Έφυγε από την ζωή ο Bernie Stolar, ιδρυτής των Sony και Sega στην Αμερική

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Έφυγε από την ζωή ο Bernie Stolar, ιδρυτής των Sony και Sega στην Αμερική

Έφυγε από την ζωή ο Bernie Stolar, ιδρυτής των Sony και Sega στην Αμερική

Σε ηλικία 75 ετών. Ώθησε την Sega στο Dreamcast.

Ο ιδρυτής της Sega of America και της Sony Computer Entertainment Bernie Stolar, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Ο Stolar, του οποίου η καριέρα ξεκίνησε το 1980 όταν ίδρυσε τη δική του εταιρεία Arcade με coin-op μηχανήματα, πέθανε στην Καλιφόρνια. Ήταν πάντοτε ένα πολύ ειλικρινές στέλεχος που μιλούσε ανοιχτά για τους θριάμβους αλλά και τα λάθη του όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Bernie Stolar είχε δηλώσει το 2015: «Μου άρεσε να δουλεύω για τη Sony πραγματικά. Αλλά όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω στη Sega και να βοηθήσω στην ανοικοδόμηση της επιχείρησης και να βρω νέο hardware, με ενδιέφερε πολύ να το κάνω. Δεν θα άφηνα τη Sony αν δεν είχα ζήσει επίσης στο φόβο να απολυθώ μαζί με όλους τους άλλους, όμως», 

Για την Sega είχε πει: «Όταν έφτασα στη Sega είπα αμέσως: «Πρέπει να σταματήσουμε το Saturn και να αρχίσουμε να χτίζουμε τη νέα τεχνολογία.» Αυτό έκανα», πρόσθεσε. «Έφερα μια νέα ομάδα ανθρώπων και εκκαθάριση προσωπικού. Υπήρχαν 300 περίπου εργαζόμενοι και μείωσα την εταιρεία σε 90 υπαλλήλους για να ξεκινήσω την ανοικοδόμηση. Δουλεύω ως διευθυντής αυτό από το 1980. Μου αρέσει αυτή η δουλειά γιατί συνεργάζομαι με νέους και παθιασμένους ανθρώπους. Είμαι ένας από τους παλιούς γκριζομάλληδες του κλάδου, αλλά είναι υπέροχο να δουλεύεις με όλα αυτά τα νέα ταλέντα».

Ο Bernie Stolar είναι ίσως περισσότερο γνωστός στους gamers για την ανακοίνωση στην E3 1997 ότι «το Sega Saturn δεν είναι το μέλλον μας» και έτσι η Sega συνέχισε με το Dreamcast.

Διαβάστε περισσότερα για τις mini εκδόσεις των Dreamcast και Saturn που έχει σκεφτεί η Sega και συζητήστε για την Ιαπωνική εταιρεία στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification