Έφυγε από την ζωή ο συνιδρυτής της Ocean Software (Frogger, Batman, RoboCop κ.α.)

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Έφυγε από την ζωή ο συνιδρυτής της Ocean Software (Frogger, Batman, RoboCop κ.α.)

Έφυγε από την ζωή ο συνιδρυτής της Ocean Software (Frogger, Batman, RoboCop κ.α.)

Μία ακόμη εταιρεία που μας μεγάλωσε.

Ο David Ward, συνιδρυτής της Ocean Software (την ίδρυσε μαζί με τον Jon Woods το 1983) έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Η εταιρεία με έδρα το Manchester ήταν αρχικά γνωστή ως Spectrum Games. Έφτιαξε games τις δεκαετίες '80 και '90 με έμφαση στις μετατροπές arcade games σε games για υπολογιστές και κονσόλες. Θυμίζουμε μόνο τα Frogger, Batman, Decathlon, RoboCop, Missile Command και πολλά άλλα ακόμη.

Την είδηση ​​του θανάτου του Ward κοινοποίησε ο γιος του Ben Ward στο Twitter σήμερα το πρωί: «Λυπάμαι που αναφέρω ότι ο πατέρας μου Ντέιβιντ Γουόρντ πέθανε», έγραψε. "Γεννημένος το 1947, ήταν πρωτοπόρος στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και πατέρας έξι παιδιών. Είχαμε μια περίπλοκη σχέση και αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον. Θα μου λείψεις μπαμπά."

Μετά την είδηση ​​του θανάτου του, φίλοι, πρώην συνάδελφοι και συνομήλικοι πήγαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ward και να γιορτάσουν τη σημαντική συνεισφορά του στη βιομηχανία. «Ο David Ward είχε τέτοια επίδραση σε τόσους πολλούς από εμάς στη βιομηχανία παιχνιδιών», έγραψε στο Twitter η Trustee της GamesAid, Gina Jackson OBE. «Ο αντίκτυπός του μπορεί ακόμα να φανεί παγκοσμίως, αλλά ιδιαίτερα στη σκηνή των αγώνων του Μάντσεστερ». Ο Ward, μαζί με τον συνιδρυτή της Ocean, Woods, εισήχθησαν στο Hall of Fame της ELSPA για τη συνεισφορά τους στη βιομηχανία παιχνιδιών το 2004.

«Πολλοί άνθρωποι θεωρούν την Ocean Software ως μία από τους πρωτοπόρους που βοήθησαν να μετατραπούν οι υπολογιστές και τα βιντεοπαιχνίδια του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια πραγματική πολυεθνική επιχείρηση», δήλωσε τότε ο γενικός διευθυντής της ELSPA Ρότζερ Μπένετ. «Μαζί οι Ward και Woods επινόησαν μεγάλο μέρος της ορολογίας της βιομηχανίας παιχνιδιών και υποκίνησαν πολλά από τα ορόσημα της, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης επωνυμιών και franchise από παραδοσιακά μέσα και τις επίσημες διαδικασίες προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας».

Κάντε Like στη Facebook page Retro Gamers και συζητήστε για τους θανάτους game developers και στελεχών της gaming βιομηχανίας στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification