Ο Hideo Kojima μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν έφυγε από την Konami

Ο Hideo Kojima μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν έφυγε από την Konami

Ο Hideo Kojima μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν έφυγε από την Konami

"Οι τράπεζες δεν μου έδιναν δάνειο γιατί δεν είχα τις ζητούμενες απαιτήσεις".

Σε μια καινούργια συνέντευξή, ο Hideo Kojima μιλάει για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε όταν έφυγε από την Konami.

“Πέρασαν τρία χρόνια και εννιά μήνες από τότε που αποφάσισα να χαράξω το δικό μου μονοπάτι,” λέει ο Kojima. “Εκείνη την περίοδο ήμουν 53 χρονών. Αυτή είναι η ηλικία που παίρνεις σύνταξη, έτσι ; Η οικογένειά μου ήταν ενάντια στην ιδέα του να φτιάξω τη δικιά μου εταιρία ανάπτυξης (studio). Ήμουν ένας 53 χρονός μεσήλικας, δεν είχα καθόλου χρήματα ούτε κάτι άλλο, ήμουν απλά εγώ και η ιδέα μου για ένα open-world game.”

Ο Kojima μίλησε ακόμα για όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την ίδρυση του καινούργιου του studio. Λέει πως όταν πήγε σε μια τράπεζα στην Ιαπωνία για να ζητήσει δάνειο, δεν του το ενέκριναν γιατί “δεν έχεις τις ζητούμενες προϋποθέσεις,” λέει ο Kojima. Τα πράγματα έφτιαξαν λίγο, όταν ένας τραπεζίτης στην μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, ο οποίος ήταν τεράστιος φαν του Kojima, του έδωσε την αναγκαία χρηματοδότηση.

Εκτός όλων των δυσκολιών που αντιμετώπισε με την χρηματοδότηση, ο Kojima λέει ότι οι άνθρωποι αμφισβητούσαν το γεγονός ότι μπορεί να κάνει ένα καλό game μόνος του. “Ο λόγος για αυτό είναι ότι δεν υπάρχει κανένας παγκοσμίου φήμης game designer που να έκανε καριέρα μετά την αποχώρησή του από εταιρία ανάπτυξης,” λέει ο Kojima. Πριν το Death Stranding ο Kojima είχε κάνει το όνομά του γνωστό ως ο δημιουργός της σειράς Metal Gear που ξεκίνησε το 1987.

“Ο λόγος που είμαι αυτός που είμαι αυτή την στιγμή είναι ότι δούλευα στην Konami 30 χρόνια,” λέει ο Kojima. “Είμαι ευγνώμων και ευχαριστώ την Konami, δεν μπορώ να αρνηθώ αυτή την σύνδεση.”

Το Death Stranding κυκλοφορεί στις 8 Νοεμβρίου για PS4.

Διαβάστε περισσότερα για το Death Stranding και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification