Η Epic Games πλήρωσε πάνω από 1 δις σε δωρεάν games και exclusives στο Epic Games Store

New
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
Η Epic Games πλήρωσε πάνω από 1 δις σε δωρεάν games και exclusives στο Epic Games Store

Η Epic Games πλήρωσε πάνω από 1 δις σε δωρεάν games και exclusives στο Epic Games Store

Τα μισά το 2019. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 4/5/21] Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Epic Games και Apple βρίσκεται σε εξέλιξη και κατά την διάρκειά της έρχονται στην επιφάνεια περισσότερα στοιχεία για τις δύο εταιρείες.

Ένα έγγραφο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως πειστήριο στην δίκη, αποκαλύπτει ότι η Epic Games ξόδεψε περισσότερα από 11.6 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεάν games τους πρώτους εννέα μήνες λειτουργίας του, την χρονική περίοδο μεταξύ Δεκεμβρίου 2018 και Σεπτεμβρίου 2019. Ο ιδρυτής του GameDiscoverCO, Simon Carless δημοσίευσε το έγγραφο μέσω Twitter, εξήγησε ότι το αμφιλεγόμενο έγγραφο ήταν ένα από τα πολλά έγγραφα τα οποία διέρρευσαν πριν από την επίσημη κατάθεσή τους στο δικαστήριο. Τα εν λόγω έγγραφα αφαιρέθηκαν γρήγορα καθώς κυκλοφόρησαν μετά από λάθος της Epic Games, όμως απ' ότι φαίνεται είναι ξανά διαθέσιμα.

image 2021 05 04 132108

Το ενδιαφέρον σε αυτά τα έγγραφα είναι ότι σκιαγραφούν την λειτουργία και τις επιλογές της Epic Games στις αρχές της. Οι πληροφορίες των εγγράφων αποδεικνύουν επίσης ότι τα Indie games αποτελούν μεγάλο μέρος για την προσέλκυση νέων χρηστών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Indie developer, Rami Ismail στο Twitter.

Μεγάλος πόλος έλξης για τους νέους χρήστες υπήρξε η δωρεάν διάθεση της τριλογίας Batman: Arkham η οποία κόστισε στην Epic Games 1.5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ακολούθησε το Subnautica με κόστος 1.4 εκατομμύρια δολάρια. Το Metro 2033 Redux αναφέρεται πως δόθηκε από την Deep Silver εντελώς δωρεάν. Παρά τον μεγάλο αριθμό νέων χρηστών που προσέλκυσαν οι μεγάλες και μικρές κυκλοφορίες στην πλατφόρμα, το έγγραφο υποδεικνύει ότι μόνο το 7% των παικτών που πήραν κάποιο δωρεάν video game από το Epic Games Store πραγματοποίησαν και κάποια αγορά στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Οι αριθμοί που αναφέρονται φτάνουν μέχρι τα μέσα του 2019, κάτι που σημαίνει ότι τα δημοσιευμένα έγγραφα δεν αναφέρουν τα ποσά που ξόδεψε η Epic Games μέσα στο 2020 για τα μεγάλα giveaways όπως το Grand Theft Auto 5. Αναμενόμενα πάντως, θα έχουν ξοδευτεί υψηλά ποσά και για exclusives, κάτι που ισχύει άλλωστε για όλα τα stores.

[UPDATE: 4/5/21 - Η αποκλειστικότητα του Borderlands 3 κόστισε 115 εκατομμύρια δολάρια - 16:00] Ένα νέο έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει ότι η αποκλειστικότητα του Borderlands 3 για τα PC και το Epic Games Store, κόστισε στην Epic Games 115 εκατομμύρια δολάρια.

Τα 80 εκατομμύρια είναι η ελάχιστη εγγύηση, δηλαδή χρήματα που πήρε η 2K Games ανεξαρτήτως πωλήσεων. Τα 15 εκατομμύρια έχουν να κάνουν με την καμπάνια marketing και τα 20 για την αποκλειστικότητα του ενός έτους. Υπάρχει ωστόσο μια ευρύτερη συμφωνία που επέτρεψε στην Epic Games να προσφέρει το Borderlands: The Handsome Collection και το Civilization 6 ως δωρεάν games στο Epic Games Store. Το πρώτο κόστισε 11 και το δεύτερο 10 εκατομμύρια. Ήταν κατά κάποιο τρόπο μέρος της συμφωνίας. Έτσι, η Epic Games πλήρωσε συνολικά στην 2K 146 εκατομμύρια δολάρια.

[UPDATE 5: 5/5/21 - Ο αριθμός ξεπερνάει το ένα δις] Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο, το οποίο προέρχεται από τον Οκτώβριο του 2019 και έχει τίτλο "Review of Performance and Strategy", η Epic Games έχει ξοδέψει ένα δις δολάρια σε exclusives. Το 2019 ξοδεύτηκαν 542 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα για όλη την προετοιμασία της δίκης ανάμεσα σε Epic Games και Apple.

Δείτε περισσότερα για την δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Epic Games και συζητήστε για το συγκεκριμένο θέμα στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification