Ο Elon Musk είπε ότι η Neuralink θα αρχίσει να εμφυτεύει τσιπ σε εγκεφάλους ανθρώπων το 2022

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Ο Elon Musk είπε ότι η Neuralink θα αρχίσει να εμφυτεύει τσιπ σε εγκεφάλους ανθρώπων το 2022

Ο Elon Musk είπε ότι η Neuralink θα αρχίσει να εμφυτεύει τσιπ σε εγκεφάλους ανθρώπων το 2022

Το τσιπ θα αφαιρείται εύκολα και με ασφάλεια.

Ο Elon Musk, ιδρυτής μεταξύ άλλων και της Neuralink, δήλωσε ότι η εταιρεία του ελπίζει ότι θα αρχίζει να εμφυτεύει τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο το 2022, αργότερα δηλαδή απ' ότι αρχικά περίμενε.

Ο Musk, ο οποίος είναι κυρίως γνωστός για την ίδρυση των Tesla και SpaceX, δήλωσε ότι οι πρώτοι άνθρωποι που θα εμφυτεύσουν τσιπ στον εγκέφαλό τους θα είναι άτομα με σοβαρές κακώσεις του νωτιαίου μυελού, όπως για παράδειγμα τετραπληγικοί. Τα τσιπ αναμένεται να εγκριθούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων. Μάλιστα ο Musk δήλωσε με αισιοδοξία ότι τα πρότυπα της Neuralink για την εμφύτευση της συσκευής τσιπ είναι κατά πολύ υψηλότερα από αυτά που απαιτεί ο FDA.

Η Neuralink ιδρύθηκε το 2016, με στόχο να κατασκευάσει τσιπ το οποίο θα εμφυτεύεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο και ταυτόχρονα θα καταγράφει και θα τονώνει την εγκεφαλική δραστηριότητα. Προορίζεται να έχει ιατρικές εφαρμογές, όπως τη θεραπεία σοβαρών τραυματισμών του νωτιαίου μυελού και νευρολογικών διαταραχών. Οι νέες του δηλώσεις έγιναν σε συνέντευξη στο Council Summir της Wall Street Journal την Δευτέρα.

Τα παραπάνω τσιπ δοκιμάστηκαν σε μαϊμούδες, όπου έγιναν αρκετά τεστ και οι επιστήμονες βεβαίωσαν ότι είναι ασφαλή και αξιόπιστα και μάλιστα ότι η συσκευή της Neuralink μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια από τον άνθρωπο, αν το επιθυμεί.

Κατά το παρελθόν, ο Elon Musk είχε δηλώσει ότι η Neuralink θα άρχιζε να τεστάρει τα τσιπ της το 2020, ενώ πέρυσι δήλωσε ότι θα είναι έτοιμα μέσα στο 2021. Κοινώς, οι προβλέψεις του μας πηγαίνουν από χρόνο σε χρόνο. Για να δούμε τώρα αν θα βγει αληθινός. Η Neuralink πάντως έλαβε χρηματοδότηση 205 εκατομμυρίων δολαρίων για το τσιπ που κατασκευάζει.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις δηλώσεις του Elon Musk σχετικά με πιθανή χρεωκοπία της SpaceX και συζητήστε για τον Elon Musk στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 TheReaper (Level 23) 08/12/2021 12:23
Να, αυτά βλέπουν οι συνομωσιολόγοι και χαίρονται να σπέρνουν πανικό στον κοσμάκη...
Notification