KeyBanc: "Οι gamers χρεώνεστε λιγότερο απ' όσο θα έπρεπε"

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
KeyBanc: "Οι gamers χρεώνεστε λιγότερο απ' όσο θα έπρεπε"

KeyBanc: "Οι gamers χρεώνεστε λιγότερο απ' όσο θα έπρεπε"

Το Star Wars: Battlefront II αποτέλεσε μια αφορμή.

Ο Evan Wingren, οικονομικός αναλυτής της KeyBanc Capital Markets, δήλωσε στο CNBC ότι οι gamers χρεωνόμαστε λιγότερο απ' όσο θα έπρεπε από τιςεταιρείες και ότι το Star Wars: Battlefront II ήταν η κατάλληλη αφορμή που δόθηκε στο να υπάρξουν αντιδράσεις για τις μικροσυναλλαγές.

Ο Wingren ανέφερε συγκεκριμένα ότι: "Οι αρνητικές αντιδράσεις για τις μικροσυναλλαγές του Star Wars Battlefront 2 (και γενικά το θέμα monetization στην gaming βιομηχανία) είναι μια ευκαιρία να δουν οι Electronic Arts, Take-Two και Activision Blizzard τι θέλουν οι gamers. Οι χειρισμοί που έκανε η EA στο λανσάρισμα του παιχνιδιού ήταν κακοί, αλλά η αφαίρεση των μικροσυναλλαγών εμπεριέχει μεταβατικούς κινδύνους", για τυχόν νέες αλυσιδωτές αντιδράσεις από την μεριά των gamers.

"Οι gamers δεν χρεώνονται παραπάνω απ' ότι πρέπει αλλά λιγότερο απ' ότι θα έπρεπε. Η συγκεκριμένη ιστορία θα γίνει μια πρώτης τάξεως καταιγίδα αντιδράσεων, μιας και εμπεριείχε την EA, το Star Wars και το Reddit, ενώ παράλληλα διάφορα gaming sites και δημοσιογράφοι την αναδημοσίευσαν καθότι αντιπαθούν τις μικροσυναλλαγές. Παράλληλα, ο Wingren θεωρεί ότι όλη η ιστορία αποτελεί και μια διαφήμιση για την EA και ότι αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος...ακόμα και για αγορά μετοχών της εταιρείας! Πιστεύει δηλαδή ότι τα οικονομικά της EA δεν θα επηρεαστούν καθώς διαφημίστηκε επαρκώς και θα συνεχίσει να πουλάει games στον ίδιο βαθμό.

Ο οικονομικός αναλυτής της KeyBanc Capital Markets, σημειώνει το γεγονός ότι το gaming είναι απόλυτα επικερδές για τις εταιρείες που ασχολούνται μαζί του, μιας και ένα παιχνίδι κοστίζει 60 δολάρια/ευρώ και οι χρήστες ξοδεύουν κατά μέσο όρο άλλα 20 δολάρια/ευρώ για loot boxes. Σε σύγκριση με τα 3 δολάρια (3.5 ευρώ για εμάς) που θα δώσει κάποιος στο cinema για να δει μια ταινία, τα video games για τις εταιρείες αυτές είναι πλούτος. Απ' την άλλη, λόγω του online, καταλήγουμε να παίζουμε games για δεκάδες έως εκατοντάδες ώρες, άρα αν σπάσουμε το κόστος σε υπολογισμό ανά ώρα τότε κατά βάθος είναι ένα φθηνό σπορ. Οι αναλυτές εκτιμούν μάλιστα ότι για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι εταιρείες θα πρέπει να αυξήσουν το κόστος τους, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις των gamers.

Στον απόηχο των αντιδράσεων των gamers, τόσο για τις μικροσυναλλαγές, όσο και για την απάντηση της Electronic Arts στο Reddit, η εταιρεία αναγκάστηκε να αφαιρέσει τις μικροσυναλλαγές απ' το παιχνίδι, ενώ το Βέλγιο και η Γαλλία εξετάζουν αν τα loot boxes είναι νόμιμα ή θεωρούνται τζόγος, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της χώρας τους.

Συζητήστε για τις μικροσυναλλαγές στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 21/11/2017 18:14
Όχι μόνο οι gamers, αλλά γενικά οι άνθρωποι αντιδρούν λιγότερο από όσο θα έπρεπε και ειδικά σε σημαντικότερα πράγματα.
#2 ashbringer (Level 25) 21/11/2017 18:18
Συμφωνώ απολύτως με shikabane.Δεν είναι μόνο το gaming το θέμα.
#3 Krinidon (Level 6) 21/11/2017 20:43
Μήπως να κάνουμε κανένα κίνημα με πρόεδρο τον Γρυπάρη;
#4 ashbringer (Level 25) 22/11/2017 08:38
επειδή άλλαξε το θέμα.ε όχι και χρεωνόμαστε λιγότερα απο ότι πρέπει χαχαχαχαχ.έλεος
#5 aims (Level 20) 22/11/2017 12:48
Ας συνεχισουν με αυτη την πολιτικη κ το υφος και στο τελος θα παιζουμε τα παλια μας games..
Σιγα μην καθισουμε να μας αρμεγουν!
Notification