Η Paradox κατηγορείται για διακρίσεις φύλων και bullying

New
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Paradox κατηγορείται για διακρίσεις φύλων και bullying

Η Paradox κατηγορείται για διακρίσεις φύλων και bullying

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Paradox παραδέχτηκε στο Twitter "ανάρμοστη συμπεριφορά" με υπάλληλο. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 6/9/21] Δύο εργατικά σωματεία, τα Unionen και Sveriges Ingenjörer, διεξήγαγαν εμπορικές έρευνες σε εταιρείες, μεταξύ αυτών και στην Paradox Interactive και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 70% των γυναικών εργαζομένων της εταιρείας ανέφεραν τοξική συμπεριφορά από συναδέλφους τους και διακρίσεις λόγω του φύλου τους.

Η έρευνα δείχνει ότι η Paradox δεν ενδιαφέρεται για τις αναφορές αυτές, κάτι που -σύμφωνα με την έρευνα- δημιουργεί μία "κουλτούρα σιωπής" στην εταιρεία. Η Paradox απάντησε ότι διερευνά την δική της έρευνα μέσω μιας "εξωτερικής, τρίτης εταιρείας".

Η έρευνα αυτή έρχεται σε συνέχεια της παραίτησης της (πρώην πλέον) διευθύνουσας συμβούλου της Paradox, Ebba Ljungerud, καθώς ο νέος CEO, Fredrik Wester, ισχυρίζεται ότι η παραίτηση της προκατόχου του και η τοξικότητα δεν συνδέονται. Η Ljungerud φέρεται να είχε παραιτηθεί λόγω του ότι "η ίδια και η Paradox έβλεπαν διαφορετικά την στρατηγική της εταιρείας".

Προς το παρόν, οι αναφορές για τοξικότητα και σεξουαλική παρενόχληση οργιάζουν στην Activision Blizzard, με την υπόθεση να βρίσκεται σε εξέλιξη.

[UPDATE: 14/9/21 – Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Paradox Interactive παραδέχτηκε στο Twitter παρελθοντικές παραβάσεις] O σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Paradox Interactive, Fredrik Wester, παραδέχτηκε σε μια σειρά από tweets ότι είχε "ανάρμοστη συμπεριφορά" απέναντι σε έναν άλλο υπάλληλο το 2018, αν και δεν διευκρίνισε ποια ήταν αυτή η συμπεριφορά. Ο Fredrik Wester δήλωσε: "Ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μου να κάνω κάποιον να νιώθει άβολα γύρω μου, αλλά αυτό συνέβη παρόλα αυτά, προς μεγάλη μου λύπη. Μετά από αυτό το επεισόδιο, συνεργάζομαι με τον προπονητή και τον μέντορά μου για να κατανοήσω καλύτερα τον αντίκτυπο της συμπεριφοράς μου και να βελτιώσω τον εαυτό μου. Καταλαβαίνω ότι αυτό κάνει την υπόθεσή μου λιγότερο αξιόπιστη όταν πρόκειται για τον εσωτερικό χειρισμό αυτών των θεμάτων και επομένως δεν θα ασχοληθώ άμεσα με αυτό, θα γίνει από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Paradox με εξωτερική βοήθεια, αλλά φυσικά με την πλήρη υποστήριξή μου, αν χρειαστεί".

Ο Fredrik Wester ισχυρίζεται ότι αυτό γίνεται επειδή "η λογοδοσία ξεκινά από την κορυφή" και ότι, παρόλο που τον καθιστά λιγότερο αξιόπιστο ως ηγέτη, πρέπει να γίνει. Χρήστες του Twitter ανέφεραν ότι δεν γίνεται συγκεκριμένος παρόλο που παραδέχεται την ανάρμοστη συμπεριφορά του. Αυτό έρχεται λίγο μετά τη δημοσίευση μιας έκθεσης σχετικά με το πώς μια έρευνα του συνδικάτου αποκάλυψε αυτό που η έκθεση αποκάλεσε "προσβλητική συμπεριφορά" που συμβαίνει στην Paradox, και ειδικά στις γυναίκες που εργάζονται εκεί.

Αυτό συνέβη επίσης στον απόηχο της προηγούμενης διευθύνουσας συμβούλου, Ebba Ljungerud, η οποία παραιτήθηκε λόγω "διαφορετικών απόψεων σχετικά με τη στρατηγική της εταιρείας". O Wester δεν είναι συγκεκριμένος σχετικά με το τι έκανε λάθος και πώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε θέση ισχύος παρά την εν λόγω παράβαση. Η παρενόχληση στον χώρο εργασίας παραμένει ένα πρόβλημα σε ολόκληρη τη βιομηχανία, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη μήνυση κατά της Activision Blizzard και από αμέτρητα άλλα περιστατικά σε πολλές εταιρείες.

Διαβάστε για την Activision Blizzard που μηνύθηκε από την Καλιφόρνια για σεξουαλική παρενόχληση και τοξικότητα μεταξύ εργαζομένων και συζητήστε για την Paradox στο αντίστοιχο forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification