Η Apple διέκοψε τις υπηρεσίες της στη Ρωσία λόγω του πολέμου της με την Ουκρανία

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Apple διέκοψε τις υπηρεσίες της στη Ρωσία λόγω του πολέμου της με την Ουκρανία

Η Apple διέκοψε τις υπηρεσίες της στη Ρωσία λόγω του πολέμου της με την Ουκρανία

Ήταν από τις πρώτες εταιρείες που το έκαναν.

Η Apple είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία καθώς την 1η Μαρτίου διέκοψε τις υπηρεσίες της που αφορούν την πώληση κινητών, υπηρεσιών στο iOS και όλων των συσκευών της.

Παράλληλα, περιόρισε την πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το Apple Pay, εντός της Ρωσίας και περιόρισε την πρόσβαση των ρωσικών κρατικών εφαρμογών μέσω updates εκτός της χώρας. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν τα συγκεκριμένα apps μόνο αν μένουν εντός της Ρωσίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Την περασμένη εβδομάδα, σταματήσαμε όλες τις εξαγωγές. Το Apple Pay και άλλες υπηρεσίες έχουν περιοριστεί. Το RT News και το Sputnik News δεν είναι πλέον διαθέσιμα για λήψη από το App Store εκτός Ρωσίας και έχουμε απενεργοποιήσει τόσο την κυκλοφορία όσο και τα live γεγονότα στο Apple Maps στην Ουκρανία ως μέτρο ασφαλείας και προφύλαξης για τους Ουκρανούς πολίτες».

Η απόφαση της Apple έρχεται καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν αυξανόμενη δημόσια πίεση να δράσουν κατά της Ρωσίας. Η ουκρανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει από την Apple να σταματήσει να προσφέρει το App Store στη Ρωσία, αλλά ορισμένοι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και δημοκρατίας είπαν ότι αυτό θα μπορούσε να βλάψει τους Ρώσους χρήστες που διαμαρτύρονται για το Κρεμλίνο και που βασίζονται σε εργαλεία εταιρειών της Δύσης για την δουλειά τους.

Το Facebook, το YouTube και το Twitter άρχισαν όλα να καταπολεμούν το περιεχόμενο που μοιράζονται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης εν μέσω εντεινόμενων πιέσεων από Ευρωπαίους αξιωματούχους να δράσουν κατά της φιλορωσικής προπαγάνδας. Το Netflix και η Microsoft έχουν επίσης σταματήσει να πουλάνε υπηρεσίες προς την Ρωσία.

Μετά την είδηση ​​της απόφασης της Apple την Τρίτη, ο Υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, Mykhailo Fedorov, έγραψε στο Twitter ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, πρέπει να «τελειώσει τη δουλειά» και κάλεσε ξανά την εταιρεία να «μπλοκάρει» την πρόσβαση της Ρωσίας στο App Store της.

Συζητήστε περισσότερα για την Apple στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification