Activision Blizzard: "Σε έρευνά μας βρήκαμε ότι δεν αγνοήσαμε ποτέ καταγγελίες για παρενοχλήσεις"

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Activision Blizzard: "Σε έρευνά μας βρήκαμε ότι δεν αγνοήσαμε ποτέ καταγγελίες για παρενοχλήσεις"

Activision Blizzard: "Σε έρευνά μας βρήκαμε ότι δεν αγνοήσαμε ποτέ καταγγελίες για παρενοχλήσεις"

Απάντηση προς την πολιτεία της Καλιφόρνια.

Σε συνέχεια της μήνυσης από την πολιτεία της Καλιφόρνια, η Activision Blizzard απάντησε ότι η διοίκησή της δεν αγνόησε ποτέ τις παρενοχλήσεις μεταξύ εργαζομένων (εννοώντας σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τοξικότητα κτλ).

Η Αμερικάνικη εταιρεία δήλωσε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο. Η κατάθεσή της στην υπόιεση αναφέρει τα εξής: «Τα ανώτερα στελέχη της Activision Blizzard ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με ακεραιότητα και αποφασιστικότητα για τη βελτίωση του χώρου εργασίας», αναφέρεται στην έκθεση. Ενώ υπάρχουν ορισμένες τεκμηριωμένες περιπτώσεις παρενόχλησης λόγω φύλου, αυτές οι ατυχείς περιστάσεις δεν υποστηρίζουν το συμπέρασμα ότι η ανώτερη ηγεσία της Activision ή το Διοικητικό Συμβούλιο γνώριζαν και ανέχονταν την παρενόχληση λόγω φύλου ή ότι υπήρξε ποτέ συστημικό ζήτημα παρενόχλησης, διάκρισης ή εκδίκησης. "

Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι δεν υπάρχουν «αποδείξεις» ότι τα ανώτερα στελέχη αγνόησαν ή υποβάθμισαν σκόπιμα την παρενόχληση λόγω φύλου που αναφέρθηκε, ότι απέκρυψαν πληροφορίες από το Διοικητικό Συμβούλιο ή ότι το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο αγνόησε ή υποβάθμισε την παρενόχληση. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «Η κριτική των ανώτερων στελεχών ως αναίσθητα σε θέματα εργασιακού χώρου είναι αβάσιμη».

Η έκθεση αναφέρει επίσης μια ανεξάρτητη έρευνα από τον Gilbert Casellas, πρώην Πρόεδρο της EEOC και αρχή για θέματα παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Ο Casellas εξέτασε δεδομένα και αναφορές που κυμαίνονται από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. «Ο κ. Casellas κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε εκτεταμένη παρενόχληση, μοτίβο ή πρακτική παρενόχλησης ή συστημική παρενόχληση στην Activision Blizzard ή σε οποιαδήποτε από τις επιχειρηματικές της μονάδες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο κ. Casellas κατέληξε περαιτέρω στο συμπέρασμα ότι, με βάση τον όγκο των αναφορών, το ποσό της ανάρμοστης συμπεριφοράς που απεικονίζεται είναι συγκριτικά χαμηλό για μια εταιρεία του μεγέθους της Activision Blizzard», σημειώνει η έκθεση. 

Η Activision Blizzard καταλήγει δηλώνοντας ότι ο διακανονισμός της με το EEOC είναι διαθέσιμος στους υπαλλήλους για να υποβάλλουν αξιώσεις και όλες οι αξιώσεις που υποβάλλονται περνούν απευθείας από το EEOC. Υποδηλώνει ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν στοχοποιήσει την εταιρεία άδικα: «Αναγνωρίζουμε ότι καμία από αυτές τις βελτιώσεις δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν για όσους αντιμετώπισαν ακατάλληλη συμπεριφορά στο χώρο εργασίαςΜε τα χρόνια, η εταιρεία έχει πειθαρχήσει και απομάκρυνε τους υπαλλήλους της για να διασφαλίσει ότι οι πρακτικές μας ταιριάζουν με τις πολιτικές μας. Απλώς δεν υπάρχει χώρος στην Activision Blizzard για όποιον δεν ασκεί την εταιρική μας αξία για την παροχή ενός ασφαλούς, χωρίς αποκλεισμούς και φιλόξενου χώρου εργασίας που να λειτουργεί ως πρότυπο για τον κλάδο μας».

Η αναφορά ολοκληρώνεται με μια σημείωση για το μέλλον. «Κατανοούμε ότι η κίνηση προς τα εμπρός περιλαμβάνει την αντιμετώπιση των ζητημάτων του παρελθόντος. Το διάταγμα συναίνεσης της ΕΕΟΕ, με τη διαφάνεια, ενισχύει τα οφέλη ψυχικής υγείας για κάθε θύμα παρενόχλησης (ανεξάρτητα από το πού εργάζονταν όταν συνέβησαν αυτά τα γεγονότα), καθώς επίσης παρέχει αποζημίωση και όλα αυτά είναι μόνο μέρος αυτής της προσπάθειας».

Το GamesIndustry.biz σημειώνει ότι η έρευνα δεν αφορούσε μια αναφορά της Wall Street Journal ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Blizzard, Bobby Kotick, απέρριψε το τμήμα HR της εταιρείας όταν αποφάσισε ότι ένας συνεπικεφαλής της Treyarch έπρεπε να απολυθεί για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση.

Αυτό μπορεί να μην ικανοποιήσει τις υποψίες που ακολουθούν την εταιρεία, δεδομένου ότι είναι το συμπέρασμα των ερευνών που προκλήθηκαν από την ίδια την Activision. Είναι επίσης άγνωστο πώς ή αν αυτή η αναφορά θα μπορούσε να επηρεάσει τις συνεχιζόμενες αγωγές κατά της Activision, καθώς η αγωγή της DFEH από την Καλιφόρνια είναι ακόμη σε εξέλιξη. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ξεκίνησε επίσης τη δική της έρευνα τον Σεπτέμβριο. Όλα αυτά έρχονται καθώς η Microsoft προσπαθεί να ολοκληρώσει την εξαγορά της Activision Blizzard.

Δείτε τι λένε οι μέτοχοι της Activision Blizzard στον Bobby Kotick και συζητήστε για την Activision Blizzard στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification