Ο δημιουργός του Dragon Ball, Akira Toriyama, έφυγε από την ζωή

Hot
Κωνσταντίνος Λάζος

Κωνσταντίνος Λάζος  

Now Playing: Real life (First-Pesron Shooter όσο υπάρχουν Τούρκοι και woke, μετά θα γίνει Action-Adventure)
 
0.0 ()
1
Ο δημιουργός του Dragon Ball, Akira Toriyama, έφυγε από την ζωή

Ο δημιουργός του Dragon Ball, Akira Toriyama, έφυγε από την ζωή

Ήταν 68 ετών.

Ο Akira Toriyama, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών την 1η Μαρτίου. Η οικογένεια πραγματοποίησε μία μικρή κηδεία στη μνήμη του.

Ο Toriyama ήταν περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του ως δημιουργός του Dragon Ball, το οποίο στη συνέχεια προσαρμόστηκε σε πολλές σειρές anime, ταινίες και video games. Εργάστηκε επίσης σε πολλά video games και ήταν υπεύθυνος για το design χαρακτήρων στα Dragon Quest, Chrono Trigger και Blue Dragon.

Η είδηση του θανάτου του Toriyama κοινοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Dragon Ball, αναφέροντας ότι πέθανε την 1η Μαρτίου λόγω οξέος υποσκληρίδιου αιματώματος. Η δήλωση αναφέρει: «Λυπούμαστε βαθιά που είχε ακόμα πολλά έργα στη μέση της δημιουργίας με μεγάλο ενθουσιασμό. Επίσης, θα είχε πολλά περισσότερα πράγματα να πετύχει. Ωστόσο, έχει αφήσει πολλούς τίτλους manga και έργα τέχνης σε αυτόν τον κόσμο. Χάρη στην υποστήριξη τόσων πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, μπόρεσε να συνεχίσει τις δημιουργικές του δραστηριότητες για περισσότερα από 45 χρόνια. Ελπίζουμε ότι ο μοναδικός κόσμος της δημιουργίας του Akira Toriyama θα συνεχίζει να αγαπιέται από όλους για πολύ καιρό ακόμα».

Έχουν γίνει πολλές αναρτήσεις στο X/Twitter από γνωστά πρόσωπα της gaming βιομηχανίας για το θάνατο του Toriyama. Ο creator του Dragon Quest και writer του Chrono Trigger, ο Yuji Horii έγραψε: «Δεν μπορώ να πιστέψω έφυγε. Δεν έχω λόγια». Ο creator του Final Fantasy, ο Hironobu Sakaguchi έγραψε: «Πιστεύω ότι ο κύριος Toriyama με δίδαξε τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας και τι είναι δουλειά. Τον σεβάστηκα από τα βάθη της καρδιάς μου. Προσευχόμαστε για τις ψυχές από τα βάθη της καρδιάς μου». Άλλες αναρτήσεις έχουν γίνει από τον creator του Tekken, τον Katsuhiro Harada, τον producer του Street Fighter, τον Yoshinori Ono, τον Masahiro Sakurai της Nintendo και από άλλους.

H εταιρεία ανάπτυξης του Dragon Ball Z: Kakarot, η CyberConnect2 έκλεισε για την ημέρα πένθους. Η CyberConnect2 ανακοίνωσε: «Προσευχόμαστε ειλικρινά για την ανάπαυση της ψυχής του Akira Toriyama». Άλλοι μοιράζονταν ιστορίες του Toriyama, συμπεριλαμβανομένου ενός μηνύματος που έγραψε για τα δύο παιδιά του που ήταν κρυμμένο σε ένα από τα endings του Chrono Trigger.

Η επιτυχία του Toriyama στα manga τον οδήγησε στο να γίνει γνωστός και το καλλιτεχνικό του στυλ έγινε γρήγορα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στην Ιαπωνία της δεκαετίας του 1980. Αυτό οδήγησε στην εργασία του Toriyama για video games και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία πολλών video games. Ο Toriyama έκανε το design χαρακτήρων στο Dragon Quest του 1986. Το 1995, ο δημιουργός του Dragon Quest, Yuji Horii, επρόκειτο να συνεργαστεί με τον Hironobu Sakaguchi του Final Fantasy σε ένα νέο video game - και ο Toriyama προσκλήθηκε να κάνει το design για τους χαρακτήρες του και μεγάλο μέρος του κόσμου του. Αυτό το game έγινε το Chrono Trigger, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του genre του.

Στη συνέχεια, ο Sakaguchi έγινε ο δεύτερος πιο κοινός συνεργάτης του Toriyama εκτός των franchise Dragon Quest και Dragon Ball. Βοήθησε για τα fighting games του Square's Tobal στο PS1 και για το Blue Dragon. Το 2021 συνέβαλε στον πιο πρόσφατο τίτλο του Sakaguchi, Fantasian. Με τη Bandai Namco, ο Toriyama εργάστηκε σε πολλά Dragon Ball games καθώς και σε τίτλους όπως το Jump Force του 2019.

Ενώ τον Toriyama θα τον θυμόμαστε για πάντα για τη συνεισφορά του στα manga και στα anime πρώτα, για τους gamers παραμένει πολύ γνωστός - και του οποίου το στυλ τέχνης θα συνεχίσει να αναδημιουργείται για πολλά χρόνια. Δεδομένου του πόσο σκληρά δούλευε, είναι πιθανό ότι θα συνεχίσουμε επίσης να βλέπουμε νέα video game projects στα οποία εργάστηκε να αποκαλύπτονται και να κυκλοφορούν μετά τον θάνατό του τα επόμενα χρόνια. Το Dragon Quest XII, το οποίο ανακοινώθηκε το 2021, θα παρουσιάσει σίγουρα τα designs των χαρακτήρων του όταν κυκλοφορήσει.

Τον επόμενο μήνα, η Bandai Namco θα κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουργιο game του Toriyama, το Sand Land, ένα νέο ιαπωνικό RPG που βασίζεται σε ένα manga του 2000 του Toriyama. Ο ίδιος ο Toriyama επέβλεπε την ανάπτυξη του RPG.

Διαβάστε για την ακύρωση για 5 games της Bandai Namco και συζητήστε για τον θάνατο του Akira Toriyama στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 kostas294 (Level 8) 09/03/2024 10:58
RIP μεγάλε! Ευχαριστούμε για τις ωραίες στιγμές που έδωσες σε πολλούς από εμάς τους gamers και για τα παιδικά χρόνια που έδωσες σε πολλά παιδιά. Καλό παράδεισο!
Notification