Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε αντιμονοπωλιακή προειδοποίηση στη Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε αντιμονοπωλιακή προειδοποίηση στη Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε αντιμονοπωλιακή προειδοποίηση στη Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard

Το τελικό meeting σε λίγες ημέρες. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 16/1/23] Μετά την αγωγή της Ομοσπονδιακής Επιτροπής των ΗΠΑ προς την Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard, σειρά έχει πλέον η αρμόδια αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέστειλε μία προειδοποίηση αντιμονοπωλιακής τακτικής κατά της Microsoft, για την επικείμενη εξαγορά της Activision Blizzard, κάτι που κάνει τα πράγματα περίπλοκα. 

Η Microsoft θα πρέπει να υπερασπιστεί την εξαγορά των 68,7 δις δολαρίων για την Activision Blizzard στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα πρέπει να απαντήσει προσεχώς. Η προθεσμία είναι η 11η Απριλίου, όταν και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει για την έγκριση ή όχι της εξαγοράς.

Η Αμερικάνικη εταιρεία αναμένεται να προσφέρει παραχωρήσεις για να μπορέσει η αγορά να εγκριθεί. Μία από αυτές είναι η γνωστή 10ετή συμφωνία παραμονής του Call of Duty και στις κονσόλες PlayStation.

Βέβαια η Microsoft καλά θα κάνει να πάει διαβασμένη αυτή τη φορά και να μην κάνει αστείες δηλώσεις του στυλ "Δεν ξέρουμε πότε κυκλοφόρησε το πρώτο Call of Duty".

[UPDATE: 3/2/23 - Την καλεί σε απολογία] Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε επιστολή στη Microsoft στις 31/1 με το επίσημο έγγραφο αντιμονοπωλιακής προειδοποίησης, όπου αναφέρει ότι η Αμερικάνικη εταιρεία θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα ανταγωνισμού στην αγορά των video games. Την καλεί σε απολογία ώστε να αιτιολογήσει πως η εξαγορά αυτή δεν θα βλάψει την αγορά του gaming.

[UPDATE 2: 17/2/23 - Το τελικό meeting σε λίγες ημέρες] Η Microsoft θα έχει ένα τελικό meeting με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες στις 21 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το Reuters, η Αμερικάνικη εταιρεία θα επιχειρήσει να κάνει μία ακόμη προσπάθεια να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει την απόφασή της. Η Microsoft χρειάζεται μία θετική απάντηση, είτε από την Αμερική, είτε από την Ευρώπη, για να μπορέσει να πιέσει έτσι πιο εύκολα και τις υπόλοιπες ηπείρους.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την συνέντευξη τύπου της Microsoft από τις Βρυξέλλες για την εξαγορα της Activision Blizzard και συζητήστε για αυτή στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification