• Ειδήσεις
  • Άλλες Ειδήσεις
  • Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ έκανε αγωγή στη Microsoft για να αποτρέψει την εξαγορά της Activision Blizzard

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ έκανε αγωγή στη Microsoft για να αποτρέψει την εξαγορά της Activision Blizzard

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ έκανε αγωγή στη Microsoft για να αποτρέψει την εξαγορά της Activision Blizzard

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ έκανε αγωγή στη Microsoft για να αποτρέψει την εξαγορά της Activision Blizzard

Πρόθεση της Επιτροπής για εξωδικαστικό συμβιβασμό. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 8/12/22] Η επερχόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft, που πολύς κόσμος θεωρεί μια υπόθεση που θα καταλήξει σε συμφωνία, βρίσκει μπροστά της και επίσημα ένα μεγάλο εμπόδιο, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου της Αμερικής μήνυσε και επίσημα την Microsoft, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε σήμερα, υποστηρίζει ότι η συμφωνία θα έκανε την Microsoft πολύ ισχυρό ανταγωνιστή στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών και τελικά θα καταστείλει τον ανταγωνισμό. Παρότι υπήρχαν πληροφορίες ότι η τετραμελής επιτροπή που θα πάρει την απόφαση, από ψήφους 3 κατά και 1 υπέρ έγινε 2 υπέρ και 2 κατά, η κίνηση αυτή ανατρέπει όσα πιστεύαμε μέχρι τώρα. Η αγωγή πάντως πέρασε με ψήφους 3 προς 1.

Όπως αναφέρει η Washington Post, η μήνυση αντιπροσωπεύει την «πιο σημαντική προσπάθεια της FTC να χαλιναγωγήσει την ενοποίηση στον κλάδο της τεχνολογίας». Η είδηση ακολουθεί τον διορισμό της εξέχουσας ακαδημαϊκού και κριτικού τεχνολογίας Lina Kahn στην προεδρία της Επιτροπής Εμπορίου και ανταποκρίνεται στην αποστολή της «να εγκαινιάσει μια νέα εποχή επιβολής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας». Η Microsoft φέρεται να μην έχει δει μια τόσο «σοβαρή ρυθμιστική απειλή για την επιχείρησή της» εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε αγωγή κατά κατά της εταιρείας για τις εξαγορές της. Να σημειώσουμε ότι η Microsoft είχε προηγουμένως κάνει μία πολύ μεγάλη εξαγορά (μικρότερης κλίμακας ωστόσο), καθώς είχε αποκτήσει την Zenimax για 7,5 δις δολάρια και μαζί εταιρείες όπως η Bethesda (Elder Scrolls, Fallout) και id Software (Doom, Wolfenstein).

Σύμφωνα με την Washington Post, αυτή η αγωγή θα μπορούσε να σταματήσει την αγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Η αγορά αναμενόταν να δώσει στη Microsoft τον έλεγχο παγκοσμίως γνωστών gaming σειρών, όπως τα Call of Duty, Diablo, Overwatch και Candy Crush.

Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η Microsoft έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να διαβεβαιώσει το κοινό ότι η αποκλειστικότητα δεν είναι ο στόχος της με αυτήν την εξαγορά. Η εταιρεία φέρεται να έχει εγγυηθεί ότι η σειρά Call of Duty θα παραμείνει στις πλατφόρμες PlayStation για μια δεκαετία και θα έρθει και στις κονσόλες της Nintendo εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ωστόσο, η FTC ισχυρίζεται ότι η εξαγορά εξακολουθεί να δίνει στη Microsoft ένα αθέμιτο πλεονέκτημα και θα μπορούσε να «μειώσει την καινοτομία σε αυτές τις πιο εκκολαπτόμενες gaming αγορές».

[UPDATE: 2/1/23 - Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της προδικαστικής ακρόασης] Η προδικαστική ακρόαση για την αγωγή που άσκησε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου κατά της Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard, θα γίνει αύριο 3 Ιανουαρίου. Σε αυτό το στάδιο η Microsoft θα απολογηθεί και θα αιτιολογήσει την εξαγορά της και στη συνέχεια θα αποφασιστεί για το πότε και αν θα οριστεί η ημέρα του δικαστηρίου.

[UPDATE 2: 4/1/23 - Προθέσεις για εξωδικαστικούς συμβιβασμούς] Ο δικηγόρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, James Weingarten, δήλωσε ότι: "Πρόθεση της Επιτροπής είναι να βρει μια εξωδικαστική λύση για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft και όχι η υπόθεση να οδηγηθεί στα δικαστήρια. Η Επιτροπή έχει λάβει υπόψη της ότι η εξαγορά της Zenimax από την Microsoft είχε ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία των games των Bethesda, idSoftware και Arkane αποκλειστικά σε PC και Xbox Series X/S και φοβάται ότι θα γίνει το ίδιο και με την Activision Blizzard.

Η Επιτροπή έχει εξουσιοδοτήσει το προσωπικό της να προσεγγίσει την Microsoft για συνομιλίες επίλυσης της διαφοράς αλλά δεν υπάρχουν ουσιαστικές συζητήσεις προς το παρόν.

Δείτε την δήλωση του Phil Spencer ότι η Sony θέλει να μεγαλώσει το PlayStation μικραίνοντας το Xbox.

Διαβάστε επίσης τις χώρες που ενέκριναν την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft και συζητήστε για την Microsoft στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification