Κλέφτες άρπαξαν κάρτες Magic: The Gathering αξίας 300.000 δολαρίων στην Gen Con 2023

NewHot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Κλέφτες άρπαξαν κάρτες Magic: The Gathering αξίας 300.000 δολαρίων στην Gen Con 2023

Κλέφτες άρπαξαν κάρτες Magic: The Gathering αξίας 300.000 δολαρίων στην Gen Con 2023

Οι δράστες θα πληρώσουν πρόστιμο 10.000 δολάρια, έχουν φτιάξει κι αυτοί Card game.

[Αρχική δημοσίευση: 6/8/23] Κλέφτες στη Gen Con 2023 άρπαξαν συλλεκτικές κάρτες Magic: The Gathering που κοστίζουν πάνω από 300.000 δολάρια.

Η κλοπή έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιντιάνα την Τετάρτη 2 Αυγούστου, την ημέρα πριν από την έναρξη της παράστασης. Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, οι ύποπτοι απέκτησαν τις κάρτες ενώ οι εκθέτες ετοιμάζονταν για την εκδήλωση.

Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής ανέφερε τα εξής: «Οι ντετέκτιβ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ινδιανάπολης αναζητούν τη βοήθεια του κόσμου για τον εντοπισμό δύο ατόμων που πιθανώς εμπλέκονται σε κλοπή καρτών αξίας άνω των 300.000 δολαρίων». Υπάρχουν φωτογραφίες ατόμων που άρπαξαν μία παλέτα με κάρτες Magic: The Gathering.

Δύο ημέρες αργότερα, οι αρχές δημοσίευσαν άλλες δύο φωτογραφίες των υπόπτων που ξεφεύγουν μαζί με τις κάρτες. 

"Την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023, στην περιοχή του κέντρου της Ιντιανάπολης τα πρόσωπα φέρεται να απέκτησαν μια σειρά από παλέτες, αφαίρεσαν μια παλέτα με κάρτες και τις μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία", προσθέτει η αστυνομία και καταλήγει: "Η κλοπή έγινε πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης και ενώ οι πωλητές έστηναν τις εκθέσεις τους ανά διαστήματα".

Δεν είναι σαφές εάν το event επέτρεψε σε επισκέπτες χωρίς κάρτα εκθετών να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις ή όπου βρισκόταν η παλέτα τη στιγμή που κλάπηκε.

Το Ravenburger επιβεβαίωσε ότι η πρόσφατα λανσαρισμένη – και ιδιαίτερα περιζήτητη κάρτα – Disney Lorcana δεν επηρεάστηκε από τη ληστεία.

[UPDATE: 1/9/23 - Τις επέστρεψαν] Η αστυνομία βρήκε τους δράστες που έκλεψαν τις κάρτες Magic: The Gathering αξίας 300.000 δολαρίων και τις επέστρεψαν. Κάθε κάρτα είχε αξία περίπου 400 δολάρια τουλάχιστον αλλά οι rare και legendary είχαν αξία κάτι χιλιάδες δολάρια.

[UPDATE 2: 17/9/23 - Συλλήψεις και ποινές] Οι κλέφτες των καρτών Magic: The Gathering συνελήφθησαν και θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές ύψους 10.000 δολαρίων, αλλά και φυλάκισης. Μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι προσπάθησαν να πουλήσουν τις κάρτες Magic: The Gathering (αξίας 300.000 δολαρίων) για μόλις 4.000 δολάρια. Είχαν κλέψει μία παλέτα με κάρτες, σύμφωνα με την Αμερικανική αστυνομία.

Οι κλέφτες ονομάζονται Andrew Pearson Giaume και Thomas J. Dunbar. Το ντροπιαστικό της υπόθεσης είναι ότι αποτελούν και οι ίδιοι δημιουργοί ενός Card game, του Castle Assault, το οποίο αποτελεί μείγμα Tower Defence με Tactical Strategy. Μάλιστα είχε κερδίσει χρηματοδότηση στο Kickstarter και παίχτηκε στην Gen Con το 2017. Έκτοτε όμως τα ίχνη του project τους...αγνοούνται, άρα προφανώς δεν πήγε και πολύ καλά αυτό!

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την κάρτα Magic: The Gathering αξίας ενός εκατομμυρίου και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification