Η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί να πάρει απόφαση για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί να πάρει απόφαση για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί να πάρει απόφαση για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft

Δόθηκε νέα ημερομηνία παράτασης.

Η αναμονή για την απόφαση έγκρισης της εξαγοράς της Activision από την Microsoft θα είναι ακόμη μεγαλύτερη όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ρυμιστικές αρχές της ΕΕ αναμενόταν να απαντήσουν στις 25 Απριλίου, με την Μ. Βρετανία να ακολουθεί μία ημέρα μετά. Πλέον, θα πάρουν παράταση ένα μήνα και συγκεκριμένα θα αποφασίσουν στις 22 Μαΐου.

Η Microsoft υπέβαλε νέα στοιχεία για να κερδίσει την έγκριση και γι' αυτό η απόφαση καθυστερεί, αν και ακόμα έχουμε...Μάρτιο.

Λεπτομέρειες αυτών των νέων εγγράφων που κατατέθηκαν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, σύμφωνα με την πολιτική της ΕΕ, αλλά είναι πιθανό ότι σχετίζονται με μια σειρά από πρόσφατες συμφωνίες που έχει υπογράψει η Microsoft σε μια προσπάθεια να θεωρηθεί πρόθυμη να φέρει το Call of Duty σε άλλες κονσόλες και ανταγωνιστικές της υπηρεσίες.

Μετά από ανακοινώσεις ότι είχε υπογράψει δεκαετείς συμφωνίες για τη μεταφορά του Call of Duty στις πλατφόρμες GeForce Now και Nintendo τον Φεβρουάριο, η Microsoft νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έκανε παρόμοιες συμφωνίες με την ουκρανική πλατφόρμα παιχνιδιών cloud Boosteroid και την εταιρεία cloud livestream Ubitus.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει τώρα την επίσημη απόφασή της σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά της Microsoft τον Μάιο, αλλά μια πρόσφατη αναφορά από το Reuters - επικαλούμενη πηγή εξοικειωμένη με το θέμα - ισχυρίστηκε ότι η Microsoft έχει ήδη κερδίσει τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ μετά τις συμφωνίες της Nintendo και Nvidia. Το Reuters λέει τώρα ότι η ΕΕ θα αναζητήσει σχόλια από τους ανταγωνιστές και τους πελάτες πριν οριστικοποιηθεί η απόφασή της.

Ακόμα κι αν οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ εγκρίνουν την εξαγορά της Activision Blizzard, η Microsoft θα πρέπει να πείσει τους ρυθμιστικούς φορείς στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η CMA του Ηνωμένου Βασιλείου - η οποία επί του παρόντος πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή της στις 26 Απριλίου - έχει προηγουμένως καταστήσει σαφές ότι αναμένει περαιτέρω παραχωρήσεις από τη Microsoft. Επίσης, ίσως μια θετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης επηρέαζε την Μ. Βρετανία στο να δεχτεί και αυτή ή όχι. Για να δούμε τι θα συμβεί σε αυτό το σενάριο και αν θα ισχύσει...το ανάποδο ως προς το ποιος θα επηρεαστεί από ποιον.

Δείτε την νέα δήλωση της Microsoft για το ότι επιμένει πως θέλει μόνιμα το Call of Duty στις κονσόλες PlayStation.

Διαβάστε περισσότερα για την εξαγορά της Activision Blizzard και συζητήστε για αυτή στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification