ η οποία μας επιτρέπει να εισάγουμε πιο πυκνά πολύγωνα στα μοντέλα των χαρακτήρων, ώστε να τα δημιουργήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες. Στο PS5 θα έχουμε τους χαρακτήρες να κινούνται με μεγαλύτερη πειστικότητα. Όσο για την έκδοση του PS4, δεν θα τρέχει όπως η έκδοση για PS5, αλλά οι κάτοχοι PS4 θα έχουν μία εξίσου συναρπαστική εμπειρία. Το Horizon Zero Dawn του 2017 δεν εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο το potential του PS4 και θα εκμεταλλευτούμε ορισμένους ανεξερεύνητους πόρους για να βελτιώσουμε την έκδοση αυτή".

horizon forbidden west aloy ps5

Η Guerilla Games ανέπτυξε και τέσταρε το παιχνίδι ταυτόχρονα σε PS4 και PS5 ώστε οι κάτοχοι του PS4 να βιώσουν την ίδια εμπειρία. Δείτε τις εκπληκτικές λεπτομέρειες της Aloy στα νέα screenshots. Τα πράσινα μάτια της και οι φακίδες διακρίνονται ακόμη πιο καθαρά.

[UPDATE 4: 8/11/21 – Νέες πληροφορίες για τους εχθρούς] Ο principle machine designer του Horizon Forbidden West, Blake Politeski μίλησε στο PlayStation Blog για την διαδικασία του σχεδιασμού των νέων μηχανών που θα συνυπάρχουν με αυτές που έχουμε ήδη γνωρίσει.

Σκοπός της Guerilla Games είναι να δημιουργηθεί ένα πιστευτό οικοσύστημα. Για παράδειγμα τώρα υπάρχει πλέον το ιπτάμενο Sunwing για το οποίο ο Politeski δήλωσε: "Θέλαμε μία μεγαλύτερη ιπτάμενη μηχανή από το Glinthawk και το αποτέλεσμα είναι το Sunwing, όμως έπρεπε να έχει ένα ρόλο στον κόσμο. Μελετήσαμε διάφορα ιπτάμενα ερπετά και πτηνά και καταλήξαμε στην ιδέα των φτερών που αντλούν ηλιακή ενέργεια. Αυτό δημιούργησε έναν ενδιαφέροντα μηχανισμό gameplay, όπου τα φτερά θα είναι ευάλωτα όταν αντλούν ηλιακή ενέργεια όμως θα προσελκύουν περισσότερους εχθρούς".

Ένας ακόμα νέος εχθρός είναι το Tremortusk, το οποίο είδαμε στο gameplay trailer του Horizon Forbidden West. Η Asset Art lead, Maxim Fleury δήλωσε: "Το Tremortusk είναι βασισμένο σε ένα μαμούθ και σε προϊστορικούς ελέφαντες. Έχει πολλές διαφορετικές επιθέσεις και το σώμα του είναι καλυμμένο από όπλα. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιεί το περιβάλλον για επιθέσεις". Ο Politeski δήλωσε: "Για να επανέλθουμε στο οικοσύστημα των μηχανών, δημιουργήθηκε ώστε να κρατάει την ισορροπία στη Γη και να εμποδίζει τους ανθρώπους από το να την καταστρέψουν πάλι. Τα Tremortusks δημιουργήθηκαν ως μηχανές μάχης για να προστατεύουν τις υπόλοιπες μηχανές".

Ένας μεγάλος παράγοντας για τους σχεδιασμούς των μηχανών είναι οι νέες ικανότητες της Alloy. H Fleury δήλωσε: "Χωρίς να κάνω spoilers, κάθε μηχανή έχει πολλούς τρόπους για να αντιμετωπιστεί. Θέλαμε να το κάνουμε ξεκάθαρο προς τους παίκτες μέσω των σχεδιασμών των μηχανών και έτσι προσθέσαμε textures για φαίνονται τα αδύναμα σημεία. Θα πρέπει να μελετήσετε κάθε μηχανή, ώστε να βρείτε τους σωστούς τρόπους για να την αντιμετωπίσετε".

[UPDATE 5: 15/12/21 - Screenshots από την έκδοση για το PS4] Δείτε screenshots από την έκδοση του Horizon Forbidden West στο PS4.

horizon forbidden west ps4 1

horizon forbidden west ps4 1

horizon forbidden west ps4 1

horizon forbidden west ps4 1

[UPDATE 6: 16/12/21 - Νέο τρέιλερ με εντυπωσιακά machines] Η Guerrilla Games δημοσίευσε νέο τρέιλερ του πολυαναμενόμενου Horizon Forbidden West, στο οποίο παρουσιάζει τα διάφορα machines που κατοικούν στον νέο κόσμο.

Η ποικιλία των machines φαίνεται να είναι τεράστια. Υπάρχουν machines που μοιάζουν με φίδια, σαν το Slitherfang, άλλα που μοιάζουν με αρμαντίλλο και άλλα που μοιάζουν με κροκόδειλους και καρχαρίες και κολυμπάνε ελεύθερα στην τεράστια θάλασσα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό τρέιλερ:

[UPDATE 7: 6/1/22 - Νέο τρέιλερ με τις φυλές] Η Guerilla Games δημοσίευσε ένα νέο τρέιλερ με το πολυαναμενόμενο Horizon Forbidden West, στο οποίο μας παρουσιάζει τις φυλές.

[UPDATE 8: 19/1/21 – Κυκλοφόρησε το story trailer] Η Sony και η Guerilla Games κυκλοφόρησαν το story trailer του Horizon Forbidden West, το οποίο μας δίνει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το σενάριό του.

Στο τρέιλερ βλέπουμε αρκετές νέες σκηνές, καθώς και νέους χαρακτήρες και τοποθεσίες. Οι χαρακτήρες που επιστρέφουν από το Horizon Zero Dawn είναι οι φίλοι της Aloy, Varl και Erend, οι οποίοι την ακολουθούν στη νέα της περιπέτεια, ενώ οι νέοι είναι οι Zo, Alvo και Kotallo.

[UPDATE 9: 24/1/21 – Θα μπορείτε να κάνετε διάφορες επιλογές στην ιστορία, όμως θα υπάρχει μόνο ένα τέλος] Ο narrative director του Horizon Forbidden West, Benjamin McCaw, μιλώντας στο Ιταλικό site Everyeye, δήλωσε ότι θα μπορείτε να κάνετε διάφορες ηθικές επιλογές, όμως θα υπάρχει μόνο ένα τέλος.

Κάτι τέτοιο δεν γίνεται συνήθως στα RPGs, τα οποία έχουν πολλά τέλη για να ξεκλειδώσετε. Ο McCaw πρόσθεσε επίσης, ότι η ιστορία του Horizon Forbidden West θα διαδραματίζεται έξι μήνες μετά τα γεγονότα του Horizon Zero Dawn. Η ιστορία θα ασχοληθεί με θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές που έχει στο οικοσύστημα.

Το Horizon Forbidden West θα κυκλοφορήσει για PS5 και PS4 στις 18 Φεβρουαρίου 2022. 

Αποκτήστε το από το GWShop στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Διαβάστε το review του Horizon Zero Dawn και συζητήστε για το Horizon Forbidden West στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Kadaz (Level 22) 19/01/2022 22:21
Δυνατός θα είναι ο Φλεβάρις :)
Notification