• Ειδήσεις
  • Άλλες ειδήσεις
  • Φήμη: Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου της Αμερικής θα καταθέσει αγωγή για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft

Φήμη: Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου της Αμερικής θα καταθέσει αγωγή για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Φήμη: Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου της Αμερικής θα καταθέσει αγωγή για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft

Φήμη: Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου της Αμερικής θα καταθέσει αγωγή για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft

Άρθρο αναφέρει για πιθανό μήνα τον Δεκέμβριο.

Η FTC είναι πιθανό να υποβάλει αγωγή για αντιμονοπωλιακή πρακτική από την Microsoft, όσον αφορά την εξαγορά της Activision Blizzard.

Καθώς η Microsoft αντιμετωπίζει τον έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο σχετικά με την απόπειρα εξαγοράς της Activision Blizzard, ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένα από τα πιο σημαντικά εμπόδια της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου είναι «πιθανόν» να καταθέσει μήνυση κατά των μονοπωλίων για την προτεινόμενη συμφωνία, σύμφωνα με άρθρο του Politico.

Λέγεται ότι μια μήνυση δεν είναι σίγουρη μέχρι στιγμής, καθώς οι επίτροποι της FTC δεν έχουν ψηφίσει για μια τέτοια κίνηση και μπορεί πρώτα να κοιτάξουν να συναντηθούν με δικηγόρους από την Microsoft και την Activision Blizzard. Μια έρευνα της FTC βρίσκεται σε ανάπτυξη, αλλά μεγάλο μέρος της έχει ολοκληρωθεί και μια αγωγή θα μπορούσε να γίνει τον Δεκέμβριο. Η FTC αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο.

Η Microsoft αντιμετώπισε σωστά μια σημαντική αντιμονοπωλιακή αγωγή από την κυβέρνηση των ΗΠΑ τη δεκαετία του '90, αλλά τα πιο πρόσφατα χρόνια έχει αντιμετωπίσει λιγότερα ζητήματα τέτοιας φύσης, ακόμη και όταν ασκήθηκε πίεση σε άλλους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Amazon, η Google και το Facebook. Ωστόσο, η νέα Πρόεδρος της FTC, Lina Khan, η οποία έχει ασχοληθεί πολύ με καταγγελίες κατά των μονοπωλίων στο παρελθόν, μπορεί να θέλει να φέρει αντίρρηση για την προτεινόμενη εξαγορά 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Activision Blizzard, η οποία θα ήταν μακράν η μεγαλύτερη συμφωνία της Microsoft που έχει γίνει ποτέ.

Πριν από αυτό, η συμφωνία της Microsoft είχε λάβει αντίσταση από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν και δεν έχει ανακοινώσει ακόμη απόφαση, η CMA δήλωσε ότι «ανησυχεί» για την πιθανότητα ότι η συμφωνία θα μπορούσε να «μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό» για πωλήσεις console games, συνδρομητικές υπηρεσίες και cloud gaming.

Η Sony είναι μεταξύ των βασικών εταιρειών που επηρεάζονται σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία και έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ισχυριστεί ότι η εξαγορά θα την έβλαπτε σοβαρά. Μεταξύ άλλων, η Sony έχει σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου για την προοπτική το Call of Duty να γίνει αποκλειστικό στο Xbox.

Δείτε τι δήλωσε η Sony για το Call of Duty σε σχέση με το Battlefield και συζητήστε για την Activision Blizzard στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification